Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011
Anul 2010 periodic nr. 1 2 | 3 | 4 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Anul 2009
Un motto din N. Steinhardt
Proteste, contestări şi pamflete ale scriitorilor Stefan Doru Dăncuş, Adrian Botez, Magdalena Albu, Corneliu Florea, Brăduţ Florescu, Angela Furtună, Virgil Diaconu, Ancelin Rosetti, Constantin Ciubotaru
- Partea II
- Partea III
Partea IV
„Statul la români” de Viorel Roman;
Un comentariu despre „Slujitorii care fac rău Credinţei”;
Mihai Ciubotaru despre „Ce este, de fapt, Republica Moldova”;
„F-16 cel de astăzi si Consiliul de Coroana din 1940”- un articol de V. Culiceanu;
O declaraţie a Alianţei Familiilor din România
CAZUL DACIA „ROMÂNIA MARE” - O AUTENTICĂ TEMĂ DE MEDITAŢIE sau :SĂ-I LĂSĂM PE PĂPUŞARI SĂ CREADĂ CĂ NE-AU „DUS DE NAS”!!! - Un amplu studiu de Prof. Dr. Adrian BOTEZ
CAZUL DACIA - Partea II
Partea II
Partea III
Nichita STĂNESCU în traducerea franceză a lui Constantin FROSIN;
VERSURI DE DAN LUPESCU
VERSURI DE ADRIAN BOTEZ
VERSURI DE MELANIA CUC
VERSURI DE PAUL POLIDOR
FLORENTIN SMARANDACHE A PRIMIT MEDALIA DE AUR PENTRU ŞTIINŢĂ
ION GHEORGHE ÎN COGAIONUL UITAŢILOR
VĂ INFORMĂM ÎN LEGĂTURĂ CUTREI ACTUALE OPORTUNITĂŢI DE AFIRMARE LITERARĂ: „Revista internaţională STARPRESS”, „Romeo şi Julieta la Mizil” şi „Antologiile revistei SINGUR”;
Eveniment editorial Silviu Dragomir, ;, De la regimul comunist la regimul Iliescu;, Îndreptăţite întâmpinări ale colegilor noştri de la revista „Contemporanul”;
Trei recenzii de Al. Florin ŢENE
Două recenzii de Octavian CURPAŞ
Două recenzii de Ionuţ CARAGEA
Cu George Roca de la spaţiul virtual la cel metaforic
O convorbire între Elisabeta IOSIF şi Al.Fl. ŢENE
IMPORTANŢII ROMÂNI AI STRĂINĂTĂŢII ŞI AI ŢĂRII LOR: CLAUDIU MĂTASĂ - un interviu luat de Nicolae Dima Viaţa neobişnuită a unui om de ştiinţă român refugiat în Statele Unite consemnată într-un interviu luat de Nicolae Dima, o altă personalitate importantă printre românii din străinătate.- Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV
Partea V
INTERNETUL VĂZUT DIN MEDIA TIPĂRITĂ
Balaurul Bondoc – o nouă specie de velociraptor descoperită în România
Rubricile lui Dan GHELASE, Ioan LILĂ, Ionuţ CARAGEA, Elisabeta IOSIF
- Partea II
Alte surse de folclor internet
Va oferim spre decărcare alte producţii şi filme din folclorul internetului
SLIDE SHOW DESPRE CUM PUTEŢI UITA DE CRIZA BÂND UN PĂHĂREL
PLEACĂ TU!

Obrăznicia şi cinismul guvernanţilor, prin vocea unui preşedinte depăşit de situaţie, a atins cote strigătoare la cer. Ni se propune, voalat, să părăsim ţara pentru a trăi în altele, mai stabile, acolo unde politicienii au furat, au minţit şi au ucis mai puţin ca la noi!

De când îşi permit Băsescu şi Guvernul să mă alunge din patria mea?

Pleacă tu, Traian Băsescu şi ia-ţi cu tine şi hoarda fanariotă pe care ai crescut-o şi ai protejat-o şi care a tăcut mâlc atunci când fiică-ta Eba, cu agramatismul şi aventurile ei amoroase, a ţinut capul de afiş al tabloidelor de scandal. Care a permis ca un Gigi B. să reprezinte ţara în Parlamentul European, sabotând la vremea respectivă, ascensiunea unei Doina Cornea, de pildă.

