Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011
Anul 2010 periodic nr. 1 2 | 3 | 4 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Anul 2009
Un motto din N. Steinhardt
Proteste, contestări şi pamflete ale scriitorilor Stefan Doru Dăncuş, Adrian Botez, Magdalena Albu, Corneliu Florea, Brăduţ Florescu, Angela Furtună, Virgil Diaconu, Ancelin Rosetti, Constantin Ciubotaru
- Partea II
- Partea III
Partea IV
„Statul la români” de Viorel Roman;
Un comentariu despre „Slujitorii care fac rău Credinţei”;
Mihai Ciubotaru despre „Ce este, de fapt, Republica Moldova”;
„F-16 cel de astăzi si Consiliul de Coroana din 1940”- un articol de V. Culiceanu;
O declaraţie a Alianţei Familiilor din România
CAZUL DACIA „ROMÂNIA MARE” - O AUTENTICĂ TEMĂ DE MEDITAŢIE sau :SĂ-I LĂSĂM PE PĂPUŞARI SĂ CREADĂ CĂ NE-AU „DUS DE NAS”!!! - Un amplu studiu de Prof. Dr. Adrian BOTEZ
CAZUL DACIA - Partea II
Partea II
Partea III
Nichita STĂNESCU în traducerea franceză a lui Constantin FROSIN;
VERSURI DE DAN LUPESCU
VERSURI DE ADRIAN BOTEZ
VERSURI DE MELANIA CUC
VERSURI DE PAUL POLIDOR
FLORENTIN SMARANDACHE A PRIMIT MEDALIA DE AUR PENTRU ŞTIINŢĂ
ION GHEORGHE ÎN COGAIONUL UITAŢILOR
VĂ INFORMĂM ÎN LEGĂTURĂ CUTREI ACTUALE OPORTUNITĂŢI DE AFIRMARE LITERARĂ: „Revista internaţională STARPRESS”, „Romeo şi Julieta la Mizil” şi „Antologiile revistei SINGUR”;
Eveniment editorial Silviu Dragomir, ;, De la regimul comunist la regimul Iliescu;, Îndreptăţite întâmpinări ale colegilor noştri de la revista „Contemporanul”;
Trei recenzii de Al. Florin ŢENE
Două recenzii de Octavian CURPAŞ
Două recenzii de Ionuţ CARAGEA
Cu George Roca de la spaţiul virtual la cel metaforic
O convorbire între Elisabeta IOSIF şi Al.Fl. ŢENE
IMPORTANŢII ROMÂNI AI STRĂINĂTĂŢII ŞI AI ŢĂRII LOR: CLAUDIU MĂTASĂ - un interviu luat de Nicolae Dima Viaţa neobişnuită a unui om de ştiinţă român refugiat în Statele Unite consemnată într-un interviu luat de Nicolae Dima, o altă personalitate importantă printre românii din străinătate.- Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV
Partea V
INTERNETUL VĂZUT DIN MEDIA TIPĂRITĂ
Balaurul Bondoc – o nouă specie de velociraptor descoperită în România
Rubricile lui Dan GHELASE, Ioan LILĂ, Ionuţ CARAGEA, Elisabeta IOSIF
- Partea II
Alte surse de folclor internet
Va oferim spre decărcare alte producţii şi filme din folclorul internetului
SLIDE SHOW DESPRE CUM PUTEŢI UITA DE CRIZA BÂND UN PĂHĂREL
PAGINA A SASEA

DIN FOLCLORUL INTERNETULUI CA ŞI DIN ABORDĂRILE SERIOASE ALE ACESTUI GEN ÎN DEVENIRE

 

       INTERNETUL VĂZUT DIN MEDIA TIPĂRITĂ
            (reproducem un articol de Florin Marin
             din m.adevarul.ro, sâmbătă 7 aug. 2010)

 

Ziarele pierd tot mai mult teren în lupta cu internet şi televiziune, care transmit informaţii în timp real. Ovidiu Ioaniţoaia, Petrişor Obae şi Radu Paraschivescu vorbesc despre rolul pe care îl joacă aceste trei surse de informare în viaţa noastră. Nimeni nu dă verdicte, fiecare decide pentru el. Subiectul de astăzi aduce în discuţie modul în care ne raportăm la principalele surse de informare: ziarele, posturile de televiziune sau internetul.

Prima sursă de informare cu ştaif a fost ziarul. A apărut acum câteva sute de ani ca „foaie", şi-a înmulţit conţinutul, a devenit stufos, s-a specializat, evoluând după capriciile cititorilor.

Acum, într-o lume a vitezei, un concept care trece greu dincolo de suportul care îl face să existe pierde public. În această dezbatere nu am socotit radioul, pe vremuri un veteran al ştirilor de ultimă oră, dar care, în prezent, cel puţin la noi, s-a transformat într-un muzicant ambulant pus pe şotii şi concursuri cu premii.

Ne îndreptăm spre televiziune, care a început să emită acum o jumătate de secol. A avut şi are cele mai multe puncte tari: popularitate, dezvoltare şi inventivitate. Punctul slab: oferă o doză mare de divertisment, adeseori patologic de stupid.

Urmând firul cronologic, ajungem la internet. Literele „www"- traduse ad literam „world wide web" (reţeaua întregii lumi) sau insinuant „world wide wonder" (minunea întregii lumi) - reprezintă o revoluţie tehnologică recentă.

Ca sursă de informare, acum, internetul îţi dă posibilitatea să reacţionezi la ceea ce citeşti, auzi sau vezi sau să deschizi tu discuţia. Este o variantă modernă a conceptului roman „coram populo" (în faţa poporului).

Bineînţeles că un forum de dezbatere de o asemenea anvergură are şi un efect superficial: o informaţie care porneşte de pe un meridian se împrăştie fără control, după modelul telefonului fără fir din copilărie. Totuşi, cu bune şi rele, internetul este considerat suportul informaţiei în viitor.

„De la ziar ies la pensie"

Ovidiu Ioaniţoaia (65 de ani) este unul dintre cei mai titraţi oameni de presă din România. A făcut gazetărie de la 21 de ani, când a intrat în echipa de la „Sportul".

Se declară un fan al presei scrise, însă avertizează că internetul câştigă din ce în ce mai mult teren. „Când am început această meserie, în România, presa se făcea într-o manieră aproape medievală. Apoi s-au făcut progrese fabuloase. În prezent, capacitatea de informare, care pe vremuri era mai degrabă o figură de stil, este la nivelul oricărui ziar occidental. La «Gazeta Sporturilor» avem aceleaşi posibilităţi de a accesa surse pe care le are «L'Equipe» sau «Gazzetta dello Sport»", explică Ovidiu Ioaniţoaia.

Dintotdeauna, avansul tehnologic a tras după el orice domeniu de activitate. O spune şi Ioaniţoaia, din experienţă: „Astăzi chiar ne aliniem la vârful tehnologiei, iar acum a luat avânt internetul. Viaţa ne-a obligat să ţinem pasul cu tehnologia, altfel am fi murit. Cine nu reuşeşte să sprinteze, rămâne la coadă".

