Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011
Anul 2010 periodic nr. 1 2 | 3 | 4 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Anul 2009
Articole de Viorel ROMAN, Mihai BERCA, Alin FUMURESCU, Magdalena Albu, Adrian BOTEZ, Gavril CORNUŢIU, Al. Florin ŢENE, Dona TUDOR, Dan ODAGIU- Partea I
- Partea II
Partea III
Partea IV
Partea V
Partea VI
Partea VII
Articole de Napoleon SĂVESCU, Gavril CORNUŢIU şi Sorin GOLEA - Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV
Marin SORESCU tradus în franceză de Constantin FROSIN,
„Jocuri de cuvinte” de Dimitrie GRAMA - „Sonete erotice” de Ioan LILĂ
Valoroasa operă poetică a lui Valeriu MATEI prezentată şi comentată de Daniel CORBU şi Theodor CODREANU
Valoroasa operă poetică a lui Valeriu MATEI prezentată şi comentată de Daniel CORBU şi Theodor CODREANU- Partea II
Oportunităţi de afirmare literară prezentate de Nicolae BĂCIUŢ;
Recenzii de Adrian BOTEZ, Octavian CURPAŞ, Melania CUC, Ionuţ CARAGEA, Manole MOSCU, Eugen CRISTEA, Luminiţa ALDEA, la cărţi de Eugen EVU, Ioana STUPARU, Ionuţ CARAGEA, Theodor DAMIAN, George ROCA, Grigore AVRAM, George TĂUTAN, Al. Florin ŢENE, Paul POLIDOR, Ovidiu CREANGĂ- Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV
Partea V
şi un „Dosar din câmpul literelor” alcătuit de Corneliu FLOREA, Florentin SMARANDACHE şi T. DUNGACIU despre: CONTROVERSĂRILE PRODUSE DE EXIBIŢIONISMUL CRITIC.- Partea I
Dosar din câmpul literelor - Partea II
Partea III
Napoleon SĂVESCU,- Radu MIHALCEA, Florentin SMARANDACHE , Zaharia BALA Prezentaţi de Gheorghe BUDEANU, Gheorghe ZIDARU, Octavian CURPAŞ- Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV
Partea V
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI
Partea II
Partea III
Lenin a fost homosexual - Partea I
Partea II
D’ALE LUI MARDALE
Rubrica lui Ioan LILĂ
Rubrica Elisabetei IOSIF
DOUĂ NOI COMPOZIŢII ÎN IMAGINE MUZICĂ ŞI TEXT
Identitatea lui Ion Popescu
 2 „OARE NE VOM LĂMURI ÎNAINTE DE 2012 ÎN LEGĂTURĂ CU CALENDARUL CARE SE OPRESTE LA ACESTA DATĂ, SAU NE VOM OPRI NOI ODATĂ CU EL???!”


George ROCA vă prezintă:

   
ÎNŢELEPŢII HOPI*             DESPRE ANUL 2012

Intr-un mod absolut fara precedent si total neasteptat, Batranii Hopi, pentru prima oara in istorie, au dezvaluit lumii cele mai sacre si, pana acum, cele mai secrete profetii.
 
Robert Ghost Wolf, renumit Profet Amerindian si autor a aranjat ca doi Batrani Intelepti Hopi sa apara timp de trei ore pe postul national de radio in show-ul Art Bell (in afara Pahrumo, NV) si sa discute liber despre profetiile lor sacre, care au fost, pana acum, secrete. S-a spus de catre multi dintre cei care au avut acces limitat la aceste profetii in trecut, ca profetiile Hopi despre schimbarile Pamantului, care urmeaza, sunt printre cele mai vechi si mai exacte profetii disponibile. Batranii au venit sa ne vorbeasca, in aceste timpuri, pentru ca ei cred ca am trecut de punctul dupa care nu ne mai putem intoarce, iar schimbari majore sunt iminente, incepand inca din urmatoarele cateva luni.

