Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011
Anul 2010
Anul 2009 periodic nr. 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
SĂRBĂTOAREA NAŢIONALĂ A LIMBII ROMÂNE Memoriu către Comisiile Parlamentare privind instituirea Zilei Naţionale a Limbii Române - Ovid Densuşianu despre limba română
UN DEMERS DE DEMNITATE ROMÂNEASCĂ DIN PARTEA UNUI PRLAMENTAR; Apelul domnului senator Iulian Urban
NISTE SUBLINIERI ALE REPREZENTANTULUI UNEI FIRME ELVETIENE IN ROMANIA, CITATE DE DL. SENATOR
PATRIMONIUL CULTURAL PRIN FAPTA PERSONALA
ADUNAREA GENERALA A ASOCIAŢIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA - Declaraţia partidelor parlamentare privind agenda comunelor
PACTUL NAȚIONAL PENTRU AUTONOMIE LOCALĂ
APELUL REVISTEI ,,ALBINA ROMÂNEASCĂ\"
SPRE A NU DA UN ASPECT TRIUMFALIST CELOR AFIRMATE PÂNĂ AICI: - Articole de Dan Ghelase şi Nicolae Iuga
EUGEN DORCESCU
GEORGE STANCA
GEORGE ROCA
IOAN LILĂ
LA BISTRIŢA-NĂSĂUD, UN BARON AL LUI DRACULA (SAU, MAI DEGRABĂ, AL LUI Bram Stocker)
FESTIVALUL ,,ROMEO ŞI JULIETA\" LA MIZIL
PREMIANŢI LA FESTIVAL
OPINII ALE PARTICIPANŢILOR
ANUNT PENTRU CEI INTERESATI DE DIGITALIZAREA LITERATURII
LITERATURA VIRTUALĂ ŞI CURENTUL GENERAŢIEI GOOGLE
sectiunea 2 - LITERATURA VIRTUALĂ ŞI CURENTUL GENERAŢIEI GOOGLE
secţiunea 3 - LITERATURA VIRTUALĂ ŞI CURENTUL GENERAŢIEI GOOGLE
APEL CĂTRE TOATE ORGANIZAŢIILE CARE ÎNTRUNESC SCRIITORI DE LIMBA ROMÂNĂ
ARMELE DE LA CIOROGÂRLA UN REPORTAJ CU MULTE ŞI FOCOASE BOMBE prezentat din cartuşierele de diverse culori ale poetului şi generalului în rezervă NICOLAE ROTARU

PRINTRE RÂNDURI, GÂNDURI ŞI SENTIMENTE, MIZIL 2009


    Cred că ceea ce emoţionează la parametrii înalţi este greu de prins în cuvinte, iar manifestarea de la Mizil a fost o întâlnire de suflet, încărcată de frumos şi nobile sentimente. Voi păstra pe retina memoriei momentele de excepţie, organizarea impecabilă, freamătul şi efervescenţa organizatorilor care parcă s-au multiplicat prin sine, fiind alături de fiecare invitat. Voi păstra în buzunarul inimii întâlnirea cu personalităţi marcante ale lumii culturale. Ce s-a întâmplat la Mizil a fost un act de curaj şi nobleţe sufletească manifestată în formele cele mai elevate... Într-o lume bulversată şi parcă lipsită de far călăuzitor, e un act de curaj, aducerea aminte şi polarizarea energiilor într-un elogiu adus IUBIRII.

FELICITĂRI COLEGILOR CARE AU ORGANIZAT ACEST EVENIMENT. MULŢUMIRI CĂ, PRIN ACŢIUNEA LOR, MI-AU OFERIT OCAZIA DE A-MI ÎNMIRESMA SUFLETUL CU CELE MAI ALESE EMOŢII.


Cu deosebită admiraţie, prof. Mihaela Luncă - Alba Iulia

   Mă leagă deosebite amintiri de Mizil. Întâi pentru că sunt ploieştean de origine, adică de la o aruncătură de băţ  (cu bazooka, e adevărat), apoi pentru că drumurile mele de vacanţă spre bunici treceau obligatoriu prin Mizil, spre Glodeanu Siliştea. Aşa că, oarecum, meleagurile astea nu-mi sunt de-a dreptul străine.

   Dar oamenii, pe oamenii aceştia nu am avut prilejul să îi cunosc. Auzisem, ca omul, de luptele ca acceleratul să oprească şi în Mizil, citisem de un Romeo şi Julieta băştinaşi, dar atât.

    Ei bine, am avut privilegiul să fiu în centrul unui eveniment cultural cum mari metropole cu ifose nu sunt în stare să organizeze. Cu forţele lor modeste, aceşti oameni inimoşi au lansat provocarea acestui festival , „Romeo şi Julieta la Mizil” de care s-a auzit şi se va mai auzi cu siguranţă. Un festival foarte curat şi corect organizat, cu invitaţi de soi, cu recitaluri de primă clasă şi cu un vin..., pardon, nişte premii, jos pălăria!

