Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011
Anul 2010 periodic nr. 1 2 | 3 | 4 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Anul 2009
Un motto din N. Steinhardt
Proteste, contestări şi pamflete ale scriitorilor Stefan Doru Dăncuş, Adrian Botez, Magdalena Albu, Corneliu Florea, Brăduţ Florescu, Angela Furtună, Virgil Diaconu, Ancelin Rosetti, Constantin Ciubotaru
- Partea II
- Partea III
Partea IV
„Statul la români” de Viorel Roman;
Un comentariu despre „Slujitorii care fac rău Credinţei”;
Mihai Ciubotaru despre „Ce este, de fapt, Republica Moldova”;
„F-16 cel de astăzi si Consiliul de Coroana din 1940”- un articol de V. Culiceanu;
O declaraţie a Alianţei Familiilor din România
CAZUL DACIA „ROMÂNIA MARE” - O AUTENTICĂ TEMĂ DE MEDITAŢIE sau :SĂ-I LĂSĂM PE PĂPUŞARI SĂ CREADĂ CĂ NE-AU „DUS DE NAS”!!! - Un amplu studiu de Prof. Dr. Adrian BOTEZ
CAZUL DACIA - Partea II
Partea II
Partea III
Nichita STĂNESCU în traducerea franceză a lui Constantin FROSIN;
VERSURI DE DAN LUPESCU
VERSURI DE ADRIAN BOTEZ
VERSURI DE MELANIA CUC
VERSURI DE PAUL POLIDOR
FLORENTIN SMARANDACHE A PRIMIT MEDALIA DE AUR PENTRU ŞTIINŢĂ
ION GHEORGHE ÎN COGAIONUL UITAŢILOR
VĂ INFORMĂM ÎN LEGĂTURĂ CUTREI ACTUALE OPORTUNITĂŢI DE AFIRMARE LITERARĂ: „Revista internaţională STARPRESS”, „Romeo şi Julieta la Mizil” şi „Antologiile revistei SINGUR”;
Eveniment editorial Silviu Dragomir, ;, De la regimul comunist la regimul Iliescu;, Îndreptăţite întâmpinări ale colegilor noştri de la revista „Contemporanul”;
Trei recenzii de Al. Florin ŢENE
Două recenzii de Octavian CURPAŞ
Două recenzii de Ionuţ CARAGEA
Cu George Roca de la spaţiul virtual la cel metaforic
O convorbire între Elisabeta IOSIF şi Al.Fl. ŢENE
IMPORTANŢII ROMÂNI AI STRĂINĂTĂŢII ŞI AI ŢĂRII LOR: CLAUDIU MĂTASĂ - un interviu luat de Nicolae Dima Viaţa neobişnuită a unui om de ştiinţă român refugiat în Statele Unite consemnată într-un interviu luat de Nicolae Dima, o altă personalitate importantă printre românii din străinătate.- Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV
Partea V
INTERNETUL VĂZUT DIN MEDIA TIPĂRITĂ
Balaurul Bondoc – o nouă specie de velociraptor descoperită în România
Rubricile lui Dan GHELASE, Ioan LILĂ, Ionuţ CARAGEA, Elisabeta IOSIF
- Partea II
Alte surse de folclor internet
Va oferim spre decărcare alte producţii şi filme din folclorul internetului
SLIDE SHOW DESPRE CUM PUTEŢI UITA DE CRIZA BÂND UN PĂHĂREL

VĂ INFORMĂM ÎN LEGĂTURĂ CU TREI ACTUALE OPORTUNITĂŢI DE AFIRMARE LITERARĂ

 

               ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI
                                        DIN ÎNTREAGA LUMERevista internaţională STARPRESS  www.valcea-turism.ro va realiza o ANTOLOGIE A SCRIITORILOR ROMÂNI DE PRETUTINDENI/ ANTOLOGIA STARPRESS pe două secţiuni: POEZIE ŞI PROZĂ SCURTĂ (sau fragmente de roman) ale autorilor români contemporani din întreagă lume. În acest scop, aşteptăm părerile şi propunerile dumneavoastră pe adresele redacţiei.
 