Ei spera ca vor putea “usura” efectele acestor schimbari, prin a ne cere tuturor sa ne intoarcem la un mod de viata mult mai simplu si mai spiritual. Luna trecuta, la Intalnirile Spirituale, (si urmeaza unele si in aceasta luna) cunoscutul autor, ecolog si medium, Rev. Fred Sterling a adus cam acelasi mesaj. Rev. Sterling a subliniat faptul ca “Marea Schimbare” a inceput deja. Ea se intampla acum. In alte evenimente recente, Gordon Michael Scallion, Robert Ghost Wolf si alti profeti moderni au inceput sa prezica schimbari majore si vizibile ale Pamantului, printre alte locuri, mai ales in California, incepand din aceasta vara. Iar acum batranii Hopi au iesit pe postul national de radio cu acelasi mesaj.

Deci, se schimba Pamantul? Are loc acum marea schimbare? Ce trebuie sa facem? Ca raspuns, va ofer urmatoarele.
 
Inainte de orice altceva, daca sunteti cumva intr-o stare de negare – treceti peste asta. Deschideti-va ochii. Uitati-va in jur. Cum este vremea prin partile voastre? Poate ca este putin diferita fata de cum a fost mereu in localitatea voastra? Incercati sa aflati ce se intampla cu adevarat. Nu veti afla, vizionand emisiuni de umor, sau chiar buletinul de stiri de seara. Incercati sa luati reviste care contin informatii de spiritualitate sau de stiinta si medicina alternative. Cititi printre randuri. Va trebui sa lasati deoparte utimul scandal politic despre cine se culca cu cine si sa sapati putin mai adanc, ca sa gasiti lucrurile cu adevarat importante.

Stiati ca s-a constatat ca acum, pentru prima oara in istorie, tornadele se rotesc invers? Stiati ca sunt locuri in Mexic unde temeperatura solului creste pana la mai mult de 200 de grade? Stiati ca intr-o perioada de numai 7 zile, in luna iunie au avut loc 772 cutremure inregistrate in California – Nevada langa lacul Mammoth? (Gordon Michele Scallion impreuna cu alti profeti prezic ca, in acea zona, va avea loc o eruptie vulcanica in aceasta vara). Stiati ca pe 31 mai, curentul de aer “jet stream” (un curent de aer extrem de rapid care circula in atmosfera superioara a Pamantului) a atins Pamantul, pentru prima oara in istorie? Stiati ca peste tot in America de Nord pasarile migratoare nu se mai reintorc la locurile lor de cuib? Si ca somonii nu se mai reintorc nici ei la locurile lor de depunere de icre? Si ca triburile indigene, peste tot in lume, nu mai dau nastere la copii? Foarte bine, cam atat despre negare.

Odata ce acceptati ca schimbarea are loc, LASATI FRICA SA PLECE. Realizati ca acesta este un timp al schimbarii – si nu neaparat un timp al fricii. Frica intuneca buna judecata si pune ziduri groase intre intuitia interioara – care va fi foarte importanta in aceste timpuri – si mintea voastra constienta. Schimbarea Pamantului nu va va omori; Pamantul se schimba mereu! Dar frica, negarea, ca si a nu fi deschis catre Sinele vostru Interior si catre intuitia voastra, s-ar putea s-o faca. Odata lucrurile acceptate si FRICA NU MAI EXISTA, investigati.

Aflati tot ce puteti afla despre ce se intampla. Internetul poate fi un instrument foarte valoros. Prin intemediul Internetului veti fi capabili sa descoperiti ce nu veti auzi niciodata la stirile de la ora sapte. Nu veti mai fi la mila programelor de stiri guvernate si determinate de ratingurile de audienta.

Cand cineva paseste in afara umbrelei protectoare a mass media si incepe sa caute, ca sa afle ce se intampla cu adevarat in lume, mai mereu exista tendinta de a se infuria. ”De ce nu mi-a mai spus nimeni acest lucru inainte?” “De ce nu se spune asta la stiri?” “Exista o conspiratie mondiala, care ne tine in intuneric.” Redescoperiti-va spiritualitatea!
 