Sunt cetăţeanul român care refuză deportarea asta mizerabilă; voi rămâne în România până la capăt, până vă voi vedea pe toţi chinuiţi de boli incurabile de care medicii români cărora le faceţi vânt acum vor râde cu lacrimi. Voi rămâne aici până când un cutremur firesc va înghiţi zona Bucureştiului în care se adună trădătorii, senatorii şi deputaţii care umblă pe şosele însoţiţi de maşini de intervenţie armată cu girofar.

Pleacă tu din România, Băsescu! Iar dacă vei da directive să fiu expulzat cu forţa, asta se va întâmpla numai peste cadavrul meu.

                                                                                                                 Ştefan Doru DĂNCUŞ
                                                                                                            Director Revista SINGUR
                                                                                                               http://www.revistasingur.ro
                                                                                                                         8 august 2010

            OAMENI  DE MÂNA A.. NOUA!


Miercuri seara, pe 4 august 2010, Regele Neîncoronat al Mincinoşilor, Băsescu - vine la TVR-1 şi spune ceea ce orice român non-deviant mintal vede de câţiva ani buni: că “suntem o ţară de mâna a doua”. Ba, eu sunt convins că a minţit şi de data asta: NU SUNTEM O ŢARĂ DE MÂNA A DOUA, CI AM DEVENIT O ŢARĂ DE MÂNA A 222-A!!!
Dar el, Băsescu, ERA ULTIMUL CARE AR FI AVUT DREPTUL, ÎN ROMÂNIA,  SĂ APARĂ PE ECRAN ŞI SĂ ZICĂ ASTA…! Cine ne-a adus, în doar câţiva ani, în halul ăsta de scufundare – economică, morală, politică…?! – Băsescu se plimbă singur, cu mâinile la spate (ca un lacheu, în aşteptarea poruncilor “conaşului”), pe la reuniunile internaţionale, unde nu-l bagă în seamă nici preşedintele Albaniei sau cel al Bulgariei…! Dar, de fapt, pe unde se plimbă el, PLIMBĂ TOATĂ ŢARA, CA PE O… “LACHEE”… Ne-a adus în fundul prăpastiei penibilului şi umilinţei…şi noi îl mai lăsăm să mai spurce ecranele televizoarelor şi să spurce acest pământ!

…”-O ţară care se duce să ceară mereu împrumuturi pentru a avea bani de pensii şi nu pentru infrastructura este o ţara de mâna a două. Trebuie să ne revenim rapid. (…)-Fiecare medic sau profesionist are dreptul să plece unde este mai bine plătit şi apreciat. Din păcate, la ora actuală, România nu poate asigura salarii şi condiţii la nivel înalt. Din câte ştiu însă, fiecare spital mare are posturile acoperite. (…)-Le mulţumesc românilor care se chinuiesc să muncească în străinătate şi să trimită bani în ţară. Vă daţi seama ce ar însemna ca în loc să trimită bani în ţară să vină în România şi să ceară ajutor social? “ (cf. ziarul România liberă - Băsescu: Suntem o ţară de mâna a doua dacă cerem mereu bani împrumut pentru a plăti pensii, 5 August 2010).

…Nu, aici nu mai e vorba de lucruri “uitabile şi scuzabile”: E VORBA CĂ BĂSESCU ŞI GAŞCA LUI ŞI-AU GĂSIT O ŢARĂ DE PROŞTI ŞI DE BLEGI!
TOŢI SUNTEM DE VINĂ, NU PENTRU CE A ZIS BĂSESCU, ci pentru că…BĂSESCU a putut să fie în poziţia de a spune ceva…la televiziunea NAŢIONALĂ! - fie şi ce a spus!
Să permiţi unui preşedinte de ţară să mai existe, fizic, după ce, cu câteva luni înainte, afirma, cu bărbiţa-mpinsă-nainte, că “sunt bani de salarii şi de pensii, nu e nicio problemă (…) numai presa e de vină, pentru zvonurile alarmiste!” – iar acum să zică… - nu, asta NU!

Într-o ţară din America Latină, la trei minute după o astfel de declaraţie - era împuşcat şi deja înmormântat, la doi metri sub pământ, o astfel de hahaleră!

Dar, într-o ţară civilizată şi cu “oameni de mâna-ntâi”, o astfel de paiaţă n-ar fi ajuns decât…paiaţă, la circ - spunând cuplete comice şi mincinoase copiilor preşcolari!!!

Deci, apariţia de miercuri seară are drept motivaţie faptul că oamenii care populează Grădina Maicii Domnului (“majoritatea”…aia, de l-a votat!) sunt…”de mâna a NOUA…” – …jos, oricum, foarte, foarte  jos!

