Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011
Anul 2010 periodic nr. 1 2 | 3 | 4 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Anul 2009
Articole de Viorel ROMAN, Mihai BERCA, Alin FUMURESCU, Magdalena Albu, Adrian BOTEZ, Gavril CORNUŢIU, Al. Florin ŢENE, Dona TUDOR, Dan ODAGIU- Partea I
- Partea II
Partea III
Partea IV
Partea V
Partea VI
Partea VII
Articole de Napoleon SĂVESCU, Gavril CORNUŢIU şi Sorin GOLEA - Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV
Marin SORESCU tradus în franceză de Constantin FROSIN,
„Jocuri de cuvinte” de Dimitrie GRAMA - „Sonete erotice” de Ioan LILĂ
Valoroasa operă poetică a lui Valeriu MATEI prezentată şi comentată de Daniel CORBU şi Theodor CODREANU
Valoroasa operă poetică a lui Valeriu MATEI prezentată şi comentată de Daniel CORBU şi Theodor CODREANU- Partea II
Oportunităţi de afirmare literară prezentate de Nicolae BĂCIUŢ;
Recenzii de Adrian BOTEZ, Octavian CURPAŞ, Melania CUC, Ionuţ CARAGEA, Manole MOSCU, Eugen CRISTEA, Luminiţa ALDEA, la cărţi de Eugen EVU, Ioana STUPARU, Ionuţ CARAGEA, Theodor DAMIAN, George ROCA, Grigore AVRAM, George TĂUTAN, Al. Florin ŢENE, Paul POLIDOR, Ovidiu CREANGĂ- Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV
Partea V
şi un „Dosar din câmpul literelor” alcătuit de Corneliu FLOREA, Florentin SMARANDACHE şi T. DUNGACIU despre: CONTROVERSĂRILE PRODUSE DE EXIBIŢIONISMUL CRITIC.- Partea I
Dosar din câmpul literelor - Partea II
Partea III
Napoleon SĂVESCU,- Radu MIHALCEA, Florentin SMARANDACHE , Zaharia BALA Prezentaţi de Gheorghe BUDEANU, Gheorghe ZIDARU, Octavian CURPAŞ- Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV
Partea V
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI
Partea II
Partea III
Lenin a fost homosexual - Partea I
Partea II
D’ALE LUI MARDALE
Rubrica lui Ioan LILĂ
Rubrica Elisabetei IOSIF
DOUĂ NOI COMPOZIŢII ÎN IMAGINE MUZICĂ ŞI TEXT
Identitatea lui Ion Popescu
PAGINA A SASEA

DIN FOLCLORUL INTERNETULUI

CIRCULĂ ÎN FLOCLORUL INTERNETULUI DOUĂ GRAVE
           ÎNTREBĂRI CARE NE CHINUIE:

    1„CÂT NE VOR MAI ŢINE CU OCHII ÎN SOARE INTERESELE ASCUNSE CA ŞI AURUL DIN SUBSOLUL DE LA ROŞIA MONTANA???!”

 


„La Roşia Montană sunt sute de mii de tone de URANIU pur". De 20 de ani, minereul radioactiv este traficat de aici, în cantită ţi mici, iar zbaterea unor ministeriabili pentru ca GC să pună gheara pe zăcămintele de la Roşia Montană ar avea ca punct final legalizarea contrabandei cu uraniu, sub umbrela exploatării aurului. Menţionăm că în 2008-2009 mai mulţi membri ai grupării teroriste Farc din Columbia – arestaţi de către autorităţile SUA – au declarat că au cumpărat, din exploatarea de la Roşia Montană, prin interpuşi (în fapt o reţea de trafican ţi controlată, aşa cum afirmă Serviciile Secrete române, de către Radu Berceanu), o mare cantitate de uraniu pur.


Din verificările efectuate în legătură cu zăcămîntul de uraniu din zona staţiunii Roşia Montană, judeţul Alba, au rezultat următoarele aspecte de interes operativ:
1. Calitatea zăcămîntului era deosebită, aceasta fiind considerată resursa cu cea mai mare concentraţie de uraniu din lume. Statul român, prin Minvest S.A. (societate controlată, de asemenea, de către Berceanu), a concesionat, în 1997, firmei canadiene Gabriel Resources Ltd. terenul pe care urmează să fie amplasată viitoarea exploatare de aur şi argint de la Roşia Montană, contra sumei de 3 milioane de dolari. Concesionarea a fost făcută în urma unui studiu efectuat de canadieni, care, după ce au scanat zona prin satelit şi cu sonde moderne, au făcut următoarea afirmaţie: "Undeva, chiar sub casele oamenilor, zace o comoară compusă din vreo 300 tone de uraniu". În "subsolul" afacerii cu firma canadiană, transformată între timp în Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), la capitolul secret este inserată o prevedere, din care rezultă că tot ce se va găsi vreodată în cursul exploatării în afară de aur - respectiv uraniu, stronţiu, cycloniu, roşianidiu, metale ce nu sînt în tabloul lui Mendeleev - se va regăsi în proprietatea RMGC-ului.
2. Pînă în prezent, nimeni nu a descris corect tipul zăcămîntului aurifer de la Roşia Montană şi acest lucru este foarte important pentru a înţelege ceea ce se pune la cale: zăcămîntul de la RM poate fi descris, în esenţă, ca un zăcămînt dispers cu grad scăzut de mineralizare, combinat cu eflorescenţe de tip filon, cu concentraţie mare de minereu, aceste filoane fiind dezvoltate pe distanţe mari şi care mai au o caracteristică - în zonele de contact încrucişate, avînd concentraţii imense de minereu, aşa-numitele vîltori conţin de la 20 la 400 kg metal, cu peste 60 % aur. Aşadar, zăcămîntul de la RM conţine 500 tone de aur dispers, dar, probabil, de 7-8 ori mai mult aur în filoane şi vîltori. C oncluzie: exploatarea nu necesită mină tip carieră, ea se poate face tradiţional, în galerie. Faptul că se insistă pe o metodă distructivă arată că se urmăreşte epuizarea totală a zăcămîntului şi aceasta pare a fi o comandă politică, probabil externă. O altă caracteristică a zăcămîntului este stratificarea geologică: sub stratul aurifer se află o prelungire geologică a zonei Băiţa, cu conţinut de substanţe radioactive, neexploatabilă economic, dar cu mare risc pentru mediu. La o ploaie torenţială, uraniul poate fi purtat sute de km, iar oraşe precum Turda şi Arad ar avea sursele de apă contaminate radioactiv. Ceea ce se pregăteşte la RM seamănă izbitor cu jaful din anii '50 de la Băiţa Plai, cînd zăcămîntul cu cea mai mare concentraţie de uraniu din lume a luat drumul Moscovei. Toate acestea sunt cunoscute de către Adrian Videanu ș i Radu Berceanu, din acest motiv ei încercînd să urgenteze exploatarea intensivă a uriaşului zăcământ” – iată ce se arată într-un fragment al unui raport al SRI referitor la tema uraniului de la Roșia Montană.
 

NOTA REDACTIEI: Radu Berceanu, după ce a provocat daune uriaşe economiei naţionale, este, asadar, pregătit să fure şi aurul şi argintul de la Roşia Montană şi să legalizeze traficul cu cantităţi uriaşe de uraniu. Conform surselor noastre, compania canadiană Gold Corporation, prin intermediul lui Radu Berceanu, a negociat, la începutul acestei veri, emiterea dreptului de exploatare a zăcămintelelor aurifere ale României şi înţelegerea a „costat” 100 de milioane de euro. Circa 80% din valoarea banilor a fost livrată deja în anumite conturi secrete în străinătate, aparţinînd lui Adriean Videanu şi Radu Berceanu. Ar mai fi de livrat ultima tranşă, avîndu-l ca beneficiar tot pe ministrul Transporturilor. Înţelegerea a stabilit şi o rentă viageră pentru Berceanu, în cuantum de 1% anual din profitul adus de exploatare. Un procent cu o valoare substanţială, avînd în vedere posibilităţile afacerii, care urmăreşte extragerea şi prelucrarea a 800 de tone de aur şi circa  2.000 de tone de argint. După înţelegere, Gold Corporation a început o amplă campanie de imagine, care prezintă avantajele exploatării zăcămintelor preţioase din zona Roşia Montană. Clipurile publicitare, a căror difuzare e plătită cu bani grei în toată mass-media, au scopul de a pregăti opinia publică pentru acceptarea deciziei de exploatare, fără a menţiona, bineînţeles, dezavantajele metodei de exploatare propuse de canadieni, cum ar fi otrăvirea terenului şi a rîurilor din zonă cu compuşii chimici derivaţi din exploatarea zăcămintelor printr-un proces tehnologic pe bază de cianuri. Acum, greii Gold Corporation se tem de faptul că Berceanu va fi inlăturat din PDL (ceea ce devine tot mai evident !), iar ei vor rămîne cu praful de pe tobă şi banii cheltuiţi. În aceste condiţii , îi forţează puternic mîna acestuia spre a-şi onora promisiunea pentru care a fost recompensat în avans. Din informaţiile noastre, Radu Berceanu, artizanul înţelegerii, dă din colţ în colţ, neştiind cum să procedeze. Promisa Hotărîre de Guvern, prin care el ar fi trebuit să le deschidă uşa celor de la Gold Corporation, nu poate fi emisă de guvernul Boc, cel din urmă refuzand presiunile lui Bercovici. Returnarea banilor nu este o soluţie, pentru că afaceriştii canadieni ameninţă că vor face publică povestea în cazul în care Berceanu nu onorează promisiunea.
 
                                                                                                                       Valentin Uban: veuban@yahoo.com
                                                                                                          Sent: Wed, May 19, 2010 8:23:03 PM
                                                                                                                 Subject: afaceri banoase


 

 

 AM VAZUT GALERIILE DACO-ROMANE  VECHI DE PESTE 2000 DE ANI!  EXISTA! NU SUNT O MINCIUNA!


MOTTO:
"Democratia este un mecanism care  ne garanteaza ca nu putem fi  guvernati mai bine decat meritam"
G.B.Shaw:
Acolo se ascunde un tezaur urias ce nu va putea fi masurat nicicind in bani! Am gasit ghidul local recomandat (clandestin, in soapta, la ureche! - dureros!) care stie foarte multe (nu din presa!) si care ne-a dus in adincurile pamintului. Si mai ales ale istoriei. Si cind am iesit la suprafata ne-am dat seama in ce hau fara fund de fapt suntem pe cale sa fim aruncati.

                                                                                                                                 Cezar Aanicai
                                                                                                                              Iasi , mai 2010
" ...Rosia Montana este cea mai veche localitate din Romania , atestata de la anul 131 dupa Hristos.

..De-a lungul istoriei, ispita aurului a atras aici toate neamurile Europei, facand din Rosia un orasel cosmopolit.

..Din Rosia s-au ridicat, de-a lungul timpului, multi luptatori ardeleni, cum au fost Simion Balint, George Gritta, luptator in revolutia de la 1848, alaturi de Avram Iancu..

..In Rosia, stradutele inguste si pietruite, casele de patrimoniu, construite in stil baroc de arhitecti italieni (Strada siciliana), in urma cu aproape doua sute de ani, te transporta in alt timp..

...Ultimele 330 de tone de aur si 1680 de argint vor sa fie exploatate, pana la ultima roca de minereu, de compania Gold Corporation, careia i-a fost concesionata exploatarea.

..Doar douazeci de mii de dolari pe an plateste statului roman compania Gold Corporation, chiria pentru concesiunea a 520 de kilometri patrati, inima de aur a Apusenilor.
Concesiunea s-a facut pe 20 de ani, din 1997, deci ar mai fi inca sapte ani de-acum incolo.

