Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011
Anul 2010 periodic nr. 1 2 | 3 | 4 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Anul 2009
Continuăm dosarul despre miercurea neagră a Parlamentului care a fost doar o prefaţă la zilele negre ale ţării.Partea I Semnează: Corneliu Leu, Aurel Contu, Grigore l. Culian, Dan Brudaşcu, Gh. Manea, Adrian Botez, Dimitrie Grama, Radu Soviani, Titus Andrei şi expeditori din folclorul internetului - Partea I
- Partea II
- Partea III
- Partea IV
- Partea V
Ultima oră
Viorel ROMAN - Fraude financiare, inocente ...
Dr. Dan BRUDAŞCU - Visurile imperiale ale Uniunii Europene
De la Iaşi, conservatorul american Paul Gottfried îi indeamnă pe români la rezistenţa naţională
Eugen Evu, Melania Cuc, Eugen Cojocaru, Sorin Cerin, George Anca, Al Florin-Tene şi mai multe recente publicaţii - În prezentari făcute de: Adrian Botez, Cezarina Adamescu, Cristian Contras, Ionut Caragea, Karine Drăgaş, Ben Todică, Sorin Bodea, Mihai Antonescu, Marius Rădescu - Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV
Partea V
Partea VI
LITERATURA ROMÂNA ÎN LIMBILE LUMII - Partea I - Engleză - traduceri de Adrian Soncodi, - Franceză – traduceri de Constantin Frosin
Partea II
Poeţi români contemporani: Valeriu Matei, Dimitrie Grama
Poeţi români contemporani: Cezar Ivănescu, Adrian Botez
DIN NOU DESPRE UNIUNEA SCRIITORILOR, ISTORIA LITERATURII ŞI JUNGHIURILE PE CARE ELE LE PRODUC Articole de Ioan Lila, Pusi Dinulescu, Corneliu Florea, Adrian Botez şi o amplă convorbire „Vulturescu –Baciut”, preluată din revista ,,Vatra" - Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV
Partea V
Internetul:legislaţia, aventurile, umorul şi folclorul său
Legislaţia ia tot mai în serios internetul
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI (cu ajutorul lui Dan Lupescu)
Iată de ce l-au iubit atât de mulţi americani !
„Paso doble” – rubrica lui Ioan LILA
Poezie pe internet-rubrica lui Ionuţ Caragea
Două atenţionări mai grave venite pe internet
DIN PERLELE GANDIRII
Din umorul şi folclorul internetului
Vă prezentăm în continuare aspecte din concediul oferit românilor de Preşedintele Băsescu şi Guvernul său:
ODESSA IN FLACARI 1942- FILM DE ARHIVA- IN LIMBA ITALIANA, SUBTITRAT IN LIMBA ROMANA

Radu Soviani: 11 lucruri pe care Sebastian Vlădescu nu le va spune niciodată

 

