Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012 periodic nr. 1 2-3 | 4-5 | 6-7 | 8-9 | 10 | 9-10 | -->
Anul 2011
Anul 2010
Anul 2009
ACEASTĂ VARĂ FIERBINTE: ORI SE RUPE, ORI SE CRAPĂ!... sau: DESPRE CUM NU MAI AVEM DE ALES Semnează:George Roca, Mihai Berca, Corneliu Leu, Mircea Popescu, Ion Coja, Mihaela Stroe, Constantin Stancu, Magdalena Albu, Alexandru Oblu, George Petrovai, Dwight Luchian Patton, Mircea Bunea, Viorel Martin, Jean Liviu Florian - Partea I
ACEASTĂ VARĂ FIERBINTE: ORI SE RUPE, ORI SE CRAPĂ!... sau: DESPRE CUM NU MAI AVEM DE ALES - Partea II
ACEASTĂ VARĂ FIERBINTE: ORI SE RUPE, ORI SE CRAPĂ!... sau: DESPRE CUM NU MAI AVEM DE ALES - Partea III
ACEASTĂ VARĂ FIERBINTE: ORI SE RUPE, ORI SE CRAPĂ!... sau: DESPRE CUM NU MAI AVEM DE ALES - Partea IV
ACEASTĂ VARĂ FIERBINTE: ORI SE RUPE, ORI SE CRAPĂ!... sau: DESPRE CUM NU MAI AVEM DE ALES - Partea V
SUPLIMENT PORT@LEU
CORNELIU LEU LA 80 DE ANI - Sărbătorit în familie
CORNELIU LEU LA 80 DE ANI - SĂRBĂTORIT DE PRIETENI
CORNELIU LEU LA 80 DE ANI - ARTICOLE DEDICATE (partea I)
CORNELIU LEU LA 80 DE ANI - ARTICOLE DEDICATE (partea II-a)
CORNELIU LEU LA 80 DE ANI - MESAJE
CORNELIU LEU LA 80 DE ANI - MESAJE VENITE ULTERIOR
Ciclul: „MISTERELE DIN PAȘNICUL ORAȘ X…”
Ciclul: „MISTERELE DIN PAȘNICUL ORAȘ X…” - continuare
Tudor LEU - CÂINELE ÎNȚELEPTULUI
Tudor LEU - CÂINELE ÎNȚELEPTULUI - continuare
Două studii despre spiritualitatea gândirii intelectuale de Stelian Gombos
Cinci recenzii de adrian Botez la N.N.Negulescu, Constantin Stancu, Mircea Dinutz, Radu Botiș, Ioan Enache
Studiul despre cancer al unui fizician român
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI- Partea II
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI- Partea III
                                                                                                                                  
                                                                                                                                   


                          


      Dwight Luchian Patton
     DE LA LUMEA LUI
                        STANLEY KRAMER 
                           LA CEA A LUI TĂNASE
 


    Din lumea... lui Stanley Kramer (1013)
      “Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus


* Am un respect deosebit pentru persoanele care, indiferent de nivelul educational, dispun de decenta necesara de a nu intra in domenii de activitate pentru care n-au nici vocatia si nici calificarea necesara si in plus, deloc de neglijat, isi poarta cu demnitate anii petrecuti pe acest zbuciumat mapamond - ma refer la varsta, iar in lipsa unor argumente palpabile sustinute de probe, se abtin de a adjectiva in mod nepermis pe cei care au pareri diferite sau contrarii.
Oricat am dori sa parem de egali, unii suntem mai egali decat altii, datorita - hai sa folosesc un termen decent - unui numar superior de circumvolutiuni, deci dotare cerebrala diferita. Desi realizez ca primatul valorii nu se mai ia in calcul, lumea fiind dominata de primatul prostiei, oamenii cu o dotare cerebrala indoielnica constituind o alarmanta majoritate a locuitorilor planetei. Inclin sa cred ca se va accepta in final ca suntem diferiti ca nivel cerebral si nu putem accepta sine die iesirile infantile ale celor a caror singura virtute este ca au acces la persoane care, datorita functiilor detinute, sunt, cel putin temporar, factori decizionali.
 Wallace Stevans, unul dintre cei mai signifianti poeti ai secolului al XX-lea, eseist si filosof spunea: "Oamenii de exceptie vad lucrurile diferit de majoritatea muritorilor.” Deci, aceptati ca suntem diferiti, desi Sapiens nihil invitus facit.
 In epoca prostiei universale, "trasul de bracinar” a devenit o practica curenta pentru cei la care manierele, in general, lipsesc cu desavarsire, de bune maniere nici nu poate fi vorba. Ce bine ar fi daca ne-am cunoaste lungul nasului si locul pe care-l meritam in societate. Socrate, omul care a influentat filosofia universala, de la Platon pana la S. Kierkegaard, spunea ca "exista un singur lucru bun, cunostintele, si un singur rau, ignoranta.” (There is only one good, knowledge, and one evil, ignorance.) Refuz sa cred ca la nesfarsit, ignorantii vor fi luati in considerare.
Oricum, ca o vaga consolare va improspatez memoria cu legea lui Thumb -The Law of Thumb- care ne spune ca cine gandeste logic este in contrast cu lumea reala. (Somebody who thinks logically is a nice contrast to the real world.) Concluzia care se desprinde, demonstreaza ca lumea in care traim nu are nimic comun cu logica, ofensiva irationalului se face simtita in toate domeniile de activitate, agresiunea (a)normalitatii fiind practica curenta a tuturor cancelariilor lumii, oamenii de valoare fiind marginalizati si nefiind admisi in anumite sfere, in care ignoranta, infantilismul politic si prostia sunt caracteristici dominante.
Chiar daca nu este pe placul purtatorilor ilegali de creier si al celor a caror dotare cerebrala ar starni pana si hazul copiilor de la grupa mica a unei gradinite situata undeva prin Muntii Calimani, revin la Berttolt Brecht si la "Teroarea si mizeriile celui de-al treilea Reich”, amintindu-va ca "lumea va ajunge in pragul prabusirii, a autodesfiintarii atunci cand neinitiatii, nestiutorii, oamenii mai putin dotati cerebral, vor da lectii celor initiati, stiutori si dotati cerebral. Analizati la nivel planetar de cine suntem condusi si realizati ca prabusirea Mapamondului este iminenta, contributia majora ne apartine prin acceptarea la nesfarsit de a fi condusi de cei mai ignoranti si mai sarlatani dintre noi.
Desi Franklin Delano Roosevelt, singurul presedinte American care a castigat 4 mandate prezidentiale, nu se numara printre favoritii mei, din cauza faptului ca dupa perioada 1929-1933, criza generala a capitalismului, a dorit introducerea in Statele Unite ale Americii a sistemului comunist, fara a realiza ca cel mai bun sistem politic devine nefunctional daca este aplicat de "ciocanari” si nu de oameni de valoare, doresc sa va refamiliarizez, doar, doar se va retine ceva, cu una din emanatiile cerebrale ale lui Eleonor Roosevelt, sotia presedintelui, decedata la 81 de ani ca membra activa a Partidului Comunist American: oamenii educati discuta despre idei; oamenii mai putin educati, discuta despre evenimente; oamenii needucati, discuta despre persoane - oameni, mai pe limba stramoseasca, nu-i duce cerebelul decat la barfe si improscarea cu neadevaruri a celor care, sub toate aspectele, se afla la ani lumina de ei. Cel mai mare deserviciu facut unei comunitati si asa destul de antagonica apartine acestor categorii de persoane.
Motivul pentru care nu progresam si avem statutul existent, a fost explicat  inca din secolul al XIX-lea de filosoful Frederic Bastiat, care ne-a lasat spre stiinta ca "progresul unei comunitati, natiuni depinde de nivelul relatiilor sociale existente intre membrii comunitatii respective.” Cat timp vom tolera printre noi asemenea factori distructivi, sa nu ne mai mire adjectivari de genul “Haiti al Europei”, “Somalia Europei”, “Paria Europei”si altele similare, provenite din partea unor persoane de prima marime, inclusiv profesori universitari.
Raman tot in asteptarea materializarii perceptului de "meritocratie”de care vorbea distinsul om de cultura Corneliu Leu. Trebuie, odata pentru totdeauna,  inteles ca niciodata nu se va schimba statutul existent, pastrand aceiasi factori decizionali. Asta daca se doreste sa se schimbe ceva in perimetrul stramosesc.
Tuturor incompetentilor, care ocupa nemeritat scaunele Presedintilor, Guvernelor si Parlamentelor lumii, o urare desprinsa din Cartea Legii - Biblia, Psalmul 109, versetul 8 : "Putine sa-i fie zilele la numar, si slujba sa i-o ia altul! (let his day be few; and let another take his office.) Aceeasi “urare” se regaseste si in Faptele Apostolilor, Cap 1, versetul 20; "slujba lui s-o ia altul.” (and his bishopric let another take) Asa sa ne ajute Dumnezeu !
Ca o consolare pentru toti care se disociaza total de exponentii dictaturii prostiei, cuvintele omului de stiinta scotian, medic, scriitor, autorul Pamfletelor lui John Bull, renumitul John Arbuthnot: "In final, toate partidele politice mor, asfixiindu-se cu propriile minciuni.”(All political parties die at last of swallowing their own lies). Sunt in asteptarea materializarii acestei salvatoare predictii.
                                                                 A. C. Ton


