Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011 periodic nr. 1 2 | 3 | 4 | 6 | 7-8 | 9-10 | -->
Anul 2010
Anul 2009
Mihai BERCA: AVENTURA BOBULUI DE GRÂU
CINE IMPULSIONEAZĂ HAOSULÎN CONTEMPORANEITATE ? - Adrian Botez: Bravada neruşinată, Viruşi ai haosului internaţional subliniaţi de presa străină: News Week despre modelul de afaceri al FMI, REALITATI CONSEMNATE DE ZIARUL „DAILY MAIL”, Acesti oameni josnici au condus si conduc lumea, Rockefeller si elita mondiala- Interviu cu Alfred Lambremont Webre - directorul Institutului pentru Cooperare in Spatiu (ICS)- PARTEA I
CINE IMPULSIONEAZĂ HAOSUL IN CONTEMPORANEITATE? - PARTEA II
CINE IMPULSIONEAZĂ HAOSUL IN CONTEMPORANEITATE? - PARTEA III
Delincvența haosului intern : DE LA STAREA GENERALĂ LA CE A ADUS „PUNCTUAL” BACALAUREATUL 2011 – articole de Adrian Majuru, acad.Florin Constantiniu, acad. Dinu C. Giurăscu, Ion Longin Popescu, Georgeta Resteman, Magdalena Albu, Adrian Botez, Viorfel Băetu, Daniel Roxin.
Delincvența haosului intern : DE LA STAREA GENERALĂ LA CE A ADUS „PUNCTUAL” BACALAUREATUL 2011 - continuare I
Delincvența haosului intern : DE LA STAREA GENERALĂ LA CE A ADUS „PUNCTUAL” BACALAUREATUL 2011 - continuare II
IN LOC DE CONCLUZII, O PĂRERE PRIVIND EVOLUȚIA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI
EMINESCOLOGIA PRACTICATĂ CU PROFESIONALISM ȘI DĂRUIRE POETICĂ DE LUCIA OLARU NENATI
DIN NOU DESPRE FĂNUŞ: CUVINTE PENTRU FĂNUŞ NEAGU ŞI DESPRE VREMURILE NOASTRE, de Darie Novăceanu
ŞI TOT CĂTRE FĂNUŞ MĂ-NDREPT… de Corneliu Leu
ASTĂZI E ZIUA TA de Ramona Vintilă
O CARTE DESPRE VISUL ROMÂNILOR CĂ: „VIN AMERICANII”
CĂLĂUL LUI DRACULA A DEVENIT „DRACULA`S EXECUTIONER”
La femme même reine…
SOLUŢIA MERITOCRATICĂ
POEZIA ROMÂNĂ ÎN LIMBILE LUMII - OCTAVIAN GOGA ÎN VERSIUNEA FRANCEZĂ A LUI CONSTANTIN FROSIN
DAN LUPESCU LA 62 DE ANI
NOI APARITII EDITORIALE ALE AUTORILOR: Melania CUC, George BACIU, Stefan DORU DANCUS, Emil ISTOCESCU, Samson IANCU, Veronica STIR, Doina DRAGUT, Gheorghe Andrei NEAGU, Ion CATRINA, RECENZATE DE: Victor STIR, Daniel DEJANU, Ioamna STUPARU, Al. Florin TENE, Melania CUC, Georgeta NEDELCU, Tudor CICU, Veturia COLCEAG - Partea I
NOI APARIŢII EDITORIALE - Partea II
DISTINSUL POET DIMITRIE GRAMA PROPUNE O DEZBATERE PE TEMA RELIGIEI, A OMULUI MASINĂ ŞI A VIITORULUI OMENIRII
MOARTEA UMANISMULUI ATEU de Corneliu Drinovan
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI - Partea I
Partea II
Rubrica lui Ionut Caragea
SECUNDO TEMPO - DIN FOLCLORUL INTERNETULUI - partea I
Rubrica lui Ioan Lilă
                    56% din elevi au picat BAC-ul în acest an

«Generaţia rataţilor» - aşa sunt catalogaţi tinerii care au susţinut examenul de Bacalaureat în acest an - se revoltă împotriva stigmatizării la care sunt supuşi. O scrisoare de protest, scrisă de un tânăr care a susţinut BAC-ul în acest an, a devenit deja virală pe Facebook.
Autorul protestului îi acuză pe cei care i-au crescut şi care acum se delimitează de ei.

"Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!", se arată în scrisoarea de protest.

