Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011
Anul 2010
Anul 2009 periodic nr. 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
VĂ PREZENTĂM UN PORTAL DESPRE CULTURA ROMÂNIEI
EDITURA NOASTRA ON LINE
DEMERSUL NOSTRU LEGISLATIV PRIVIND INSTITUIREA ZILEI NATIONALE A LIMBII ROMÂNE
EPIGRAMELE LUI 2009 DE C.BERBENTE
PROF. DR. VIOREL ROMAN DE LA UNIVERSITATEA DIN BREMEN DESCRIE CRIZA
INTERVIU MARIA-DIANA POPESCU - LUCIAN HETCO
DESPRE VOTUL UNINOMINAL - PROFESORUL DAN BRUDAŞCU
FORME SI EXPRESII SEMNATE PANAITE CHIFU
INSCRIPŢIE LA TOMA GEORGE MAIORESCU
VALERIU MATEI ...CĂMAŞA LUI GRIGORE VIERU
GEORGE ROCA... RECVIEM PENTRU GRIGORE VIERU
INTERVIU CU NICOLAE DABIJA DE CLAUDIU TÂRZIU
MELANIA CUC ÎN 3 CĂRŢI COMENTATE DE NICOLAE GEORGESCU
VICTORIA MILESCU PREFAŢATĂ DE FLORENTIN POPESCU
O NOUĂ REVISTĂ ”ACASĂ”
NOUA CARTE A LUI LIICEANU
LIVIU IOAN STOICIU: PE MÂNA CUI A ÎNCĂPUT UNIUNEA SCRIITORILOR
APEL CĂTRE PRIMARII COMUNELOR DIN ROMÂNIA
Patria mea- Limba română

Ne adresăm tuturor personalităţilor şi instituţiilor care au susţinut pe parcursul anului 2008 demersurile noastre privind instituirea Zilei Naţionale a Limbii Române mulţumindu-le pentru bătaia inimii şi raţiunea spiritului românesc pe care şi l-au demonstrat. In acelaşi timp, îi informăm că, în legislatura trecută, am obţinut înscrierea propunerii legislative pe situl Senatului, fiind pusă în circuitul avizărilor. Urmează ca, în această legislatură, să ajungem la votarea Legii.

Dintre membrii Parlamentului trecut care au semnat expunerea de motive privind legea propusă de noi, fapt pentru care le exprimăm tuturor recunoştinţă, domnii Gheorghe David (Timiş), Alexandru Pereş (Alba) şi Mădălin Voicu (Giurgiu) au fost realeşi putând să ne sprijine în continuare pentru desăvârşirea demersului. Dar, în acelaşi timp, îi rugăm pe fiecare dintre cei care citesc acest mesaj, vă rugăm pe toţi, stimaţi cititori, să-i informaţi pe parlamentarii din zona în care vă aflaţi despre această propunere legislativă adoptată până acum în cunoscute localităţi româneşti prin peste 40 de Hotărâri ale Consiliilor Locale, prin participarea multor comunităţi ale românilor din străinătate şi prin manifestări stabilite de importante organizaţii neguvernamentale. Propunerea legislativă pentru proclamarea Zilei Naţionale a Limbii Române (în ziua de 30 august, cu manifestări începând în 29 şi încheindu-se în 31 august) este înregistrată la Biroul Permanent al Senatului României cu nr: B.559/ 28. 10. 2008, a primit avizul favorabil al Consiliului Legislativ în ziua de 5. 12. 2008 şi a fost trimisă în aceeaşi zi pentru “punct de vedere la Guvern”. Cunoscând aceste date precum şi expunerea de motive semnată de colegii lor anteriori, parlamentarii pe care veţi avea bunăvoinţa să-i aduceţi alături de ţelul nostru vor putea grăbi formalităţile legislative în aşa fel încât pregătirea pentru manifestările, sărbătoririle şi sesiunile ştiinţifice din anul 2009 să înceapă cât mai din timp.

Contând pe faptul că, pentru aceste manifestări, vom primi în continuare nepreţuitul Dumneavoastră sprijin, vă rugam sa constataţi dumneavoastră înşivă faptul că portalul nostru internet începe să se dezvolte devenind liantul unei mişcări culturale şi de emancipare intelectuală a localităţilor şi comunităţilor noastre, tocmai în spiritul propunerii legislative pe care am făcut-o. Fluxul său de ştiri culturale care vin din toată ţara şi se aşează pe harta fiecărui judeţ, ne demonstrează că afirmarea românească, măcar prin cultură deocamdată, se poate face. Acest “Flux” trebuie susţinut. În fereastra de pe prima pagină, oricine poate introduce oricând o ştire care să-i popularizeze acţiunile şi înfăptuirile. Am ajuns la capacitatea de a dona mai multe mii de cărţi spre descărcare gratuită şi aşteptăm ca, prin Dumneavoastră, numărul acestor titluri să crească. Publicăm, cu colaborarea Dumneavoastră, o serie de reviste on-line şi oferim link-uri către toate revistele culturale şi toate ziarele locale sau centrale din ţară şi din diaspora românească şi către foarte multe instituţii culturale de importanţă naţională printre care, în primul rând, se află bibliotecile care au servicii on-line şi care, prin efortul pe care-l facem în comun cu primarii din Asociaţia Comunelor României pot, intermediate de noi, să ajungă la tineretul satelor ştergând unele diferenţe ale marilor dezavantaje cultural-educaţionale. Am inaugurat, în acelaşi scop, un meniu de cursuri şi expuneri pentru universităţile populare, punându-le la dispoziţia tuturor edililor care vor să reabiliteze aşezămintele culturale, în aşa fel încât să nu fie nevoie de cheltuieli pentru conferenţiari.

Prin toate aceste acţiuni şi pentru succesul tuturor acestor acţiuni, începem anul 2009 cu toata încrederea în sprijinul pe care ni-l veţi acorda!

Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971