De ce iubeşte ziarele şi gazetăria? „N-am ştiut să fac altceva. Presa e singurul lucru pe care l-am învăţat. E o meserie foarte grea, dar şi frumoasă, care aduce mari satisfacţii. Iar presa sportivă este partea cea mai grea a acestui demers, pentru că se face în viteză, contra-cronometru", mai spune Ioaniţoaia.


„Internetul nu mai e ruda vitregă"

Jurnalistul de media Petrişor Obae (35 de ani) vorbeşte despre dezvoltarea internetului ca sursă de informare, plecând de la stadiul de rudă vitregă a ziarului şi până la confirmarea posibilităţilor pe care le oferă cititorilor.

„Până acum câţiva ani, internetul era privit ca ruda vitregă a celorlalte medii. În redacţiile de presă scrisă, departamentul online era marginalizat, iar ziariştii acceptau cu reţinere să scrie pentru variantele de net. În ultimii ani însă, oferta de content pe internet s-a diversificat şi a crescut în calitate. Asta pentru că mulţi jurnalişti cu experienţă din media tipărită au văzut online-ul ca un mijloc bun de exprimare", sintetizează Petrişor Obae schimbările produse în spatele pixelilor.

Jurnalistul, care s-a lansat, în 2008, în online, revine la întrebarea nostalgică: ziarele sunt victimele internetului? „Motivele pentru care internetul a atras atât de multi cititori în ultimii ani sunt diverse: de la cele economice şi de schimbare a comportamentului de consumator la atracţia tehnologiei, decăderea imaginii presei scrise şi la diversitatea pe care o oferă media electronice", explică Petrişor Obae.

El  spune că nu va renunţa la a răsfoi presa tipărită înainte de a face un tur al site-urilor preferate şi ne împărtăşeşte şi profeţia sa: „Hârtia mai are încă mulţi adepţi, dar, în mod sigur, printul nu se va întoarce la gloria din anii '90".

"Mulţi jurnalişti cu experienţă din media tipărită au văzut online-ul ca un mijloc bun de exprimare."

„TV-ul, o capcană a facilului"

Publicistul Radu Paraschivescu (50 de ani) spune că televizorul rămâne cel mai dezvoltat comunicator public, fapt care nu garantează însă nici acurateţe, nici obiectivitate.

„Televizorul nu poate fi Sursa de informare cu majusculă nici măcar pentru cine îşi supraevaluează discernământul. În plus, televizorul şi ziarul împart o hibă: trebuie să cauţi informaţia în stufărişul interpretativ din jur. De multe ori, nu afli că plouă, ci părerea lui X sau Y despre faptul că plouă. Inflaţia de analişti şi subiectivismul (îndeosebi politic) torpilează însăşi intenţia difuzării unei ştiri la modul impersonal, rece şi fără inflexiuni", adăugă Radu Paraschivescu.

Televizorul, în opinia sa, anulează efortul cerebral, este o capcană a facilului, ne dă mură-n gură, ceea ce face ca orice apariţie şi informaţie să fie luate de bune. „Impactul vizual e cel mai puternic, ceea ce simplifică sarcina acestui instrument contestat şi cronofag, dar în acelaşi timp indispensabil. Vizualul favorizează cancanul şi toxina catodică. La radio nu vom găsi niciodată insanităţile de la televizor", mai spune Paraschivescu.

Cel care a semnat „Mi-e rău la cap, mă doare mintea" mărturiseşte că nu acordă privilegii niciunei surse de informare: „Culeg ce mi se pare interesant de pe Internet, din cărţi şi ziare, şi de la radio, şi televizor. Ce-i drept, iau totul «cum grano salis» şi îmi permit câteva răsfăţuri pe care altădată le neglijam: circumspecţia, distanţarea lucidă, răgazul reflexiv".

"Vizualul favorizează cancanul şi toxina catodică." 

 

 

 Nouă specie de velociraptor,    descoperită în România:
        “Balaur bondoc”

(Comunicat AGERPRES categoria Fapt divers, 31 August, 2010 7:17)
Asamblarea scheletului fosilizat al unui velociraptor, de talia unui curcan supradimensionat, care a trăit în Europa în urmă cu 70-80 de milioane de ani, a dezvăluit o specie până în prezent necunoscută din acest dinozaur carnivor, potrivit unui studiu publicat luni în Analele Academiei Naţionale Americane a Ştiinţelor (PNASS), datate 30 august - 3 septembrie.
“Aşteptăm aceasta de mult timp şi această aşteptare a produs o surpriză interesantă”, observă Mark Norell, preşedinte al diviziei Paleontologie din Muzeul american de Istorie Naturală şi unul dintre coautorii acestui studiu, citat de AFP.
Acest dinozaur biped, descoperit în România şi botezat “Balaur bondoc”, era greu şi avea - în mod surprinzător - membre strânse şi oase sudate. El era dotat cu o pereche de gheare la fiecare din labele sale din spate pentru a prinde prada. Animalul putea avea lungimea de 1,80-2,10 m de la cap la vârful cozii.
“Balaur reprezintă o nouă specie de dinozaur vânător care este foarte diferit de tot ce cunoşteam noi”, observă Stephen Brusatte, cercetător al Universităţii Columbia /statul New York/, care lucrează pentru Muzeul american de Istorie Naturală. “Anatomia sa arată că el trebuia probabil să-şi vâneze prăzile altfel decât verii săi velociraptori mai puţin vânjoşi”, care trăiau atunci pe planetă, a adăugat el. Pentru acest cercetător, Balaur era mai degrabă un atacator decât un alergător şi putea să ucidă animale mai mari decât el. Labele din faţă ale Balaurului erau puţin dezvoltate.

“Balaur ar putea să fi fost unul dintre cei mai mari vânători în acest ecosistem european pentru că paleontologii nu au găsit nici măcar un singur dinte mare de dinozaur în România după peste un secol de cercetare”, observă la rândul său Zoltan Csiki de la Universitatea din Bucureşti, alt coautor. “Resturi fosilizate fragmentate ale Balaurului erau cunoscute de peste zece ani, dar nu am avut până acum nicio idee cum să le asamblăm din cauza morfologiei sale atât de stranii”, adaugă el.
“Balaurul bondoc” a fost descoperit de geologul Matyas Vremir de la Transylvanian Museum Society, coautor al acestei lucrări. Potrivit cercetătorilor, caracteristicile sale morfologice dezvăluie fauna specială a Europei în timpul ultimilor ani ai erei dinozaurilor, în perioada în care continentul era în mare parte sub apă şi format doar din câteva insule din cauza creşterii nivelului oceanului.
Dinozaurii au dispărut cu 65 de milioane de ani în urmă, aparent din cauza căderii unui asteroid. Alte fosile au fost descoperite în straturile geologice în care se afla “Balaur bondoc”, între care sauropode de talia unei vaci, precum şi dinozauri foarte mici aşa-zişi “cu cioc de raţă”, precizează cercetătorii.