1. Am câştigat într-un singur an, de la stat, aproape 100.000 de EURO.  Potrivit declaraţiei de avere, depusă în data de 6 ianuarie 2010, Sebastian Vlădescu a primit în anul fiscal precedent depunerii declaraţiei de avere, suma de  405.650 de lei, numai de la companii de stat, astfel :
* de la CEC Bank, în calitate de membru în Consiliul de Administrație, a încasat 227.885 de lei
* de la Romavia, unde a mai prins un Consiliu de Administrație, a încasat într-un singur an 34.119 lei
* de la Fondul Proprietatea, unde a fost președinte de Comisie, a încasat într-un singur an 143.946 de lei.
În total, cei 405.650 de lei, încasați într-un singur an, la un curs de 4,2 lei pentru un EURO, reprezintă circa 96.000 de EURO.
2. Într-un singur an, am câștigat, mergând la câteva ședinte, unde am fost numit politic, echivalentul a 266 de salarii medii pe economie (1509 lei pe lună în martie). Fraierilor, care munciți, veți face banii aștia în 22 de ani. Numai dacă țin banii aștia pe dobânzi, voi încasa anual, din dobânzi, echivalentul a 26 de salarii medii pe economie.
3. Nu îmi pasă că și mie îmi tai salariul cu 25%. În fapt, dacă pierd 250 de EURO lunar din salariul de ministru de circa 1000 de EURO, voi returna în 384 de luni (32 de ani), ceea ce am încasat într-un singur an, din consilii de administrație. Să strângem cureaua!
4. Am câștigat într-un singur an, de la stat, din consilii de administrație, echivalentul a 570 de pensii medii. Adică ceea ce voi nu veți câștiga niciodată din pensie. Pentru că, fraierilor, trebuie să încasați pensia medie timp de 47 de ani și 6 luni pentru ca să primiți aceiași bani ca mine, într-un an. Iar media de vârstă este de 73 de ani. Și dacă vă scot la pensie la 67 de ani, veți încasa cel mult 6 ani de pensie, pe medie, chit că ați muncit și contribuit 50 de ani. Pardon, vă tai pensiile cu 15%, aşa că banii pe care i-am făcut într-un vor reprezenta echivalentul a 671 de pensii. Adică 56 de ani de pensie! Categoric nu prindeţi asta!
5. Am duble standarde. Plătesc cât pot de puțin la fisc. Potrivit declarației de avere, în calitate de director al SC PVB Euroconsulting, am încasat 4.970 de lei într-un an. Adică, probabil că mi-am dat cel mai mic salariu cu putință astfel încât să plătesc minimum de taxe.
6. După propria evaluare, merit 4970 de lei pe an (1183 de EURO). În fapt, în același an, am încasat din consilii de administraţie, de 81 (optzeci şi unu) de ori mai mult. Ce fraieri!
7. Am fost ministru de finanţe şi acum sunt din nou ministru de finanţe. Între timp nu am avut nici o jenă să fentez statul, prin optimizări fiscale. Mi-am făcut şi cont de PFA. În contul de PFA deschis în anul 2009, am la BRD peste 275.000 de lei (65.500 de EURO). Dacă aş fi primit banii aştia pe carte de muncă, ar fi trebuit să virez la stat, cam 55.675 de EURO (calculul este aproximativ) . Aşa, cei care m-au plătit (nu vă spun cine şi pentru ce desi stiu) şi cu mine am plătit cam 14.625 de EURO. Am optimizat fiscal 40.000 de EURO. Echivalent al plăţii indemnizaţiei medii pentru creşterea copilului pentru 18 mame, timp de un an.
8. Deşi sunt ministru, nu am nici o jenă ca o societate la care mă declar asociat cu 25%, să nu plătească dările către stat. Să nu plătească banii pentru bugetul de pensii. Nici pentru bugetul de sănătate. societatea EOL Renewable Energy  figurează în postura de a face obiectul procedurii de executare silită, cu datorii de 25.278 de lei la bugetul de stat, cu datorii de 836 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate (unde vă bag coplata, sâc!), şi cu datorii de 5537 de lei la bugetul de pensii.
9. PVB Euroconsulting este o companie pe care am înfiinţat-o cu prietenii mei de pe vremuri, unii neamuri prin alianţă. “P” vine de la Popescu-Tăriceanu, “V” vine de la “Vlădescu” iar “B” vine de la Boureanu. Tăriceanu nu a fost prea tare, m-a dat afară pentru Vosganian,  iar Boureanu… cu Boureanu m-am certat, pentru că nu este dispus să accepte chiar orice.
10. Iubesc banii de la stat. Pe lângă banii de la punctul 1, din 2005 până acum, am mai făcut câteva zeci de mii de EURO. Ca preşedinte al Comisiei de Privatizare BCR, sau ca Preşedinte al Comisiei de Privatizare Ford, sau ca Preşedinte al Comisiei de Privatizare CEC (apropos, CEC nu s-a privatizat). Am luat bani şi de la AVAS, şi de la EXIMBANK, de oriunde am putut, de-a lungul carierei.
11. Timpul costă bani. Măsor timpul cu o pendulă, dobândită în 2008. O evaluez la 50.000 de EURO. Ştiţi câte pensii medii s-ar putea plăti cu 50.000 de EURO? Sau câte indemnizaţii pentru creşterea copilului? Sau câte salarii medii? Nici eu nu ştiu. Pentru că nu mă interesează. Hai pa!

 

Datele care au stat la baza calculelor şi interpretărilor se găsesc în Declaratia de Avere a lui Sebastian Vladescu