Prioritate în paginile ANTOLOGIEI STARPRESS vor avea câştigătorii şi participanţii la Concursul Internaţional de Poezie Pentru Românii din Întreagă Lume STARPRESS, ediţiile 2008 şi 2010, colaboratorii revistei, cei care au fost publicaţi de STARPRESS şi cei care sunt recomandaţi. Nu excludem pe cei talentaţi, care dintr-un motiv sau altul nu au apărut în paginile nostre. Ne rezervăm însă dreptul de a nu publica scriitori controversaţi, de a nu publică lipsă talentului şi pe cei care trimit intenţia lor prea târziu, după primirea materialelor într-o anumită perioadă ce se va anunţa curând.
 
Atât pentru poezie cât şi pentru proză se vor aloca, câte 4 pagini, două în limbă engleză, două în romană/ începând cu un scurt CV , poză şi versuri/ fragmente proză.
 
Fiecare autor va primi câte trei exemplare. Vom dona câte un exemplar fiecărei AMBASADE străine în România (personal  voi dona, cu proces verbal câte un exemplar şi voi încheia câte un patrteneriat cultural). Totul va fi „imortalizat, prezentat în revista  STARPRESS www.vâlcea-turism.ro şi celorlalţi parteneri media din diaspora şi România, ziare, posturi de radio şi TV, reviste, agenţii internaţionali de presă,  colaboratori cunoscuţi deja de domniile voastre precum şi media din ţările cu care se vor încheia parteneriatele - informate de ambasada fiecărui stat.
  Astfel, proiectele culturale ale revistei internaţionale STARPRESS dintre România şi alte state ale lumii vor fi realizate direct şi nu prin Ministerul Culturii, valorile ţărilor respective... din punct de vedere cultural-artistic vor putea fi mai bine cunoascute la noi... ca şi cele româneşti în ţările lor! Deja avem câteva parteneriate pe tapet, inclusiv China şi Japonia (pe lângă cele din USA, Canada, Israel, Australia, Republica Moldova, Italia, Spania, Belgia, Franţa, Anglia, Cipru, Belarus, Germania, India, Grecia). Avem în vedere inclusiv realizarea unor şcoli de vară-tabere de creaţie, spectacole...
  Vom dona Antologia şi ambasadelor române din străinătate, centrelor culturale, ziarelor, posturilor de radio şi tv din ţara şi întreagă lume cu care avem colaborare dar şi cu cele cu care neavând colaborare, o vom realiză cu acest prilej (avem în vedere şi centre culturale ale anumitor ţări, nu doar cele ale României în ţările respective.)  
  Proiectele sunt realizabile, în acest scop, avându-se în vedere că fiecare participant -poet/ prozator (care are talent) şi doreşte să facă parte din ANTOLOGIA STARPRESS va contribui cu 60 de euro pentru realizarea cărţii, tipar şi mai ales pentru expedierea şi publicitatea ei în întreagă lume.

CONDIŢIILE DE PARTICIPARE:
 
1. Atât pentru poezie cât şi pentru proză se vor aloca  câte 4 pagini, două în limbă engleză, două în romană/ începând cu un scurt CV, poză şi versuri/ fragmente proză. (Dacă cea mai mare parte a domniilor voastre consideră că şi alte două pagini în limbă franceză ar fi binevenite, vom rezerva 6 pagini pentru fiecare scriitor - avându-se în vedere că în Canada, Belgia, Elveţia, Franţa, Africa de Sud, etc. există mulţi cititori de limbă franceză). Aşteptăm aşadar părerea domniilor voastre în legătură cu acest subiect!
  2. Se primesc  materiale culese pe calculator, corp literă 10 cu diacritice, font Times New Roman, spaţiere între rânduri de 1 sau 1,5 (va vom anunţa din timp detaliile tehnice), pe adresele care vor fi menţionate printr-un comunicat de presă, o fotografie în  jpg. şi un scurt CV. (Materialele şi CV-ul vor fi trimise în limbă română şi engleză (eventual şi în limbă franceză), stabilind detaliile după primirea părerilor dumneavoastră.
 3. Scriitorii vor achita  60 euro (sau contravaloarea acestora) în contul Revistei STARPRESS.
4. Fiecare scriitor va primi cate 3 exemplare, gratuit.
5. Fiecare scriitor va putea avea propriul sponsor pentru paginile sale, nominalizat în paginile respective (câteva rânduri despre activitatea sa, adresa de e-mail şi siteul).
 
Aşteptăm părerile dumneavoastră, intenţia de inscriere şi alte propuneri, pe următoarele adrese de e-mail:
star_ligya@yahoo.com
sun_andrada@yahoo.com
free3ymher@yahoo.ca
Sau la telefon (40) 0723 371626

Proiectele noastre sunt realizabile!


