Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011 periodic nr. 1 2 | 3 | 4 | 6 | 7-8 | 9-10 | -->
Anul 2010
Anul 2009
CORNELIU LEU ADRESEAZĂ O SCRISOARE DESCHISĂ DOMNULUI PREŞEDINTE AL U.D.M.R. MARKO BELA
Ce va fi în trei ani? de Andrei Marga
PROTEST de Dwight Luchian Patton
A.S.L. – FAŢĂ CU ADEVĂRUL MORŢII...! - de Adrian BOTEZ
DESPRE ROSTUL ROMÂNIEI de Bradut Florescu
Noua generatie de intelectuali din România de Dan Ungureanu
ÎN CONTRAST CU CELE DE MAI SUS, SISTEMUL DE INVATAMANT FINLANDEZ
Profeţiile lui Gupta Swami despre România
I.L. CARAGIALE „Moftul artificial”
BUCEGII ASCUND INTRĂRILE UNOR TRASEE SECRETE DACICE
CINE ŞI DE CE a inlăturat moartea lui Decebal de pe Columna Traiană?
Podul lui Traian ? Mă îndoiesc !
Arheometria şi moştenirea culturală a României
DESPRE CODEX RAHONHZY SI CERCETARILE VIORICĂI MIHAI-ENĂCIUC
ADRESE INTERNET PRIVIND ISTORIA DACILOR
ROMÂNII ION ŞI VASILE CU VÂRSTELE ÎNTRE 30 ŞI 40.000 DE ANI AŞTEAPTĂ CA MINISTERUL CULTURII SĂ SE PRONUNŢE - prin internet din surse- Nida Turbatu ,Mircea Bunea
asdasdf
Psalmii lui Stefan Augustin Doinaş în traducerea franceză a lui Constantin Frosin
hus
Recenzii, articole şi interviuri de Adriana SAVU, Laurenţiu BĂDICIOIU, Elisabeta POP, Al.Florin TENE, Ionel NECULA, Ionuţ CARAGEA, Melania CUC, Ioan IVĂNESCU, Dan LUPESCU, Eugen EVU, Ion SEGARCEANU, Nicholas BUDA, Loredana IONAŞ, Victoria MILESCU, Remus FOLTOŞ, Adrian BOTEZ, Jean-Paul GAVARD-PERRET , despre: Corneliu LEU, Nadegè Ragaru & Antonela Capelle-Pogăcean, Eugen DORCESCU, Adrian BOTEZ, Carmen DOREAL, Dorina ŞIŞU, Theodor ARDELEAN, Valentin BALUŢOIU, Paşcu BALACI, Dumitru DRAICA, Paul POLIDOR, Ionuâ CARAGEA, Florin AGAFIŢEI, Stefan DORU DANCUS, Mirela CADAR, Constantin FROSIN.- PARTEA I
PARTEA II
PARTEA III
PARTEA IV
PARTEA V
RELATIVITATEA SUCCESULUI ÎN LITERATURA ROMÂNĂ de Al. Florin ŢENE
Din publicaţii recente: Patru turnători de lux, Obiectivul "Tudorache", Criticul Iorgulescu a turnat
Un temeinic studiu despre avangarda în literatura română: Ion Pachia TATOMIRESCU „Întâiul dadaism...”
Din floclorul internetului -prima parte
Din folclorul internetului - partea a 2-a
Rubrici de Ionuţ Caragea, Ioan Lila, Elisabeta Iosif- partea I
Rubrici de Ionu' Caragea, Ioan Lila, Elisabeta Iosif- partea II
Dex Online
 
ALESUL NAŢIUNII ŞI LUMEA INTERLOPĂ

In contextul în care recente arestări din lumea interlopă conduc, prin anchetele efectuate, tot mai des spre aleşii naţiunii, reproducem protestul rămas fără răspuns al lui
Dwight L. Patton, directorului uneia dintre cele mai vechi publicaţii a românilor din Statele Unite ale Americii, care confirmă nu numai în ţară, ci chiar şi în relaţiile cu dispora românească, preferinţa pentru o asemenea clientelă politică

                        PROTEST:
 