“Daca va schimbati acum si va schimbati viata, asta va va ajuta sa usurati mult rezultatele cumplite ale cataclismelor. Exista multe lucruri puse de o parte pentru noi toti. Iar intensitatea acestora va fi mult mai mica, daca ne putem linisti, ne vom purta bine si nu vom mai face ceea ce facem acum.”

Batranii Intelepti Hopi au venit sa explice ca nu conteaza daca spiritualitatea voastra consta in a urma o filozofie organizata, sau o religie anume – sau daca este ceva ce ati invatat sa faceti si practicati singuri. “Practicati spiritualitatea voastra, oricare ar fi aceasta, asa cum nu ati practicat-o niciodata inainte”. Si realizati ca rezultatele sunt influentate de constiinta voastra. Constiinta voastra influenteaza totul. Realizati ca gandurile, cuvintele si actiunile voastre de astazi contribuie la cum va fi lumea maine. Asa stau lucrurile!

Iata aici patru pasi foarte usori pentru a supravietui schimbarilor Pamantului si tuturor profetiilor:

1. Tineti-va ochii deschisi
2. Lasati frica sa plece
3. Invatati tot ceea ce puteti.
4. Traiti cu tot sufletul vostru,  INTENS,  in spiritualitatea voastra. Rugati-va.

S-ar putea ca totul sa vi se para destul de simplu. Aproape ca suna ca si cum ar putea fi foarte amuzant. Iar acesta este un lucru foarte important de tinut minte. Amuzamentul. Adevarata spiritualitate este distractiva. Foarte, foarte distractiva. Bucuria este probabil un cuvant mult mai bun; extazul este probabil un cuvant si mai bun. Daca drumul vostru spiritual nu va duce pe o cale de bucurie, v-as sugera ca probabil este timpul sa incercati altceva. Am ajuns sa inteleg (si mi-a trebuit multa suferinta ca sa ajung acolo) ca experimentarea bucuriei este cel mai spiritual lucru pe care-l poate face cineva, in timpul vietii sale.

Bucuria este infectioasa. Ea schimba si incarca chiar si aerul prin care pasiti. Lumineaza inimile celor din jurul vostru. Si in aceste vremuri tulburi, nu ma pot gandi la o mai buna energie vindecatoare cu care sa saturam Pamantul. Bucuria! De ce sa nu va acordati cateva minute in fiecare zi, doar pentru a lua o pauza si a va gandi la ceva ce va face foarte, foarte fericiti? Incercati. Va va face o mare placere. S-ar putea chiar sa devina un obicei.

Ei bine, cred ca mai este doar un singur lucru despre care e nevoie sa vorbesc aici. Este, de obicei, pozitia adoptata de cei mai multi sceptici si de cei aflati in negare ca o justificare pentru atitudinea lor.

”Dar daca Inteleptii Hopi gresesc?” “Daca Gordon Michael Scallion, Robert Ghost Wolf, Edgar Cayce si ceilalti profeti moderni se inseala?” “Si daca vremea se va schimba inapoi, asa cum era o data?” ”Si daca pasarile si pestii si copiii vor veni inapoi?” ”Si daca nu au loc schimbari majore ale Pamantului?” “Si daca nu se intampla absolut nimic?” La toate acestea nu voi raspunde decat: “Nu-i asa ca ar fi minunat sa se intample astfel?”

Vom fi in stare sa suspinam usurati si fericiti cu totii, ne vom uita in jur la Raiul pe care l-am creat aici pe Pamant si vom fi foarte bucurosi de faptul ca nu a trebuit sa trecem prin iad, ca sa ajungem aici. Da, intr-adevar “NU-I ASA CA AR FI MINUNAT SA SE INTAMPLE ASTFEL?”
 
Anul 2012 – Filozofie nelimitata.


1. Omenirea si planeta Pamant trec in prezent printr-un mare proces de schimbare in constiinta si in preceperea realitatii.

2. Civilizatia Maya din America Centrala a fost si este cea mai avansata in privinta cunostintelor despre timp-stiinta. Principalul lor calendar este cel mai précis de pe planeta. Nu a gresit niciodata. Ei au practic 22 de calendare in total, care acopera numeroasele cicluri ale timpului din Univers si din Sistemul Solar. Unele dintre aceste calendare asteapta inca sa fie dezvaluite.