                                                                                                                         Gheara balaurului bondoc
Balaurul bondoc: O nouă specie
de dinozaur, descoperită în România

- reproducem în continuare după ziarul „Adevărul” -

    
O NOUA SPECIE DE DINOZAUR…
… a fost descoperită de cercetătorii români de la Universitatea Bucureşti, în colaborare cu cei de la Universitatea Columbia din New York. Acesta avea gheare ca nişte coase, pe care le folosea pentru a eviscera animalele care îi cădeau pradă.
Aceştia fac referire la descoperirea descrisă în prestigioasa publicaţie „Proceedings of the National Academy of Sciences”.
“Nu există dovezi că ar fi avut aripi sau că ar fi scuipat foc. Însă prădătorul carnivor care a terorizat România cu aproximativ 80 de milioane de ani în urmă se aseamănă foarte mult cu dragonii mitologici”, scriu jurnaliştii britanici de la The Guardian,  Exemplarul descoperit măsoară doar 2,1 metri lungime. Paleontologii au dedus că a avut picioare scurte şi muşchi foarte puternici, aşa că i-au dat dinozaurului numele de balaurul bondoc.

“Balaurul reprezintă o specie cu totul nouă de dinozauri, foarte diferită de cele pe care le-am descoperit până în prezent”, a declarat Stephen Brusatte de la Universitatea Columbia din New York, co-autor al lucrării. “Balaurul se poate să fi fost el mai mare prădător din ecosistem”, a spus şi Zoltán Csiki de la Universitatea Bucureşti, de asemenea co-autor al studiului.

“În comparaţie cu velociraptorii, balaurul era mai degrabă un kickboxer decât un alergător de viteză. Se poate să fi fost capabil să doboare prăzi mai mari ca el, precum mulţi prădători din prezent”, a mai spus Brusatte…


Această nouă specie de velociraptor, descoperită în România, captează atenţia cercetătorilor din întreaga lume. Fosilele au fost găsite în apropiere de Sebeş, judeţul Alba. Avea forma unui curcan ceva mai mare, era carnivor, a trăit în urmă cu circa 70 de milioane de ani şi a fost descoperit în România.
Noua specie de dinozaur biped a primit numele de „balaur bondoc" întrucât avea un corp robust - scheletul era compact, iar oasele erau bine sudate între ele.

Deşi fosilele au fost găsite în septembrie anul trecut de geologul şi paleontologul clujean Mátyás Vremir (39 de ani), de la Societatea Muzeului Ardelean, studiul privind această specie a fost publicat abia săptămâna aceasta în Statele Unite ale Americii. Cadru didactic la Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca până în 2005, geologul Vremir care a făcut descoperirea,  lucrează din 2006 în Africa, pentru o companie, şi se dedică studiilor geotehnice la Cluj.
El a descoperit până în prezent zeci de dinozauri erbivori, iar anul trecut, când a dat de balarul bondoc, se ocupa de recartografierea zonei, întrucât în hărţile geologice apăreau câteva erori. „Prin recartografierea zonei Sebeş-Alba am descoperit noi situri cu dinozauri. Printre acestea şi cel de la Sebeş, prin intermediul căruia am găsit balaurul bondoc", a explicat pentru „Adevărul"  Vremir. Nu i-a fost tocmai uşor să dea de fosilele care fac acum furori în lumea ştiinţei. Cercetătorul a explicat că în zona respectivă se sapă anevoios, iar descoperirea a fost făcută chiar lângă albia râului.

„Balaurul pândea şi ataca"
„A fost nevoie să săpăm pe o arie mai mare pentru a evita inundarea zonei. Iniţial, timp de vreo oră, am crezut că este vorba despre un crocodil. Nu-mi venea să cred că aveam de-a face cu un dinozaur carnivor. La săpături am stat alături de fiul meu care, deşi are 8 ani, l-a recunoscut şi el uşor", a mai spus Vremir. Când a dat de fosile, paleontologul a făcut câteva poze pe care le-a trimis imediat colegului său de la Universitatea din Bucureşti, paleontologul Zoltán Csiki.
Munca de extragere a scheletului, de lipire şi de consolidare a durat circa două luni şi a fost definitivată alături de experţii în paleontologie din Capitală. Ulterior, aceştia au apelat şi la o echipă de specialişti de la Muzeul de Ştiinţe Naturale din New York care, în februarie, au venit în România pentru cercetare. Dinozaurul care avea în jur de doi metri era, cel mai probabil, spun cercetătorii, foarte inteligent. „Deşi nu avea o viteză foarte mare, pândea şi sărea direct pe pradă. Făcea «kickboxing»", a mai spus cercetătorul.
Vremir face săpături încă de la vârsta de 16 ani şi nu este la prima descoperire senzaţională de acest gen. „Am făcut prospectări în Crimeea, în zona Caucazului. De pildă, în Munţii Crimeei am descoperit într-o peşteră cel mai complet schelet de mamut", a mai spus cercetătorul.
Lectorul universitar Zoltán Csiki, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu, a explicat pentru „Adevărul" că balaurul bondoc este „cel mai complet dinozaur carnivor descoperit din Europa".
„Scheletul parţial al balaurului bondoc găsit lângă râul Sebeş cuprinde părţi din coloana vertebrală, şira spinării, membrele anterioare şi membrele posterioare. Deşi nu avem craniul, putem spune, după gheare, că este carnivor şi că este unul dintre dintre cei mai mari prădători din zona Haţegului", a spus paleontologul Zoltán Csiki.
Dinozaurul, asemănător cu cei din Jurassic Park, a fost numit „balaur" tocmai pentru a avea rezonanţă pentru cultura românească, iar „bondoc" întrucât, spre deosebire de velociraptori, cu care se înrudeşte, „este mai lat în bazin", a explicat lectorul universitar Zoltán Csiki.

 
Tărâmul dinozaurilor
Lectorul universitar a adăugat însă că în urmă cu opt ani au mai fost descoperite resturile unui animal din aceeaşi specie, dar pentru că acestea erau prea puţine cercetarea a fost stopată. De asemenea, în România s-au mai descoperit fosile în partea de sud-vest a Transilvaniei. „Dinozauri au existat pe tot teritoriul României. Au fost găsite fosile în special în zona Sebeşului şi a Haţegului, pentru că în acele locuri s-au conservat datorită stâncilor", a mai spus Zoltán Csiki.
Cei doi oameni de ştiinţă speră să găsească şi craniul balaurului, pentru că săpăturile în zona Sebeşului nu s-au încheiat încă.

Fosilele vor ajunge în colecţia Societăţii Muzeului Ardelean
Scheletul dinozaurului carnivor care a stârnit interesul paleontologilor din întreaga lume va fi inclus în colecţia de paleontologie a Societăţii Muzeului Ardelean din Cluj-Napoca, unde va putea fi văzut de cei interesaţi.

 Între timp, oameni de ştiinţă de prestigiu insistă asupra faptului că anatomia acestui velociraptor este ieşită din comun. „Aşteptam aceste rezultate de mult timp, iar această aşteptare ne-a adus o surpriză interesantă", a declarat Mark Norell, directorul departamentului de paleontologie al Muzeului american de istorie naturală, unul dintre coautorii studiului publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Balaurul bondoc avea o pereche de gheare pe fiecare dintre membrele sale inferioare, cu ajutorul cărora îşi imobiliza prada, lungimea sa totală, de la cap la coadă, era cuprinsă între 180 şi 210 centimetri, iar greutatea lui nu depăşea 50 de kilograme.
 