..Vedem zilnic cum angajatii companiei intra in galerii, sub pretextul ca iau probe si fac masuratori, pana ce vor incepe oficial exploatarea, dar nimeni nu-i controleaza daca iau sau nu iau aur de-acolo...

..Uraniul ni l-au exploatat rusii in totalitate, iar acum vom ramane si fara aur, daca romanii nu se trezesc la timp.

De la Bucuresti sau din alta parte a lumii nu-si dau seama de dimensiunile reale ale tragediei de la Rosia Montana , iar cand vin aici si afla adevarul, sunt izbiti de anormalitatea acestei situatii, de lipsa de reactie a Guvernului si a administratiei locale, fata de aceasta stare de lucruri.
Toti scriu acolo ca nu-si pot inchipui ca vestigiile istorice, galeriile romane, bisericile si cimitirele istorice, bucati intregi de munte s-ar narui intr-un iaz de cianura.

Toti ne incurajeaza sa rezistam! Toti vor sa fie de folos cu ceva, un lucru cat de marunt. Solidaritatea aceasta de la om la om face mai mult decat orice gest politic din departare, si acesta indelung asteptat.

"Rezistati! Rezistati!" ne indeamna toata lumea, dar nu e usor, sa stiti, sa-ti traiesti viata ca in vitrina, observat, filmat si fotografiat tot timpul, pandit din fata casei, spionat obstructionat in orice faci sau ai intentia sa incepi. E o tensiune continua care slabeste numai de vineri dupa amiaza pana luni dimineata, atunci cand "observatorii" Gold-ului se aduna de pe ulite, unde se plimba in costumele lor spilcuite si cu ochelari negri la ochi,  plini de emfaza (vezi Doamne, au cumparat aproape tot si ei sunt stapanii Rosiei), si pleaca cu masinile lor scumpe in week-end. Abia atunci, noi putem sa lasam garda jos si sa traim, sa ne strigam bucuriile sau sa ne plangem necazurile, pe un ton de normalitate.

Si cum sa nu ravneasca la aurul Apusenilor, cand in el sunt, in procente mai mari decat oriunde in lume, si metalele rare atat de cautate de industria constructoare de nave spatiale: titan, vanadiu, wolfram, molibden.

Daca macar un singur om va ramane aici si nu-si va vinde proprietatea, compania nu va putea sa treaca peste el. Cred cu tarie ca nu ne luptam cu morile de vant si ca lupta noastra nu e in zadar.Nu se poate sa scoti o localitate in afara existentei, pentru ca vrea o companie straina sa le ia acest drept in numele lacomiei. Daca litigiul cu Gold ar mai tine o suta de ani, rezistenta Rosiei s-ar stinge, treptat. Probabil, asta urmareste compania. Poate daca romanii si-ar lua un petic de pamant pe dealurile acestea si nu l-ar ceda in ruptul capului, atunci ei nu vor avea sorti de izbanda, in vecii vecilor. Iata, membri ai organizatiei mondiale "Green Peace" si-au cumparat loturi fie si de cativa metri patrati in Rosia Montana, pe care nu le vor vinde companiei cu nici un pret, ba chiar au confectionat tablite pe care scrie: "Aceasta proprietate nu este de vanzare", pe care le-au impartit rosienilor, ca sa descurajeze orice tentativa a companiei de a-i ispiti sa ii vanda casele. Acum, Gold Corporation (Gabriel Resources si alte companii subsidiare dupa care se ascunde) si-a angajat cea mai mare companie de publicitate din Bucuresti, a regizorului Bogdan Naumovici, ca sa le faca propaganda proiectului minier de la Rosia Montana. Chiar daca mult prea tarziu, reclama a fost oprita,  in cele din urma, pentru minciunile continute in ea. O lovitura dura pentru companie.

Avem nevoie de exprimarea solidaritatii cu lupta noastra. Sa vina aici cei care cunosc drama noastra, sa ne sprijine moral, sa aratam Gold-ului ca nu suntem asa putini, ca avem si pe altii de partea noastra. Sa facem si noi actiuni de intimidare, asa cum fac ei, nu doar sa tacem si sa inghitim. Noi suntem vreo 20 de familii, ultimii luptatori impotriva Gold-ului, care nu vom pleca nici in ruptul capului. Oricati bani ne-ar da, cu orice ne-ar tenta, noi nu plecam. Mie sa-mi dea America toata sa fie a mea, si eu nu plec din Rosia Montana ."
Eugen Cornea, capetenia rezistentei antigoldiste de la Rosia Montana


am fost astazi la o intalnire cu profesori universitari si alti oameni pregatiti in diferite domenii care-si  bat capul cum sa salveze muntii Apuseni de explatare si de distrugere totata. Sincer, nu pot sa stau nepasatoare la ce se intampla si simt ca daca eu nu ma ridic,tu nu te ridici, ala nu se ridica, nu ne ridicam cu totii, tragedia se va intampla si nepasarea de acum ne va costa enorm. Oamenii sunt constienti  de amploarea situatiei de faptul ca astia care ne conduc stau sluj in fata banilor,ca au vandut tara pe nimic in principiu, s-a recunonsut ca sunt multi Romani care vor bine, dar care nu il pot realiza, pentru ca, urmare a manipularii,  au reusit astia sa ne demoralizeze si sa ne dezbine  fiecare invitat, specialist pe felia lui a vorbit despre efectele, numai negative , ale explaotarii miniere  pe care vor sa o inceapa la Rosia Montana prof. univ. dr. Ion Brad - membru al Academiei Oamenilor de Stiinta, biochimist a explicat clar care sunt efectele cianurilor rezultate din exploatare asupra organismelor vii: moarte sigura pentru mediu plante, animale si oameni pe o raza de sute de km (inclusiv in tarile vecine) din cauza vaporilor de cianura care se ridica in aer  prof. dr. Vasile Boroneant, istoric, a povestit despre valoarea siturilor dacice, a galeriilor romane vechi de peste 2000 de ani si despre pierderea identitatii Poporului Roman si a intregului sau certificat de nastere Dacic s-a vorbit despre faptul ca asta este rezarva strategica de aur a Romaniei, de care se stie de mii de ani, pe care dacii au exploatat-o cu masura si pe care au lasat-o mostenire urmasilor pt gestionaterea independenta a Poporului Roman si despre faptul ca in Muntii Apuseni pe langa cea mai mare rezerva de aur si argint din europa, aur de o calitate ridicata, mult superioara, ar fi si o rezerva uriasa de wolfram metal mai scump decat aurul si mult mai pretios, greu de gasit, foarte necesar,  in industria militara si spatiala si in economie in general sunt multe care se invart in jurul regiunii Apuseni pe care vor sa ii distruga e plin de zacaminte, si pe toate vor sa le exploateze, statul roman primeste  nimic, adica 1 miliard de dolari in 20 de ani de exploatare, adica  15 %  iar  explatatorii  iau restul de  85 %, si lasa in urma distrugeri istorice, ecologice, umane, NATIONALE , economice inestimabile  pentru pamantul asta au murit Dacii, au murit marii Domnitori Romani, milioane de Romani de-a lungul secolelor ca sa il apere de asupritori si ca sa il dam noi degeaba astazi. pasivitatea o sa ne coste scump eu cred ca nu putem sta indiferenti fata de mostenirea pe care o avem, care e a noastra.,nu a canadienilor sau a altora. E ca si cum vine unu sa iti ia casa cu tot ce ti-au lasat parintii,  pamantul, hainele, amintirile, si tu te uiti la el cum o face si il lasi in pace.  
ce e de facut ? cum putem incepe sa ajutam ?

cred ca trebuie, in primul rand,  ca toata lumea sa afle despre asta sa afle adevarul. oamenii nu stiu ce se intampla. apoi impreuna oamenii trebuie sa spuna NU !! pentru asta trebuie sa ne gandim repede, pentru ca nu e timp, la ce anume putem sa facem, cum putem sa contribuim cu resursele pe care le avem,si aici ma gandesc sa punem in aplicare totul pentru scopul asta care ne priveste direct. sa punem in miscare pe toata lumea  pe care o cunoastem, care, la randul ei va angrena mai departe alte roti.
           Doamne-ajuta!
 
 

 
 2 „OARE NE VOM LĂMURI ÎNAINTE DE 2012 ÎN LEGĂTURĂ CU CALENDARUL CARE SE OPRESTE LA ACESTA DATĂ, SAU NE VOM OPRI NOI ODATĂ CU EL???!”


George ROCA vă prezintă:

   
ÎNŢELEPŢII HOPI*             DESPRE ANUL 2012

Intr-un mod absolut fara precedent si total neasteptat, Batranii Hopi, pentru prima oara in istorie, au dezvaluit lumii cele mai sacre si, pana acum, cele mai secrete profetii.
 
Robert Ghost Wolf, renumit Profet Amerindian si autor a aranjat ca doi Batrani Intelepti Hopi sa apara timp de trei ore pe postul national de radio in show-ul Art Bell (in afara Pahrumo, NV) si sa discute liber despre profetiile lor sacre, care au fost, pana acum, secrete. S-a spus de catre multi dintre cei care au avut acces limitat la aceste profetii in trecut, ca profetiile Hopi despre schimbarile Pamantului, care urmeaza, sunt printre cele mai vechi si mai exacte profetii disponibile. Batranii au venit sa ne vorbeasca, in aceste timpuri, pentru ca ei cred ca am trecut de punctul dupa care nu ne mai putem intoarce, iar schimbari majore sunt iminente, incepand inca din urmatoarele cateva luni.

Ei spera ca vor putea “usura” efectele acestor schimbari, prin a ne cere tuturor sa ne intoarcem la un mod de viata mult mai simplu si mai spiritual. Luna trecuta, la Intalnirile Spirituale, (si urmeaza unele si in aceasta luna) cunoscutul autor, ecolog si medium, Rev. Fred Sterling a adus cam acelasi mesaj. Rev. Sterling a subliniat faptul ca “Marea Schimbare” a inceput deja. Ea se intampla acum. In alte evenimente recente, Gordon Michael Scallion, Robert Ghost Wolf si alti profeti moderni au inceput sa prezica schimbari majore si vizibile ale Pamantului, printre alte locuri, mai ales in California, incepand din aceasta vara. Iar acum batranii Hopi au iesit pe postul national de radio cu acelasi mesaj.

Deci, se schimba Pamantul? Are loc acum marea schimbare? Ce trebuie sa facem? Ca raspuns, va ofer urmatoarele.
 
Inainte de orice altceva, daca sunteti cumva intr-o stare de negare – treceti peste asta. Deschideti-va ochii. Uitati-va in jur. Cum este vremea prin partile voastre? Poate ca este putin diferita fata de cum a fost mereu in localitatea voastra? Incercati sa aflati ce se intampla cu adevarat. Nu veti afla, vizionand emisiuni de umor, sau chiar buletinul de stiri de seara. Incercati sa luati reviste care contin informatii de spiritualitate sau de stiinta si medicina alternative. Cititi printre randuri. Va trebui sa lasati deoparte utimul scandal politic despre cine se culca cu cine si sa sapati putin mai adanc, ca sa gasiti lucrurile cu adevarat importante.

Stiati ca s-a constatat ca acum, pentru prima oara in istorie, tornadele se rotesc invers? Stiati ca sunt locuri in Mexic unde temeperatura solului creste pana la mai mult de 200 de grade? Stiati ca intr-o perioada de numai 7 zile, in luna iunie au avut loc 772 cutremure inregistrate in California – Nevada langa lacul Mammoth? (Gordon Michele Scallion impreuna cu alti profeti prezic ca, in acea zona, va avea loc o eruptie vulcanica in aceasta vara). Stiati ca pe 31 mai, curentul de aer “jet stream” (un curent de aer extrem de rapid care circula in atmosfera superioara a Pamantului) a atins Pamantul, pentru prima oara in istorie? Stiati ca peste tot in America de Nord pasarile migratoare nu se mai reintorc la locurile lor de cuib? Si ca somonii nu se mai reintorc nici ei la locurile lor de depunere de icre? Si ca triburile indigene, peste tot in lume, nu mai dau nastere la copii? Foarte bine, cam atat despre negare.

