Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012 periodic nr. 1 2-3 | 4-5 | 6-7 | 8-9 | 10 | 9-10 | -->
Anul 2011
Anul 2010
Anul 2009
O inițiativă a Mișcării pentru Progresul Satului Românesc: „FESTIVALUL HORA”
ISTORIC BISERICESC -articole de: Adrian BOTEZ, Stelian GOMBOȘ
DWIGHT LUCHIAN PATTON despre procesul mondial de deteriorare a democratiei
ACTUALITATEA POLITICĂ ÎN FARSE, ACTE PENALE ȘI BLESTEME NAȚIONALE – articole de Magdalena ALBU, Stefan Doru DĂNCUȘ, Alexandru PETRIA, Viorel ROMAN, Mircea POPESCU; Sergiu GĂBUREAC
DOUĂ ARTICOLE DE SERGIU GĂBUREAC
Un exemplu australian
Prof. Dr. Ioan ALEXANDRU:O EROARE CONCEPTUALĂ PRIVIND ROSTURILE ȘCOLII
DILEMELE BASARABIEI – un articol de Iacob Cazacu – Istrati și un altul despre Andrei Vartic, Cuiul Dacic
BISERICA DIN ETER – continuare din numărul trecut
Dan LUPESCU
Adrian Botez
Emil Proșcan
Tudor LEU
Texte de Dan Lupescu, Stefan Doru DĂNCUȘ, Gheorghe A.STROIA, Sandu TICU, Andrés Sánchez ROBAYNA, Mariana CRISTESCU, Ioana STUPARU, Adrian BOTEZ, Lucian GRUIA despre: Romulus COJOCARU, Jacques BOUCHARD, Eugen DORCESCU, Ben TODICĂ, Geo CĂLUGĂRU, Al. Florin ȚENE, Eugen COJOCARU, Florentin SMARANDACHE, Ioan MITITELU, Ecaterina ȚARĂLUNGĂ.- partea 1
Partea 2
Partea 3
Corneliu LEU în dialog cu Dimitrie GRAMA , cu interventii de Virgil CIUCA, Viorel ROMAN, Drd. Stelian GOMBOS, Bogdan Costin GEORGESCU
Corneliu LEU în dialog cu Dimitrie GRAMA , cu interventii de Virgil CIUCA, Viorel ROMAN, Drd. Stelian GOMBOS, Bogdan Costin GEORGESCU- continuare 1
Corneliu LEU în dialog cu Dimitrie GRAMA , cu interventii de Virgil CIUCA, Viorel ROMAN, Drd. Stelian GOMBOS, Bogdan Costin GEORGESCU- continuare 2
DIN FLOCLORUL INTERNETULUI
Din folclorul internetului - partea 1
„Sârba Băsescu și protestatarii”
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI - PARTEA 2
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI - CONTINUARE
 Sunt un om la fel ca Dumneavoastră, poate cu un plus de cunoştinţe şi experienţă, datorită vârstei şi a faptului că lucrez, de o viaţă, în lumea informaţiei şi a cărţilor. Am mai trăit o astfel de experienţă. Nu urmăresc nimic altceva decât a trăi demn în ţara mea. Sunt Sergiu Găbureac, contestatar. Informaţii găsiţi cu ajutorul dlui Google.
 
 
AVEM O MARE PROBLEMĂ !
 
Avem la Cotroceni un om bolnav.
Un individ ajuns acolo printr-o conjunctură dramatică.
Mulţi l-am votat fără să ştim, de fapt, cine este cu adevărat.
Acum îi cunoaştem trecutul, care ne face să ne fie ruşine de noi înşine.
Cum am putut alege un iresponsabil într-o asemenea funcţie importantă.
Acum ştiu. Şi cu acele voturi furate pe la Paris şi alte capitale de băieţii deştepţi.
Acest semen al nostru este om bolnav de PUTERE.
Este boala care distruge o ţară în doar câţiva ani.
Acum avem o ţară grav bolnavă.
Avem un Guvern bolnav, supraponderal, cu miniştri inculţi şi neprofesionişti.
Avem un Parlament bolnav, supraponderal, imoral, dominat de traseişti şi mercenari politici de toate etniile. Din cauza acestora am ajuns una dintre oile negre ale Uniunii Europene.
Principalele instituţii civilizatoare ale statului român şcoala, sănătatea, poliţia, justiţia şi chiar biserica nu funcţionează normal.
Statul român este bolnav de corupţie, dominat de bunul plac şi multă, multă imoralitate. Avem o justiţie legată la ochi de adevăratelea.
 
Aşa nu se mai poate ! M-am săturat de alba-neagra !
 