 Un exemplar specia
l

 „Balaurul reprezintă o nouă specie de dinozaur prădător. Având în vedere anatomia sa, acesta, la fel ca speciile de carnivore din zilele noastre, putea să ucidă animale mai mari decât el.

În opinia oamenilor de ştiinţă, caracteristicile sale morfologice „reflectă fauna specială a Europei, în ultimii ani din era dinozaurilor", o perioadă în care bătrânul continent se afla în mare parte sub nivelul mării, fiind alcătuit din doar câteva insule, din cauza creşterii nivelului oceanului planetar.Dinozaurii au dispărut în urmă cu aproximativ 65 de milioane de ani, aparent în urma prăbuşirii pe Terra a unui asteroid.

Se hrănea cu dinozauri pitici

Cercetătorii susţin că, teoretic, balaurul bondoc se hrănea cu dinozauri pitici, care au trăit în aceeaşi perioadă pe teritoriul României. „În zona Haţegului au fost descoperiţi mai mulţi dinozauri pitici. Aceştia erau erbivori şi cădeau pradă «balaurului bondoc»", a explicat Zoltán Csiki.

Dinozaurii pitici, care ar fi trăit în urmă cu circa 70 de milioane de ani în zona Haţegului, au atras şi ei atenţia oamenilor de ştiinţă din întreaga lume. Primul care a lansat această ipoteză a fost baronul maghiar Franz Nopcsa, în urmă cu 100 de ani. Acesta este recunoscut drept unul dintre fondatorii paleobiologiei.


                       PASO DOBLE, RUBRICA LUI IOAN LILĂ


“Înrădăcinarea în spaţiul propriu” – în viziunea Părintelui Dumitru STĂNILOAIE

„...popoarele occidentale nu mai citesc prea mult, ignorându-şi propriile moşteniri culturale, considerate acum prea dificile şi pretenţioase. Simplitatea culturală specifică românilor nu există în Occident”.

Ba citesc, sînt cozi la magazinele unde se vînd cărti, dar uite ce citesc: povestea cu asasinul înduioşat de moartea unei vrăbiuţe; amintirile unei fete despre bunica ei, care, pentru că bunicul se ducea la bordel, s-a dus şi ea, bunica, şi l-a înnebunit pe bunicul cu tehnica ei bordeliană...

„Printre trăsăturile poporului român enumerate de părintele Stăniloae se numără: legătura cu spaţiul natal, echilibrul extraordinar al deciziilor şi sinteza magnifică dintre luciditate şi gândire suspendată în faţa misterului. Toate acestea au un efect asupra dezvoltării intelectuale înalte a acestui neam. »

Am plecat de la aceste două citate, pentru că şi pe mine m-au frămîntat ani de zile aceste adevărate şi misterioase incertitudini pe care, iată, specialiştii le spulberă - şi nu numai specialiştii români, ci şi cei de din afara poporului român, care nu pot fi banuiti de subiectivism.
„A fi sau a nu fi”-ul hamletian este anost, dacă stăm să judecăm raţional în interiorul limbii române, în suavitatea gîndirii ei, unde a înflorit dintotdeauna „O fi, n-o fi, vedem noi!” Aici putem să străbatem şi alte spaţii ale înţelepciunii acestui popor bătrîn, protoistoric, preistoric, pentru că „apa trece, pietrele rămîn!” Mai înainte de a se fi inventat relativitatea absolută, a existat un filosof antic care a zis că „Non bis in flumen” (dacă am citat bine).
Scriu nervos, pentru că nu am cu cine dialoga. Dialogul presupune o altă o altă reverberaţie interioară a gîndului. Noi, românii, trăim într-un perpetuum monolog interior cu fantasmele shakesperiene. Eu nu-i neg aici valoarea lui Shakespeare, ci dezbat / răzbat o problemă de filosofie a istoriei reală. Cînd ciobanul îşi presimte nu moartea, ci trădarea, el ştie că trebuie să se alieze cu eternitatea, de unde nu poate fi exclus, mai ales dacă şi-o asumă. Acelaşi lucru îl spunea şi Eminescu: „Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată...” pentru că geniul absolut al limbii romane se referă aici la eternitatea spiritului, la trecerea într-o altă dimensiune a conştiinţei de sine. Aici este încifrată tainica genialitate a poporului român !
« JOCURI DE-A PERSIFLAREA VESELĂ »

Am împrumutat titlul ăsta de la mentorul nostru spiritual, C. Trandafir (şi promit că i-l dau înapoi !), din „Notă” la „Game”, „Revista nouă”, anul 7, nr. 7-8 / 2010, pentru că este tare sprinten, mai ales dacă îi analizăm structura interioară: „cînd opiniile diferă, ele sînt polemice !” Eu nu mă bag în polemica asta, că n-am instrumente, vreau doar să citez un spumos fragment din genialul po(i)et al patriei mume, pre numele lui de vîrstnic, Patavievici, care îl hororează cu toate procedurile malefice, sintactice, cur-ente şi cur-bate: „radiografia plaiului mioritic seamănă cu a fecalei”.Tot citind, cît mă ţine timpul, prin revistele literare, am dat peste cîteva fraze ce îmi demonstrează limpede că în literatura romanească au apărut scriitorii geniali, care nu mai au nevoie de eternitate, ca să se aleagă ca diamantele din ţărînă, pentru că ei au atins deja eternitatea. Şi, ca să nu par răutăcios, susţin că a început să îmi placă (de patefon) această nouă revoluţie în (in)cultură. Personalităţi complexe scriu fără complexe în toate stilurile şi genurile, fiindu-le egal indiferent pe ce drum apucă, scopul lor fiind să se avînte spre tării, luminîndu-ne cu ideile şi idealurile lor super magnifice ! Critica, în acest caz, este o mi(c)robolantă expresie superboreală, super fantastică şi nu mai ştiu cum să o nomez (sic!), ca să n-o edulcorez !„...autor a peste zece cărţi de poezie, proză, eseu, critică, poetul (...), schimbînd macazul spre eseu şi proză, îmi trimite (...), un volum foarte interesant. Parcurgîndu-l, am avut sentimentul unei duble identificări: mai întîi l-am descoperit pe poet, pe prozator, pe critic, ca mai apoi să mă frapeze revelaţia unei personalităţi literare care, integrînd deschiderile enunţate, se dezvăluie altceva şi altcumva. Inserez cu majusculă între valoroşii scriitori români pe (...), pentru că domnia sa nu face experimente literare sau exerciţii de stil, ci se prezintă ca un scriitor aşezat, sobru şi cult, cu lucrări bine şlefuite. La o prima vedere, titlul se adresează în mod manifest cititorului inveterat; acesta va rămîne treaz pînă la punctul final al cărţii, „pentru că e altceva decât se scrie acum la noi şi nu va pierde timpul”.

Comentariu indecent: Dar ce ?


„scriitorul realismului spiritualist tradiţional
Dupa realismul socialist, iată-l şi pe cel spiritualist - şi încă tradiţional!

„Balada măturii care-a păcătuit!”