Odata ce acceptati ca schimbarea are loc, LASATI FRICA SA PLECE. Realizati ca acesta este un timp al schimbarii – si nu neaparat un timp al fricii. Frica intuneca buna judecata si pune ziduri groase intre intuitia interioara – care va fi foarte importanta in aceste timpuri – si mintea voastra constienta. Schimbarea Pamantului nu va va omori; Pamantul se schimba mereu! Dar frica, negarea, ca si a nu fi deschis catre Sinele vostru Interior si catre intuitia voastra, s-ar putea s-o faca. Odata lucrurile acceptate si FRICA NU MAI EXISTA, investigati.

Aflati tot ce puteti afla despre ce se intampla. Internetul poate fi un instrument foarte valoros. Prin intemediul Internetului veti fi capabili sa descoperiti ce nu veti auzi niciodata la stirile de la ora sapte. Nu veti mai fi la mila programelor de stiri guvernate si determinate de ratingurile de audienta.

Cand cineva paseste in afara umbrelei protectoare a mass media si incepe sa caute, ca sa afle ce se intampla cu adevarat in lume, mai mereu exista tendinta de a se infuria. ”De ce nu mi-a mai spus nimeni acest lucru inainte?” “De ce nu se spune asta la stiri?” “Exista o conspiratie mondiala, care ne tine in intuneric.” Redescoperiti-va spiritualitatea!
 
“Daca va schimbati acum si va schimbati viata, asta va va ajuta sa usurati mult rezultatele cumplite ale cataclismelor. Exista multe lucruri puse de o parte pentru noi toti. Iar intensitatea acestora va fi mult mai mica, daca ne putem linisti, ne vom purta bine si nu vom mai face ceea ce facem acum.”

Batranii Intelepti Hopi au venit sa explice ca nu conteaza daca spiritualitatea voastra consta in a urma o filozofie organizata, sau o religie anume – sau daca este ceva ce ati invatat sa faceti si practicati singuri. “Practicati spiritualitatea voastra, oricare ar fi aceasta, asa cum nu ati practicat-o niciodata inainte”. Si realizati ca rezultatele sunt influentate de constiinta voastra. Constiinta voastra influenteaza totul. Realizati ca gandurile, cuvintele si actiunile voastre de astazi contribuie la cum va fi lumea maine. Asa stau lucrurile!

Iata aici patru pasi foarte usori pentru a supravietui schimbarilor Pamantului si tuturor profetiilor:

1. Tineti-va ochii deschisi
2. Lasati frica sa plece
3. Invatati tot ceea ce puteti.
4. Traiti cu tot sufletul vostru,  INTENS,  in spiritualitatea voastra. Rugati-va.

S-ar putea ca totul sa vi se para destul de simplu. Aproape ca suna ca si cum ar putea fi foarte amuzant. Iar acesta este un lucru foarte important de tinut minte. Amuzamentul. Adevarata spiritualitate este distractiva. Foarte, foarte distractiva. Bucuria este probabil un cuvant mult mai bun; extazul este probabil un cuvant si mai bun. Daca drumul vostru spiritual nu va duce pe o cale de bucurie, v-as sugera ca probabil este timpul sa incercati altceva. Am ajuns sa inteleg (si mi-a trebuit multa suferinta ca sa ajung acolo) ca experimentarea bucuriei este cel mai spiritual lucru pe care-l poate face cineva, in timpul vietii sale.

Bucuria este infectioasa. Ea schimba si incarca chiar si aerul prin care pasiti. Lumineaza inimile celor din jurul vostru. Si in aceste vremuri tulburi, nu ma pot gandi la o mai buna energie vindecatoare cu care sa saturam Pamantul. Bucuria! De ce sa nu va acordati cateva minute in fiecare zi, doar pentru a lua o pauza si a va gandi la ceva ce va face foarte, foarte fericiti? Incercati. Va va face o mare placere. S-ar putea chiar sa devina un obicei.

Ei bine, cred ca mai este doar un singur lucru despre care e nevoie sa vorbesc aici. Este, de obicei, pozitia adoptata de cei mai multi sceptici si de cei aflati in negare ca o justificare pentru atitudinea lor.

”Dar daca Inteleptii Hopi gresesc?” “Daca Gordon Michael Scallion, Robert Ghost Wolf, Edgar Cayce si ceilalti profeti moderni se inseala?” “Si daca vremea se va schimba inapoi, asa cum era o data?” ”Si daca pasarile si pestii si copiii vor veni inapoi?” ”Si daca nu au loc schimbari majore ale Pamantului?” “Si daca nu se intampla absolut nimic?” La toate acestea nu voi raspunde decat: “Nu-i asa ca ar fi minunat sa se intample astfel?”

Vom fi in stare sa suspinam usurati si fericiti cu totii, ne vom uita in jur la Raiul pe care l-am creat aici pe Pamant si vom fi foarte bucurosi de faptul ca nu a trebuit sa trecem prin iad, ca sa ajungem aici. Da, intr-adevar “NU-I ASA CA AR FI MINUNAT SA SE INTAMPLE ASTFEL?”
 
Anul 2012 – Filozofie nelimitata.


1. Omenirea si planeta Pamant trec in prezent printr-un mare proces de schimbare in constiinta si in preceperea realitatii.

2. Civilizatia Maya din America Centrala a fost si este cea mai avansata in privinta cunostintelor despre timp-stiinta. Principalul lor calendar este cel mai précis de pe planeta. Nu a gresit niciodata. Ei au practic 22 de calendare in total, care acopera numeroasele cicluri ale timpului din Univers si din Sistemul Solar. Unele dintre aceste calendare asteapta inca sa fie dezvaluite.

3. Cea de-a cincea lume a Mayasilor s-a terminat in 1987. Cea de-a sasea lume incepe in 2012. Asa ca, in prezent suntem “intre lumi”. Acest timp se numeste “Apocalipsa” sau Revelatia. Aceasta inseamna ca adevaratul adevar va fi revelat. De asemenea, inseamna pentru noi sa ne rezolvam “problemele” atat la nivel individual, cat si colectiv.

4. Cea de a sasea lume a Mayasilor este, in prezent, nescrisa. Aceasta inseamna ca depinde de noi ca si co-creatori ai realitatii sa incepem sa cream noua lume si noua civilizatie pe care o dorim acum.

5.. Mayasii de asemenea mai spun ca pana in 2012 vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem acum. Vom trece dincolo de timp si de notiunea de bani. Vom fi intrat deja in cea de-a cincea dimensiune; dupa ce au trecut prin a patra dimensiune Planeta Pamant si Sistemul Solar vor intra in sincronizare galactica cu restul Universului. ADN-ul nostru va fu “innobilat” (sau reprogramat) din centrul galaxiei noastre. (Hunab Ku) “Toata lumea de pe planeta se schimba. Unii sunt mai constienti decat altii. Dar toti o fac.”

6. In 2012 planul Sistemului nostru Solar se va alinia exact cu planul Galaxiei noastre, Caleea Lactee. Ciclul acesta a luat 26000 ca sa fie completat. Virgil Armstrong ne spune, de aemenea, ca alte doua galaxii se vor alinia cu noi in acelasi timp. Un eveniment cosmic!

7. Timpul este acum in accelerare (sau in colaps). Timp de mii de ani Rezonanta Schumann sau pulsul (bataia de inima) Pamantului a fost de 7.83 cicli/secunda. Militarii au folosit-o ca pe o referinta foarte valabila. Insa, inca din 1980 aceasta rezonanta a crescut incet, dar sigur. Acum este de peste 12 cicli/secunda. Aceasta inseamna ca mai putin de 16 ore de acum sunt echivalente cu vechile 24 ore. O alta interpretare este ca noi, sau mai degraba Constiinta noastra, a trecut pe acelasi drum de inca sapte ori in ultimii 16 miliarde de ani. Fiecare dintre aceste cicluri ale Creatiei s-a intamplat de 20 de ori mai repede decat ultimul. Aceeasi cantitate de Constiinta este acum parcursa intr-un ritm de 20 ori mai strans. Astfel se explica de ce timpul pare a trece asa de repede. Nu este “timpul” ci Creatia insasi care accelereaza.

8.. In timpul Apocalipsei sau timpul dintre lumi, multi oameni vor trece prin multe schimbari personale.. Schimbarile vor fi multe si variate. Este tot parte a ceea ce am venit sa invatam sau sa experimentam aici. Exemple de schimbari ar putea fi: relatii care se termina, schimbari ale locuintei sau a amplasamentului (oras, tara etc), schimbari ale job-ului sau ale tipului muncii, schimbari de atitudine sau in modul de gandire etc.

9. Amintiti-va ca in fiecare moment noi luam decizii mai mari sau mai mici. Fiecare actiune se bazeaza pe IUBIRE sau pe FRICA. Alegeti iubirea, urmati-va intuitia, nu intelectul si urmati-va pasiunea sau “dorinta ardenta interioara”. Lasati-va dusi de val.

10. Formele-gand sunt foarte importante si afecteaza viata noastra de zi cu zi. Noi ne cream realitatea cu formele noastre gand. Daca gandim negativ despre altii, asta vom atrage. Daca avem ganduri pozitive, vom atrage oameni si evenimente pozitive. Asa ca fiti constienti de gandurile voastre si eliminati-le pe cele inutile, sau pe cele care judeca.

11. Fiti constienti ca majoritatea mass media este controlata doar de cativa. Folositi-va discernamantul! Cautati programele ascunse. De ce va este prezentata aceasta informatie? Care este programul lor “real”? Este un caz de problema, de reactie, de solutie? Au creat “ei” o problema astfel ca “noi” sa reactionam si sa cerem o anumita rezolvare, ca “ei” sa poata oferi solutia? “Solutia” este ceea ce “ei” au vrut de la inceput.

12. Nu uitati, aproape nimic nu se intampla accidental. Aproape toate “evenimentele” sunt planificate de o agentie sau de alta.
 
In afara tututror acestor lucruri, de fapt este  un timp nemaipomenit sa traiesti  acum pe Pamant! Bucurati-va!