PRIMIM PRIN INTERMEDIUL COLEGULUI NOSTRU DIMITRIE GRAMA:
Lecţie de fiscalitate.
.
Într-o dimineaţă, stăpânitorul unei cetăţi fu trezit de nişte strigăte care se auzeau din piaţă:
„Hai la mere! Mere dulci cum n-aţi mai gustat!”.
Ridicându-se indispus din pat şi privind pe fereastră, văzu un târgoveţ
ce vindea într-adevăr mere, înconjurat de o mulţime de muşterii.
.
„Trebuie să fie tare bune merele alea”, îşi spuse mai-marele cetăţii şi,
făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic şi îi porunci:
„Ia cinci galbeni şi mergi în piaţă să cumperi mere de la târgoveţul acela”.
.
Primul sfetnic îl chemă pe paharnic şi îi spuse: „Uite patru galbeni, du-te şi cumpără mere”.
Paharnicul se adresă, la rândul său, stolnicului: „Poftim trei galbeni, de care să cumperi mere de la târgoveţul acela”.
Stolnicul îl chemă pe primul străjer îi dădu doi galbeni şi îl trimise în piaţă.
Acesta dădu un galben unui străjer din subordine, iar acela se duse la târgoveţ şi îi luă la rost:
„Hei, ce tot strigi aşa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetăţii, iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ţi confisc căruţa asta cu mere”.
Zis şi făcut.
Întors la şeful său, străjerul se lăudă:
„Am făcut un târg nemaipomenit. Cu un galben am cumpărat o jumătate din căruţa cu mere a tărgoveţului”.
Primul străjer merse la stolnic: „M-am târguit şi, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reuşit să cumpăr un sac cu mere!”.
Stolnicul - repede la paharnic: „Cu trei galbeni am luat o tolbă întreagă cu mere”.
Paharnicul dosi jumătate din cantitate şi apoi merse la primul sfetnic:
„Iată, cei patru galbeni mi-au ajuns doar pentru o jumătate de tolbă cu mere”.
Iar primul sfetnic se înfăţişă dinaintea stăpînitorului cetăţii şi glăsui:
„Măria ta, iată, am îndeplinit porunca. Numai că de acei cinci galbeni n-am reuşit să târguiesc decât cinci mere”.
.
Mai-marele cetăţii muşcă dintr-un măr şi cugetă:
„Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Şi, cu toate astea, târgoveţul acela avea o mulţime de cumpărători.
Înseamnă că lumea o duce bine, are bani. Ia să măresc eu birurile!”                                  PARTIDUL DOMNULUI PREŞEDINTE

                                                                                                                                          De Titus ANDREI
 
Nu cu multi ani in urma , un vicepresedinte al unui partid , pe atunci partid parlamentar , si-a anuntat candidatura la presedintia partidului in cauza . In termenii prevazuti in statutul acelui partid , in conditiile prevazute de statutul acelui partid , indeplinind toate cerintele de fond si de forma cerute de statutul acelui partid . Potrivit drepturilor acordate de statutul acelui partid tuturor membrilor sai , indiferent de functia detinuta in partid .
       A doua zi , si exact a doua zi , la cererea expresa a Presedintelui in functie al acelui Partid , membru fondator al acelui partid , ca si ...vicepresedintele care isi anuntase candidatura in viitoarele alegeri ce urmau sa aibe loc in partid , a fost intrunit ad hoc Comitetul director al partidului  ...si , la propunerea aceluiasi ...Presedinte ...convocator , Comitetul director al Partidului in cauza a votat ...potrivit statutului partidului...excluderea ...vicepresedintelui ...candidat anuntat ...in viitoarele alegeri . Cu ...motivarea expusa de acelasi ...Presedinte in functie al Partidului , citam din memorie  :
     < Daca cineva vrea sa fie presedinte de partid , sa-si faca , mai intai , un partid al lui . Asa cum mi-am facut si eu ; si dupa aia poate candida cat vrea , si de cate ori vrea , la conducerea partidului lui ; nu la conducerea partidului meu . Aici numai eu am voie sa candidez in alegeri .>  Si , fireste , in viitoarele alegeri ...de atunci , presedintele ...unic candidat in alegeri ...a fost ales . Asa cum s-a intamplat si in urmatoarele ...viitoare alegeri ...Asa cum o sa se intample si in viitoarele ...viitoare alegeri ...
    Si aceasta in fata urmatoarelor realitati de necontestat , precum :
    - Constitutia Romaniei , care,  in art. 16 ,  prevede urmatoarele ,citam : (al.1 ) si
                              (al2);
    - Statutul Partidului in cauza , aprobat de Judecatorie , unde , indiferent de ...diferentele politice , de la partid la partid , principiul egalitatii membrilor de partid in cadrul partidului este garantat ;
    - Dreptul fiecarui membru de partid de a apela , in cazul in care i se incalca drepturile , la toate organele in drept sa ii solutioneze cererea : de la cele din partid , din orice partid , pana la organele statului , indrituite cu aceasta .
 