(De un autor spiritualist şi anonim şi modest)

Pe mătură, bătu-o-ar vina,
S-a pus şi praful şi rugina,
Dar ea măi dă şi azi din coadă,
Şi, nesimţind că e năroadă,
E harnică precum albina!
Stai, nene, de ce stingi lumina ?


„uimitoare este maturitatea conştiinţei, arhitectura acestei construcţii lirice împărţită în trei cicluri distincte prin tematică,  fiecare scris în alt registru într-un întreg care dă senzaţia de blindaj indestructibil. „

Chestia asta cu blindajul indestructibil trebuie brevetată !


„deschide noua serie lirică în care adie un aer uşor elegiac, întregul având un caracter de moralitate pronunţată”

Nici un comentariu, că e pro-fund !

„prolific autor de texte scrise, zise, durute şi lăcrimate, autor de poezie, eseu, roman şi sfaturi înţelepte cu titlul contradictoriu”

Aici m-am rupt în pătrăţele !

„conceptul poetic are argumentul celui care vrea să trăiască simplu şi curat”

Da, adevărul acesta este definitoriu pentru conjunctura afrodisiacă în care cîmpiile ard pe cerul înţelepţilor cu sclipiri avide de un conglomerat de instrumente specifice !!! Uluitor !

Pentru iubita mea Gabriela

joi 16 septembrie 2010

Rue Marechal Foch, France

Fie ce-o fi ! aşa se zice,

Fie ce-o fi ! aşa se zice,
Cum îţi aşterni, aşa vei dormi  !
N-am avut grijă de cîrpele mele,
Dar pe ce stradă şi cînd voi muri ?!

Ce să-ţi aduc din drumurile mele,
Pe care mă pierd neîncetat ?
Panglici duioase, stele, inele,
Sau vrei doar nuci bune de spart ?

Bune la gust ca miezul tău pe care
|l simt pe cerul gurii neîncetat.
Tu mi-ai dat trupul tău şi fiecare
Secundă mă duce la tine în pat !

Gîndul mă duce

Gîndul mă duce spre un ţărm astral,
Aproape ca un vis suav-carnal -
Mă simţi în tine palpitînd fierbinte ?
Am devenit un singur trup şi-o minte !

Un singur vis, o dulce mîngîiere,
Un răsărit de soare şi-un apus –

Cuvintele sînt doar o amăgire,
Noi ne topim în dulcea noastră fire,
Eterna voluptate ne-a răpus –
Şi într-o clipă am decis: Iubire !

De ce nu-mi trece nici un vers prin minte

De ce nu-mi trece nici un vers prin minte
E oare toamna care mă devoră
Cu fructe coapte, respirînd cuminte,
Ca un vapor cu valu-nfipt în proră.

De ce nu construiesc efemeride
Castele de zăpadă sau temple de nisip
Cuvintele au gust de aguride
Dacă îmi vine numai să le ţip !

Poveşti de povestit mai sînt destule
Cu fete de-mpăraţi nemăritate
Şi nu pentru că nu ar fi curtate,
Ci pentru că-s adesea nesătule

Dar pot să te iubesc numai în proză
Dă-mi mie din dulceaţa ta de roză
Şi lasă-mă să fantazez că noi
Ne vom renaşte în alcovuri moi

Şi dulcea Cleopatră ne va da
Locuri în Rai mai dulci decît zăpada !

„Este foarte posibil ca acesta să fie ultimul număr al revistei din acest an, dacă nu chiar din seria a patra. Tăierea micii subvenţii pentru tipar acordată de Consiliul local Cîmpina este un argument suficient de convingător.” (Este vorba despre Revista nouă - http://dochia.bravepages.com/revista_noua/ )
Ştirea asta m-a bulversat îngrozitor. Fraţi romani, mica asta subvenţie este sufletul unde a pictat Grigorescu şi a trăit Hasdeu ! Să sperăm că m-a auzit cineva!

Şi acum o precizare: eu nu am scris aici despre scriitorii comentati de critici si de opera lor, ci, dupa cum se poate lesne deduce, despre efortul criticilor de a-i demenţializa pe autorii ce le-au cazut sub tăişul bont al condeiului.
 RUBRICA LUI IONUŢ CARAGEA


Dragi prieteni,
 
Mai demult, Eu si Ioana am produs un miracol. Al cuvintelor. Acuma, ca un remember, vi-l daruim si voua.
 
Nu, nu se poate publica pe hartie. Planeta Google este una a viitorului. Noi va daruim poezia pe calea Internetului, la adresa de mai jos:
http://www.youtube.com/watch?v=27szaTHHpYE


************

de curand s-a sarbatorit la Montreal Ziua Limbii Romane la prezentam cateva imagini de la acest eveniment.
 
Multumiri organizatorilor pentru invitatie!
 
Traiasca Limba Romana si Romanii de Pretutindeni!
 
Ionut Caragea
 http://www.aslrq.ro/ASLRQ_fichiers/evenimente_files/ziualimbiiromane.htm


************

Va anunt ca mi-a apărut volumul "Conştiinţa lui Uezen" la Editura Fides.

Lectura placuta

Scriitorul scrie acest roman sub pseudonimul Snowdon King, iar cartea este continuarea nuvelei "Uezen", prezentă în antologia "Uezen şi alte povestiri".
Ilustraţiile din interiorul volumului şi coperţile aparţin artistului Janos Miklos. Tehnoredactarea şi cuvântul înainte au fost realizate de editorul Dumitru Scorţanu, cel care l-a descoperit pe autor şi l-a susţinut pe parcursul celor 17 volume publicate.
Snowdon King (Ionuţ Caragea), născut pe 12 aprilie 1975 la Constanţa, este un scriitor român din diaspora, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iaşi. Trăieşte în Montréal, Canada şi este co-fondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec.. Este poet, prozator de ficţiune, critic, editor, autor de aforisme şi promotor literar.
Snowdon King (Ionuţ Caragea) a debutat în anul 2006, la Editura STEF din Iaşi, cu volumul de versuri "Delirium Tremens". Colaborează cu numeroase reviste de literatură şi situri de poezie în limbile română, franceză şi engleză. Este publicat pe numeroase situri de citate celebre din România sau din străinătate. A obţinut mai multe premii la concursuri naţionale de poezie şi proză scurtă. Participă în 2007, 2008 şi 2009 la cel mai important concurs de ficţiune din România desfăşurat la Timişoara - Helion, fiind printre laureaţi la toate cele trei ediţii. În urma acestor rezultate se decide să publice la editura Fides prima sa carte de ficţiune intitulată "Uezen şi alte povestiri".
"Conştiinţa lui Uezen" cât şi celelalte titluri ale autorului pot fi comandate de la Editura Fides (editura_fides@yahoo.fr) sau de pe Librărie.net (http://www.librarie.net/autor/32510/ionut-caragea).
Lectura volumului, în format Adobe flash, este posibilă pe siteul personal al autorului: http://www.ionutcaragea.ro/Proza_files/proza%20S.F.htm

                                 ELISABETA IOSIF PROPUNE UN REVERS
                                        LA FOLCLORUL INTERNETULUI:

                               ALTFEL DE TEXTE CARE CIRCULĂ:


IN TIMP INVETI

(Jorge Luis Borges)

****
Dupa un anumit timp,omul invata sa perceapa diferenta subtila intre a sustine o mana  si a inlantui un suflet, si invata ca amorul nu inseamna a te culca cu cineva  si ca a avea pe cineva alaturi nu e sinonim cu starea de siguranta,si asa, omul incepe sa invete...ca saruturile nu sunt contracte  si cadourile nu sunt promisiuni, si asa omul incepe sa-si accepte caderile cu capul sus si ochii larg deschisi,  si invata sa-si construiasca toate drumurile bazate in astazi si acum, pentru ca terenul lui ' maine ' este prea nesigur pentru a face planuri ...si viitorul are mai mereu o multime de variante care se opresc insa la jumatatea drumului.

