Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011
Anul 2010 periodic nr. 1 2 | 3 | 4 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Anul 2009
Un motto din N. Steinhardt
Proteste, contestări şi pamflete ale scriitorilor Stefan Doru Dăncuş, Adrian Botez, Magdalena Albu, Corneliu Florea, Brăduţ Florescu, Angela Furtună, Virgil Diaconu, Ancelin Rosetti, Constantin Ciubotaru
- Partea II
- Partea III
Partea IV
„Statul la români” de Viorel Roman;
Un comentariu despre „Slujitorii care fac rău Credinţei”;
Mihai Ciubotaru despre „Ce este, de fapt, Republica Moldova”;
„F-16 cel de astăzi si Consiliul de Coroana din 1940”- un articol de V. Culiceanu;
O declaraţie a Alianţei Familiilor din România
CAZUL DACIA „ROMÂNIA MARE” - O AUTENTICĂ TEMĂ DE MEDITAŢIE sau :SĂ-I LĂSĂM PE PĂPUŞARI SĂ CREADĂ CĂ NE-AU „DUS DE NAS”!!! - Un amplu studiu de Prof. Dr. Adrian BOTEZ
CAZUL DACIA - Partea II
Partea II
Partea III
Nichita STĂNESCU în traducerea franceză a lui Constantin FROSIN;
VERSURI DE DAN LUPESCU
VERSURI DE ADRIAN BOTEZ
VERSURI DE MELANIA CUC
VERSURI DE PAUL POLIDOR
FLORENTIN SMARANDACHE A PRIMIT MEDALIA DE AUR PENTRU ŞTIINŢĂ
ION GHEORGHE ÎN COGAIONUL UITAŢILOR
VĂ INFORMĂM ÎN LEGĂTURĂ CUTREI ACTUALE OPORTUNITĂŢI DE AFIRMARE LITERARĂ: „Revista internaţională STARPRESS”, „Romeo şi Julieta la Mizil” şi „Antologiile revistei SINGUR”;
Eveniment editorial Silviu Dragomir, ;, De la regimul comunist la regimul Iliescu;, Îndreptăţite întâmpinări ale colegilor noştri de la revista „Contemporanul”;
Trei recenzii de Al. Florin ŢENE
Două recenzii de Octavian CURPAŞ
Două recenzii de Ionuţ CARAGEA
Cu George Roca de la spaţiul virtual la cel metaforic
O convorbire între Elisabeta IOSIF şi Al.Fl. ŢENE
IMPORTANŢII ROMÂNI AI STRĂINĂTĂŢII ŞI AI ŢĂRII LOR: CLAUDIU MĂTASĂ - un interviu luat de Nicolae Dima Viaţa neobişnuită a unui om de ştiinţă român refugiat în Statele Unite consemnată într-un interviu luat de Nicolae Dima, o altă personalitate importantă printre românii din străinătate.- Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV
Partea V
INTERNETUL VĂZUT DIN MEDIA TIPĂRITĂ
Balaurul Bondoc – o nouă specie de velociraptor descoperită în România
Rubricile lui Dan GHELASE, Ioan LILĂ, Ionuţ CARAGEA, Elisabeta IOSIF
- Partea II
Alte surse de folclor internet
Va oferim spre decărcare alte producţii şi filme din folclorul internetului
SLIDE SHOW DESPRE CUM PUTEŢI UITA DE CRIZA BÂND UN PĂHĂREL

 ÎN FINALUL ACESTEI PAGINI VĂ PREZENTĂM O DECLARAŢIE A ALIANŢEI FAMILIILOR DIN ROMÂNIA


La 20 august curent, Alianţa Familiilor din România (AFR) a dat publicităţii „Declaraţia de la Timişoara”, redactată în urma conferinţei sale anuale care a avut loc la Centrul Areopagus din capitala Banatului istoric la  20 martie 2010 (vezi buletinul “Viaţa Cultelor”, nr. 835-836 din 31 martie 2010 şi nr. 837-838 din 15 aprilie 2010)

Referitor la documentul emis la Timişoara, Bogdan Mateciuc, directorul executiv al Alianţei Familiilor din România, a declarat: „AFP este o organizaţie laică de lobby şi, prin strângerea de semnături, sperăm să îi determinăm pe oamenii politici să ţină cont de morala creştină în deciziile pe care le iau. Ceea ce propunem noi sunt nişte valori fireşti, de bun simţ, de aceea avem chiar şi susţinători atei, oameni care apreciază ceea ce facem. Din păcate, grupurile anti-creştinism, care promovează aşa-zise valori seculare, beneficiază de finanţări din afara ţării şi sunt mai vizibile în spaţiul public.”

Alianţa Familiilor din România este o organizaţie a societăţii civile, înfiinţată în 2007, recunoscută pe plan internaţional, care promovează valorile vieţii şi familiei.

Declaraţia de la Timişoara este o reafirmare a valorilor tradiţionale şi a viziunii creştine asupra vieţii şi societăţii, aşa cum sunt ele reflectate în Biblie şi în învăţătura Bisericii. Declaraţia îi invită pe toţi oamenii de bună credinţă, care subscriu la principiile enunţate în ea, să-şi facă auzită vocea şi să dea glas valorilor în care cred - viaţa, căsătoria şi familia, aşa cum le-a creat Dumnezeu - cu aceeaşi fermitate, curaj şi putere în Hristos cu care au făcut-o şi inaintaşii lor”.


Redăm în continuare preambulul acestei Declaraţii :


Societatea umană a trecut, în epoca modernă, prin schimbări majore în plan politic, social, cultural şi economic.

Aceste transformări, care au cunoscut un ritm accelerat în secolul XX şi care continuă în secolul XXI, au condus societatea umană spre mai bine. Viaţa comunităţilor şi a indivizilor a fost în general îmbunătăţită. Au fost eliminate, în multe părţi ale lumii, nedreptăţi şi inechităţi profunde, prin asigurarea unor drepturi fundamentale şi prin salturi calitative ale vieţii.

În acelaşi timp, însă, acest context a adus cu sine coagularea unor curente care subminează valori fundamentale ale societăţii umane. Secularismul agresiv, tendinţe radicale de redefinire a familiei, marginalizarea valorilor moral-creştine sunt o realitate manifestă.

Societatea românească nu a rămas izolată de aceste evoluţii. Ieşită dintr-o lungă perioadă totalitară, România şi locuitorii săi încă luptă pentru regăsirea de sine, pentru redescoperirea acelor valori comune care fac parte din ţesătura lor intimă.

Din aceasta identitate comună face parte, la loc de frunte, credinţa creştină, împărtăşită de un procentaj covârşitor dintre cetăţenii României, întreţesută în ethosul nostru naţional şi care influenţează manifestările sociale, culturale şi politice ale românilor, fiind reperul la care ne raportăm ca la un standard comun, atemporal şi absolut.

Totuşi, în contextul transformărilor social-politice ale secolului XXI, s-a creat potenţialul pentru un conflict incipient între valorile moralei creştine şi "noile valori" seculare, în esenţă anti-creştine, promovate la nivel internaţional, în special în cadrul Uniunii Europene…”.


Textul integral poate fi gasit pe linkul Declaraţiei, care este:

http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php


 

DISCLAIMER:

Toate părerile, punctele de vedere, afirmaţiile, atitudinile şi detaliile informative reprezintă angajarea fiecărui autor în parte. Portalul nostru nu îşi însuşeşte responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate. Fiecare link şi articol pe care îl prezentăm are propriul copyright © şi răspundere personală pentru conţinut.


Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971