Mulţumesc, Mizil, mulţumesc organizatorilor, şi abia aştept ediţia următoare!

Să ne lăudăm un pic!

În această zi de gală,

Capitala-i mizilic

Iar Mizilul capitală!

Laurenţiu Ghiţă

Premiul „Agatha Bacovia”, Epigramă

M-am întors de la Mizil cu senzaţia că am revenit din capitala culturală a judeţului Prahova.

Va felicit pentru extraordinara performanţă, de a organiza, alături de colegii dumneavoastră, o manifestare culturală de excepţie.
Sunt sigur că Ion Luca Caragiale, care a participat la manifestarea dumneavoastră prin COLECŢIA CARAGIALE, cea mai mare colecţie din lume de portrete ale unei personalităţi a culturii universale, ne-a privit, de acolo de sus, cu mândria că este prahovean.

În speranţa că ediţiile viitoare îmi vor întări această convingere vă felicit încă o dată.

Cu deosebită consideraţie,
Nicolae Ioniţă

 


[…] La masa festivă am stat lângă o doamnă, participantă la concurs, care i-a reproşat subtil dlui Laurenţiu Bădicioiu faptul că nu a fost onorată cu o distincţie la festivitatea de premiere. Am citit acasă lucrările dumneaei şi nu mi-am dat seama dacă a participat la secţiunea epigramă, calambur, poezie, proză scurtă, fabulă, enigmistică sau literatură SF, că scrierile respective sunt sub orice critică, de neînţeles, încât pot spune: ,,Mare e grădina Ta Doamne!”Acest tip de participant, cu tupeu, văzându-se azi publicat, la concursul viitor, dacă nu i se acordă Marele Premiu, face scandal şi este vai şi amar de organizatori. Vinovaţi sunt cei ce i-au tipărit inepţiile.

  Cu cele mai alese sentimente,

Un participant pretenţios,

 C.Tudorache

Ajungând acasă mi-am dat seama că totul a fost un vis. Un vis frumos şi tot ce-i splendid, e puţin. Aşadar: Mizilul amintiri plăcute-mi lasă, / Umor şi voie bună cu toptanul- / Şi zău, că n-aş mai fi plecat acasă… / Dar am plecat să pot veni la anul! Sau altfel spus: Plecând spre Iaşi, atâta doar / Afirm, cu inimă curată: / Aşa Spectacol, zău, mai rar… / Păcat că-i la un an o dată!

 Cât despre Sărbătoarea Liceului „Gr. Tocilescu”, despre slujitorii de ieri şi de azi ai acestui renumit lăcaş de învăţământ, numai cuvinte frumoase, şi anume: La „Tocilescu” să aflaţi / Şi nu sunt vorbe goale, seci / Că dascălii sunt toţi notaţi / Cu note doar de douăzeci! Liceul este demn de numele ce-l poartă, se mândreşte pe bună dreptate, cu înaintaşii: Grigore Tocilescu, George Ranetti, etc. şi cu actualii profesori: Victor Minea, directorul liceului, Milena Covaliuc, director adjunct, Aura Frusinoiu, Laurenţiu Bădicioiu şi tuturor celorlalţi le spun:

 La revedere în 2010.

Vasile Larco, Iaşi, 31 ianuarie 2009

   De multe ori, concursuri precum cel organizat de fostul meu coleg de facultate şi actualul profesor de literatură română Laurenţiu Bădicioiu, au un iz provincial. Texte mediocre sunt notate pozitiv şi ridicate artificial la rang de literatură veritabilă.

Aceasta fiind trista regulă statistică, concursul de la Mizil reprezintă o fericită excepţie. Mă refer în special la secţiunea poemelor de dragoste, de un foarte bun nivel în ansamblu, şi cu câteva individualităţi poetice deja conturate. Am citit cu reală surpriză şi cu efectivă încântare texte publicabile în orice publicaţie culturală centrală. Literatura actuală, scrisă de oameni tineri şi foarte tineri, dă semne de vitalitate (şi) la Mizil.

Felicitări aşadar participanţilor şi organizatorilor, cu o menţiune specială pentru sufletul manifestării: Laurenţiu Bădicioiu.”

Daniel Cristea-Enache

 

Mult mai mult decât o sărbătoare obişnuită. Eveniment de înaltă ţinută care, prin prestanţa şi prestaţia invitaţilor, a produs, aproape pe tot parcursul desfăşurării, emoţii, vibraţii, trăiri, parcurgându-se, prin adevărul şi lumina celor spuse, întregul areal dintre zâmbet şi lacrimă.

Felicitări, felicitări, felicitări celor care au făcut să fie acele momente!

Emil Proşcan, primarul oraşului Mizil

 

Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971