3. Cea de-a cincea lume a Mayasilor s-a terminat in 1987. Cea de-a sasea lume incepe in 2012. Asa ca, in prezent suntem “intre lumi”. Acest timp se numeste “Apocalipsa” sau Revelatia. Aceasta inseamna ca adevaratul adevar va fi revelat. De asemenea, inseamna pentru noi sa ne rezolvam “problemele” atat la nivel individual, cat si colectiv.

4. Cea de a sasea lume a Mayasilor este, in prezent, nescrisa. Aceasta inseamna ca depinde de noi ca si co-creatori ai realitatii sa incepem sa cream noua lume si noua civilizatie pe care o dorim acum.

5.. Mayasii de asemenea mai spun ca pana in 2012 vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem acum. Vom trece dincolo de timp si de notiunea de bani. Vom fi intrat deja in cea de-a cincea dimensiune; dupa ce au trecut prin a patra dimensiune Planeta Pamant si Sistemul Solar vor intra in sincronizare galactica cu restul Universului. ADN-ul nostru va fu “innobilat” (sau reprogramat) din centrul galaxiei noastre. (Hunab Ku) “Toata lumea de pe planeta se schimba. Unii sunt mai constienti decat altii. Dar toti o fac.”

6. In 2012 planul Sistemului nostru Solar se va alinia exact cu planul Galaxiei noastre, Caleea Lactee. Ciclul acesta a luat 26000 ca sa fie completat. Virgil Armstrong ne spune, de aemenea, ca alte doua galaxii se vor alinia cu noi in acelasi timp. Un eveniment cosmic!

7. Timpul este acum in accelerare (sau in colaps). Timp de mii de ani Rezonanta Schumann sau pulsul (bataia de inima) Pamantului a fost de 7.83 cicli/secunda. Militarii au folosit-o ca pe o referinta foarte valabila. Insa, inca din 1980 aceasta rezonanta a crescut incet, dar sigur. Acum este de peste 12 cicli/secunda. Aceasta inseamna ca mai putin de 16 ore de acum sunt echivalente cu vechile 24 ore. O alta interpretare este ca noi, sau mai degraba Constiinta noastra, a trecut pe acelasi drum de inca sapte ori in ultimii 16 miliarde de ani. Fiecare dintre aceste cicluri ale Creatiei s-a intamplat de 20 de ori mai repede decat ultimul. Aceeasi cantitate de Constiinta este acum parcursa intr-un ritm de 20 ori mai strans. Astfel se explica de ce timpul pare a trece asa de repede. Nu este “timpul” ci Creatia insasi care accelereaza.

8.. In timpul Apocalipsei sau timpul dintre lumi, multi oameni vor trece prin multe schimbari personale.. Schimbarile vor fi multe si variate. Este tot parte a ceea ce am venit sa invatam sau sa experimentam aici. Exemple de schimbari ar putea fi: relatii care se termina, schimbari ale locuintei sau a amplasamentului (oras, tara etc), schimbari ale job-ului sau ale tipului muncii, schimbari de atitudine sau in modul de gandire etc.

9. Amintiti-va ca in fiecare moment noi luam decizii mai mari sau mai mici. Fiecare actiune se bazeaza pe IUBIRE sau pe FRICA. Alegeti iubirea, urmati-va intuitia, nu intelectul si urmati-va pasiunea sau “dorinta ardenta interioara”. Lasati-va dusi de val.

10. Formele-gand sunt foarte importante si afecteaza viata noastra de zi cu zi. Noi ne cream realitatea cu formele noastre gand. Daca gandim negativ despre altii, asta vom atrage. Daca avem ganduri pozitive, vom atrage oameni si evenimente pozitive. Asa ca fiti constienti de gandurile voastre si eliminati-le pe cele inutile, sau pe cele care judeca.