Si dupa un timp, omul invata ca daca e prea mult, pana si caldura cea datatoare de viata a soarelui, arde si calcineaza. Asa ca incepe sa-si planteze propria gradina  si-si impodobeste propriul suflet, in loc sa mai astepte ca altcineva sa-I aduca flori,  si invata ca intradevar poate suporta, ca intradevar are forta, ca intradevar e valoros,  si omul invata si invata ... si cu fiecare zi invata.

Cu timpul inveti ca a sta alaturi de cineva pentru ca iti ofera un viitor bun, inseamna ca mai devreme sau mai tarziu vei vrea sa te intorci la trecut.

Cu timpul intelegi ca doar cel care e capabil sa te iubeasca cu defectele tale, fara a pretinde sa te schimbe, iti poate aduce toata fericirea pe care ti-o doresti. Iti dai seama cu timpul ca daca esti alaturi de aceasta persoana doar pentru a-ti intovarasi singuratatea,  in mod inexorabil vei ajunge sa nu mai vrei sa o vezi.

Ajungi cu timpul sa intelegi ca adevaratii prieteni sunt numarati, si ca cel care nu lupta pentru ei,  mai devreme sau mai tarziu se va vedea inconjurat doar de false prietenii.

Cu timpul inveti ca vorbele spuse intr-un moment de manie, pot continua tot restul vietii sa faca rau celui ranit.

Cu timpul inveti ca a scuza e ceva ce poate face oricine, dar ca a ierta, asta doar sufletele cu adevarat mari o pot face.

Cu timpul intelegi ca daca ai ranit grav un prieten, e foarte probabil ca niciodata prietenia lui nu va mai fi la aceeasi intensitate.

Cu timpul iti dai seama ca desi poti fi fericit cu prietenii tai,  intr-o buna zi vei plange dupa cei pe care i-ai lasat sa plece.

Cu timpul iti dai seama ca fiecare experienta traita alaturi de fiecare fiinta,  nu se va mai repeta niciodata.

Cu timpul iti dai seama ca cel care umileste sau dispretuieste o fiinta umana, mai devreme sau mai tarziu va suferi aceleasi umilinte si dispret, dar multiplicate, ridicate la patrat.

Cu timpul inveti ca grabind sau fortand lucrurile sa se petreaca, asta va determina ca in final,  ele nu vor mai fi asa cum sperai.

Cu timpul iti dai seama ca in realitate,  cel mai bine nu era viitorul,  ci momentul pe care-l traiai exact in acel moment.

Cu timpul vei vedea ca desi te simti fericit cu cei care-ti sunt imprejur, iti vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine si acum s-au dus si nu mai sunt...

Cu timpul vei invata ca incercand sa ierti sau sa ceri iertare,  sa spui ca iubesti, sa spui ca ti-e dor, sa spui ca ai nevoie,  sa spui ca vrei sa fii prieten, dinaintea unui mormant, nu mai are nici un sens.

Dar din pacate,toate se invata doar cu timpul...
 


NASA  anunta ca ...
                              
Maya ramane o civilizatie misterioasa, aparuta din neant si cu o origine inca nedeslusita, la fel ca in cazul Sumerului, Indului sau Egiptului Antic.
O civilizatie cu un calendar inexplicabil de asemanator cu cel al dacilor, cu date cosmice calculate pana la milioane de ani in trecut, deci avand cunostiinte astronomice extraordinar de avansate.
O dovada in acest sens este si calendarul, de o exactitate demna de secolul XX.
Anul mayas avea 365,242129 zile, in conditiile in care actualele calcule dimensioneaza anul la 356,242198 zile.
Pentru comparative, sa retinem un amanunt: calendarul Gregorian indica 365,2425 zile.
Desi extraordinar de exact, calendarul mayas se opreste in 22 decembrie 2012 !
Aceasta data obsedeaza omenirea de cateva secole si i s-au cautat diverse explicatii, majoritatea de esenta religioasa, mai ales ca unele pasaje ofera argumente in acest sens.

Vom vedea, insa, ca Sfarsitul Timpului nu este si Sfarsitul Lumii, cum gresit s-a inteles si transmis prin Biblie.
Schimbarile care se asteapta in 2012  vor modifica total viata pe Terra si omenirea insasi.
- Alexei Dimitrov, un cercetator rus, a constatat ca Luna isi fabrica atmosfera proprie, una alcatuita din compusi ai sodiului, care acum se intinde pe o suprafata de 6000 kmp.
- Atmosfera lui Marte creste rapid si se crede ca ar fi dus la defectarea lui Mars Observer, in 1997.
- Atmosfera Terrei este si ea in schimbare, in straturile superioare formandu-se un nou gaz, care nu exista pana acum iar activitatea vulcanica a crescut de 5 ori din 1875 incoace .
- Venus sufera o crestere vizibila a intensitatii luminoase.
- Campul magnetic al lui Jupiter s-a dublat iar intre planeta si unul dintre sateliti s-a format un tub de radiatie ionizata.
- Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli, isi maresc campul magnetic si devin tot mai stralucitoare.
- Campul magnetic al Soarelui a crescut si el cu 230% din 1901 incoace.