La inceputurile existentei noastre, Clipa Romanian Magazine, editata in USA, a avut ca motto un extras dintr-o scrisoare a lui Voltaire, adresata lui Piron: "Nu sunt de acord cu ceea ce spui, dar voi apara pana la moarte dreptul tau de a spune ceea ce gandesti."
V-am facut aceasta modesta introducere pentru a reliefa faptul ca am un respect deosebit pentru parerile adverse sau contrarii si nu cer nimanui sa-mi impartaseasca opinia.
Berttolt Brecht ne spunea in "Teroarea si mizeriile celui de-al treilea Reich" ca lumea va ajunge in pragul prabusirii, a autodesfiintarii atunci cand neinitiatii, nestiutorii, oamenii mai putin dotati, vor da lectii celor initiati, stiutori si dotati cerebral. Previziunile lui Brecht s-au adeverit, daca aveti amabilitatea de a trece in revista "alesii" serviciilor, pardon Diasporei. Cel putin, USA este locul in care multi emigranti de origine romana sunt posesorii celor mai inalte distinctii militare sau civile, angajati, sau fost angajati, ai ceIor mai representative Institutii americane. Sa alegi a fi reprezentat de un "fotograf", vanzator de baticuri si esarfe, personaj asupra caruia planeaza indreptatite semne de intrebare si al carui nivel educational s-a oprit la un nivel revoltator de jos, este o insulta la adresa comunitatii romane din America. Cele mai representative organizatii romano-americane ale exilului  si publicatiile Curentul International, New-York Magazine, Miorita Noastra, Romanian Echo, Clipa Magazine, multe persoane private, oameni de arta si cultura, cadre didactice se alatura protestului meu.
 Implicarea Bisericilor, indiferent de denominatie s-a facut impotriva Legii Americane, care nu permite  organizatiilor Non Profit sa faca politica,  Section 501/3.In plus, si organizarea centrelor de votare in Biserici este, dupa umila mea parere, aberanta. Se pare ca s-au oferit sume insemnate de bani, pentru "cumpararea" voturilor. Sectiile de votare  s-au organizat in sediile unor firme care au ca actionar pe Mircea Lubanovici. Presedintele sectiei de votare Portland a fost Nelu Ciorba, angajat al buletinului Romanian Times, iar  printre membrii sectiei de vot s-a aflat Lucica Dragomir McNeff si Vasile Nedelcu, angajati ai publicatiei finantate de Mircea Lubanovici si Beniamin Lucescu. Cel mai apropiat colaborator al lui Mircea Lubanovici, ma refer la Beniamin Lucescu, este anchetat de FBI, care i-a pus sechestru pe bunurile mobiliare si imobiliare si are interdictia de a parasi Statele Unite ale Americii. Un alt colaborator apropiat al lui Mircea Lubanovici, este numitul Iosif Caza, aflat in prezent intr-o inchisoare federala pentru fals si uz de fals, un fel de Al Capone autohton. Poate un asemenea individ, conectat la lumea interlopa sa ne reprezinte romanii aflati in afara perimetrului national?
In plus, desi se trece sub tacere, in cele 8 luni de “reprezentare” a avut o interventie de 55 secunde si cheltuieste cu larghetea unui nabab, zeci de mii de euro, din banii contribuabilului roman, atat pe o nejustificata chirie cat si pentru deplasari in Statele Unite ale Americii unde deocamdata  colaboratorii lui apropiati au probleme care intra sub incidenta lui American Panal Code.
 In zona in care locuiesc, traiesc 88 minoritati nationale. Nici una, dar absolut nici una, nu are reprezentanti parlamentari in tara lor de origine. Si aici, noi am vrut sa fim diferiti de restul lumii civilizate si sa ne "fotografiem" conationalii cu ajutorul "specialistilor" in domeniu.
Cu respect si elocinta va rog sa sustineti protestul meu si sa-l faceti public. Dictionarele lumii nu-mi furnizeaza suficient material lingvistic spre a-mi exprima indignarea fata de aceasta marsavie.
Unul din favoritii mei scriitori, Tom Stoppard, spunea in "Jumpers" ca nu votarea este democratie ci numaratoarea. (It's not the voting that's democracy, it's the counting). Se pare, ca si in multe cazuri similare, ca numaratoarea s-a facut inainte de a incepe votarea, marginalizandu-se intelectuali de marca, oamenii neinregimentati politic si ale caror valente intelectuale, morale, patriotice, comportamentale etc. sunt in afara oricaror dubii!
Inca din 1688, filosoful englez John Locke a trasat in cartea “Tratatul de Guvernare”, perceptele de baza ale functionalitatii unui guvern, a unei reale democratii, spunand printre altele: “Intre guvernanti si guvernati exista un pact social; cand acest pact social se rupe, guvernarea devine imposibila. La fel, intre Romania si emigratie exista un Pact Social. Aveti datoria de a nu rupe acest Pact Social si a largi prapastia existenta intre tara noastra de origine sI Diaspora. Prin mentinerea lui Mircea Lubanovici singurul perdant major va fi Tara. Cerem insistent PD-L sa-si retraga sprijinul acordat numitului Mircea Lubanovici. Mentinerea lui intr-una dintre cele mai reprezentative Institutii ale Statului Roman reprezinta un vot de blam nemeritat la adresa  a sute de mii de romani din diaspora, care au luptat pe frontul invizibil  ca Romania sa-si depaseasca Statutul de Paria al Europei si sa-si cucereasca un loc binemeritat intre natiunile globului. In tot acest timp, Mircea Lubanovici se ocupa de comertul cu basmale, baticuri si esarfe. Daca cititi cartea filosofului englez Herbert Spenser, “Representative Government-what is good for”, scrisa la 1857, veti realiza incompatibilitatea anumitor persoane cu anumite functii.
Raman constant la parerea ca Romania dispune de oameni de exceptie, marginalizati pe nedrept, desi o viata intreaga au urmarit binele natiunii, indiferent de forma de guvernamant, si nu fotoliile  ei.
 
 
Cu deplina cordialitate,
 
                                                                              Dwight L. Patton, Director "Clipa Magazine"-USA
                                                                                                           www.clipa.com


Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971