Sursa: INTERNET
Traducere din limba engleză

* HOPI, membri ai clanului Indo-American al Urşilor din zona Marelui Canion (Arizona)
 

                             

                          NASA afirmă că in 2012 nu va fi Apocalipsa

   Agentia de investigatii media
    comunica Marţi, 14 septembrie 2010 10:37"Nu exista o baza reala pentru aceste presupuneri", se arata pe site-ul NASA * "Maya ramane o civilizatie puternica si misterioasa, dar in 2012 nu se va intampla nimic, in afara de o eclipsa solara in noiembrie" * "Planeta Eris exista dar nu se va ciocni cu Terra ci va trece la mare-mare distanta"* "Daca ar fi fost vorba despre vreo ciocnire, astronomii ar fi stiut cu 10 ani in urma"
Site-uri de Internet si chiar carti recent scoase pe piata incearca sa profite de presupusul dezastru iminent, folosind titluri ca "Apocalipsa 2012" sau "Cum sa supravietuiesti anului 2012". Teoriile initiale au "programat" sfarsitul lumii pentru luna mai 2003, insa cum nimic nu s-a intamplat atunci, data a fost amanata pentru solistitiul de iarna din 2012, care coincide cu sfarsitul unui ciclu in calendarul mayas stravechi.La sfarsitul saptamanii trecute Agentia Spatiala Americana a dorit sa linisteasca din nou publicul cu privire la anul 2012. Anume ca nu se va intampla nimic spectaculos. Acelasi anunt a mai fost facut in octombrie si noiembrie 2009, dupa aparitia pe piata a filmului "2012".
Scenariul este bazat pe faptul ca sfarsitul lumii se va produce dupa ce o anumita planeta X ori Nibiru se va ciocni de Pamant. Planeta ar fi fost descoperita de sumerieni, conform unor asa-zisi oameni de stiinta, cercetatori ai fenomenelor paranormale si teoreticieni de pe Internet. Unele site-uri au mers pana acolo incat au acuzat NASA ca ascunde adevarul privind viitorul Terrei. Agentia Spatiala Americana a reactionat, precizand ca teoriile sunt doar "pacaleli de Internet". NASA insista ca respectivul calendar nu se termina pe 21 decembrie 2012, ci o alta perioada incepe imediat dupa si oricum nu va exista o aliniere a planetelor, cel putin pentru cateva decenii. Si chiar daca aceasta aliniere s-ar produce, efectul asupra Pamantului ar fi "neglijabil".
"Nu exista o baza reala pentru aceste presupuneri", se arata pe site-ul NASA, care sustine ca daca respectiva coliziune dintre planete ar fi reala, "astronomii ar fi aflat de ea cu cel putin 10 ani in urma, iar pana acum ar fi fost vizibila cu ochiul liber". "In mod evident, nu exista". "Oameni de stiinta credibili din intreaga lume stiu ca nu exista nicio amenintare asociata cu anul 2012. Pana la urma, planeta noastra este in siguranta de mai bine de 4 miliarde de ani", adauga NASA.
Exista o alta planeta, Eris, care "pluteste" in spatiu. Dar este vorba de o planeta de dimensiuni similare cu Pluto si va ramane in afara sistemului solar si nu se poate apropia la o distanta mai mare de 6,4 miliarde de kilometri de Pamant, conform NASA.
Teoriile insa se bazeaza si pe ceea ce prevede calendarul mayas. Maya ramane o civilizatie misterioasa, aparuta din neant si cu o origine inca nedeslusita, la fel ca in cazul Sumerului, Indului sau Egiptului Antic. O civilizatie cu un calendar inexplicabil de asemanator cu cel al dacilor, cu date cosmice calculate pana la milioane de ani in trecut, deci avand cunostiinte astronomice extraordinar de avansate. O dovada in acest sens este si calendarul, de o exactitate demna de secolul  XX. Anul mayas avea 365,242129 zile, in conditiile in care actualele calcule dimensioneaza anul la 356,242198 zile. Pentru comparative, sa retinem un amanunt: calendarul Gregorian indica 365,2425 zile. Desi extraordinar de exact, calendarul mayas se! opreste brusc in 22 decembrie 2012. Aceasta data obsedeaza omenirea de cateva secole si i s-au cautat diverse explicatii, majoritatea de esenta religioasa, mai ales ca unele pasaje ofera argumente in acest sens.
Schimbarile care se asteapta in 2012 vor modifica total viata pe Terra si omenirea insasi. Alexei Dimitrov, un cercetator rus, a constatat ca Luna isi fabrica atmosfera proprie, una alcatuita din compusi ai sodiului, care acum se intinde pe o suprafata de 6000 kmp. Atmosfera lui Marte creste rapid si se crede ca ar fi dus la defectarea lui Mars Observer, in 1997. Atmosfera Terrei este si ea in schimbare, in straturile superioare formandu-se un nou gaz, care nu exista pina acum, iar activitatea vulcanica a crescut de 5 ori din 1875 incoace . Venus sufera o crestere vizibila a intensitatii luminoase. Campul magnetic al lui Jupiter s-a dublat iar intre planeta si unul dintre sateliti s-a format un tub de radiatie ionizata. Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli, isi maresc campul magnetic si devin tot mai stralucitoare. Campul magnetic al Soarelui a crescut si el cu 230% din 1901 incoace.
Academia Nationala de Stiinte din Siberia anunta ca aceste multiple schimbari din sistemul solar se datoreaza intrarii acestuia in Centura Fotonica, o zona cosmica cu o energie mult mai intensa. Aceasta energie este preluata de Soare si apoi raspandita in intreg sistemul solar. Centura Fotonica este formata din mai multe benzi fotonice care emana din centrul Galaxiei si sunt asociate cu spiralele Caii Lactee. Centrul Galaxiei se afla in Constelatia Pleiadelor, fiind marcat de steaua  Alciona, Soarele central al Pleiadelor, aflat la 400 de ani lumina fata de noi. Centura Fotonica incercuieste Constelatia Pleiadelor. Sistemul nostru solar trece prin aceasta Centura de doua ori in 25.920 ani, perioada considerata Anul Galactic (numit de antici Anul Mare), iar trecerea Centurii dureaza 2.000 de ani. Se crede ca Soarele nostru a intrat deja in Centura, inca din 1998, si se estimeaza ca Terra va intra in 2012. Fireste, NASA sustine ca toate acestea sunt doar teorii, ca sunt nascociri ale Internetului si ca nu au o baza stiintifica.
Adeptii Conspiratiei Mondiale sustin ca NASA nu are intentia sa recunoasca aceste fenomene pentru a nu starni panica si mai ales, anarhie. O anarhie atat de puternica a oamenilor aflati in faza sfarsitului incat ar putea fi cu greu stapanita de guvernele lumii.  Aceiasi "conspirationisti" spun ca tocmaicriza mondiala economica este legata de acest fapt. Este data oamanilor de catre cei care conduc si doresc sa distruga lumea tocmai pentru ca sa nu fie atenti la ceea ce se intampla in realitate. La polul opus se afla cei care sustin ca nu se va intampla nimic si ca NASA are dreptate. Daca ar fi fost sa se intample ceva atunci conducatorii lumii ar fi stiut si n-ar fi avut interes sa o ascunda pentru ca oricum din 2012 n-ar mai fi avut ce sa mai conduca, daca ar fi fost un sfarsit al lumii. Pana in 2012 nu mai este mult asa ca vom trai si vom vedea! (R.N.)


 ŞI ÎNCĂ O ÎNTREBARE CARE NU NE DOARE,
DAR LA CARE NICI NU RĂSPUNDEM:


                  Conform scrisorilor pastrate de
                  KGB, Lenin a fost homosexual
 
Zinoviev catre Lenin: "Te pup pe tine si fundul tau marxist"   
 
Cotidianul bulgar "Trud" publica, intr-unui din numerele sale recente, un articol senzational despre viata amoroasa a liderului revolutiei bolsevice, Vladimir Ilici Lenin. Doctorul in istorie N. V. Sokolov a cautat mai mult timp prin arhivele rusesti, iar ceea ce a descoperit a meritat efortul depus: V. I. Lenin a fost homosexual! Istoricul rus afirma, in baza unor scrisori pe care le-ar fi gasit in arhive, ca amantul lui Vladimir Ilici a fost un lider de nadejde al comunistilor, Grigori Zinoviev. Va prezentam in intregime articolul publicat de Trud".
 
Inainte de a se ocupa de materialele de arhiva, autorul articolului a cercetat cronica oficiala, publicata in editia din 1981 a scrierilor lui V. I. Lenin. Acolo putem citi: "Pe data de 8 iulie 1917, G. Aliluev si Stalin ii insoteau pe Lenin pana la Gara Razliv, unde Lenin s-a adapostit in sura muncitorului N. A. Emilianov. (Autoritatile il cautau pe Lenin, care era considerat un criminal.) Emilianov arendeaza cateva hectare de pamant la 5 km de lacul Razliv si mai tarziu ii duce pe Lenin si Zinoviev la coliba pe care a construit-o singur acolo..." intrebarea este, de unde apare Zinoviev?
In biografie se spune: "Lenin a avut mult de lucru. A scris articole". Da, intr-adevar, Lenin a scris cateva articole pentru care i-au fost necesare 5—7 zile. Dar el sta in coliba pana la 5 august. Citim mai departe: "Lenin se plimba, facea plaja, inota in lac, pescuia". Cu alte cuvinte, Lenin s-a odihnit o luna dupa care a plecat in Finlanda.
In aceste conditii, ce a facut acolo Zinoviev? De ce au locuit singuri? De ce in biografia lui Lenin putem gasi o sumedenie de amanunte, dar nu citim nici un rand despre coabitarea timp de o luna cu Zinoviev? La Razliv, relatiile dintre cei doi lideri comunisti capata o dezvoltare interesanta. Ei locuiesc singuri timp indelungat si aceasta aduce schimbari. In septembrie, Zinoviev i-a scris lui Lenin, care se afla in Finlanda:
"Draga Vova! Nu-ti poti inchipui cat imi este de trist fara tine, cat imi lipsesc mangaierile noastre... Poti sa fii sigur, de cand ai plecat nu m-am atins de nimeni. Poti sa fii absolut sigur in sentimentele mele fata de tine si in loialitatea mea. Crede-ma, nu m-am atins de un barbat sau femeie si nu o voi face. Numai tu imi esti apropiat. Vino, nu te teme. Voi pregati totul in modul cel mai bun".
Lenin nu raspunde la aceasta scrisoare si Zinoviev ii scrie din nou dupa o saptamana:
"Draga Vova! Tu nu mi-ai raspuns. L-ai uitat pe micul Ghersele... Eu am pregatit pentru noi un lacas frumos. Putem trai acolo cat dorim... Este o locuinta minunata, acolo ne va fi bine si nimeni nu va putea impiedica dragostea noastra. Va fi ca inainte. Imi amintesc ce
mare bucurie a fost intalnirea noastra, iti amintesti cum ia Geneva ne-am ascuns de aceasia femeie... Nimeni nu va putea intelege sentimentele noastre. Vino, cat mai repede. Te astept, floarea mea. Al tau, Ghersele".
"Tu esti mare jucaus"
Dupa complotul din octombrie, Lenin revine la Retrograd. Zinoviev insa pleca la Moscova de unde ii scrie, din nou, lui Lenin:
"Ilici! Am executat toate ordinele tale. Aici este foarte greu si complicat, dar ma incalzeste gandul ca dupa cateva zile ne vom revedea si ne vom imbratisa. Numai speranta ca-mi esti fidel ma incalzeste. Te sarut pe tine si fundul tau marxist. Al tau, Ghersele".
Aceste scrisori pun in prim-plan doua intrebari: de care femeie se ascund cei doi lideri comunisti si care din cei doi este pasiv si care activ.
In 1918, Zinoviev este mai concret: "Vova! De fiecare data cand sunt departe de tine devin trist. Tu esti mare jucaus. Te cunosc. Eu insa ma tin tare si nu-mi permit nimic. Inteleg cat de greu este sa te prefaci. Acum insa este mai bine. Nu trebuie sa ne ascundem de Nadejda, spre deosebire de ce s-a intamplat la Geneva, unde ea ne-a prins pentru prima data".
Trebuie deci sa intelegem ca la Geneva, unde Lenin si Zinoviev s-au culcat impreuna pentru prima data, au fost prinsi de Krupskaia — sotia lui Lenin. Lenin recunoaste totul si ea nu-i mai face probleme.
Scrisoarea urmatoare este scrisa la Narva, in primavara lui 1918, cand Armata Rosie invinge fortele generalului Iudenici. Zinoviev triumfa. El scrie: "Vova! Voi sosi in curand si nu te voi lasa orice ar spune aceasta nesimtita. Asteapta-ma!"
In 1922, cand Lenin era grav bolnav, Krupskaia ii scrie lui Zinoviev: "Te rog sa nu-l mai deranjezi pe sotul meu cu cererile tale pentru intalniri. A sosit timpul sa va linistiti. Nerusinarea voastra nu se mai poate rabda. Ilici este bolnav".
Spre finele anilor '30, cand Zinoviev a fost executat, aceste scrisori au intrat in arhiva KGB. Fara indoiala, Stalin stia de ele. Ramane intrebarea: "De ce nu a ordonat distrugerea lor?"
Cosmin CORICIUC
Petio PETKOV
("Evenimentul zilei", 26 februarie 1997)

http://yamaguchy.netfirms.com/pearson/pearson_14.html


Michael Pearson
THE SEALED TRAIN - Chapter 14

“A Cool Night marked with stars;  the smell of the cut hay,” wrote Zinoviev of their stay in the woods near Razliv.  “Smoke from a small fire where venison simmered in a small pot. ... We go to bed in the little shack.  It is cold.  We cover ourselves with an old blanket that Emelyanov found.  It is narrow and each of us tries to leave the larger part of it to the other.  Ilyich says he has a fufaika [an anorak type of padded coat] and does not need the blanket.
“Sometimes I cannot sleep for a long time, lying there in absolute silence.  I can hear the beating of Ilyich’s heart. We are sleeping closely, pressed against each other. ... ”

http://yamaguchy.netfirms.com/pearson/pearson_14.html

TRENUL SIGILAT

Capitolul 14

“O noapte rece, cerul instelta; mirosul de fan cosit,” scrie Zinoviev despre sederea lor in padurile de langa Razliv. “Fum de la un foc domol deasupra caruia fierbea niste carne de caprioara intro cratita mica. … Ne-am bagat in pat in aceasta mica magazie. Este frig. Ne invelim cu o patura veche pe care a gasit-o Emelyanov. Este ingusta si si fiecare dintre noi cauta sa lase cat mai mult celuilalt. Ilici (Lenin) imi spune ca el are o pufoaica si nu-i trebuie patura.   