Scrisoarea de protest, care face furori pe Facebook, acuză corupţia din societatea românească, personajele dubioase prezentate drept modele de succes, schimbările haotice din sistemul de învăţământ şi susţine că rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an reprezintă o oglindă fidelă a realităţilor româneşti.

Citeşte mai jos scrisoarea de protest:

"Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotanistilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! - aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul - eu le spun doar atât - RUSINE! Ruşine tuturor!
 
Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!
 
Am ajuns după 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali şi Bianca Drăguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflam acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!
 
Nu mai suportam! Refuzam sa credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem defapt prima generaţie care va fi sacrificat cu folos, şi asta deoarece ne-am saturat de ce se întâmplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în strada şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi implicit de învăţământul romanesc. Ohh, dar ce surpriză! Cât de neaşteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!
 
Adică din aceşti copii care din `99 până acuma li s-a schimbat programa de n`spe ori, care au intrat la liceu să dea bac din geografie şi s-au trezit în a 12-a că dau din fizica, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale tarii, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Mai nemernici etnobotanisti!!! Cum puteţi mai gunoaielor, mai loazelor să nu învăţaţi şi să intraţi fără pile şi copiat la facultăţi când aveţi atâtea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică mai bine staţi pe facebook si pe messenger decât sa urmăriţi modelele oferite la tv???
 
Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptam sa iasă nişte flori de nufăr în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzica! Asta e realitatea! Va uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanisti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi sa te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasa la Spiru Haret si sa educi apoi generaţii întregi? Ştiaţi ca 25% din toţi profesorii actuali au studiile făcute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul învăţământului? Şi asta nu de acuma, de un an-doi ci de aproape două decenii!!! Aşadar, de ce va miraţi? De ce sunteţi indignaţi? aaaa… aveaţi impresia ca dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştrii spectacole tv ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi ii minţiţi în campanii electorale infinite, noi odraslele lor o sa fim dintr-o dată altfel?
 
Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim sa spunem GATA! Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în fata voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbam, vom pleca din ţară , şi atunci sa rămâneţi voi să vă plângeţi de milă! Noi, generaţia etnobotanistilor cum ne spuneţi voi o să vă arătam ca avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Reprezentam adevărata forţă deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei tari şi asa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta împotriva voastră!"


 


                   Criza viitorului României
                 Bacalaureat 2011 – 55, 55% nu au promovat!

de Viorel Baetu ( Michael Cuţui)                                           

Într-un ziar german de provincie a apărut următoarea ştire:
l    Hohe Durchfallquote bei Abiturienten in Rumänien
l    Ist der Stoff zu schwer? Sind sie zu faul oder werden sie nicht gut genug aufs Abi vorbereitet? Rumänische Schüler schneiden dieses Jahr bei ihren Abiturprüfungen sehr schlecht ab. Fast jeder zweite fällt durch. Das Land ist empört.
Tradus:
Rată mare de eşec pentru absolvenţii de liceu din România
E materia prea grea? Sunt elevii prea lenesi,
 sau nu sunt suficient de bine pregătiţi pentru Bac?
Elevii români au încheiat examenul de bacalaureat în acest an foarte prost.
Fiecare al doilea nu reuşe?te.
 Ţara este şocată.

Dragi români, Ştirea este întradevăr zguduitoare.
Cauzele acestui dezastru, cum ne spun cei răspunzători ar fi:
-Introducerea camerelor de luat vederi în sălile de examen (deci toţi cei care au luat bacalaureatul până acum au copiat?)
-Subiectele prea grele (cine le-a făcut nu a cunoscut materia predată?)
- Incompetenţa profesorilor de gimnaziu (La salariile lor?)
-Indolenţa elevilor ( Dacă majoritatea  bogătaşilor din România au maximum 7 clase ş nu şi cei 7 ani de acasă, la ce te aştepţi?)

Nu vreau să enumăr motivele părinţilor sau ale celor care au fost loviţi de această catastrofă naţională, să zicem că acestea ar fi subiective, cu toate că nu sunt convins.