CE VREAU ? VREAU O ROMÂNIE NORMALĂ
  Ani în şir, am votat, cum am votat. Am ratat de fiecare dată. Parcă e un blestem. Şi ne-am ales cu tot mai mulţi aleşi, de joasă calitate umană.
De trei zile ne strângem prin pieţele României şi cerem diverse lucruri. Se vede de la o poştă că suntem oameni de toate vârstele, cu fel de fel de ocupaţii şi interese, convingeri şi pregătire, dar e clar că ceea ce ne-a adunat împreună este dorinţa de a schimba ceva în România.
Unii cred că suntem manipulaţi. Aşa este ! Suntem manipulaţi de nedreptate, aroganţa aleşilor, sărăcie şi injustiţie.
Modul în care ne manifestăm nu pare a fi legal, aşa cum sunt hoţiile lor fără de număr pentru care au creat legi speciale de-a lungul acestor ani.
Cer scuze pentru disconfortul creat celor de după perdele.
Să ştie că nu-i condamn pentru neimplicare, ştiu ce înseamnă frica, dar să ştie că cei din pieţele României apără şi interesele lor generale.
 
Sunt convins că tot mai mulţi dintre contestatari au aceleaşi convingeri.
   
 
CUM PROCEDĂM !?!
Ce doresc personal:
DEMISIA lui Traian Băsescu din calitatea de preşedinte al României. Motivele sunt arhicunoscute.
DEMISIA Guvernului Boc şi instalarea unui guvern de tehnocraţi.
ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE în martie-aprilie 2012.
REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI cu păstrarea celor două camere.
ALEGERI PREZIDENŢIALE ANTICIPATE în mai 2012.
REFORMAREA GUVERNULUI ROMÂNIEI şi reducerea lui la un cabinet cu 10-12 miniştri / ministere.
REFORMAREA partidelor. Este primordial ca  toate partidele să-şi facă curăţenie în propria ogradă prin eliminarea tuturor celor care     i-au făcut de râs de-a lungul anilor, pe toţi traseiştii şi mercenarii politici. Apoi să se prezinte la alegeri.
Vreau ca JUSTIŢIA să funcţioneze. Fără tot felul de prescrieri.
Cei vinovaţi de involuţia României în ultimii 20 de ani trebuie să plătească ! Vreau o societate pluralistă morală şi modernă.
Condiţia esenţială este ca toate acţiunile noastre să fie paşnice. Excesele nu servesc nimănui. Mai ales în condiţiile în care, lucru dovedit, câteva unităţi ale poliţiei, jandarmeriei şi ale serviciilor de informaţii sunt total ostile poporului român, cu masive infiltrări în rândul manifestanţilor.
Diversiunile, organizate de oamenii puterii, deja manifestate sâmbătă şi duminică, nu trebuie să  compromită mişcarea noastră.
Ne delimităm total de acţiunile violente ale acelor grupuri apărute ca din senin în rândul celor care se exprimau paşnic.
Vreau o societate civilă eliberată de lichele şi oportunişti.
Deşi pare imposibil un dialog cu autorităţile actuale, asta e prima formă de rezolvare a situaţiei tot mai tensionate.
Nu credem că actualul regim clientelar va ceda uşor. Pentru asta trebuie inteligenţă şi onoare E clar cu nu ai de la cine cere asemenea lucruri.
Ştim că sunt câteva conştiinţe în interiorul coaliţiei PDL-UNPR-UDMR, dar nu cred că vor reuşi să impună conducerilor lor politice un dialog civilizat cu NOI.
Cu o televiziune publică, mult mai slugarnică decât cea din 1989, e foarte greu să se ştie cine suntem şi ce vrem. Noroc cu mass media privată, deşi şi aici sunt unele probleme privind relatarea corectă a evenimentelor din România. Dar cel puţin ei nu trăiesc din banii noştri.
Mulţumesc tuturor celor care prezintă corect  realitatea din stradă şi din ţară. Mulţumesc tuturor persoanelor juridice care sprijină acţiunile noastre.
 
Tot mai mulţi vom fi în pieţe pentru a ne manifesta paşnic.
 
ROMÂNIA TREZEŞTE-TE ! DOAMNE AJUTĂ !
 
 Mulţumiri !
 
 

                                         Blestemul  Pieţelor  !
 