Vă propunem să vizitaţi paginile Cultura şi Concurs Internaţional de Poezie Pentru Românii din Întreaga Lume STARPRESS 2008 şi 2010 , recomandându-vă linkul:
http://www.valcea-turism.ro/j15/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=20&Itemid=36
 
                                      Director general Revista Internationala STARPRESS www.valcea-turism.ro
                                                                                                                   Ligya DIACONESCU
                                                                                                                         12 septembrie 2010

 
                    
                       
   FESTIVALUL NAŢIONAL
DE POEZIE ŞI EPIGRAME DE LA MIZIL
                                     A AJUNS LA EDIŢIA A IV-ADistinşi prieteni,

Vă semnalez Festivalul naţional de poezie şi epigrame:

                                                      ROMEO ŞI JULIETA LA MIZIL, ediţia a IV-a.

Unii dintre Dvs au participat şi anul trecut. Au primit pentru participare o diplomă şi Antologia.

Vă invit acum să vă înscrieţi sau să mă sprijiniţi în promovarea lui prin mijloacele de care dispuneţi. Parteneriatele sau schimbul de link/logo sunt binevenite.
 
Am ataşat mailului, regulamentul, afişul şi coperţile Antologiei.
  Iată, sintetic, evoluţia festivalului:
Ediţia   I (2008):   35 de participanţi
Ediţia  II (2009):   85 de participanţi
Ediţia III (2010): 229 de participanţi
 
Pagina de înscriere şi cu alte detalii este www.romeojulietalamizil.ro
 
 Cu preţuire şi recunoştinţă,

prof. Laurenţiu BĂDICIOIU
Liceul "Grigore Tocilescu" Mizil.
mobil: 0744438247
acasă: 0244253100
tel/fax 0244253227
email: badicioiu_laurentiu@yahoo.fr

***
REGULAMENTUL CONCURSULUI NAŢIONAL DE POEZIE ŞI EPIGRAME „ROMEO ŞI JULIETA LA MIZIL”
EDIŢIA A IV-A, 2010 - 2011


„Mizilul!... Aşezată la poalele Tohanilor, celebre podgorii, această urbe - o grădină - se răsfaţă cu multă cochetărie pe o pajişte plană, asupra căreia bate soarele în plin de cum răsare şi până apune, iarna şi vara. Rar se găseşte o panoramă aşa de plăcută şi atât de luminată: la miazănoapte, trâmba podgoriilor aci aproape, şi mai sus, în depărtare, treptele din ce în ce mai azurii ale Carpaţilor; la miazăzi, câmpia vastă, care se-ntinde, uşor povârnită, până departe-n Dunăre. La spate, cea din urmă treaptă a munţilor; în faţă, neţărmurita zare a câmpiei. Se poate zice că Mizilul este poarta Bărăganului.” (I.L Caragiale, O zi solemnă)

SECŢIUNILE CONCURSULUI:

POEZIE       – maxim patru poezii
EPIGRAME – maxim patru epigrame

La concurs pot participa tinerii români de… orice vârstă!!!

ÎNSCRIERE: 30. 07. 2010– 30.12 2010
Înscrierea pe www.romeojulietalamizil.ro sau prin poştă.
TAXA DE PARTICIPARE: 20 LEI
PREMII TOTALE: 4000 DE LEI

Toţi participanţii şi profesorii îndrumători primesc diplome. După premiere edităm  o antologia cu textele selectate ale concursului şi o trimitem prin poştă.

Taxa va fi trimisă prin mandat poştal pe adresa liceului: prof. Bădicioiu Laurenţiu, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”, str. N.Bălcescu, nr.131, Mizil, Prahova, cod 105800  cu menţiunea: pentru „Romeo şi Julieta la Mizil”, ed. a IV-a.

O epigramă are ca temă impusă MIZILUL. Sugestii beletristice: Geo Bogza, 175 de minute la Mizil, I.L Caragiale, O zi solemnă, George Ranetti, Romeo şi Julieta la Mizil. Textele sunt pe www.romeojulietalmizil.ro  Celelalte trei epigrame au teme libere. Poeziile/epigramele nu trebuie să fi fost publicate până la data premierii, adică 30.01.2011. Un moto trebuie adăugat în FIŞA DE ÎNSCRIERE pentru ca, numai ulterior jurizării, concurentul să poată fi identificat.
 