Faptul că în 2010  au reuşit 67,4% să-şi i-a bacalaureatul iar  în 2011 doar  45,45 %, poate avea cauze multiple, dar problema crucială care rămâne este:
Cum recuperăm timpul pierdut.
În ultimii ani rezultatele obtinute de elevii români la PISA, sunt mai mult decât catastrofale , locul 49 la Matematică, locul 49 la ştiinţele naturii, locul 50 la citit şi tot aşa, mediocru şi submediocru, iar cei care sunt răspunzători , dau declaratii îşi pun cenuşă în cap şi pe urmă se ocupă ca progeniturile lor să studieze undeva în SUA în  Anglia sau în  Germania.
Să nu vorbim de Olimpiadele Internaţionale  unde pe vremea mea 1960 - 1980  eram de obicei printre câştigători şi zău pe merit.
 Acum la Olimpiada de matematică ,ultimu loc II l-am luat în 1995, după titlurile luate în 59,78, 85, 87 ( înainte de revoluţie – era sistemul şcolar mai bun?)
Sunt convins că elevii din  aceste generaţii nu au fost nici măcar cu 5 minute mai deştepţi decât generaţia de azi!
La ora actuală cum se schimbă ministrul culturii, cum apare o nouă reformă a învă?ământului şi fiecare reduce ceva, ba materia, ba profesorii, ba salariile acestora, ba sitemul de promovare şi tot aşa, vorba cântecului......................................................„câte-un pic, pic pic, până n-o mai rămânea nimic” iar pe urmă  beţi de fericire, aşteptăm ca zeul Bacchus să ne ajute pe noi românii!
Există şi speranţă, sunt licee care au o cotă de reuşită la bacalaureat de 100%, deci se poate.
Dar  multe au avut o cotă de 0%, deci la aceste licee nici un elev nu a fost capabil să-şi ia Bacalaureatul!
Asta nu se datoreşte în nici un caz diferenţei de IQ între  moldoveni,  bănăţeni, ardeleni, olteni ?i munteni, căci lovi?i au fost cu to?ii.
Sunt de vină elevii ?
De ce oare?
Pentru că la 18 ani (când celebrităţile României , sunt .... sau mai bine o las baltă....... ) nu mai au chef să se dea cu „fundul de pământ”  deci să renunţe la  petreceri, filme, Face Boock,concerte în stadioane  ?i alte distracţii, numai pentru a-?i lua un bacalaureat,  care să-i ducă probabil la o facultate, iar  apoi în majoritatea cazurilor în ?omaj.
Acesti tineri nu sunt de vină!! Sau totuşi puţin?
De ce ar fi?
Asta au cunoscut şi asta aplică.
Într-o ţară în care nimeni nu se străduieşte să le ofere o perspectivă serioasă de viitor, în care părinţii sunt sau şomeri sau câştigă prea puţin,
unde criza domneşte şi se rezolvă prin reduceri masive de salar la funcţionari, pensionari şi de altfel peste tot unde se câştigă şi aşa prea puţin, unde conducerea statului dă exemple de retorică pură care nu duc la  nimic concret, de ce să se străduiască?

Unul din trei tineri vor să plece din ţară şi să rămână în străinătae!
Aproape o treime din populaţia României îşi câştigă pâinea de toate zilele în străinătate.
Asta ar trebui să dea de gândit!!

Această  generaţie de tineri care au dat bacalaureatul astăzi, este cea care peste câţiva ani va conduce destinele României.
Dacă nu sunt pregătişi corespunzător, cine e de vină?
Ce şanse are România?
Trezeştete ROMÂNE,  viitorul acestei ţări stă în tineretul ei!!!

Doamne ajută-i pe români  şi ,, dă-i Doamne românului mintea cea de pe urmă......că acum e cazul.!!!!


 

                                ROMÂNIA ŞI REVOLUŢIA CONŞTIINŢEI

Dacă privim în jurul nostru la degradarea umană care a devenit un fel de normalitate a acestei ţări, pare să nu existe prea multe speranţe pentru noi, românii. Şi totuşi, s-ar putea produce o revoluţie a conştiinţei într-un astfel de mediu?

Îmi amintesc că actorul şi regizorul Dan Puric a afirmat la un moment dat că românii se pot încadra în două categorii total diferite de oameni: "Poporul român" şi "Populaţia României". Deoarece mi-am dat seama că  ideea lui Dan Puric surprinde un adevăr fundamental, am considerat că este necesar să o dezvolt întrucât abordarea acestui subiect dintr-o astfel de perspectivă uşurează înţelegerea unor realităţi importante ale României şi cum ar fi posibilă o "revoluţie a conştiinţei" în această ţară, într-un viitor foarte apropiat.