“Uneori nu pot sa adorm mai multa vreme, stau culcat intr-o tacere profunda. Pot sa aud bataile inimii lui Ilici. Dormim impreuna, lipiti unul de altul…”                Un geniu monstruos
              de Acad. Nicolae Dabija


Se spune ca Revolutia din 1917 a fost facuta de Lenin. Dar el va afla despre Revolutia Socialista (adevarata Mare Revolutie Socialista) de la 27 februarie 1917 din Rusia abia la 2 martie 1917 din ziare, cind se afla la Zurich. Ajungind acasa i-a spus N. Krupskaia: Este zguduitor! Ce surpriza! Inchipuie-ti! Trebuie sa mergem acasa, dar cum? Totul mi se pare atit de neasteptat! (in cartea lui Volkogonov, pag. 138).
Era atit de neasteptat pentru “conducatorul revolutiei proletare”: ministrii, demnitarii si tarul fusesera arestati. Altii facusera revolutia parintele caruia s-a dorit. S-a grabit sa plece spre Rusia.
In acele zile era in toi Primul Razboi Mondial.
Germania, care lupta contra Imperiului Rus isi dorea tara-rival paralizata din interior. Lenin fusese racolat de mai mult timp, impreuna cu alti “revolutionari de profesie” rusi, de catre politia secreta germana. I se sugereaza sa se intoarca in Rusia. I se dau fonduri impresionante de bani. Social-democratul german Eduard Berstein afirma: pentru a efectua revolutia din Octombrie Germania ii dase lui Lenin o suma “foarte mare, aproape incredibila”, de 50 de milioane de marci-aur. Cu acesti bani se putea face un razboi dar mite o revolutie.
Din legendarul tren blindat sau “sigilat”, daruit de nemti, inainte de a ajunge la gara Finlandeza din Petersburg, Lenin – cu “modestia” care-l caracteriza, telegrafiaza sefilor partidului bolsevic ca sosirea sa sa fie anuntata in ziarul “Pravda”, or, el nu dorea sa se intoarca ca un emigrant de duzina, ci ca un lider, de care pina la acea ora in toata Rusia n-auzisera decit o mina de oameni. In iulie 1917 Guvernul Provizoriu avea sa emita un ordin de arestare pe numele lui Lenin ca “spion german” pe baza de documente, intre ele, aflindu-se si Ordinul Bancii Imperiale Germane No. 7433, din 2 martie 1917 prin care era platit cu cincizeci de milioane de marci, dar colegul lui de liceu A. Kerenski, dorindu-si-l viitor aliat avea sa-l salveze in ultimul moment.
Pe front in 1917 nemtii aruncau in transeele ostasilor rusi manifeste semnate de V.I.Lenin,, care spuneau: “Predati-va! Aruncati armele si intoarceti-va acasa! Principalii vostri dusmani nu se afla in transeele germane, care-s si ei muncitori ca si voi, ci in scaunele guvernamentale de la Petrograd”. Lenin devenise aliatul cel mai de nadejde al dusmanilor patriei lui.
Mii de dezertori fugeau cu tot cu arme de pe front. Lenin le promitea pace, pamint, uzine, vodca si piine, fara sa munceasca. Asta-i face pe dezertori ca Lenin sa le fie simpatic.
Cercetatorii acelei perioade sint cu totii de acord ca arestarea lui Lenin in vara sau toamna anului 1917 ar fi schimbat cursul istoriei.
Lenin ne-a fost oferit mereu drept exemplu de mare patriot rus. Dar toate actiunile i-au fost indreptate pentru a provoca infringerea tarii sale in primul razboi mondial si a pune, el si partidul sau, mina pe putere. Visa sa transforme razboiul mondial intr-un razboi civil. Specula si el, ca si comunistii de azi, pe ideea internationalismului, mai importanta ca cea de patriotism. Generalul Erich von Gudendorff, seful Statului Major German avea sa scrie: “Inlesnind calatoria lui Lenin in Rusia, guvernul nostru si-a asumat o mare raspundere. Actiunea a fost pe deplin justificata din punct de vedere militar. Trebuia sa invingem Rusia”.
Dupa ce ia puterea, Lenin ii ajuta, din interior, pe nemti sa invinga Rusia. “Decretul despre pace” din noiembrie 1917 emis de Lenin insemna, de fapt, abandonarea fronturilor cu Germania de catre armata rusa, dar si o grava tradare de catre noua Rusie a aliatilor. România se pomenise de una singura pe Frontul de Est, contra puternicelor armate ale Kaizerului. La 3 decembrie 1917, la nici o luna de la preluarea puterii, bolsevicii stabilesc legatura cu germanii, intrebindu-i care sint conditiile lor. Partea germana cere cedarea unor teritorii de peste 150 000 kilometri patrati. Conform pacii de la Brest – Litovsk, conditiile careia Lenin i le-a dictat lui L. Troski (Lev Bronstein, nascut la Telenesti), ajuns al doilea om dupa Lenin in vastul imperiu, ca acesta sa le accepte fara discutii: Rusia sovietica renunta la 34 la suta din populatia sa, 32 la suta din pamintul agricol, 89 la suta din minele de carbune. Buharin, care vede in aceste cedari “o tradare a revolutiei”, e numit de Lenin tradator. Intrucit Petrogradul urma a fi cedat si el benevol, Lenin muta capitala tarii la Moscova. Congresul Sovietelor voteaza la 15 martie 1918 Tratatul de Pace de la Brest-Litovsk cu 724 voturi pentru, 276 – impotriva, la rugamintea lui Lenin, care totodata indemna populatia “sa nu opuna rezistenta armatei nemtilor”.
Cetatenii rusi se intrebau, nedumeriti: “Cum este posibil ca trupele Kaiserului sa vina in trenuri de pasageri, ca niste turisti si sa ocupe oras dupa oras fara nici un fel de lupta?!” Lenin isi indeplinea promisiunile luate. Dar in curind Antanta, din care facea parte si România, avea sa invinga Germania si aliatii ei. Astfel Rusia bolsevica a fost salvata de “pacea rusinoasa” de la Brest-Litovsk, semnata de Lenin, prin care Rusia raminea aproape fara de teritoriu in partea ei europeana.
Lenin ne mai era prezentat de biografii sai drept model de democratie.
In iunie 1917, cind Guvernul Provizoriu, preintimpinat de incercarea bolsevicilor de a pune mina pe putere, a interzis orice fel de demonstratii timp de trei zile, Lenin a protestat vehement, afirmind ca “in orice tara democratica organizarea unor asemenea demonstratii este un drept irevocabil al fiecarui cetatean.”
Dupa 25 octombrie 1917, insa, daca o demonstratie, un congres, o manifestare nu era aprobata de Dzerjinski, seful CEKA, Lenin ordonase ca participantii sa fie sau arestati, sau impuscati pe loc. “Revolutia” din 25 octombrie 1917, n-a fost decit o banala lovitura de palat, in ea “n-a existat nici macar un singur ranit”. In Palatul de Iarna n-au intrat, cum arata filmele sovietice, soldati bolsevici, ci “o multime zdrentaroasa si furioasa, care s-a comportat cu violenta caracteristica unor astfel de gloate” (in cartea lui D. Volkogonov, la pag. 192). A fost o trecere pasnica a puterii de la un Guvern Provizoriu la altul, care urma sa fie si el la fel de provizoriu, cum se credea atunci. “Semana mai degraba cu o schimbare a garzii”, isi va aminti bolsevicul Suhanov. A doua zi insa Petersburgul se trezi intr-o alta tara, intr-o alta lume, intr-o alta epoca. Cea a inceputului unui dezastru care nici acum, la 2004, inca nu s-a incheiat.
Desi e oferit drept exemplu de rus veritabil (Maiakovski zicea: “ß ðóññêèé áû âûó÷èë ãîëüêî çà òî, ÷òî èì ðàçãîâàðèâàë Ëåíèí»), Lenin ii ura pe rusi. Iar asa zisa «revolutie din Octombrie» din 1917 a fost una orientata contra poporului rus. Din componenta primului Birou Politic, constituit la 25 martie 1919, din care facusera parte 5 membri permanenti: Lenin (Ulianov), Kamenev (Rozenfeld), Krestinski, Stalin (Djugasvili), Trotki (Bronstein), nici unul nu era rus.
Alti conducatori importanti: Dzerjinski (polonez), Zinoviev (evreu, numele adevarat Radomyslski), Ordjonikidze (gruzin), Sverdlov (evreu), Rakovski (bulgar din România), Enukidze (gruzin), Linacearski (polonez), Aitakov (turkmen), Rudzutac (leton), Mikoian (armean), Smidt (neamt), Kaganovici (evreu), Radek (evreu), Smilga (leton), Stucika (leton), Kosior (polonez) etc. erau selectati din minoritatile asuprite de imperiul tarist.
Astfel Dumnezeu batea Rusia pentru lacomia ei de a se fi latit fara scrupule peste alte neamuri. Din cei 500 de comisari ai poporului ai RSFSR de la sfirsitul lui 1917 – 475 erau nerusi si doar 25 dintre ei – de regula muncitori necarturari – apartineau poporului pe care pretindeau ca-l reprezinta.
V.I.Lenin, fiind evreu dupa mama – care era fiica lui Izrael Moisevici Blank din Jutomir, si calmâc dupa tata, bunica lui, Anna Alexeevna Smirnova, fiind o calmica botezata, nu avea incredere in rusi. Dupa revolutie recomanda “sarcinile de mare exigenta intelectuala sa fie incredintate strainilor, in special evreilor si sa se lase treburile simple pe seama “prostilor de rusi” (citatul e reprodus de sora mai mare a lui Ilici, Ana Elizarova, care, intre altele, ii scria lui Stalin: “Probabil ca nu e un secret pentru dumneavoastra faptul ca bunicul nostru provenea dintr-o familie de evrei saraci, ca era, asa cum se mentioneaza in certificatul de botez fiul unui mesceanin din Jitomir, Moise Blenk.”. Intr-o discutie cu L. Trotki, Lenin a spus: “Rusii sint prea blinzi, as putea spune chiar blegi”, de aceea nu merita sa li se dea functii importante (in cartea lui D. Volkogonov, pag. 293). Intr-o scrisoare adresata in toamna lui 1920 lituanianului Jean Berzin numea poporul pe care-l conducea: “idiotii de rusi”.
Marelui scriitor rus Maxim Gorki i-a zis: “Un rus inteligent este aproape intotdeauna un evreu sau un rus cu singe evreiesc”.
Asa se explica ascensiunea ametitoare a basarabenilor Mihail Frunze, (ministru de razboi al URSS intre 26 ianuarie si 31 octombrie 1925), Serghei Lazo, comandant al frontului din Transbaicalia, Grigore Kotovski, comandant al Armatei 2 de Cavalerie, Iona Iakir, comandant de armata de rangul I, comandant al districtului militar Kiev si Ucraina, Ivan Fedko, comandant de armata de rangul I, Val Zarzar, comandant de corp de armata, Ion Secrieru, sef al Directiei principale de artilerie a Armatei Rosii s.a. la cirma in deriva a noului imperiu, meritul lor mare fiind si faptul ca erau nerusi.
Timp de aproape un secol s-a vorbit despre “bunatatea” legendara a lui Ilici. Dar nu Stalin a fost cel care a declansat executiile in masa, ci Lenin. Stalin doar le-a continuat. Exista ordine de spinzuratoare, de impuscare, de inchidere a mii de oameni in lagare de concentrare, scrise personal de „cel mai bun dintre buni”- V.I.Lenin. La sugestia lui Lenin in decembrie 1917 e creata CEKA – Comisia Extraordinara pentru Combaterea Contrarevolutiei si Sabotajului, careia i se acorda drepturi nelimitate. Decretul lui “Despre teroarea rosie” mentioneaza: “Este esential ca Republica Sovietica sa fie aparata de dusmanul de clasa prin izolarea acestuia in lagare de concentrare, iar toti cei implicati in conspiratiile si rebeliunile alb - gardiste sa fie impuscati”. Nu cadeau sub incidenta acestui decret doar membrii partidului bolsevic, in rest CEKA avea dreptul sa aresteze si sa lichideze pe loc pe oricine. Tot el i-a scris lui Dzerjinski ca arestarile sa se opereze in timpul noptii, Lenin inventind si termenul de “dusman al poporului”. Acest razboi contra poporului rus si a celorlalte popoare din URSS inceput de Lenin a continuat pina la moartea lui Stalin din 1953. Au murit in el 66 de milioane de cetateni. Mai multi decit reprezentantii tarilor Europei pe toate cimpurile celor doua razboaie mondiale din secolul XX. Acesta e cel mai mare pacat al lui Lenin si al partidului comunist din ex-URSS. Teroarea de stat declansata de Lenin avea un singur scop: ca el sa ramina la putere cu orice pret. Chiar cu pretul disparitiei tuturor cetatenilor statului pe care si-l dorea al sau si dincolo de moarte. El, dupa marturiile celora care l-au cunoscut, “actiona si ca anchetator, si ca procuror si judecator”. Lenin recunostea o singura clasa – proletariatul. Celelalte urmau a fi lichidate, inclusiv taranimea. Despre ultima a spus ca “planul de stringere a grinelor cu ajutorul mitralierelor este stralucit”, tot el dind “pretioasa indicatie: “Spinzurati-i pe conducatorii cercurilor chiaburesti”. Sau: “Impuscati-i pe conspiratori si sovaielnici fara sa intrebati pe nimeni” (p. 304). La indicatia lui, participantii rascoalei taranesti din regiunea Tambov au fost ucisi in august 1921 cu zecile de mii – tarani, femei, copii, batrini neajutorati – delaolalta – cu gaze asfixiante, interzise inca de pe atunci de forurile internationale.
Intelectualitatea era considerata parazitara, preotimea – “contrarevolutionara”, burghezia – “ex-popor”, taranimea – salbateca.
In foametea din anii 1921-1922 murisera peste 25 de milioane de oameni. Dar in acelasi timp, la indicatiile sadiste ale lui Lenin, tara trimite sute de tone de grine, bani, aur, obiecte de valoare etc. partidelor comuniste din strainatate ca acestea sa declanseze “revolutia mondiala”. La 7 decembrie 1922 Biroul Politic, sub presedintia lui Lenin, decide sa exporte aproape un milion de tone de griu peste hotare – pentru a infiinta cit mai multe partide comuniste in Europa. “Grija” lui cea mare nu era propriul popor, ci extinderea terorismului mondial.
Intr-o telegrama din 1918 trimisa lui Stalin, Lenin scria: “Este timpul sa incurajam declansarea revolutiei din Italia. Dupa parerea mea, acest lucru presupune sovietizarea Ungariei, poate si a tarilor cehe si a României”.
Sovietizarea României a fost una dintre preocuparile leninistilor moscoviti din toate timpurile. Desi pina la 1917 Lenin mentiona in lucrarile sale ca Basarabia e teritoriu care apartine României, “…la periferiile Rusiei locuiesc finlandezi, polonezi, români…” etc), dupa preluarea puterii se razgândeste si la 12 aprilie si 18 aprilie 1918, la citeva saptamini, dupa ce Sfatul Tarii votase unirea Basarabiei cu România, Guvernul condus de el protesteaza, in viziunea lui Lenin, desi votarea a fost “o manifestare a vointei poporului”, ea “este in flagranta contradictie cu normele dreptului international”, dind indicatii – caz unic in experienta diplomatica mondiala –sa fie imediat arestat ambasadorul român la Petrograd Diamandi.
