Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011
Anul 2010
Anul 2009 periodic nr. 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
VĂ PREZENTĂM UN PORTAL DESPRE CULTURA ROMÂNIEI
EDITURA NOASTRA ON LINE
DEMERSUL NOSTRU LEGISLATIV PRIVIND INSTITUIREA ZILEI NATIONALE A LIMBII ROMÂNE
EPIGRAMELE LUI 2009 DE C.BERBENTE
PROF. DR. VIOREL ROMAN DE LA UNIVERSITATEA DIN BREMEN DESCRIE CRIZA
INTERVIU MARIA-DIANA POPESCU - LUCIAN HETCO
DESPRE VOTUL UNINOMINAL - PROFESORUL DAN BRUDAŞCU
FORME SI EXPRESII SEMNATE PANAITE CHIFU
INSCRIPŢIE LA TOMA GEORGE MAIORESCU
VALERIU MATEI ...CĂMAŞA LUI GRIGORE VIERU
GEORGE ROCA... RECVIEM PENTRU GRIGORE VIERU
INTERVIU CU NICOLAE DABIJA DE CLAUDIU TÂRZIU
MELANIA CUC ÎN 3 CĂRŢI COMENTATE DE NICOLAE GEORGESCU
VICTORIA MILESCU PREFAŢATĂ DE FLORENTIN POPESCU
O NOUĂ REVISTĂ ”ACASĂ”
NOUA CARTE A LUI LIICEANU
LIVIU IOAN STOICIU: PE MÂNA CUI A ÎNCĂPUT UNIUNEA SCRIITORILOR
APEL CĂTRE PRIMARII COMUNELOR DIN ROMÂNIA

 

 EDITURA NOASTRĂ ON LINE

 

 

 

Pe lângă lansarea şi menţinerea pe internet a producţiilor proprii, portalul nostru s-a dovedit o utilă şi solicitată interfaţă între publicul cititor sau căutător de cultură şi un mare număr de publicaţii, instituţii culturale, personalităţi din lumea creaţiei.

Se realizează astfel o adevărată reţea culturală de relaţii directe între cei care caută şi cei care produc actul cultural, tocmai ca o formă de viaţă intelectuală modernă în societatea noastră, pe care dorim să o întregim cu o editură şi un sistem de distribuţie de carte on-line cât mai lipsite de aspect comercial. Menirea şi credibilitatea lor faţă de cititor ar fi cea de a-l pune în legătură directă cu autorii şi cu producţiile editoriale.

În acest scop, redacţia noastră alcătuieşte în prezent liste de propuneri cerute de la autori, propuneri în legătură cu care îşi ia libertatea să le selecţioneze şi să le catalogheze conform politicilor cultural-formative pe care le urmăreşte, venind apoi ca, în portalul http://www.cartesiarte.ro/ , să lanseze EDITURA NOASTRĂ ON-LINE.

În spaţiul ei, editura va publica săptămânal coperte şi prezentări de cărţi pe care le lansează, cu un link spre extrase din cartea respectivă, în aşa fel încât cititorul să aibă, virtual, aceeaşi posibilitate de a-şi face idee despre un volum răsfoindu-l în standurile unei librării. La această prezentare se va ataşa adresa de contact a scriitorului sau editorului respectiv, la care cititorul poate comanda volumul în întregime, fie pe CD, fie în ediţie tipărită.

Pregătindu-ne în acest moment să ne organizăm colecţiile, intenţionăm să lansăm atât cărţi noi, cât şi să punem în circuit sub sigla noastră cărţi deja apărute. Această modalitate se poate vedea şi acum în meniul „download” al portalului nostru, unde oferim, spre descărcare gratuită, cărţi ale colaboratorilor care le-au propus.

Spre deosebire de această modalitate, EDITURA ON-LINE nu va mai oferi descărcarea gratuită a întregii cărţi, decât dacă doreşte aceasta autorul, ci doar a unor extrase din ea, prin care cititorul să se convingă dacă o va comanda apoi de la autorul sau editorul respectiv. Pentru acest serviciu, autorul nu are nici un fel de obligaţie faţa de noi, în vreme ce în relaţiile cu editorii trebuie ţinut seama de micile obligaţii prevăzute legal.

Aşteptăm, aşadar, propuneri din partea autorilor şi editorilor. Ele trebuie să conţină, mai întâi, o prezentare de maximum 600 de semne; apoi coperta în format PDF şi conţinutul întregii cărţi paginată pentru tipar în programele „Pagemaker” sau „Quark” şi transpuse în format PDF. Din acest conţinut, autorul va alege sau va indica unele fragmente (nu mai mult de 20% din întreaga carte) pe care să le oferim spre edificare cititorului.

Considerăm că aceste precizări sunt destul de limpezi pentru cunoscătorii computerului, în aşa fel încât noi să facem acest serviciu ca demers cultural, fără a ne implica în latura lui comercială. Totuşi, pentru autorii care nu sunt obişnuiţi cu mijloacele on-line, serviciul nostru de tehnoredactare computerizată va stabili în mod colegial nişte tarife la care textele lor să poată fi procesate conform cerinţelor de mai sus şi catalogate editorial, ISBN, transpunere pe CD, etc.

Oferta este valabilă pentru autori ca şi pentru editori, pentru cărţi neapărute încă, dar şi pentru cele apărute, la care se doreşte amplificarea prin ediţia noastră on-line. Prima eşalonare a propunerilor primite va fi comunicată la sfârşitul lunii ianuarie 2009.


Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971