Prin urmare, putem spune că "Poporul român" şi "Populaţia României" sunt două entităţi distincte care, deşi ocupă acelaşi spaţiu geografic, par să trăiască în lumi paralele, raţiunile lor de a exista fiind fundamental diferite:

- „Populaţia României" îşi trăieşte viaţa între un mic şi o bere, între o manea şi o telenovelă. „Poporul român" îşi duce existenţa cu un ochi aţintit asupra valorilor trecutului şi cu celălalt scrutând viitorul, fiind sensibil acum, în prezent, la „Balada" lui Porumbescu şi la versurile lui Eminescu.

- „Populaţia României" este şmecheră şi hoaţă, dispusă oricând la compromisuri. „Poporul român" crede în cinste şi dreptate şi îşi doreşte o viaţă fără compromisuri.

- „Populaţia României" nu are nici o identitate şi nici nu o interesează aşa ceva. „Poporul român" luptă să îşi apere identitatea, înţelegând necesitatea şi beneficiile acesteia.

- „Populaţia României" este centrată cu disperare pe verbul „a avea". „Poporul român" trăieşte în spiritul verbului „a fi".

Şi paralela ar putea continua...

Tragedia acestei situaţii constă în faptul că „Populaţia României" este majoritară, iar acest lucru a făcut ca părerile, gusturile, nevoile şi aspiraţiile ei să devină „adevăruri, „valori" şi „idealuri" pe care o mass-media coruptă şi mercantilă le foloseşte pentru a-şi mări rating-ul.

Tragedia constă în faptul că avem o clasă politică care nu este „emanată" de „Poporul român" ci de „Populaţia României". Cu toate acestea, clasa politică din România nu face parte din „Populaţia României" ci dintr-o a treia categorie, pe care am putea să o numim „Noua nomenclatură", o entitate care manipulează „Populaţia României" şi luptă conştient împotriva intereselor „Poporului român" pentru a-şi consolida puterea.

Şi atunci, este firesc să ne întrebăm: se poate face ceva într-un astfel de context? Eu sunt sigur că da pentru că tot mai mulţi oameni dintre cei care până mai ieri făceau parte din „Populaţia României" se trezesc şi intră în rândurile „Poporului român".

În opinia mea există însă trei condiţii esenţiale pentru ca acest proces de „revoluţie a conştiinţei" să se producă:

1. Este nevoie ca tot mai mulţi dintre cei care simt că fac parte din „Poporul român" să se elibereze de teamă şi să devină conştienţi că nu sunt nici slabi, nici izolaţi.

2. Este necesar ca fiecare, acolo unde este, să îşi folosescă aptitudinile pentru a contribui cu ceva la acest proces de trezire spirituală a românilor.

3. Este foarte important ca tot mai mulţi să îşi unească intenţiile în acţiuni comune.

Cheia acestui proces este atingerea unei mase critice de oameni conştienţi care acţionează la unison şi care, în acest fel, pot determina transformări uriaşe în conştiinţa tuturor locuitorilor României.

O serie de cercetări ştiinţifice ce s-au realizat în secolul XX şi ale căror concluzii au fost sintetizate de biologul Rupert Sheldrake în „Teoria morfogenetică".  Vezi mai jos două articole despre această teorie făcând click pe adresele:

•    „Teoria morfogenetică 1"
 http://danielroxin.blogspot.com/2010/09/teoria-morfogenetica.html

•    „Teoria morfogenetică 2"
 http://danielroxin.blogspot.com/2010/09/teoria-morfogenetica-2.html

şi un film documentar:

•    "Războiul parapsihologic - dezvăluiri"
http://danielroxin.blogspot.com/2011/06/razboiul-parapsihologic-dezvaluiri.html

Acestea demonstrează că atunci când un anumit tip de cunoaştere este asimilată de un număr suficient de mare de indivizi şi se atinge o masă critică, acea cunoaştere devine aproape fulgerător un bun câştigat şi pentru ceilalţi membrii ai speciei sau comunităţii respective. Astfel se realizează un salt calitativ major care, în aparenţă, părea imposibil.

Privind din perspectiva acestor descoperiri, se poate afirma că, dacă un milion de români conştienţi îşi unesc forţele, am putea fi martorii unei revoluţii a conştiinţei care, în viitorul apropiat, ar putea mătura răul ce asfixiază această ţară. Pentru o Românie a frumosului, a binelui, a dreptăţii, a armoniei, este nevoie să facem împreună ceva.

Depinde de fiecare dintre noi!

                                                                                   Daniel ROXIN
                                                                 http://danielroxin.blogspot.com
                                                                                      iulie 2011


Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971