Numai într-o ţară populată majoritar de golani şi escroci, poate să apară un Golan/Escroc-şef, pe post de “preşedinte”, şi să debiteze ce…a defecat nemernicul ăsta, prin cavitatea bucală!

… “Fiecare medic sau profesionist are dreptul să plece unde este mai bine plătit şi apreciat. Din păcate, la ora actuală, România nu poate asigura salarii şi condiţii la nivel înalt”.

“Medic sau profesionist”…Deci, medicii n-ar fi profesionişti?! Tocmai ei, pe mâna cărora se “dă”, Băsescu, săptămânal!

Un analfabet nenorocit a fost votat de analfabeţi nenorociţi, şi iată că, acum, suntem toţi obligaţi să-i zicem… “domnul preşedinte”…! Ptiu!

…” (…) are dreptul să plece unde este mai bine plătit şi apreciat”. TU spui asta, care ai ruinat ţara asta sfântă – de parcă întruchipai, de unul singur, un nor de lăcuste prăpăditoare/înnegritoare, de la răsărit la apus şi de la nord  la sud???!!!!

Înmărmuritor…Dacă n-aş fi român, l-aş aplauda, pentru un aşa tur de forţă, întru TUPEU!!!

Dar tu, nemernicule, îţi închipui, oare,  că oamenii adevăraţi, din ţara asta (nu fătălăii care se fasolesc cu şcolile lor din SUA, din “Fra(e)nţia” etc.)  - acceptă să le faci TU ruta vieţii?! Crezi că noi, ăştia, puţinii care mai avem nu doar “obrazul”, ci (ÎNCHIPUIEŞTE-ŢI, CLAUNULE!) MÂNDRIA! -  să recunoaştem că ne-am născut în România şi am învăţat aici, pe banii părinţilor şi concetăţenilor noştri – vom pleca din Grădina Maicii Domnului, ca să ai tu loc de joacă şi dezmăţ (te pomeneşti că vei cere să vi se plătească dezmăţul vostru solitar, de “maison de santé”, de către cei “de peste hotare”…! – căci ai făcut şi faci totul ca Grădina Sfântă să miroasă a pucioasă!!!), cu Nuţa Udrea şi cu gaşca ta de derbedei?!

Ei bine, NU! Dacă este cineva “condamnat” să plece, fuga-fuguţa, din Grădina asta Sfinţită de Însăşi Maica Lui Hristos-Dumnezeu -  ĂŞTIA SUNTEŢI VOI, DERBEDEILOR ŞI GOLANILOR, ESCROCILOR ORDINARI - IAR NU NOI! (“Iar noi locului ne ţinem/ Cum am fost [Unde-am fost] Aşa [Acolo] rămânem” – zicea un alt vizionar, Eminescu…numai cu vizionari umplea Dumnezeu, altădată, pământul ăsta… - acuma, parcă numai cu ORBI…!!!):

“Voi ce-aveti ingropat aici?
Voi grau? Dar noi stramosi si tati,
Noi mame, si surori si frati!
     In laturi, venetici!
Pamantul nostru-i scump si sfant,
Ca el ni-e leagan si mormant;
Cu sange cald l-am aparat,
Si cate ape l-au udat
Sunt numai lacrimi ce-am varsat!” (George Coşbuc – Noi vrem pământ!)


…Eu, însă, aş mai avea o vorbă de zis: a venit vremea să ne decidem, în sfârşit! Vrem să trăim, noi şi copiii şi nepoţii şi strănepoţii noştri, cum-se-cade, cuviincios şi omeneşte, întru Duhul Sfinţilor Voievozi-Gospodari, al celor care au “descălecat” aceste pământuri şi au pus blesteme, la hotare?!
Bine, atunci, a venit vremea “noii sărbători”, a ELIBERĂRII ROMÂNIEI DE DUŞMANII EI DINĂUNTRU!

Priviţi-vă pruncii din leagăn, atâta vreme cât veţi mai avea curajul să vă faceţi prunci (…căci să nu vă gândiţi că dezastrul se opreşte aici, la “decapitarea” salariilor noastre cu 25% şi a pensiilor cu 16%... - şi a ţării noastre de “Roşia Montană” şi de toate averile noastre, moştenite de la Dumnezeu şi de la strămoşi!!!) – şi încercaţi să scrutaţi, în ochii lor, pentru a vedea unde este ascuns Mesia-Eliberatorul-de-Demoni-ai-Neamului-Său!
Goga, ca şi toţi Poeţii Vizionari ai Neamului Românesc, NU A FOST PROFET MINCINOS! “Caută şi vei găsi, bate şi ţi se va deschide!” – zice, pe drept cuvânt, Hristos-Dumnezeu-Cuvântul…

“(…) Şi sufletul înviorat îmi spune
Că fătul ăst-al patimii-amare
Şi-al dorului ce moare-n aşteptare
E solul sfânt... înfricoşatul crainic,
Izbăvitor durerilor străbune.