11. Fiti constienti ca majoritatea mass media este controlata doar de cativa. Folositi-va discernamantul! Cautati programele ascunse. De ce va este prezentata aceasta informatie? Care este programul lor “real”? Este un caz de problema, de reactie, de solutie? Au creat “ei” o problema astfel ca “noi” sa reactionam si sa cerem o anumita rezolvare, ca “ei” sa poata oferi solutia? “Solutia” este ceea ce “ei” au vrut de la inceput.

12. Nu uitati, aproape nimic nu se intampla accidental. Aproape toate “evenimentele” sunt planificate de o agentie sau de alta.
 
In afara tututror acestor lucruri, de fapt este  un timp nemaipomenit sa traiesti  acum pe Pamant! Bucurati-va!

Sursa: INTERNET
Traducere din limba engleză

* HOPI, membri ai clanului Indo-American al Urşilor din zona Marelui Canion (Arizona)
 

                             

                          NASA afirmă că in 2012 nu va fi Apocalipsa

   Agentia de investigatii media
    comunica Marţi, 14 septembrie 2010 10:37"Nu exista o baza reala pentru aceste presupuneri", se arata pe site-ul NASA * "Maya ramane o civilizatie puternica si misterioasa, dar in 2012 nu se va intampla nimic, in afara de o eclipsa solara in noiembrie" * "Planeta Eris exista dar nu se va ciocni cu Terra ci va trece la mare-mare distanta"* "Daca ar fi fost vorba despre vreo ciocnire, astronomii ar fi stiut cu 10 ani in urma"
Site-uri de Internet si chiar carti recent scoase pe piata incearca sa profite de presupusul dezastru iminent, folosind titluri ca "Apocalipsa 2012" sau "Cum sa supravietuiesti anului 2012". Teoriile initiale au "programat" sfarsitul lumii pentru luna mai 2003, insa cum nimic nu s-a intamplat atunci, data a fost amanata pentru solistitiul de iarna din 2012, care coincide cu sfarsitul unui ciclu in calendarul mayas stravechi.La sfarsitul saptamanii trecute Agentia Spatiala Americana a dorit sa linisteasca din nou publicul cu privire la anul 2012. Anume ca nu se va intampla nimic spectaculos. Acelasi anunt a mai fost facut in octombrie si noiembrie 2009, dupa aparitia pe piata a filmului "2012".
Scenariul este bazat pe faptul ca sfarsitul lumii se va produce dupa ce o anumita planeta X ori Nibiru se va ciocni de Pamant. Planeta ar fi fost descoperita de sumerieni, conform unor asa-zisi oameni de stiinta, cercetatori ai fenomenelor paranormale si teoreticieni de pe Internet. Unele site-uri au mers pana acolo incat au acuzat NASA ca ascunde adevarul privind viitorul Terrei. Agentia Spatiala Americana a reactionat, precizand ca teoriile sunt doar "pacaleli de Internet". NASA insista ca respectivul calendar nu se termina pe 21 decembrie 2012, ci o alta perioada incepe imediat dupa si oricum nu va exista o aliniere a planetelor, cel putin pentru cateva decenii. Si chiar daca aceasta aliniere s-ar produce, efectul asupra Pamantului ar fi "neglijabil".
"Nu exista o baza reala pentru aceste presupuneri", se arata pe site-ul NASA, care sustine ca daca respectiva coliziune dintre planete ar fi reala, "astronomii ar fi aflat de ea cu cel putin 10 ani in urma, iar pana acum ar fi fost vizibila cu ochiul liber". "In mod evident, nu exista". "Oameni de stiinta credibili din intreaga lume stiu ca nu exista nicio amenintare asociata cu anul 2012. Pana la urma, planeta noastra este in siguranta de mai bine de 4 miliarde de ani", adauga NASA.
Exista o alta planeta, Eris, care "pluteste" in spatiu. Dar este vorba de o planeta de dimensiuni similare cu Pluto si va ramane in afara sistemului solar si nu se poate apropia la o distanta mai mare de 6,4 miliarde de kilometri de Pamant, conform NASA.