Spre a destinde rigida regulă a folosirii celor patru cuvinte obligatorii doar într-o epigramă, Ranetti, Romeo, Julieta şi Mizil, valabilă invariabil la primele ediţii, oferim la această ediţie o perpectivă mai atractivă, păstrând totuşi Mizilul, cum era şi firesc, expus  „tirului” epigramiştilor.

Precizăm că, pentru cei care nu au internet, materialele pot fi trimise prin poştă (adresa este mai sus), semnate cu un moto, în acelaşi plic introducându-se încă un plic închis, pe care va fi scris acelaşi moto, în interiorul căruia va fi fişa de înscriere cu toate datele de identificare ale autorului. Nu uitaţi telefonul!

ATENŢIE: Materialele trimise după 31.12.2010 nu vor mai intra în concurs! Jurizarea în ianuarie 2011; premierea pe 30.01.2011, la Mizil, în Sala de Festivităţi a Liceului „Grigore Tocilescu”.

COMPONENŢA JURIULUI:

Corneliu Berbente, prof. univ.dr.ing. – vicepreşedintele Clubului „Cincinat Pavelescu”
Corneliu Leu – prozator şi jurnalist
Daniel Cristea Enache, conf. univ.dr. – critic literar, scriitor
Emil Proşcan – primarul oraşului Mizil
Ion Busuioc – epigramist
Nicolae Dragoş – scriitor
Mihai Moleşag – epigramist
Titus Constantin Vîjeu, profesor univ.dr.  – critic de artă, scriitor

Coordonator proiect: prof. Laurenţiu Bădicioiu
tel.0744438247
Mail: badicioiu_laurentiu@yahoo.fr  www.romeojulietalamizil.ro


                                                   INVITAŢIE DE A PARTICIPA LA

                                           ANTOLOGIILE REVISTEI „SINGUR”


 

Grupul Media „SINGUR” îşi anunţă intenţia de a edita o antologie de poezie şi una de proză scurtă (sau fragmente de roman) ale autorilor români contemporani.
 
Condiţii de participare:

1. Se primesc numai materiale culese pe calculator, cu diacritice, font Times New Roman, corp literă 12, spaţiere între rânduri de 1,5. Materialele nu vor depăşi 3 (trei) pagini format A4.

Acestea vor fi trimise până la data de 31 octombrie 2010 pe mail:
 dorudancus@yahoo.com

sau poştal, pe suport electronic (DC sau DVD) pe adresa:

Editura SINGUR, O.P. 8, C.P. 19,
loc. Târgovişte, jud. Dâmboviţa.
Apariţia celor două antologii, inclusiv expediţia volumelor către autori se va realiza (şi se va încheia) până la data de 30 noiembrie 2010.
2. Se vor ataşa o fotografie scanată în format jpg şi un scurt CV literar.

3. Autorii vor achita 100 lei în contul SC YEUDENI SRL, ale cărei date se găsesc mai jos. Suma finală încasată va fi folosită pentru achitarea tiparului. Serviciile de prepress, corectura, taxele de expediţie poştală şi resursele necesare mediatizării vor fi suportate integral de Editura SINGUR, care editează aceste lucrări.
4. Fiecare autor va primi gratuit câte 5 (cinci) exemplare din antologia în care a apărut.
5. Antologiile vor beneficia de o intensă campanie de mediatizare pe mai multe site-uri culturale din ţară şi din străinătate, în diverse publicaţii on line din ţară şi din străinătate şi în diverse publicaţii tipărite. De asemenea, vor fi prezentate publicului cu ocazia unor întruniri culturale, cenacluri, tabere de creaţie etc. Autorii vor fi ţinuţi la current în permanenţă cu stadiul mediatizării scrierilor lor.
6. Datele firmei în contul căreia se virează ori se depune taxa de participare în valoare de 100 lei:
SC YEUDENI SRL
Cont IBAN: RO10BTRL01601202T47115xx
C.U.I.: RO26372890
Nr. de Ord. în Reg. Com.: J15/3/2010
Loc. Târgovişte
Jud. Dâmboviţa

7. Informaţii suplimentare:
Ştefan Doru DĂNCUŞ
Director al Grupului Media „SINGUR”
dorudancus@yahoo.com
Telefon: (40) 072-444.35.87

 

 

Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971