Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012 periodic nr. 1 2-3 | 4-5 | 6-7 | 8-9 | 10 | 9-10 | -->
Anul 2011
Anul 2010
Anul 2009
ACEASTĂ VARĂ FIERBINTE: ORI SE RUPE, ORI SE CRAPĂ!... sau: DESPRE CUM NU MAI AVEM DE ALES Semnează:George Roca, Mihai Berca, Corneliu Leu, Mircea Popescu, Ion Coja, Mihaela Stroe, Constantin Stancu, Magdalena Albu, Alexandru Oblu, George Petrovai, Dwight Luchian Patton, Mircea Bunea, Viorel Martin, Jean Liviu Florian - Partea I
ACEASTĂ VARĂ FIERBINTE: ORI SE RUPE, ORI SE CRAPĂ!... sau: DESPRE CUM NU MAI AVEM DE ALES - Partea II
ACEASTĂ VARĂ FIERBINTE: ORI SE RUPE, ORI SE CRAPĂ!... sau: DESPRE CUM NU MAI AVEM DE ALES - Partea III
ACEASTĂ VARĂ FIERBINTE: ORI SE RUPE, ORI SE CRAPĂ!... sau: DESPRE CUM NU MAI AVEM DE ALES - Partea IV
ACEASTĂ VARĂ FIERBINTE: ORI SE RUPE, ORI SE CRAPĂ!... sau: DESPRE CUM NU MAI AVEM DE ALES - Partea V
SUPLIMENT PORT@LEU
CORNELIU LEU LA 80 DE ANI - Sărbătorit în familie
CORNELIU LEU LA 80 DE ANI - SĂRBĂTORIT DE PRIETENI
CORNELIU LEU LA 80 DE ANI - ARTICOLE DEDICATE (partea I)
CORNELIU LEU LA 80 DE ANI - ARTICOLE DEDICATE (partea II-a)
CORNELIU LEU LA 80 DE ANI - MESAJE
CORNELIU LEU LA 80 DE ANI - MESAJE VENITE ULTERIOR
Ciclul: „MISTERELE DIN PAȘNICUL ORAȘ X…”
Ciclul: „MISTERELE DIN PAȘNICUL ORAȘ X…” - continuare
Tudor LEU - CÂINELE ÎNȚELEPTULUI
Tudor LEU - CÂINELE ÎNȚELEPTULUI - continuare
Două studii despre spiritualitatea gândirii intelectuale de Stelian Gombos
Cinci recenzii de adrian Botez la N.N.Negulescu, Constantin Stancu, Mircea Dinutz, Radu Botiș, Ioan Enache
Studiul despre cancer al unui fizician român
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI- Partea II
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI- Partea III
CORNELIU LEU LA 80 DE ANI

    
    
    
    
 
 
 
 
         
 
                                                 Corneliu Leu văzut de Neagu Rădulescu și de caricaturistul bulgar Boris Dimovici 


SĂRBĂTORIT „IN FAMILIE”...


 Pe 21 iulie Corneliu LEU aniversează 80 de ani. O carte insolita, un roman umoristico-fantastic vine să-l celebreze parafrazand și, uneori, chiar parodiind gravele si austerele idei politice pe care scriitorul le afirmă în publicistica sa. Este vorba de „Câinele inteleptului”, roman semnat de Tudor LEU, care recidivează ca fiu dupa ce a publicat in urma cu cinci ani volumul „Amintirile și răutătile tatălui meu”. De fapt, el chiar precizează într-un avertisment: „Povestea îmi aparține, dar personajul principal și-a însușit ideile tatălui meu, pe care i le punem astfel în valoare întâmpinându-i aniversarea celor 80 de ani”. Fapt pentru care, în addenda chiar publică recentul studiu al tatălui său ”Despre trădarea democrației” care a produs și încă produce multe ecouri în presă. 
Astfel, cititorul își poate da seama că acțiunea romanului dă o interpretare sarcastică ideilor grave despre trădarea democrației, transferând cu ingenuitate umoristică doritele precepte ale societății umane într-un fel de Istorie hieroglifică și plasând asemenea deziderate socio-politice în descrierea efortului tuturor câinilor din lume de a se emancipa față de om și a-și proclama propria lor republică. Avântul revoluționar este condus de reprezentații unei familii de câini care au crescut în casa unui mare om politic, luptător pentru democrație. Ultimul vlăstar, cel care i-a fost chiar ucenic maestrului cu funcții importante în guvernarea unei țări de tradiție, ajunge primul președinte al primei țări cu populație canină și aplică toate ideile pe care le-a deprins printre oameni. Dar , spre a demonstra ce înseamnă să îi iei în serios pe oameni, după o lungă serie de aventuri politice asemănătoare, desfășurate când la câinii liberi, când la foștii lor stăpâni, atât maestrul, în țara lui, cât și discipolul în republica recent înființată, sunt răsturnați de la putere de forțele oculte care urăsc democrația și vor să o subjuge, demonstrând astfel că manipulările unei conspirații secrete împotriva libertăților statale au dimensiuni mondiale și caută să-și subjuge guvernări din toate colțurile lumii.
Cu evidentă tentă polemică, acțiunea romanescă vine să contrazică satirizând idealurile de neatins din demersul eseului de la care s-a pornit. Tragicomic, ea constată că, oricât de diferite ar fi țările și populațiile, de la oameni și până la câini, oculta internațională exercită asupra lor aceeași perfidă conspirație antidemocratică.
Fragmente din această carte am publicat în numărul trecut al revistei noastre și continuăm să publicăm în pagina 4 a acestui număr.
 
Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971