    Desigur , va veti intreba acum care a fost consecinta ...ilegalitatii de mai sus , savarsita  de respectivul Presedinte de partid in vazul intregului partid , in vazul intregii  opinii publice romanesti ... si in vazul ...colegilor din restul partidelor , inclusiv al partidelor colege din ...parlament :?
    Nici una !
    Mai precis ...pe moment , nici una .
    Pe moment , subliniem .
    Pentru ca , desi nu a venit ...imediat ,sanctiunea ...publica a venit , totusi ,chiar cu ceva intarziere , dar ....si grava , si necrutatoare : In primele alegeri parlamentare ...Partidul domnului Presedinte ...patron de partid , a fost oprit sa mai intre in Parlament , nu a mai fost votat asa cum fusese votat anterior , si mereu in numar crescand de voturi . Intreg electoratul ...lucid din electoratul lui de pana atunci i-a spus NU , domnule presedinte , nu inghitim asa ceva . , ca tot iti place mataluta Istoria ...
    Pentru ca , intr-un fel te joci tu ,cat timp te mai poti juca , fie cu proprii tai ...supsusi , fie cu partidele parlamentare , fie neparlamentare , inclusiv cu ...supusii acestora , si altfel este cand vrei sa te joci ...tot asa si cu electoratul ...cel de toate zilele , membri sau nemembri de partid . Asta ....electoratul cel de toate zilele , poate fi surprins de atitudinea ta dictatoriala sau poate fi indus in eroare de vorbele tale , de pomenile si de mataniile tale ipocrite , sau de...iuteala ta de mana sau de nebagarea lui de seama ...ca la trucurile scamatorilor ...o zi , doua , noua , un ...mandat , sa zicem , dupa aia insa ...ti-o plateste de nu te vezi , si de nu te mai scoli ...decat pentru prosti si pentru cei nascuti sclavi - ca , din nefericire mai sunt si se mai nasc inca si asemenea oameni : si sclavi din nastere , care nu pot face nimic fara sa li se spuna de altii ce sa faca ,  si prosti prosti  , si prosti interesati , si prosti dornici sa-ti ia locul  ...
    Si dupa aceea , ca sa-ti salvezi ...fie si propriul orgoliu , in fata propriilor ochi , nu-ti ramane nimic alta decat ca , in alegeri ...sa te plangi , de fiecare data , ca ai fost ...furat :  fie ca e vorba de alegerile locale , fie ca este vorba de alegerile parlamentare , fie ca este vorba...si aici e aici ...de alegerile prezidentiale  . , , ...tipi luni de zile , pe la toate colturile ...Iar acum , mai nou , incepi sa tipi ...si inainte de alegeri ...Doar , doar , te-o crede ...dupa alegeri ...cineva ...
    Fara sa vezi ...cand si cum te-ai furat ...tu insuti , asa cum ...te-ai furat ...Fara sa te intrebi de ce te-am vota in fruntea unei tari , cand ...dupa ce te-ai fost instalat , nici macar din fruntea unui partid nu mai vrei sa ...te dai jos , sa admiti ...democraticele alegeri , si democraticele alte candidaturi . Daca , maine ,prin absurd ,  acolo fiind , in fruntea tarii , si voind noi sa facem alegeri , te-ai dori tot unicul candidat in alegeri , iar pe cei care ar dori si ei , potrivit legii , sa candideze la presedintia tarii , i-ai sfatui ...la fel de precum in propriul tau ...Partid : ;< Si  daca vreti sa candidati si voi la presedintia unei tari , gasiti-va o alta tara  si candidati acolo , cat vreti >?!
    Acum , vazand dumneavoastra cele de mai sus , sa nu credeti ca ...eu am ceva cu ...fostul , actualul si viitorul actual si viitor presedinte de partid in cauza  , mai ales ca poporul i-a aplicat deja ...prima dintre pedepsele meritate ...pentru atitudinea lui dictatoriala ...Si , la noi , romanii , numai inceputul e greu ...De unde si zicala ...ca Nu am avut si nu am nimic nici cu presedintele de partid in cauza , nici cu eternul candidat la presedintie in cauza , ci numai cu ...atitudinea lui ...Care , uite , spre mirarea mea - ipocrita , recunosc - a facut si prozeliti . Si a facut prozeliti acolo unde nici macar nu te astepti : In Partidul Democrat Liberal , condus , din umbra , fireste , de ...insusi presedintele Traian Basescu , prin dl emil boc , daca  va faceti ca nu stiati asta , si tineti cu tot dinadinsul sa o spun eu , din nou si din nou ...
