Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011 periodic nr. 1 2 | 3 | 4 | 6 | 7-8 | 9-10 | -->
Anul 2010
Anul 2009
Mihai BERCA: AVENTURA BOBULUI DE GRÂU
CINE IMPULSIONEAZĂ HAOSULÎN CONTEMPORANEITATE ? - Adrian Botez: Bravada neruşinată, Viruşi ai haosului internaţional subliniaţi de presa străină: News Week despre modelul de afaceri al FMI, REALITATI CONSEMNATE DE ZIARUL „DAILY MAIL”, Acesti oameni josnici au condus si conduc lumea, Rockefeller si elita mondiala- Interviu cu Alfred Lambremont Webre - directorul Institutului pentru Cooperare in Spatiu (ICS)- PARTEA I
CINE IMPULSIONEAZĂ HAOSUL IN CONTEMPORANEITATE? - PARTEA II
CINE IMPULSIONEAZĂ HAOSUL IN CONTEMPORANEITATE? - PARTEA III
Delincvența haosului intern : DE LA STAREA GENERALĂ LA CE A ADUS „PUNCTUAL” BACALAUREATUL 2011 – articole de Adrian Majuru, acad.Florin Constantiniu, acad. Dinu C. Giurăscu, Ion Longin Popescu, Georgeta Resteman, Magdalena Albu, Adrian Botez, Viorfel Băetu, Daniel Roxin.
Delincvența haosului intern : DE LA STAREA GENERALĂ LA CE A ADUS „PUNCTUAL” BACALAUREATUL 2011 - continuare I
Delincvența haosului intern : DE LA STAREA GENERALĂ LA CE A ADUS „PUNCTUAL” BACALAUREATUL 2011 - continuare II
IN LOC DE CONCLUZII, O PĂRERE PRIVIND EVOLUȚIA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI
EMINESCOLOGIA PRACTICATĂ CU PROFESIONALISM ȘI DĂRUIRE POETICĂ DE LUCIA OLARU NENATI
DIN NOU DESPRE FĂNUŞ: CUVINTE PENTRU FĂNUŞ NEAGU ŞI DESPRE VREMURILE NOASTRE, de Darie Novăceanu
ŞI TOT CĂTRE FĂNUŞ MĂ-NDREPT… de Corneliu Leu
ASTĂZI E ZIUA TA de Ramona Vintilă
O CARTE DESPRE VISUL ROMÂNILOR CĂ: „VIN AMERICANII”
CĂLĂUL LUI DRACULA A DEVENIT „DRACULA`S EXECUTIONER”
La femme même reine…
SOLUŢIA MERITOCRATICĂ
POEZIA ROMÂNĂ ÎN LIMBILE LUMII - OCTAVIAN GOGA ÎN VERSIUNEA FRANCEZĂ A LUI CONSTANTIN FROSIN
DAN LUPESCU LA 62 DE ANI
NOI APARITII EDITORIALE ALE AUTORILOR: Melania CUC, George BACIU, Stefan DORU DANCUS, Emil ISTOCESCU, Samson IANCU, Veronica STIR, Doina DRAGUT, Gheorghe Andrei NEAGU, Ion CATRINA, RECENZATE DE: Victor STIR, Daniel DEJANU, Ioamna STUPARU, Al. Florin TENE, Melania CUC, Georgeta NEDELCU, Tudor CICU, Veturia COLCEAG - Partea I
NOI APARIŢII EDITORIALE - Partea II
DISTINSUL POET DIMITRIE GRAMA PROPUNE O DEZBATERE PE TEMA RELIGIEI, A OMULUI MASINĂ ŞI A VIITORULUI OMENIRII
MOARTEA UMANISMULUI ATEU de Corneliu Drinovan
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI - Partea I
Partea II
Rubrica lui Ionut Caragea
SECUNDO TEMPO - DIN FOLCLORUL INTERNETULUI - partea I
Rubrica lui Ioan Lilă
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI


                      
                    DIN PARTEA REDACŢIEI


Se împlinesc trei ani de când, în aceste pagini electronice – pornind de la faptul că publicistica  virtuală îndeamnă mult mai mulţi cititori să devină autori sau participanţi la elaborarea unei scriituri făcută public, asigurând circulaţia textelor direct, oriunde şi între  un număr de adrese incredibil de mare - s-a încercat definirea sferei folclorului internet şi a modalităţilor de exprimare ale acestuia, care aduc o  mare diversificare şi combinare de mijloace.
Petrecându-se acest lucru concomitent cu dezvoltarea reţelelor de socializare pe internet, precum şi a sistemelor tehnice de comunicare, cu modernizarea continuă a programelor de soft,  a capacităţilor de stocare şi a vitezei de memorie, acest folclor şi-a subliniat originalitatea  nu atât prin elementul clasic al „autorului necunoscut” cât prin capacitatea uluitoare de transmitere şi circulaţie în masă a unor idei, creaţii noi şi reinterpretări cu alte modalităţi de exprimare artistică a unor creaţii mai vechi. El devine folclor datorită răspândirii în masă, dar din om în om, prin receptarea promptă şi reflexul de retransmitere care s-a creat; deci, printr-o largă circulaţie publică. Şi, mai ales, prin acumularea contribuţiilor şi adăugirilor făcute de cei pe la care trece,  profitând de facilitarea realizării metaforei artistice prin tehnici de graniţă şi colaje inter-arte capabile să sporească atât efectul emoţional cât şi impactul public a ceea ce înainte era doar scriitură, sau melodie, sau imagine.
Astfel, de unde până acum, baza comunicării noastre era tot textul scris, adăugând doar ca ilustrare câte un slide-show sau un mic montaj filmic, ajungem astăzi ca această pagină, măsurată ca durată de „timp de lectură”, să aibă în mai mică proporţie text decât trimiteri de start pentru spectacolul unor creaţii vizuale combinate sau trimiteri de conectare la o multitudine de adrese de internet  cu care comunicarea noastră se integrează completându-se, devenind mai vastă şi chiar căpătând o dimensiune în plus faţă de comunicarea media prin mijloace clasice. Astfel, apare un întreg tronson de revistă în care exprimarea nu se face prin simplul text, ci prin mijloace de comunicare complexe specifice internetului, ceea ce defineşte caracterul deosebit prin care publicaţiile electronice îşi pot ocupa locul lor aparte, impunându-se ca atare şi nu doar ca o variantă pur tehnică la cele clasice.
Fapt pentru care facem apel la publicul şi colaboratorii noştri să reluăm prin diferite consideraţii, opinii şi analize de experienţe proprii pe care le aşteptăm de la Domniile Lor, dezbaterea despre diversitatea modalităţilor de exprimare publicistică, ştiinţifică, educaţională şi artistică pe care le oferă internetul într-o modernizare continuă a mijloacelor de comunicare, ca şi a posibilităţilor neîngrădite de socializare în timp real, care pot aduce schimbări substanţiale în viaţa comunitară.
O tematică pe cât de generoasă pe atât de largă, în definirea căreia sunt la fel de bine venite părerile specialiştilor, ale creatorilor  şi ale publicului beneficiar pe care internetul îl implică din ce în ce mai mult în însăşi dezvoltarea lui.
    

 

DESCHIDEM COLECŢIA NOASTRĂ DE FOLCLOR INTERNET PREZENTÂND REZULTATELE UNEI EXPERTIZE CAPITALE DIN PUNCT DE VEDERE ANTROPOLOGIC PRIN CARE ACTUALA GUVERNARE A ROMÂNIEI A REUŞIT SĂ IMPUNĂ DEFINITIV PROTOCRONIA NOASTRĂ ÎN ORIGINILE LUMII.
ŞI CLAMĂM: GLORIE ACESTOR MARI BĂRBAŢI PLEŞUVI SAU ÎNCĂRUNŢIŢI, CA ŞI FEMEILOR  BLONDE CARE ÎI SUSŢIN, CA ŞI FEMEILOR BRUNETE CARE LE-AU STRICAT FIRMA, CA ŞI FIILOR LOR (DE BANI GATA), CA ŞI FIICELOR LOR  (DE VOTURI DE-A GATA)!...
GLORIE LOR, CELOR CARE AU DEPĂPŞIT GENIULCARPAŢILOR  ŞI AU RIDICAT ROMÂNUL PE NOI CULMI,  PÂNĂ LA STRĂMOŞII PRIMORDIALI
DUCÂNDU-L ÎNAPOI
LA VIAŢA LIPSITĂ DE NEVOI,
CA SĂ TRĂIASCĂ BINE
ÎN EDENUL DORIT DE ORICINE,
DAR DOBÂNDIT NUMAI DE NOI
PRIN EXPERTIZA ACESTOR EROI!
(CARE SCURMĂ-N GUNOI)...

( Dati click aici)
PENTRU A EVALUA EXPERTIZA

Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971