Academia Nationala de Stiinte din Siberia anunta ca aceste multiple schimbari din sistemul solar se datoreaza intrarii acestuia in Centura Fotonica, o zona cosmica cu o energie mult mai intensa. Aceasta energie este preluata de Soare si apoi raspandita in intreg sistemul solar.
Centura Fotonica este formata din mai multe benzi fotonice care emana din centrul Galaxiei si sunt asociate cu spiralele Caii Lactee. Centrul Galaxiei se afla in Constelatia Pleiadelor, fiind marcat de steaua Alciona, Soarele central al Pleiadelor, aflat la 400 de ani lumina fata de noi. Centura Fotonica incercuieste Constelatia Pleiadelor. Sistemul nostru solar trece prin aceasta Centura de doua ori in 25.920 ani, perioada considerata Anul Galactic (numit de antici Anul Mare), iar trecerea Centurii dureaza 2000 de ani.
Se crede ca Soarele nostru a intrat deja in Centura, inca din 1998, si se estimeaza ca Terra va intra in 2012.
Intalnirea cu Centura Fotonica pare sa duca la transformarea omului profetita de Biblie, la o teribila experienta spirituala.
Se presupune ca oamenii cu un comportament egoist si, deci, cu vibratii scazute in aura energetica nu vor supravietui radiatiei de inalta frecventa  existenta in Centura Fotonica.
Cu alte cuvinte, va avea loc o mare selectie naturala pe baza spirituala amintita.
Orice fiinta este alcatuita in primul rand din energie. Iar energia este informatie, si invers. Corpul material este doar invelisul altor corpuri energetice.
Omul se incadreaza si el, fireste, in organizarea universala. "Animal cu (oaresce) ratiune", fiinta umana a fost inzestrata cu capacitatea de a avea o paleta larga de trairi, sentimente si ganduri..
Dovada ca acestea sunt energii in stare pura ne este oferita de constatarile   de-a lungul timpului si cercetarile stiintifice din ultimile doua secole. Trairile si sentimentele negative creeaza energia negativa, nefasta, iar gandurile se pot chiar si materializa, dupa cum s-a reusit in proiectul Montauk.
Ca orice energie, sentimentele, trairile si gandurile umane au o anumita vibratie. O energie negativa nu poate avea, evident, decat o vibratie joasa, pe principiul universal al evolutiei.
In Univers, nimic nu este intamplator iar totul este subordonat unui singur scop: perpetuarea si evolutia vietii.
Materia insasi este inzestrata cu o inexplicabila capacitate de a crea viata! Exista legi universale chimice, fizice,astronomice si chiar juridice. Ele nu sunt insa stricte, pentru ca Universul nu este Armata Poporului, iar cuvantul de ordine este diversitatea. Viata trebuie sa evolueze prin forte proprii, fara dirijari cazone, sa se
confrunte cu cele mai dificile situatii. Cine invinge merita sa mearga mai departe. Chiar si razboaiele au rolul lor
in programul universal. Nu sunt de dorit, in general, dar determina unitatea unei natii, planete sau chiar unei galaxii (?) si evolutia stiintifica, aducind o presiune si o urgentaresporita in acest sens. Tot ele, aduc un examen energetic major, o separare intre "baietii buni si baietii rai" -dupa gandirea simplista americana ...

Fiindca totul este energie, nici Universul nu face exceptie de la regula. Asa cum el a fost creat prin explozia colosala a unui. atom, tot asa exista surse de energie pozitiva ce alimenteaza galaxiile iar de la acestea, prin sori, sistemele solare.
Acestea sunt de frecventa foarte inalta, pentru a putea strabate distanele imense, pana la sorii captatori. Pe de alta parte, planetele, sistemele solare si galaxiile se afla intr-o continua miscare, parca pentru a beneficia toate de aceste izvoare de energie a evolutiei.
Miscarea are insa si un reflux: catastrofismul periodic. Nu intamplator, galatenii Ioan Farcas si Ilie Ghetu au devenit subiect pentru "Discovery" TV, teoria lor fiind cu adevarat revolutionara. Conform acestora, la 180-200 milioane ani, Galaxia noastra sufera, permanent, transformari radicale iar sistemul solar de trei ori in acest interval..
O data la 60-70 milioane de ani,  modificarile de pe Terra sunt atat de radicale incat, spun cei doi, "pina si istoria nu poate fi considerata o observatie continua".
Toate aceste modificari sunt ciclice si obligatorii si se datoreaza permanentei miscari a galaxiei si sistemului solar. Doar izvoarele de energie pozitiva par a avea o anumita stabilitate.

2012 pe Terra
Am tot mentionat ca trecerea prin Centura Fotonica duce la o schimbare radicala a vietii pe Terra.
Ce inseamna insa aceasta, concret? Centurile de siguranta, va rog!
Centura Fotonica atat de imensa, incat trebuie strabatuta timp de 2000 ani, emite o intensa radiatie electromagnetica, atat in spectrul vizibil, cat si in cel invizibil, de inalta frecventa (inclusiv raze X).
Fotonii Centurii vor exercita o multipla si socanta influenta asupra materiei terestre.
In primul rand, se va constata fluorescenta tuturor corpurilor, iar ca rezultat. nu va mai exista noapte timp de 2000 de ani!!! Corpurile vor emite o lumina fara temperatura si nu vor avea umbra. Intregul sistem solar isi va schimba structurile moleculare ale materiei, iar energia fotonica nu va mai da dureri de cap la NASA , va deveni sursa majora de energie libera si nepoluanta (gandita de Tesla). Planeta va suferi o scadere progresiva a densitatii si isi va schimba "bataia inimii".
Dupa ce a avut o valoare constanta timp de milenii, "rezonanta Schumann" a Terrei a inceput sa creasca, din 1980, de la 7,8Hz, apoi sa se accelereze, ajungand la 12 Hz, nivelul de astazi.
Aceasta inseamna ca, data fiind cresterea frecventei vibratorii a Pamantului, cele 24 de ore de viata ale unei zile sunt doar 16 ore reale !
Deocamdata este inca bine si acceptabil, desi explica de ce nu mai avea suficient timp, suntem tot mai grabiti si mai obositi. Ce se va intampla in momentul intrarii in Centura Fotonica, in 2012 sau in   alt an, este pur si simplu de neinchipuit: intreaga omenirea, va trece intr-o alta dimensiune !

Inca neclar?
Mai concret: 24 de ore vor fi 0 ore efective, deci timpul terestru nu va mai exista ! ! !
Iar pentru ca o nenorocire nu vine niciodata singura, in acel "Punct Zero" se vor inversa si Polii Magnetici ai Pamantului.
Veste buna este, repet, ca Sfarsitul Timpului nu inseamna Sfarsitul Lumii.
Semn ca momentul este relativ aproape, intensitatea plasmei stralucitoare de la marginea sistemului solar a crescut recent de 10 ori. Prin intermediul Soarelui, planetele au primit si ele o energie sporita.
Mayasii ne retransmit si ei informatiile primite de la zei despre schimbarile ce vor urma:
- intregul sistem solar se va sincroniza cu Galaxia si intregul Univers, cu efecte benefice;
- vom depasi tehnologia actuala si ce cunoastem despre Timp si Spatiu;
- banii vor disparea ca necesitate;
- vom intra in Dimensiunea a 5-a;
- ADN-ul uman va fi reprogramat, ajungand la 12 spirale, de la 2 in prezent.
In ce priveste fiinta umana, schimbarile vor fi deci, colosale in sens pozitiv. Insotite totusi de simptome neplacute (inca o veste buna - este semnul ca organismul se purifica):
- migrene, dureri de cap, oboseala, ameteala sau palpitatii;
- simptome specifice racelii (febra, transpiratie, dureri osoase etc.) ce nu pot fi tratate prin tratamente clasice;
- slabiciune musculara, respiratie greoaie, oboseala nejustificata;
- modificari in sistemul limfatic si imunitar, neliniste, depresii, stres si fascinatia trecutului.