    Pai , se poate una ca asta ?! Si daca , intr-adevar , s-a intamplat una ca asta , nu au sarit in aer, in secunda imediat urmatoare , nici ...sigurantele de la tabloul plin de energie , de la ...Cotroceni ,nici sigurantele de la , supranumit si , nici sigurantele de la tabloul de la P.D.L . ,ca de la pdl-isti sunt , sarite mai toate ;  nici sigurantele de la  ...ieslea cea noua din noul Bethleem , acolo unde s-a nascut , si ,din nefericire,tot acolo  a si ramas si pana la varsta aceasta , mititel si-nfasetel , noul Messia , numit pentru a n-a oara in fruntea bucatarilor patriei , specialist in diminuarea procentuala a gaurii din covrigul bugetarilor si din covrigelul sarat  al pensionarilor ..., ca de restul sa va ocupa dupa ... ce i se va taia si lui cordonul ombilical care-l leaga de stitidv. cine ...(Asa precum a fost taiata recent ...cel al pruncului de la Arborele genealogic ...cotit , ramura tanara , care , ajunsa deja la Scrisoare a treia , acolo a ramas si ea , si de acolo se tot intreaba cu Eminescu laolalta : ...)
   Pai , uite ca se poate , si ca se poate si fara sa sara in aer nimic .
   Deocamdata .
   Foarte Deocamdata !
   Extrem de ...Foarte Deocamdata ...
   Mai precis : Deocamieri ! Si deocamalaltaieri !
   Ca nici ei , Pedelisti de toate marimile , mici , mari sau numai mariti , de la ...Presedinte , Premier , Ministri ,Parlamentari si ...pana la simpli purtatori de carnet  , adica ei , toti ce vorbesc noua limba de lemn tanase a noului partid de lemn traian , draga stolo , nu stiu ca au facut ...ceea ce stiu precis ca au facut ...fara sa stie ce fac . Tradus : Ca il imita pe marele presedinte de Partid romanesc mare , devenit ...mic ...( ...ca la taraba de la Obor , 1 franc bucata , cu paine , cu sare , cu sare ...peste cal , mult peste cal , dar fara de mustar , ca din asta are el indeajuns ,  pentru trei generatii sau patru , desi ii sare mai mereu si ... din te miri ce ...)
   Si pentru ca nu stiu , le aratam aici ce ...trebuiau sa stie , mai inainte sa arunce cu piatra in lac .( Desi noi le promitem ca o sa o scoatem intreaga piatra asta , si le-o dam spre pastrare , acasa , in vitrina de familie , intr-o cutiuta cu vata , preum pietrele de la rinichi , eliminate de bunicu , cu lichid cu tot .Ca asa se pastreaza cel mai bine , spun specialistii. )
   Deci : Cinstit cu el insusi , pentru a sti cum sa voteze marti , 15 iunie , in parlament ,pe scurt , daca trebuie sa voteze  pentru guvernul PDL sau impotriva guvernului P.D.L. , un parlamentar ...PDL ...s-a consultat mai inainte cu alegatorii din circumscriptia sa . Si acestia , alegatorii lui , i-au cerut asa : 60 % sa voteze impotriva guvernului , deci pentru motiunea de cenzura ; 40% sa voteze pentru guvern , deci impotriva motiunii de cenzura .
    Si parlamentarul , supunandu-se majoritatii , a hotarat sa voteze in Parlament ,  maine , 15 iunie ,  pentru motiunea de cenzura initiata de PSD , in favoarea respingerii reducerii salariilor bugetarilor cu 25% si a reducerii pensiilor cu 15% , masuri initiate de guvernul PDL ,partid  din care , asa cum spuneam mai sus , parlamentarul face parte . Hotarare care a facut-o publica imediat .
    Iar astazi , conducerea PDL , intrunit in sedinta solemna , a hotarat ...excluderea din partid a parlamentarului in cauza .
   La fel precum ...a hotarat si ...dictatorul... din partidul mare .. din exemplul de mai sus ...
  