Teoriile insa se bazeaza si pe ceea ce prevede calendarul mayas. Maya ramane o civilizatie misterioasa, aparuta din neant si cu o origine inca nedeslusita, la fel ca in cazul Sumerului, Indului sau Egiptului Antic. O civilizatie cu un calendar inexplicabil de asemanator cu cel al dacilor, cu date cosmice calculate pana la milioane de ani in trecut, deci avand cunostiinte astronomice extraordinar de avansate. O dovada in acest sens este si calendarul, de o exactitate demna de secolul  XX. Anul mayas avea 365,242129 zile, in conditiile in care actualele calcule dimensioneaza anul la 356,242198 zile. Pentru comparative, sa retinem un amanunt: calendarul Gregorian indica 365,2425 zile. Desi extraordinar de exact, calendarul mayas se! opreste brusc in 22 decembrie 2012. Aceasta data obsedeaza omenirea de cateva secole si i s-au cautat diverse explicatii, majoritatea de esenta religioasa, mai ales ca unele pasaje ofera argumente in acest sens.
Schimbarile care se asteapta in 2012 vor modifica total viata pe Terra si omenirea insasi. Alexei Dimitrov, un cercetator rus, a constatat ca Luna isi fabrica atmosfera proprie, una alcatuita din compusi ai sodiului, care acum se intinde pe o suprafata de 6000 kmp. Atmosfera lui Marte creste rapid si se crede ca ar fi dus la defectarea lui Mars Observer, in 1997. Atmosfera Terrei este si ea in schimbare, in straturile superioare formandu-se un nou gaz, care nu exista pina acum, iar activitatea vulcanica a crescut de 5 ori din 1875 incoace . Venus sufera o crestere vizibila a intensitatii luminoase. Campul magnetic al lui Jupiter s-a dublat iar intre planeta si unul dintre sateliti s-a format un tub de radiatie ionizata. Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli, isi maresc campul magnetic si devin tot mai stralucitoare. Campul magnetic al Soarelui a crescut si el cu 230% din 1901 incoace.
Academia Nationala de Stiinte din Siberia anunta ca aceste multiple schimbari din sistemul solar se datoreaza intrarii acestuia in Centura Fotonica, o zona cosmica cu o energie mult mai intensa. Aceasta energie este preluata de Soare si apoi raspandita in intreg sistemul solar. Centura Fotonica este formata din mai multe benzi fotonice care emana din centrul Galaxiei si sunt asociate cu spiralele Caii Lactee. Centrul Galaxiei se afla in Constelatia Pleiadelor, fiind marcat de steaua  Alciona, Soarele central al Pleiadelor, aflat la 400 de ani lumina fata de noi. Centura Fotonica incercuieste Constelatia Pleiadelor. Sistemul nostru solar trece prin aceasta Centura de doua ori in 25.920 ani, perioada considerata Anul Galactic (numit de antici Anul Mare), iar trecerea Centurii dureaza 2.000 de ani. Se crede ca Soarele nostru a intrat deja in Centura, inca din 1998, si se estimeaza ca Terra va intra in 2012. Fireste, NASA sustine ca toate acestea sunt doar teorii, ca sunt nascociri ale Internetului si ca nu au o baza stiintifica.
Adeptii Conspiratiei Mondiale sustin ca NASA nu are intentia sa recunoasca aceste fenomene pentru a nu starni panica si mai ales, anarhie. O anarhie atat de puternica a oamenilor aflati in faza sfarsitului incat ar putea fi cu greu stapanita de guvernele lumii.  Aceiasi "conspirationisti" spun ca tocmaicriza mondiala economica este legata de acest fapt. Este data oamanilor de catre cei care conduc si doresc sa distruga lumea tocmai pentru ca sa nu fie atenti la ceea ce se intampla in realitate. La polul opus se afla cei care sustin ca nu se va intampla nimic si ca NASA are dreptate. Daca ar fi fost sa se intample ceva atunci conducatorii lumii ar fi stiut si n-ar fi avut interes sa o ascunda pentru ca oricum din 2012 n-ar mai fi avut ce sa mai conduca, daca ar fi fost un sfarsit al lumii. Pana in 2012 nu mai este mult asa ca vom trai si vom vedea! (R.N.)


Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971