Intr-o telegrama trimisa la 5 mai 1919 presedintelui Republicii Sovietice Ucrainene, Cristian Rakovski, românul bulgar, care pina la 1918 in zeci de articole si cuvintari vorbise ca Basarabia e pamint românesc, cotropit de Rusia tarista, Lenin il apostrofeaza pentru abuzuri la Lugansk, condamnind intr-un fel si dorinta expansionista a Ucrainei de a ataca si cuceri România. In aceeasi perioada Grigore Kotovski se lauda plin de grandomanie ca daca n-ar fi existat disciplina militara ar fi trecut de mult Nistrul cu cele citeva sute de cavaleristi ai sai ca sa “elibereze” România de sub calciiul boierilor si mosierilor exploatatori .
Lenin, care-si zicea in anchete ca profesia sa ar fi cea de “scriitor” si care, deci, se considera intelectual, va spune despre toata intelectualitatea rusa: reprezentantii acesteia “…cred ca sint creierul natiunii. In realitate, nu sint creierul, ci dejectiile ei («ãàâíî íàöèè») (pag. 393). El afirmase nu odata ca intelectualitatea trebuie lichidata, iar literatura sa fie o anexa a partidului bolsevic: “problema literaturii trebuie sa devina parte componenta a muncii de partid”. Despre L. Tolstoi va zice ca e “mosier”, un idiot intru Hristos”, despre V. Korolenko: e “un felistin jalnic”, despre M. Gorki, ca “mai crede in Tatuca Tarul”. La sugestia lui se ia decizia ca elita intelectualitatii ruse sa fie expulzata peste hotare, iar intelectualitatea ucraineana “sa fie deportata in zone indepartate ale RSFSR” din Siberia. Cele mai cunoscute nume ale lumii culturale si stiintifice – Saliapin, Bunin, Berdeaiev, Kandinsky, Chagal, Stravinski etc., etc., etc. isi parasesc patria.
Partidul a decis si soarta celor ramasi: el hotara cine si ce sa scrie, cine avea dreptul sa publice, cine putea fi laudat sau criticat, cine – decorat, cui sa i se dea onorarii grase etc. Si totul se facea in functie nu de talentul, ci de servilismul artistului sau scriitorului. Se mai spunea ca V.I.Lenin “iubea foarte mult teatrul”. Dar Lenin n-a fost niciodata la nici un spectacol. Au fost cu Krupskaia de vreo 2-3 ori pe cind se aflau la Berna, in strainatate, dar, marturiseste consoarta sa, “mergeam la teatru si plecam dupa primul act”. Deci, acest om care n-a vazut la viata lui nici o piesa pina la capat va propune dupa revolutie sa fie inchis Bolsoi Teatr – mindria Rusiei din toate vremurile – cu indicatia stricta: “Se vor pastra doar citeva zeci de artisti la Moscova si la Petrograd ca sa dea spectacole (ca dansatori si cintareti) pe baza de autofinantare” in fata clasei muncitoare. In rest toti marii artisti (inclusiv I. Saliapin) sint disponibilizati, ca inutili cauzei revolutiei.
Lenin, ca intelectual care dispretuia intelectualii si ca scriitor care dispretuia scriitorii, stia: cu cit nivelul intelectual al maselor va fi mai scazut, cu atit acestea vor putea fi mai usor manipulate.
Lenin ii cere mereu lui Dzerjinski liste cu intelectualii care constituiau un pericol pentru revolutie, seful GPU incluzind in ele toata elita societatii ruse. Listele contin: numele a mii de profesori ai institutiilor superioare de invatamint, scriitori, artisti, medici, ingineri etc. Toti acestia sint suiti cu sila in trenuri, vapoare si expulzati din tara.
Lenin a lichidat toate partidele din Rusia, instaurind dictatura unui singur partid, cel bolsevic. Tot el creeaza CeKa, cu puteri nelimitate. CeKa era stat in stat. Indicatiile erau urmatoarele: “Daca vedeti pe cineva destept, imbracat cuviincios si care vorbeste corect ruseste –impuscati-l pe loc, pentru ca nu-i de-al nostru”.
Biserica Ortodoxa Rusa avea trecut pina nu demult (poate-l mai are si azi) numele lui Lenin in calendarele sale, care era pomenit obligatoriu la slujbele de la 22 aprilie.
Dar n-a fost om care sa-l fi urit cel mai mult pe Dumnezeu, caruia a si incercat intr-un fel dupa 1917 sa-i ia locul. I se laudase bolsevicului G. M. Krjijanovski ca inca in clasa a cincea “mi-am smuls crucea de la git si am aruncat-o in lada de gunoi”. Ii numea pe preoti “contrarevolutionari in sutane”. Cere de la CeKa rapoarte despre “reprimarea revolutionara a preotilor si a altor functionari religiosi”; iar la 4 mai 1922 emite un decret oficial care consfintea “pedeapsa cu moartea pentru preoti”. Indicatiile lui Lenin erau clare: – cine purta haina preoteasca trebuia impuscat sau cel putin arestat. El va scrie in 1922, intr-o scrisoare adresata Biroului Politic: “Cu cit va fi mai mare numarul victimelor din rindul clericilor reactionari si burghezi, cu atit mai bine”. Intr-o alta scrisoare din acelasi an va indica: “Cu cât impuscam mai multi preoti, cu atât mai bine”. La 22 martie 1922 gaseste de cuviinta sa ceara la sedinta Biroului Politic “arestarea sinodului si a patriarhului” Bisericii Ortodoxe. Patriotul Tihon e arestat si va muri in curind pentru ca el “si banda lui se opun fatis preluarii bunurilor bisericesti”. Sint confiscate raclele sfintilor rusi: Sf. Serghei din Radonej, Sf. Barnabas din Vetluga etc., care sint dezbracate de aur si argint si profanate, zeci de tone de aur si argint, diamante, obiecte de pret sint rupte de pe icoane, scoase din biserici, topite si vindute in strainatate pentru sprijinirea partidelor comuniste din diverse tari. Din 1918 pina in 1924 au fost impuscati “intre paisprezece si douazeci de mii de clerici si laici activi” (la Volkogonov, pag. 411). Din cele 80 000 de biserici mai functionau 11 525. Prin decret a fost interzisa bataia de clopote pe tot intinsul “tarii lui Ilici”.
Orasul Simbirsk, in care se nascuse V. Lenin, avea in 1917 zeci de biserici, catedrale si manastiri. In urmatorii ani toate cladirile de cult, intre care si biserica in care a fost botezat Lenin, au fost aruncate in aer. Cimitirele au fost rase de buldozere, in cimitirul Pokrovski a fost lasat neatins doar un mormânt, cel al lui Ilia Nicolaevici Ulianov, tatal acestui monstru, caruia insa i-a fost distrusa crucea, inlocuita cu un insemn bolsevic.
Tara avea nevoie de alta religie si de alti dumnezei. Religie noua, in conceptia lui Lenin, urma sa fie ideea comunist-bolsevica, iar noul dumnezeu era gata sa devina chiar el, paranoicul din Simbirsk.
Se sustine, fals, ca Lenin era de o “modestie legendara”. Dar inca in timpul vietii sale, atit el, cit si confratii sai de la conducere, de cum au ajuns la Putere, botezau orase cu numele lor, isi ridicau monumente, plateau scriitori care sa scrie carti despre ei, pictori care sa le faca portrete, tot ei s-au mutat in apartamentele tarilor din Kremlin, isi editau operele complete (unele nescrise) etc. In 1922 la ordinul lui V.I.Lenin, i se ridica statui “lui V.I.Lenin in orasele Simbirsk, Jitomir, Iaroslav”, iar in anul urmator inca in vreo 30 de localitati. De mentionat faptul ca “modestul” conducator pierdea zile intregi ca sa pozeze armatei de sculptori care urmau sa-l imortalizeze. Inca in iulie 1918, la sugestia lui Lenin, academicianul Pokrovski prezentase Sovnarkomului un raport in care cerea inaltarea “a cincizeci de monumente inchinate activitatii revolutionare”. Pentru ca ridicarea statuiilor noilor lideri intirzie, Lenin ii telegrafiaza lui Lunacearski: “Am ascultat raportul lui Vinogradov despre busturi si monumente si sint profund indignat. Te admonestez pentru neglijenta dumitale criminala. Sa-mi trimiti de urgenta lista vinovatilor pentru a fi trimisi in judecata. Rusine sabotorilor si tilharilor”. Vreo duzina de activisti, sculptori, pictori, arhitecti “sabotori”, care intirziasera sa-i inalte statui au fost impuscati.
Pe urma a mers totul mai bine: de “modestia” lui Lenin avea grija alt “mare modest” – I.V. Stalin, care in 1924 a sugerat sanctificarea lui Lenin cu indicatia, ca “in fiecare localitate din URSS sa fie inaltat cite un monument dedicat conducatorului proletariatului mondial”. In 1990 in fosta URSS existau peste 2.000.000 de monumente, statui, busturi amenajate dedicate lui V.I. Lenin. Pentru edificarea acestora se platisera atitia bani citi ar fi fost necesari pentru construirea a 2.000.000 de apartamente. Locuinte – pentru aproape un sfert de tara.
Tot ce-a spus Lenin era minciuna sfruntata. La 1 mai 1919 a declarat in fata multimii adunate in Piata Rosie: “Cei mai multi dintre Dumneavoastra, cei care inca nu aveti treizeci-treizeci si cinci de ani veti vedea inflorind comunismul”.
La Congresul al III-lea al tineretului comunist din 1921 preia minciuna: “Generatia care are azi cincisprezece ani va trai peste 10 ani sau douazeci intr-o societate comunista”. Hrusciov avea sa ne fixeze si el o data pentru venirea comunismului pe pamint: 1981. Voronin ne zice, ca daca-l lasam sa conduca tara inca 50 de ani, ne va arata si dinsul cum arata comunismul. Baliverne ca toate balivernele! Or, comunistii stiu doar sa minta convingator.
Lenin a murit acum 80 de ani.
Autopsia a dovedit ca moartea lui Lenin a fost provocata de “o afectiune incurabila a vaselor sangvine”, consecinta a unui sifilis netratat in tineretea “revolutionara”. Marele Sifilitic, cum i se zicea la Zurich, era – cum au scris, intre primii revolutionari bulgari, cu marturii care au fost reproduse acum citiva ani in presa de pe mapamond, inclusiv in “Literatura si arta” – homosexual si in exilurile sale de la Razliv sau Siberia n-o lua pe Nadejda Konstantinovna Krupskaia, ci pe “frumuselul” Griska Zinoviev.
Scriitorul rus Ilia Ehrenburg mentiona cu ironie: “E de ajuns sa te uiti la Krupskaia, ca sa-ti dai seama ca pe Lenin nu l-au interesat femeile”. Dar poate s-a si casatorit cu Krupskaia, tocmai pentru ca semana leit cu un barbat matahalos?!
Savantii sovietici au creat dupa moartea lui Lenin un Institut special care sa-i studieze creierul. (Institutul Creierului lui V.I.Lenin, condus de Vogt), desi creierul la moartea lui in urma bolii era “cit o nuca”. Si nu prea era ce studia.
Dar V.I.Lenin se tragea dintr-o familie cu grave boli de creier, tatal sau isi pierduse facultatile mintale in jurul virstei de 40 de ani. Se stie ca V.I.Lenin a murit nebun: in ultimii ani de viata latra ca un ciine, in loc sa vorbeasca – scheuna jalnic, uitase sa citeasca si sa scrie, medicul Kojevnikov la 11 martie 1923 nota in jurnalul sau ca maretul orator “spunea “nu” unde trebuia sa spuna “da” si invers. Krupskaia e cea care il invata de la o vreme sa vorbeasca. In 1923 deprinsese doar citeva cuvinte. Iata cuvintele cele mai importante ale limbii pe care reusise sa le insuseasca dupa luni de truda: “celula” (de inchisoare), “congres”, “taran”, “muncitor”, “popor” si “revolutie”.
“Lenin a murit, dar fapta lui este vie”, zic comunistii.
Atita timp cit faptele unui degenerat vor fi “vii” si luate drept modele, cit schizofreniile lui politice vor continua sa fie calauze pentru niste indivizi, care cred ca omul poate fi fericit numai intr-o cazarma, iar marile lui crime vor fi calificate drept “merite in fata istoriei”, pentru ca “orice crima in numele revolutiei estre morala”, (citata din V.I.Lenin), atita timp cit dintr-un om avid de singe se va face un sfint infailibil, o icoana la care sa se inchine generatii, - aceasta orbire evidenta nu poate fi decit o pedeapsa a lui Dumnezeu.
Iar comunistii de azi, care se considera continuatorii lui Lenin, ar trebui sa poarte deopotriva raspundere si pentru crimele lui. Care sint enorme.
Revolutiile comuniste au toate ca una drept mobil banala invidie omeneasca: cei care n-au vor sa aiba ca si cei care au, dar fara sa munceasca. Daca ar fi sa rezumam vastele invataturi ale lui Lenin, acestea ar fi citeva:
Daca doresti sa ai ceva – ucide-l pe cel care are acel ceva si acel ceva va fi al tau!
In numele viitorului luminos – sa impuscam zece, o suta de milioane de oameni, “sa nu ne oprim indiferent de numarul mortilor” (Lenin), chiar daca nu vor ramâne decit citeva sute de mii, care merita cu adevarat sa fie fericite.
“Interesul maselor” poate fi folosit doar in interes propriu. Impuscati masele, invocind interesele maselor! Propovaduiti fara incetare ca statul trebuie sa fie condus de popor, si conduceti-l in numele lui, fara sa mai consultati poporul!
Unui comunist totul ii este permis. Orice ticalosie facuta de un comunist este morala, si orice ticalos daca-i comunist este un erou. (Acestor idei Lenin le-a dat rostire la Congresul Comsomolului din 1919: “Noi nu credem in moralitatea eterna si consideram perimate toate povestile despre moralitate!”. Cit si intr-o discutie cu bolsevicul Vladimir Voitinski, unde a precizat nevoia de ticalosi a bolsevicilor: “Partidul nu este o scoala pentru doamne… un ticalos poate sa fie exact omul de care avem nevoie, tocmai pentru ca e ticalos”.
Toate metodele propuse de Lenin pentru a schimba fata lumii sint metode teroriste. V.I.Lenin a fost parintele terorismului mondial. De-o mie de ori mai periculos ca Ben-Ladin, Lenin Karlos “Sacalul” sau Igor Smirnov, nepotul lui din flori.
Venirea lui V.I.Lenin la putere in Rusia anului 1917 a insemnat un blestem pentru aceasta tara si pentru tarile peste care acest vast imperiu s-a latit sau a venit in atingere. El a aruncat dezvoltarea acestei tari, dar si a tarilor carora le-au fost impuse ideile leniniste, cu o suta de ani inapoi. Timp, se pare, pentru unele popoare irecuperabil.
Cit unii vor incerca sa ne faca sa mai credem ca ideile lui Lenin ne pot face fericiti vreodata, iar noi ii si vom crede – vom fi un popor condamnat, cu un destin ratat, scos in afara istoriei de istoria insasi.
 DAR, SPRE A TERMINA CU TOT FELUL DE ÎNTREBĂRI CARE NE CHINUIE SAU NU, REVENIM LA FOLCLORUL INTERNETULUI CU O GLUMĂ DE PESTE OCEAN:


