Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011
Anul 2010
Anul 2009 periodic nr. 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
SCURTĂ DESCRIERE A ACESTEI REVISTE
DEZBATERILE NOASTRE
O NOUA DEZBATERE : « PARTIDE DE DOCTRINĂ SAU GRUPĂRI DE INTERESE FĂRĂ PRINCIPII
FRAGMENTE DIN ROMANUL « FEMEIA, FIE EA REGINĂ…
FRAGMENTE DIN ROMANUL ,,FEMEIA, FIE EA REGINĂ...\"- continuare
FRAGMENTE DIN ROMANUL ,,FEMEIA, FIE EA REGINĂ...\"- continuare II
CONSOLIDAREA MICII GOSPODARII RURALE ÎN ZONA DE MIJLOC A CURSULUI IALOMITEI
Amplificarea activităţii economice în zona VALEA PRAHOVEI
APEL CÃTRE PRIMARII COMUNELOR ROMÂNIEI
COMPLETĂRI LA BIOGRAFIA LUI EMINESCU?
CONSTANTIN FROSIN PREZINTĂ ÎN LIMBA FRANCEZĂ POEMELE LUI ION BARBU
GEORGE ANCA PREZINTĂ ÎN LIMBA ENGLEZĂ TREI POEME PE O TEMĂ CLASIC-ROMÂNEASCĂ
POEZIE CONTEMPORANĂ ROMÂNEASCĂ - Versuri de George Anca
Versuri de Rodica Elena LUPU
Corneliu FLOREA - DORURILE OANEI PELLEA
Despre cărţi şi noi apariţii editoriale - VOLUME DE: Feodor Angheli, Rodica Elena Lupu, Elisabeta Iosif, Georga Roca, Abhel Bardac, Carmen Catunescu, Florica Bud, si publicatiile \"AMANAHUL ASQLR\", \"Cetatea lui Bucur\", \"Dor de dor\" COMENTATE DE: Al.Florin Tene, Constantin Frosin, Melania Cuc, Ion Balu, Adrian Erbiceanu, Ionut Caragea, Cezarina Adamescu, Constantin Mitulescu, Pamfil Biltiu
CĂRŢI ŞI NOI APARIŢII EDITORIALE - CONTINUARE
CĂRŢI ŞI APARIŢII EDITORIALE - CONTINUARE 2
Partea întâi „DIN FOLCLORUL INTERNETULUI”: anecdotele vremii culese de George ROCA şi Cezar TEODORESCU:
TABLETA MEFIETICULUI
Să salvăm Casa Haret!
RUBRICA LUI Ioan LILĂ - PASO DOBLE 3
OFERTE!
CASATORIE

  
Preluăm din revista „ROMANIAN VIP“  o rubrică  numită „TABLETA MEFIETICULUI” concepută de domnul Paul Maria MEFIETIC, care se prezinta ca: „epi-gânditor, scriitor, om de glume, om de critică, matematician de renume, muzician, muzicant (nu lăutar!), om cu muza amuzamentului în buzunar etc.“

paul maria mefietic
se prezintă folosind doar litere mici:
 
18 iulie 1956   nu m-am născut, ci am fost născut în cristian, lângă braşov
 
1960-1963 grădiniţa în limba germană, la cristian
 
1963-1971 şcoala generală în limba germană, la cristian
 
1972-1974 liceul silvic brăneşti, la margine de bucureşti
liceul silvic timişoara, transferat disciplinar, în ciuda rezultatelor bune la învăţătură şi foarte bune la matematică; în clasa a zecea am refuzat să fiu ales secretar utc pe liceu. cerându-mi-se să expun motivele refuzului am spus în şedinţă că „veveriţa mănâncă nuci, bursucul merge pe sub pământ şi există în mod sigur un popă la buzău“. vot de blam.
 
1975-1976 armata, la termen redus (nu la cap)
 
universitatea braşov, facultatea de matematică-informatică. deoarece nu eram hotărât la care facultate să-mi încerc norocul, n-a fost nevoie de ore de „meditaţii“. am fost al treilea admis din doar 4 incorporabili - adică penultimul.
 