   Si ,atentie , PDL-ul se considera un partid democratic , al dracului de democratic , precum se considera si liderii sai - fie ei ...de la suprafata sau mai din ...adancuri , de pe ...sub coverta ...
 
   Pai , de ce il dati afara pe ...singurul om dintre voi toti care a tinut cu adevarat seama de regulile democratiei , oameni (ne)buni ?!
   De ce : - pentru ca si-a ascultat ...electoratul ? Nu cred . Ca el electoratul acela il reprezinta in parlament .
               - pentru ca a fost cinstit si v-a spus cum o sa voteze el ...in secret ? Nici asta nu cred .
               - pentru ca v-a sfidat si a facut ceea ce voi nu ati indrazni in vecii vecilor sa faceti , sa va spuneti cinstit parerea ...atunci cand ea nu este si parerea ...partidului ? Nici asta nu cred , desi as fi inclinat sa o fac , dar nu o fac .
Nu de alta dar stiti si voi ...Lozinca partidului comunist (bolsevic) , indiferent care dintre ele :
               - pentru ca v-a spus ca ... va vota cu adversarul vostru politic , nu cu voi ?
Nici asta nu cred , pentru ca - atentiune , atentiune , atentiune - potrivit legii , in Parlamentul Romaniei ...votul parlamantarilor nu este obligatoriu  sa fie acelasi cu cel al partidului lor , el sta la liberul arbitru al parlamentarului , care va trebui a voteze nu cum vrea partidul lui , ci cum e mai bine pentru ...tara lui , pentru poporul lui .
               - pentru ca voi ...cei din conducerea PDL ...odata pusa problema excluderii din partid a parlamentarului care v-a spus ca va vota asa cum va vota ...nu ati putut avea o alta optiune proprie de vot in legatura cu excluderea lui ? Nu cred , ca si in PDL , ca si in oricare alt partid , optiunile de vot sunt - INCA SUNT- trei :
             Pentru ;
             Contra ;
             Abtinere .
            
            Asa cum sunt optiunile de vot si in Parlament :
            Pentru ;
            Contra :
            Abtinere .
 
            Atunci pentru ce l-ati exclus din partid , mai ...tovarasi ?! Pentru a respecta ...o alta zicala comunista (bolsevica ) :
            Se poate si asta , desi ...nu cred .
            Atunci ?
            Raspunsul este unul singur , si , fireste , vi-l ofer ...gratuit , ca plata pentru ceea ce va ofer imi este asigurata , va jur , de ...chinurile prin care veti trece ca sa intelegeti un lucru pe cat de simplu , pe atat de nepatruns pentru mintile voastre .
            Iata-l :
            Dupa cum cred ca ati remarcat , toate intrebarile mele retorice de mai sus au vizat...niste principii . Mai bune , cele generale , trecute in legi sau statute , sau mai putin bune ,chiar proaste , cele catalogate drept bolsevice ,  dar principii ...
           Excluzand din partid pe parlamentarul partidului vostru in cauza , voi nu ati respectat nici macar unul dintre principiile principii ...Ati actionat asa ca asa ati vrut voi . ( Respectand , fara sa vreti , subliniez , fara sa vreti , princiipiile comuniste (bolsevice) aduse de mine in discutie .)
           In plus , ati condamnat cu excluderea din partid ...nici macar un fapt ...,nici macar o tentativa a unui fapt ,  ci ...un anunt al unei intentii in ceeace priveste un fapt viitor . Ceea ce nici macar legea penala nu pedepseste ..
        .Adica , tradus pentru mintile tulburate ale unora :
         1.Nici  Legea penala nu pedepseste nici un fapt ne-interzis de lege , nici tentativa unui asemenea fapt , darmite anuntul unei intentii de a comite un asemenea fapt neprevazut de legea penala .
         2.Daca vota in partid cu : Pentru , Contra sau Abtinere - membrul de partid in cauza era sanctionat cu ceva ? NU . Cata vreme in statut sunt trei optiuni , nu doua , nu una ...
         3.Daca vota in Parlament cu : Pentru , Contra sau Abtinere - parlamentarul in cauza era sanctionat cu ceva ? Nu . Si daca una ca asta s-ar intampla , ea constituie infractiune ....
         Atunci ?
         De cand pana cand un partid , indiferent care , isi aroga dreptul sa ...isi modifice singura statutul adoptat de Justitie , introducand sanctiuni la cei ce voteaza ...legal ...pentru , contra sau se abtin ?Cum scrie la statut , nu cum interpreteaza ...juristii de ocazie de te miri unde ...
        Si de cand pana cand un partid , indiferent care , ii sanctioneaza pe parlamentarii alesi de popor , indiferent de culoarea lor politica sau de lipsa acesteia , pentru ca acestia ...isi anunta intentia ca vor vota in Parlament , indiferent cum : pentru , contra sau se vor abtine ?
        Cata vreme in statute si regulamente exista trei optiuni de vot , toate trei legale , fiece membru de partid si fiece parlamentar poate opta legal si aparat de lege pentru oricare dintre ele .
       Iar cine le incalca acest drept , trebuie tras la raspundere , judecat si condamnat ....potrivit legii .
 