Unde a greşit omul alb...


Şeful Indian Doi Vulturi a fost întrebat de un birocrat alb din
guvernul USA: "Ai observat omul alb de mai bine de 90 de ani. Ai văzut războaiele sale, avansurile tehnologice pe care le-a făcut. Ai văzut progresul său şi daunele făcute de el". Şeful a aprobat din cap cele auzite. Birocratul a continuat: "Având în vedere toate aceste evenimente, ce părere ai, unde crezi că a greşit omul alb?" Şeful s-a uitat fix la birocrat şi a răspuns: "Când albul a găsit pământul ăsta, noi indienii îl stăpâneam, n-aveam taxe, n-aveam datorii, aveam bizoni din belşug, castori berechet, apa curată. Femeile făceau toată munca. Vraciul era un om liber. Bărbatul nativ îşi petrecea ziua vânând şi pescuind, iar toată noaptea făcea sex din belşug... Apoi şeful s-a lăsat puţin pe spate zâmbind: "Numai omul alb e suficient de prost ca să creadă că poate îmbunătăţi un astfel de sistem"...

dar următoarele nu sunt folclor, sunt:
D’ALE LUI MARDALE

 

   
   

 

 PASO DOBLE,
                Rubrica lui Ioan LILĂ


        CONCEPTUL DE ARMONIE

Leibniz – conceptul lui de armonie (harmonia) – infinitiplicare (cuvînt inventat de el). Adevărul frumos, frumosul fiind forma care poate fi contemplată, a adevărului. Parisul lui Ludovic al XIV – Boileau traducea „Despre sublim”, Leibniz scria „Confessio philosophi” -gîndire estetică - „desordres apparents”.
Europa a devenit barocă, răul este o diversitate a formei, „tot răul spre bine”.
Monştri lui metafizici eu îi transform în monştri divini, pe considerentul că sporesc şi ei proiectul divin numit „graţia”.
Senzualitatea atroce, cred eu, justifică barocul, cel care a ordonat lumea pe o linie curbă.

Senzaţii, arta – educarea privirii, arta este instinctivă, norii lui Baudelaire, Renoir, Emil Zola.

Raiul are o poartă, are un sfînt care îşi zdrăngăne cheile. Iadul nu are ! Cine ar suporta ideea că va fi închis „undeva” ? Prin urmare, direcţia Iadul de unde, dacă nu eşti închis pentru veşnicie, mai poţi să te cari în fiecare seară într-un lăcaş de noapte al pierzaniei, cu băutură, femei şi trabuce de un dolar bucata.