In momentul intrarii in Centura Fotonica se va produce un amplu proces de rearmonizare, de recalibrare a frecventelor propriului corp uman cu cele de referinta din Univers, ducind la o crestere a celor umane.
Este asa-numita "inaltare - ridicare la Cer ", despre care vorbesc si vechile scrieri.
"Inaltarea" fiind brusca si puternica, cei cu vibratii joase, negative (rautate, egoism etc.) nu vor rezista transformarii.
Frecventele genomului uman si ale ADN-ului sunt foarte inalte, vibratiile foarte fine.
Sunt in fapt lumina, ceea ce explica vizibilitatea aurei la zei si sfinti.
Dr. Berrende Fox a constatat ca, de 20 de ani, oamenii au inceput sa se schimbe la nivel celular, iar unii chiar si-au dezvoltat noi lanturi in structura ADN-ului, fapt observat prin teste de sange.
Bine, bine, vor intreba oamenii de afaceri, si eu ce castig de aici?! Sa vedem daca le place:
- intuitia si capacitatile paranormale se dezvolta mai repede;
- folosirea unei parti mai mari din creier, peste 10-15% cat in prezent;
- toate bolile incurabile vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul;
- se vor inmulti bioterapeutii si telepatii;
- corpul fizic va incepe sa se schimbe si probabil vom vedea (cei care scapa!) o aura de lumina ca sfintii de pe peretii bisericilor.
Ideea este ca 2012 este foarte aproape de noi si majoritatea vor ajunge cu siguranta sa vada daca aceasta  profetie este reala sau falsa.
  

 
O adresă postată pe mult frecventatul sit internet www.colecţionarul.info.ro ne informază că un câine este cel mai cunoscut dansator de „merengue” din Chile. Vă puteţi convinge accesând adresa de mai jos:


http://www.colectionarul.info/ro/monden/un-caine-este-cel-mai-cunoscut-dansator-de-merengue-din-chile-vezi-video/


 

                              DAN GHELASE CULEGE
                    DIN FLOCLORUL INTERNETULUI

Un faimos colectionar de arta se plimba pe strazile orasului, cand a vazut la usa unui mic anticariat o pisica mica si pricajita care bea lapte dintr-o farfurioara. Privirea expertului nu se putea insela: farfurioara era o piesa foarte veche si deosebit de valoroasa, poate chiar piesa pe care o cautase intreaga viata.
Incercand sa isi pastreze calmul, a intrat in magazin si i-a oferit proprietarului doi dolari pentru pisica, dar acesta a refuzat. Disperat, colectionarul a tot urcat pretul, pana la 20 de dolari. Vanzatorul a luat banii si i-a pus pisica in brate.
Proaspatul proprietar al felinei s-a uitat la farfurioara si pe un ton nepasator a spus:
- La pretul asta ati putea sa imi dati si farfurioara pisicii. S-a obisnuit cu ea si m-ar scuti si pe mine sa mai cumpar alta.
Proprietarul a refuzat vehement:
- In nici un caz, nu o vand pentru nimic in lume! Este farfurioara mea norocoasa. Doar saptamana asta am vandut, la preturi foarte bune,  28 de pisici...

Cugetari :
     Sa zicem ca esti un idiot.
  Si sa zicem ca esti membru al guvernului.   Dar asta inseamna deja ca ma repet.
(Mark Twain)

>      Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
 (Winston Churchill)

>   Democratia trebuie sa insemne mult mai mult decit 2 lupi si o oaie care voteaza ce sa manince la cina.
 (James Bovard)

>   Ajutorul extern trebuie inteles ca un  transfer de bani de la
 oamenii saraci din tarile bogate catre oamenii bogati din tarile sarace.
 (Douglas Casey)

>  Guvernul este o mare inventie, prin care toata lumea se chinuie sa traiasca pe cheltuiala altora.
 (Frederic Bastiat)

>    Daca tu crezi ca sistemul de sanatate este scump acum, stai sa vezi cit va costa cind o sa fie gratuit!
 (P.J. O'Rourke)

>    In general, arta de a guverna consta in capacitatea de a lua cit
 mai multi bani de la o parte de cetateni, pentru a o da altora.
 (Voltaire)

>  Nici o viata, libertate sau proprietate nu este in siguranta, atita
 timp cit aparatul legislativ este in sesiune.
 (Mark Twain (1866))

>   Sa vorbesti este ieftin, in afara de atunci cind o face Guvernul.
 (Necunoscut)

>  Raul inerent al capitalismului este impartirea neechitabila a bogatiilor.
    Bunul inerent al socialismului este impartirea echitabila a saraciei.
 (Winston Churchill)

>    De  ce are nevoie tara asta:  mai multi politicieni fara loc de munca.
 (Edward Langley)
 
>   Un guvern suficient de mare, incat sa-ti dea tot ce ai nevoie, este suficient de puternic sa-ti ia tot ce posezi.
 (Thomas Jefferson)

            ALTE SURSE DE FOLCLOR INTERNET:
De: claudia trita <endoclat@yahoo.com>
Objet: Fw: ODA PROSTIEI - fff buna
À: "amma tritza" <amma_tritza@yahoo.com>, "andra" <andratel@yahoo.com>, "florian tuta" <florian_tutza@yahoo.com>, "relu simionescu" <relusimionescu@yahoo.com>, "Ileana Mihailescu" <dr_ilemih@yahoo.com>, "nida turbatu" <turbatunida@yahoo.com>, "nuti mitroi" <mitroi_elena64@yahoo.com>, "cristi ritzi" <consta38@yahoo.com>, "liana vasile" <lianavasile@yahoo.com>
Date: Mercredi 21 avril 2010, 19h11

 
ODA PROSTIEI
 
 De-ar fi să-i luăm pe toţi  la rând,  
 Şi pe-actualii, dar şi foştii,
 Cei mai deştepţi de pe Pământ
 Au fost întotdeauna ... PROŞTII.
 
 Nu te ruga la ursitoare
 Să-ţi facă-n viaţa ta vreun rost,
 Mai bine urlă-n gura mare :
 "Iubite Doamne, fă-mă ... PROST".
 
 De ce să tragi ca la galeră,
 Să-nveţi atâtea fără rost,
 De vrei să faci o carieră,
 Ajunge numai să fii ... PROST.
 
 In lumea asta cu de toate,
 Unde se-nvaţă contra cost,
 Păcat că nici o facultate
 Nu dă şi diploma de ... PROST.
 
 Avem impozite cu carul,
 Dar înotăm în sărăcie
 Şi ce buget ar avea Statul
 Dintr-un impozit pe ... PROSTIE.
 
 Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
 Să nu-i jigneşti, să nu-i împroşti !
 O, Doamne, de ne-ar creşte grâul
 Cum cresc recoltele de ... PROŞTI.
 
 Şi-n lumea asta răsturnată,
 Unde cei strâmbi sunt cei mai drepţi,
 Savanţii noştri mor de foame
 Şi numai PROŞTII sunt deştepţi.


  DIN  SLIDE SHOWUL PE CARE VI- L OFERIM MAI JOS, PUTEŢI ÎNVĂŢA CÂTE CEVA DESPRE CRIZĂ


 
SLIDE SHOW DESPRE CUM PUTEŢI   UITA DE CRIZA BÂND UN PĂHĂREL

 


DISCLAIMER:
Toate părerile, punctele de vedere, afirmaţiile, atitudinile şi detaliile informative reprezintă angajarea fiecărui autor în parte. Portalul nostru nu îşi însuşeşte responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate. Fiecare link şi articol pe care îl prezentăm are propriul copyright © şi răspundere personală pentru conţinut.

Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971