                                                                                                                                                                  Titus Andrei
                                                                                                                                                                        scriitor
      P.S. Avand in vedere ...lipsa certa de calificare a conducerii P.D.L. in dreptul Constitutional , inclusiv a celor ce au votat ...excluderea parlamentarului in cauza , pentru ca nu a vrut sa asculte de ...imperativele partidului din care face parte , citam aici doua texte fara putinta de interpretat , aplicabile in cauza .Citam din Constitutia Romaniei :
      Art. 69(1)
      Art.69(2) 
     
      Si inca ceva , prevazut tot de Constitutie , in art.40 (2) : Partidele sau organizatiile care , prin scopurile ori prin activitatea lor , militeaza  impotriva pluralismului politic , a principiilor statului de drept ori a suveranitatii , a integritatii sau independentei romaniei sunt neconstitutionale . >
      Or , libertatea de a vota in parlament cum vrei , in interesul poporului , este un principiu al statului de drept , iar ...dat de PDL ...tuturor parlamentarilor sai ...este neconstitutional si este ...nul de drept  . Atunci pentru ce l-ati exclus domnilor ...PDL-isti din partid pe ...domnul PDL-ist ..?! 
      (Exceptand , fireste , culpa ...lui reala  ca ...PDL-ul sa fi ...fost ...alegerea lui politica de suflert !)
     
     Stiu , fireste , ca dupa ce , ati tras pe ...Academiei ...Constitutia tarii , ca sa o puteti citi si voi ...cum vreti voi , noi , bugetarii , si noi , pensionarii , relevandu-ne , brusc , calitatile ascunse de ...mari pericole la securitatea tarii , nici un atentat la pudoare nu va mai poate opri din drum ...Iar a sanctiona pe cel mai cinstit dintre voi , zau asa , e inca un exemplu ca nu va pricepeti deloc , dar chiar deloc , la psihologia maselor , mai ales cand este vorba de mase de romani ...
     Pentru ca si la voi vine ...DECONTUL votului maselor , ca si la ...partidul de la inceputul acestor randuri . Veti vedea , fiti siguri ...
 