Devenind mistic, am pierdut din vedere – nu caracterul lacrimogen al remuşcării, de care m-oi fi săturat ca fecioara de aguridă, ci eternitatea clipei, ca şi cum pasărea ar putea renunţa la reprezentarea propriului ei zbor. Reproşîndu-mi-se că petala de cireş nu zboară, ci pluteşte, am decăzut din starea de graţie a gîndirii mele, ca îngerii !

FILOSOFIE ABISALA

Despre
Reverberaţia mistică a haosului.

Vibraţiile imperceptibile ale Universului armonios tind să se împletească în subtil cu graţia lui Leibniz, dar sînt insufieciente, estetic vorbind, conceptele de diversitate în unicitate, devenind astfel plăcere, iar privitorul devine, aruncat în lăuntrurile Operei abisale, actor şi spectator.
Putem să dăm de-o parte unităţile aristotelice ? Nu, pentru a nu prelua, în acelaşi timp, groaza victimei şi atrocitatea gîdelui.
Deschizînd o nişă în necesitatea absolută a adevărului, spre a intra în profunzimea condiţionată a metaforei. vieţii dinlăuntrul haosului, trecem prin furcile graţiei şi armoniei, ca monede de chimb aiuristic.
Graţia, în deplinătatea ei, trebuie să se definească şi să corijeze tablourile din imaginaţie, să zboare în libertate, să-şi redea sieşi zborul aliniat în motivaţia voinţei de a fi seducătoare. |n schimb, armonia este un raport între suprafeţele convexe şi concave ale compoziţiei Universului.
Scena este oglinda imaterială în care se reflectă pubicul. La suprafaţă însă, pentru că judecata cognitivă se vrea a fi somtuasă, ori decorul este iluzoriu, Johan Sebastian Bach este baroc, arhitectura sunetului atinge puritatea fantastă a gîndirii, el nu ne amăgeşte cu oglinga imaterială a scenei.
Aşa să fi creat Dumnezeu lumea, din iluzii, precum ochiul publicului poate fi amăgit cu decoruri iluzorii ?  Dar dacă publicul nu se pliază pe atmosferă şi îşi vede de ocheade sau îi zboară gîndul la incertitudinile vieţii de dincolo de decorul iluzoriu ?

Nu-ţi zic adio niciodată
E miezul nopţii şi mă-mbată
Mirosul tău suav de fată
|n trupul tău de ciocolată
Se-ascunde pasărea măiastră
Care îmi cîntă la fereastră
Şi-i gureşă şi este dulce
N-o las, timidă, să se culce
Mai bine o învăţ să cînte
Cu triluri vesele mă-ncînte
|ntreaga zi şi înc-o noapte
Cu trupul tău muiat în lapte
Cu sînii ei aromitori
Să-i asculţi trilul şi să mori
Mai fericit ca niciodată
|n trupul tău de ciocolatăMETAMORFOZA
ROMAN –
(fragment)


    Vaporul a şuierat scurt, speriat parcă, săltînd pe valuri ca o bărcuţă de hîrtie, şi totuşi era grandios, zdrobea valurile, se prăbuşea în hăul de sub pîntecele lui, apoi îşi ridica botul spre cer cu graţie, parcă fără efort, ca o jucărie mecanică, îi întorci arcul şi ea începe să salte. Un fluture alb, imens, cît o palmă de truditor cu sapa şi lopata, i se aşezase pe umăr şi bărbătul a încremenit ca Gînditorul de la Hamangia, apoi a şoptit ceva, dar vocea i-a fost acoperită de şuieratul vaporului, care continua să se scufunde în apă şi apoi să zvîcnească cu prora spre cer. L’objet insolite : Dispositif de redimensionnée le temps. Redimensionner l’intérieur du temps, dans ses propres coordonnées infini, el s’enveloppe autour de sa propre axe - zéro. Redimensionind timpul în propriile lui coordonate infinite, el se înfăşoară în jurul propriei lui axe, generindu-l pe zero.
-Vezi tu, Ulisse, i-a zis Platon, fluturele alb este o minune a naturii, o fiinţă fragilă, dar aminteşte-ţi de metamorfoza prin care trece fiinţa asta delicată, cîtă rapacitate zace în instinctul ei de supravieţuire cînd este omidă, macină între fălcile ei parcuri şi livezi, toacă marunt pînă şi aleile, apoi devine crisalidă şi explodează graţios în lumea asta a noastră condusă de legi imorale, contorsionate, anguasante.
-Tu eşti supărat pe umanitate, a rîs Ulisse, apoi a început să-şi strîngă sculele de pescuit. Valurile mării creşteau şi îi ameninţau stînca abruptă pe care se cocoţase.

DESPRE DACIA

Am primit un articol interesant de la o domnişoara poetă din Bucureşti, articol semnat de Dr. Napoleon Săvescu. Citez, fără să comentez, că nu mă pricep, un fragment fascinant:

„...cartea unei somităţi în domeniul preistoriei Europei, D-l V. Gordon Childe, profesor la Universitatea din Oxford , Anglia , căruia i se publica, în anul 1993, la Barnes&Noble Books, New York , "The History of Civilization" , "The Aryans". El explorează într-un mod fascinant originea şi difuzarea limbilor în Europa preistorică. Între paginile 176-177 publică şi o hartă arătând leagănul aryenilor în timpul primei lor apariţii; şi minune mare, spaţial Carpatodunărean este cel vizat! Când roata, plugul, jugul, căruţa cu două, trei şi patru roţi apar pentru prima dată în lume pe teritoriul nostru, dacic, când primul mesaj scris din istoria omenirii se găseşte tot pe teritoriul nostru, la Tartaria, când primii fermieri din Europa sunt descrişi pe acelaşi spaţiu, într-o perioadă când Anglia abia se separa de continent şi din peninsulă devenea insulă - 6,500 î.d.H., (vezi John North, "A new interpretation of prehistoric man and the cosmos", 1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas , New York , 10020, Chronology)... „

Ce se mai poate comenta aici ? Uite ce:

Bătrînul filosof Petre Ţuţea, pe care eu îl admiram, pînă dincolo de margini, împreună cu genialul poet Gheorghe Pituţ - şi, cînd zic asta despre poet, se umple de smerenie şi cerul cu noianul lui de îngeri şi sfinţi prerafeliţi, avea o vorbă: „Patria şi neamul meu!” Îngenuncheat de o soartă prăbuşită în miezul fanatic-dogmatic al unui regim băş(t)inos cărat-tîrît cu tancurile de nenorociţii ăia de părinţi ai umanităţii, Lenin şi ai lui, cascadorii fără pui şi de către patrihoţii neamului, nu s-a prăbuşit într-o deznădejde haotică şi delirantă, ci şi-a păstrat suavitatea gîndirii filozofice. În anatema gîndirii cu rădăcini aristocăcratice în fecunda gîndire a animalităţii protodinozaurice... Ce voiam să spun ? De ce trebuie să ne băgăm singuri în seamă ? Ce bine ne aduce nouă, ca naţie, ca popor (ne)gînditor, recunoaşterea protocronismului nostru ? Nici una, atîta timp cît oamenii de afaceri patrihoţi sînt în mînărie cu oamenii politici demagogi şi idioţi. Poporul roman nu are o experienţă democratică! Cînd fac grevă, oamenii din Occident sînt absenţi de la muncă şi li se taie o zi (sau cîte zile ţine greva!). În schimb, în Occident, oamenii cîntă, dansează, petrec, se simt bine împreună... dar, reprezentanţilor lor nu li se taie nici măcar ! De aici alba-neagra a naţiilor, care a devenit sport popular !
    O fi bine că am comentat aşa ? Nu cred. Trăim în plină deringoladă a flatulenţei gîndirii fără de gîndire. Occidentul, sufocat de primitivismul Evului Mediu, s-a întors către valorile perene ale antichităţii. Poporul roman era departe de acest leagăn al culturii. El era obligat să înveţe alfabetul chirilic. În timp ce Molier îşi citea „Mizantropul” la hanul „L’Auberge du Monton” (ca să nu mai pomenim de Racine, Boileau, La Fontaine), la noi, Dimitrie Cantemir, în „Descriptio Moldavie”... În comuna Passay ( actuala stradă Raynourard din Paris) există muzeul „Balzac”. Mobilier sărăcăcios; pe birou au rămas ochelarii şi penele de gîscă. Ludovico Arioston scria „Orlando furioso”. Şi, apoi, Bethoven...   Elisabeta Iosif  culege din folclorul internetului următoarele

11 reguli ale lui Bill Gates

Bill Gates a tinut un discurs la un liceu despre cele 11 lucruri pe care elevii nu le-au invatat si nu le vor invata la scoala. El a scos in evidenta faptul ca sentimentul de automultumire si invataturile "corecte" din punctul de vedere al politicilor educationale au creat o generatie de copii care nu au deloc notiunea de realitate si despre felul in care realitatea aceasta i-a destinat esecului in lumea reala.


Regula nr. 1: Viata nu e dreapta - obisnuieste-te cu ideea!

Regula nr. 2: Lumii prea putin ii pasa de stima ta de sine. Lumea se asteapta sa realizezi ceva INAINTE de a fi multumit de tine insuti.

Regula nr. 3: Nu vei castiga 60.000$ pe an de indata ce parasesti bancile scolii. Nu vei fi vicepresedintele vreunei companii cu telefon in masina decat atunci cand vei fi muncit pentru acestea.

Regula nr. 4: Daca crezi ca profesorul tau e sever, stai sa vezi cand o sa ai un sef!

Regula nr. 5: A lucra intr-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tai aveau o alta denumire pentru asta: o numeau sansa.

Regula nr. 6: Daca o dai in bara, nu e vina parintilor tai, asa ca nu te mai smiorcai in legatura cu greselile tale, ci invata din ele.

Regula nr. 7: inainte de a te fi nascut, parintii tai nu erau atat de plicticosi ca acum. Au ajuns asa din cauza ca trebuie sa-ti plateasca cheltuielile, sa-ti spele hainele si sa te asculte pe tine spunandu-le cat de grozav te crezi. Asa ca inainte de a te porni sa salvezi jungla de parazitii generatiei parintilor tai, incearca sa-ti despaduchezi propriul dulap.

Regula nr. 8: Poate ca scoala ta a scapat de invingatori si invinsi, insa viata NU. in unele scoli au abolit corigentele si elevul poate incerca de cate ori vrea el sa dea raspunsul corect la o intrebare. Asta nu seamana, deloc, cu NIMIC din viata reala.

Regula nr. 9: Viata nu se imparte in semestre. Nu ai verile libere si pe foarte putini angajatori ii intereseaza sa te ajute sa "te gasesti". Faci asta in timpul liber.

Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viata reala. in viata reala oamenii chiar trebuie sa mai plece din cafenele si sa mearga la serviciu.

Regula nr. 11: Fiti amabili cu tocilarii. Exista sansa ca in viitor sa lucrati pentru vreunul dintre ei.

http://artcamelia.wordpress.com/


FOLCLORUL INTERNETULUI NE ADUCE DOUĂ NOI COMPOZIŢII ÎN IMAGINE MUZICĂ ŞI TEXT

 
                       Ai chef de lucru? 
 
              Farmacia lui Dumnezeu

ŞI, LUÂNDU-NE „LA REVEDERE”,  VĂ PREZENTĂM IDENTITATEA LUI ION POPESCU:

 
 
DISCLAIMER:

Toate părerile, punctele de vedere, afirmaţiile, atitudinile şi detaliile informative reprezintă angajarea fiecărui autor în parte. Portalul nostru nu îşi însuşeşte responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate. Fiecare link şi articol pe care îl prezentăm are propriul copyright © şi răspundere personală pentru conţinut.

Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971