Azi ochii lui ascund în adâncime
Măreaţa taină nepătrunsă mie
A ceasului cel poruncit să vie,
Să sfarme jalea din viitorime.
El, cel frumos şi frate bun cu glia,
Nou-întrupatul suflet de Mesia,
Va fi judeţul ceasului de mâine,
Ce-ntr-un zorit aprins de dimineaţă,
Cu mâna lui vitează, îndrăzneaţă,
Zdrobi-va cartea legilor bătrâne.

El va-ntrupa în strigăt de chemare
Cuvântul sfânt ce azi adăposteşte,
În licăriri de tainice altare,
Biserica nădăjduirii noastre.
Şi strigătul înaripat va creşte,
Prin plaiuri largi, prin munţi purtând cuvântul,
Şi va trezi din somnul lui pământul,
Şi rumeni-va zările albastre.

Atunci, în ziua mare-a învierii,
Aceşti ostaşi cu feţe ofilite,
Cu zâmbet mort, cu suflete trudite,
Ca-ntineriţi de suflul primăverii
S-or ridica, ei, cari au fost străjerii
Amarului, şi-ai morţii, şi-ai durerii,
Cu braţul greu de greul răsplătirii.
Toată ţărâna gliei dezrobite
Şi munţii toţi şi-adâncurile firii
Vor prăznui din pacea lor urnite
Înfricoşata clip-a premenirii,
Când suflet nou primeşte întrupare,
Şi-n strălucirea razelor de soare
El hărăzeşte vremii-nbătrânite:
Vestmântul nou, de nouă sărbătoare!“ (Octavian Goga – Clăcaşii)

…Da, acest Neam Românesc are dreptul la  “vestmântul nou, de nouă sărbătoare”, la “metanoia”/întoarcerea Duhului pe dos, SPRE LUMINĂ!!! – Lumină de Sărbătoare în care să nu joace, pe manele deocheate, diavolii de azi, care vă infectează şi spurcă sticla televizoarelor!

Dumnezeu nu-şi urăşte Neamul Său cel Ales, ci, prin ochii şi glasurile cuvioşilor monahi şi ale cuvioaselor monahii şi ale  Poeţilor/Artiştilor săi inspiraţi/vizionari (câţi vor mai fi supravieţuit foamei şi jalei/disperării…!) şi prin toţi oamenii cinstiţi şi hotărâţi întru Credinţă! - dă semn şi direcţie şi ROST lacrimilor noastre de obidă şi exasperare!

…Căci, DA! – “a venit ceasul cel poruncit să vie!” Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci îndreptarea lui!

…Nu vrem, nici noi (creştini fiind şi dorindu-ne astfel a fi, întru Duh, până la Judecata Cea Înfricoşată a Lui!), moarte de om! Dar ştim că…”îndreptare”, pentru nişte degeneraţi genetic (căci golanii ăştia au căpătat, prin îndelungă practică de familie, genele mârlăniei,  escrocheriei, aroganţei ţopeşti/ciocoieşti şi ale dispreţului de Neam!) – numai Dumnezeu poate face o minune…DAR ŞTIM CĂ NU ZILELE ASTEA…!!!

Vrem doar ca universalul crug al lucrurilor/istoriei să se rotească înapoi, spre normalitatea existenţei şi cugetului, să ieşim de sub zodiile false şi tulburi, care nu sunt ale Neamului Românesc!

Iar pe falşii “conducători”…să-i ia Mama Ielelor, pe sus…şi să-i “trasporte”…nu în alte ţări, căci mi-e milă de toate ţările Pământului… - ce vină au ele că somnul (prea îndelung!) al raţiunii românilor a născut aceste coşmaruri/aceşti monştri…că  răul/păcatele de zăbovire, din sufletele românilor, i-au născut pe aceşti vampiri şi vârcolaci?! - …ci, undeva, pe Marte …sau Saturn…da, pe Saturn-Cel-Întunecat! -  mult mai bine şi mai…adaptat la astfel de “pacienţi”!

…Bilet cu un singur drum: DUS!!!

                                                                                                                             prof. dr. Adrian Botez


Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971