1977, oct. moare fratele meu în vârstă de 25 de ani, student tot la matematică-informatică. vina o poartă statul român.
 
profesor de matematică la şcoala generală cristian, deşi am absolvit facultatea cu nota cea mai mică pe întreaga ţară. fapt care îmi dă dreptul să afirm că profesorii nu prea au contribuit la formarea mea. odată cu cererea de emigrare am fost exclus din învăţământ. rămas utc-ist până la vârsta maximă (28 de ani), a trebuit să fiu exclus şi din acea organizaţie.
 
diferite ocupaţii: deratizare, dezinsecţie, salahor... în astfel de situaţii nu mai ai prieteni „cu situaţii“. în cârciumă, un tovarăş (cu alţii, nu şi cu mine) colonel de miliţie numit şoş mă obligă să îmi tund părul. şedinţe cu securitatea... în 1987 primesc actele de emigrare.
 
plecarea definitivă în rfg. înainte de plecare te mai jefuiesc de câteva ori statul şi angajaţii lui (icral, vama, vameşii, ...).
 
din 1993 angajat al guvernului german într-un centru de calcul. 2000 Mircea Mihãieş îmi publicã texte în revista orizont literar.
 
în 2003 public o lucrare la congresul matematicienilor români, deşi nouate mondială, trece neobservată.
 
2004, în urma a 6 scrisori de contactare, refuz să fiu înscris pe listele „primilor 2000 de intelectuali ai secolului 21“ la universitatea cambridge.
 
 
PRIMA TABLETA:
 
motto:
nu poţi trece de două ori acelaşi râu,
 a afirmat heraclit.
 
nu poţi nici (măcar) o dată trece acelaşi râu, ar fi completat un elev al lui heraclit.
io zic că nu poţi trece de două ori acelaşi.
(probabil va completa oarecine că nu poţi nici măcar o dată trece acelaşi)
 
nu putem obţine o clonă a lui Isus, pentru că a plecat de pe terra şi nu avem celule de la el. numai el ştie cum a învins gravitaţia şi a plecat. cu trup cu tot. (lumina îmi zgârie riduri pe faţă; victorie în a continua să fi fost, am vrut să rămân un timp după mine.)
 
(...) ci poate clonăm altceva, vreun sfânt petru, vreun papă. au vreo iudă. sau poate ceva chiar mai vechi, vreun om de cromagnon. vreun faraon mai fara()om., ceva acolo. adică cineva. căci, omul fiind curios din fire, de clonare nu scăpăm. aha!, de-asta şi-o fi luat Isus şi trupul cu el., când a plecat.
 
cucerind un pol sud şi-o sahară dinspre albuş spre gălbenuş zboară păsări plutind cu()cuib la subţioară. în()frâng gravitaţie.
 
Jesus Christ super-star., oare la musulmani (n-)ai şanse să re în vii a treia zi. după deces? aşa ca să de vii mecca-star.
 
ridicarea la sferă: (preotului nicolae floroiu)
- Doamne, zice gogu către Dzeu, atotputernic fiind, poţi construi un bolovan atât de mare, încât sã nu-l poţi ridica?
- să vedem, zice Dzeu (nu-i hi tu alde aristotel filosofu?) şi, la un semn tip fiat lux, adună toată materia din univers prin cosmos: planete, sori, galaxii, comete, hăuri negre, albe găuri, corpuri cel()este laolaltă întru un singur bolovan.
- acu de pe care planetă vrei să-l ridic?
însă vorbea singur că gogu era bolovan (adică una cu bolovanu). planetele toate întru un pietroi, împreună cu noi urâţiţi de defectul gândirii şi caracterului; universul, fost sistem de semnale între fiinţe imense, licărea prin stele pauze şi silabe. arheologia aşteaptă să fie publicată. nimicuri scumpe, cioburi de lut din care  răposaţii zâmbesc eternităţii, clopote de argilă pe undeva prin lut; orizonturile certe, munţi în neclintiri masive. statictotu. niciomişcare. nicioplanetă. din zare în zare. ce de la ce să mai depărteze?
 
ca o sală de clasã zburând nefalism hidric* şi dirigenţie în cosmos, extraterestra staţiune mir, declimatată, a supravieţuit conjectural patriei mumă (poate) deoarece în imponderabilitate nu se poate turna promilă în pahar, trebuind să se bea direct din sticlă, nu la fel, dar întocmai ca şi pe pământ: nicãieri nu se bea mai mult decât peste tot.
 
(*dacă nefalism înseamnă abstinenţã totală de alcool, atunci nefalismul hidric o fi renunţarea la alcool cu apă)
 

 

Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971