Mă tot întreb. De ce ne-a scos Dumnezeu, atâtea zile prin pieţele României şi prin Europa, punându-ne imaginaţia, din greu, la lucru !?! Am fost şi suntem, încă, prin pieţe, oameni de toate convingerile, cu educaţie şi pregătire diversă.
Cererile sunt extrem de clare: demisia lui Traian Băsescu; demisia oricărui guvern girat de o majoritate parlamentară nelegitimă; instalarea unui guvern de tehnocraţi care să organizeze alegeri anticipate prezidenţiale şi parlamentare. Am mai solicitat: reformarea Parlamentului României cu reducerea masivă a numărului de parlamentari (cca 200+cca 70) şi parlament bicameral cu funcţii distincte; reformarea Guvernului României cu reducerea drastică a agenţiilor, a personalului guvernamental, precum şi un cabinet cu 10-12 miniştri; reformarea tuturor partidelor din România. Partidele să-şi facă curăţenie generală prin eliminarea tuturor compromişilor, a incompetenţilor şi a traseiştilor-mercenari  la toate nivelele: local, judeţean şi naţional. Apoi să se prezinte la alegeri. Iar Justiţia să-şi pornească motoarele. Cereri şi solicitări cărora li s-ar fi dat curs în orice ţară democratică aflată într-un asemenea impas.
Uniunea Europeană e plină de exemple.
Mass media ne-a acordat ceva atenţie. La începuturi. Făceam, nu-i aşa, rating ! Dar nu a tratat niciodată subiectul cu toată seriozitatea ! Abia acum dă ceva semne. Boborul a reacţionat în diverse moduri, preferând, ca în multe alte situaţii extreme din istoria noastră, să stea pe după perdele. Departe de a-l condamna. Nu poţi avea pretenţii de la un popor slab educat şi neinformat în proporţie de masă. Guvernanţii ne-au ignorat. Total. De la ei aveam, însă, oarece pretenţii. Nu ştiu cine i-a sfătuit să se comporte aşa, dar au greşit. Grav. Cu aşa ceva nu te joci !
Nu întâmplător, regii aveau pe unul, care avea voie să spună orice. Puţini cunoşteau rolul real al bufonului, de care, unor curteni, le era o frică îngrozitoare ! Ştiau că regele ţinea cont de cele "exprimate liber în spaţiul public" de nebunul regal. Şi era doar unul !?!
Am mai spus. Nu numărul protestatarilor e important. Totul e ca mesajele să fie corecte. Asta o ştiu de la tatăl meu, preotul Dimitrie. Decidenţii actuali n-au ţinut cont. Circulă tot felul de teorii. Unii analişti îi tot dau cu suta de mii în stradă. Sau, cum a spus însuşi cappo di tutti capi, nici cu cinci milioane nu demisionează ! Zău !?! Vom vedea.
La o sumară analiză a zecilor de scandări (ce lucrări de doctorat ar mai ieşi, fie d.p.d.v. sociologic, politic, economic, istoric, fie d.p.d.v. religios, filosofic, filologic, artistic, geografic !) oricine întrevede adevărurile de netăgăduit exprimate în Pieţe.
Poate, odată voi dezvolta subiectul, deşi mi se pare inutil să mai comentez de pildă: MARŞ, AFARĂ, JAVRĂ ORDINARĂ !, “animalul politic” fiind perfect localizat în perimetrul Cotrocenilor.
Urmează extracţia ! Numai să nu ne facă SRI-ul din nou figura ! Noroc cu SIE !
Sau BĂSESCU ŞI CU AI LUI / TRĂDĂTORII NEAMULUI ! cu N.B. S-A DAT ŞPAGĂ BAROSANĂ / PENTRU ROŞIA MONTANĂ !
Iată, sunt vândute noi resurse strategice de zeci de milarde de euro cu doar câteva sute de milioane ! Pe ultima sută de metri, decidenţii actuali din România aplică politica otrăvirii fântânilor şi pustiirea holdelor pe fondul unor declaraţii bocciene de tipul “Casa părintească nu se vinde !”.
Concluzia. Cum să nu-i iubeşti pe protestatarii (ciumpalaci, nevrotici etc.), care au punctat, chirurgical, vinovaţii pentru situaţia catastrofală în care se află azi România ? Am mai pierdut câteva luni din timpul nostru comun, pe filosofia lui "degeaba protestează ăia" ! Nu, nu-i degeaba ! Cine are dreptate câştigă. Greu de tot, pieţarii câştigă !
Pentru tot neamul.
Ştiţi ce-a spus lelea Safta, Cassandra noastră cea de toate zilele: “Eu nu blestem, maică, dar praful să se aleagă şi arză-i-ar focul ...”.
A sosit vremea ca incantaţiile pieţelor să-şi facă efectul.
Sfârşitul celor 500, care au trădat neamul şi o ţară lăsată de Dumnezeu din străvechime, pe aceste minunate plaiuri, e foarte aproape. 
Unii au învăţat câte ceva !  Pentru România se deschide o nouă fereastră. A treia în ultimii 22 de ani. Favorabilă celor mulţi. Depinde cum va fi gestionată reformarea radicală a tuturor structurilor societăţii româneşti.
Fără jumătăţi de măsură, domnule Procuror (nu faceţi confuzii) ! Cum a fost data trecută, de Duminca Orbului ! Acum avem închisori de maximă siguranţă şi legi, cât de cât, europene.
 
Ultima oră !
Au început transferurile în politichia românească. Atenţie la implanturi !
 
ROMÂNIA-I ŢARA MEA !
VREAU UN TRAI DECENT ÎN EA !
 
Şi nu uita !
VOTUL e mai puternic decât glonţul !
                                                                              SERGIU GĂBUREAC
 
 
Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971