    Acum , in incheiere , sa fiu in locul d-lui boc , nici ca mi-as face vreo problema , si de ar fi sa cada guvernul . Pai , cum de ce ? Pentru ca d-l Basescu va avea , dupa aceea , din nou , posibilitatea sa numeasca un nou premier : Si doar n-o s-o numeasca in functia asta pe doamna Elena Udrea , ca asta e femeie desteapta ...si el insusi stie cat e ea de desteapta ...Si cum sa ...obtii tu insuti functia de premier , vezi modelul Putin , daca ...ai drept contracandidat o femeie , si inca una ...si desteapta ...Apelezi la unul pe care , mai tarziu , nici nu e nevoie sa-l darami tu insuti , ca pica el singur , si fara ajutorul ...strazii , vinovatul ...
    Si asa ...le faci si inca o data ...sac ...si micutilor din PNL - care , ce tupeu pe ei , vor ca sa guverneze si sa scoata tara din rahat singuri , auzi , singuri , cand noua , PDL-ului , ne-au trebuit si ani si ajutoare de nadejde , jghe ,  sa o ...bagam acolo , in rahat , pana la  gat ' . Si le faci sac si  ...prezidentiabililor din PSD , care , dupa ce ...ne incurca ploile atat de abil aranjate incat , calculat , urmau  sa piarda motiunea de cenzura contra noastra sambata 12 iunie , o  tin ai dracului una si buna , ca nu .si nu , si ca ..vor vota in parlament ...contra noastra ,numai si numai marti , neobrazatii , asa cum am zis noi insine ... prin Roberta noastra , inainte de a ne suci atat de ...prezidential ...si , mai ales , diplomatic ...(Mama, mama , ca nu stiai tu ce diplomat sunt , mai ales la numaratoare ..Si la logica ,unde ...inseamna , in a patra ,  si atat ; a cincia ,a  sasea , a saptea , a opta ,a noua sau a zece  zi ,eteceterea , etecetera , fiind ...nu dupa a treia zi  , ci ...inainte de aceasta ...Si mint ... cei care sustin ca nu inseamna , si ca < musai in a  patra zi  >ar fi trebuit scris chiar asa  ...Niste pleonastici ...)
     Asa , ca sa stie si poporul , cine nu respecta ...Constitutia in Romania ...Si cat de ...ilegala va fi motiunea asta de neincredere in guvern , de o vom primi marti 15 iunie , in mod precis , la pensii o vom primi , si nu vom putea scapa tara de imensa povara a pensiilor astea amarate , de care se tot agata , ca gaia de mat , supravietuitorii Auschwitz-ului nostru mioritic   ,instituit ad hoc impotriva lor ,dupa decembrie 1989 , prin forta lucrurilor , zicem noi , aici , la ei  acasa ...Adica aici , in mijlocul familiilor lor ,in spiritul omeniei romanesti  si al ambientului cunoscut si tonic , fabrici , blocuri , cinematografe si teatre etc.  ridicate de ei insisi in tinerete , fara disconfortul presupus si de un alt peisaj , si de o calatorie cu trenul , confort bou vagon , cum au fost obligatii nefericitii aia de alta data ...Ca una este sa mori pe meleaguri straine , sub lozinca , dupa gardul de sarma ghimpata , sau , cu banutii in buzunar , la coada , la Alimentara din Amzei , in speranta ca , macar acolo , in centru , se baga ceva de-ale gurii ,ca pe vremea comunistilor , in ultimii ani dinainte de 89 , si alta e sa mori acum asa , la tine acasa ,langa noul supermarket ,ridicat pe fostul loc de joaca al copiilor si nepotilor tai , plecati la cules de capsuni sau de castraveti ,prin Spania , Germania sau Italia , salivand in fata vitrinelor pline de de toate si invidiind nu atat semenii tai care au si cumpara , cat cainii maidanezi care , fara sa ceara , tot le mai ia cineva apararea , si tot li se mai arunca cineva cate ceva de-ale gurii , gratis ... Si ...la adapostul unde sunt dusi cand sunt prinsi ...au o alocatie de hrana mai mare decat pensia ta pe zile viata , si mai primesc in schimb si ingrijiri medicale gratuite , fara co-plata , si fara ...medicamentre compenste si gratuite ...din a caror existenta  ...traiesc numai cei ce tot fac, desfac si refac mereu si mereu listele ...Dar mori macar multumit ca ti-ai platit impozitele , intretinerea , lumina si telefonul ...Sa ai de unde le raspunde copiilor ca ...totul e bine , ca va fi si mai bine , si ca ...fie painea cat de rea ...tot mai buna-n tara mea ...Ca daca afla adevarul si se intorc si ei acasa , de dragul tau sau de mila ta , de unde ...aici ...cules de capsuni , de castraveti si de ...orice , cand mai toate sunt din import...Ca si baniii tai de pensie , vezi , vezi , nerecunoscatorule , tot din ...import sunt  ...Pofticiosule ...
     Acum , adevar graiesc voua , in lume , unii iau despagubiri , si le iau pe bune , pentru ca ei si ai lor au fost trimisi de nazisti in lagarul cutare sau  cutare , la Auschwitz , la Buchenwald sau la Dachau ...
    Daca ai rabdarea necesara , si taria de caracter necesara , si ai grija sa-ti iei si ...compensatele si gratuitele ...necompensate si negratuite ... peste 30 , peste 40 sau peste 50 de ani , cand se va acorda si fostilor pensionari  din... lagarul de ...ne-munca fortata ,  numit azi  Romania , sume compensatorii , vei primi si tu ...o pensie care te va despagubi de toate  umilintele ...Si de incalcarea tuturor principiilor , ale caror consecinte le-ai suportat si mereu le tot suporti , ca si azi ...Pana atunci insa ...fruntea sus , pieptul drept ,  , si cu cantec inainte ...mars ...
   Traiasca noua societate democratica romana ,corupta , clientelara si egoista ( Citat din Presedintele Basescu ) ...plina de bune intentii ( Citat din ...memoria colectiva ...post revolutionara ... ). Traiasca in veci principiile afisate azi in Romania la toate coltuile , inclusiv cei care le scriu , le citeaza si le incalca ... presedinti ,partide , ministri , parlamentari , fara deosebire de sex, religie sau de apartenenta politica ...  
   Si traiasca P.D.L.,  singura forta politica din Romania , nu doar con-ducatoare ...ci , mai ales , con-dusa , care , dupa declaratiile propriilor sai conducatori ...ne-ar mai fi putut minti inca o jumatate de an , un an , dar care , acum , subit , a considerat , ca o datorie de onoare , ca trebuie sa ne spuna adevarul adevarat : ca tot ceea ce au pierdut ei , prin incompetenta si ineficienta  , adaugat furturilor si privatizarilor asimilate acestora  , trebuie platit de noi ...cei furati , si nici macar de noi toti , ci numai de bugetari si de pensionari .
      Si daca cineva dintre ei se opune ...genocidului care urmeaza a ni se aplica , este exclus din ...cor . Si asta dupa ce... este trecut fortat la o alta voce decat aceea cu care l-a inzestrat mama natura : Adica dupa ce , politic , este trecut de la bas la...altiste.
 
Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971