 


 Directorul CIA David Petraeus afirma :
     Oamenii pot fi supravegheaţi chiar şi prin
    intermediul televizorului, al frigiderului
                          şi al cuptorului!
 


http://www.financiarul.ro/2012/03/19/directorul-cia-oamenii-pot-fi-supravegheati-chiar-si-prin-intermediul-televizorului-al-frigiderului-si-al-cuptorului/
- Nu ne-am aştepta ca o activitate inofensivă cum ar fi descărcarea unui film de pe Internet şi transferul său pe o plasmă, pentru a fi vizionat într-o duminică după-amiază, sau deschiderea radioului în maşină să activeze vreun sistem de supraveghere. Totuşi, ne avertizează Daily Mail, aceste două mişcări simple pot transmite date exacte despre ceea ce facem la un momoent dat şi unde ne aflăm.
"Spionii" nu vor mai trebui să se infilltreze cu discreţie prin case pentru a instala dispozitive de supraveghere - e suficientă valorificarea conexiunilor între dispozitivele controlate de aplicaţii pe care le folosim în fiecare zi, afirmă directorul CIA, David Petraeus (foto jos).
CIA susţine că are resursele necesare pentru a "citi" aceste dispozitive prin intermediul Internetului, şi poate chiar prin intermediul undelor radio. De altfel, toate dispozitivele electronice cu care ne-am obişnuit - de la telecomandă la ceasul electronic de ultimă generaţie - pot fi acum controlate prin aplicaţii.
ARM, o companie producătoare de cipuri, a scos recent pe piaţă un cip de mică putere, care poate fi utilizat pentru aproape orice dispozitiv din casă - de la un figider sau cuptor la soneria de la uşă - acestea putând fi controlate prin conexiunea la Internet.
 
 
Totuşi, informaţiile cumulate de la gadget-uri conectate "vor putea fi citite cu foarte mare uşurinţă şi chiar controlate de la distanţă", avertizează directorului CIA într-o analiză realizată pe blogul Danger Room al publicaţiei Wired.
Petraeus spune că toate aceste gadgeturi conectate la web au revoluţionat arta spionajului, permiţând monitorizarea indivizilor aproape automat.
Acesta afirmă că noile tehnologii au revoluţionat domeniul monitorizării indivizilor  - "în special pentru efectul lor asupra traficului clandestin". Elementele de interes vor fi amplasate, identificate, monitorizate şi controlate de la distanţă prin tehnologii avansate, cum ar fi radio-frecvenţele de identificare, reţelele de senzori, serverele  încorporate - toate conectate la un Internet de ultimă generaţie, folosind tehnici de mare putere, diversificate şi eficiente din punct de vedere al costului.
Petraeus a vorbit şi despre capitalul de risc care derivă din tendinţa de a instala procesoare pentru conexiuni la Internet tuturor dispozitivelor de care ne înconjurăm, inclusiv unora "neutre" cum ar fi frigiderele, cuptoarele şi sistemele de iluminat.

Declaraţia acesta este relevantă mai ales în contextul în care, în această săptămână, una dintre cele mai mari companii producătoare de cipuri, ARM, a prezentat clienţilor săi un nou procesor.
Cipurile scoase pe piaţă sunt mai mici, mai ieftine şi cu un nivel mai redus de consum decât procesoarele anterioare, fiind concepute pentru a ataşa conexiune la Internet aproape oricărui aparat electric, înaintând conceptul de "Internet al  obiectelor".
Analiştii care încearcă să întrevadă consecinţele viitoare ale acestor tehnologii cred că, într-o zi, toate aceste dispozitive conectate la Internet vor ajunge să transmită date exacte despre locaţia noastră şi activităţile în care suntem implicaţi, date care vor fi arhivate şi stocate pe termen lung.
Grupurile de apărare a confidenţialităţii, între care Electronic Frontier Foundation, au avertizat că informaţiile personale vor ajunge să fie folosite în mod abuziv şi că, prin multiplicarea dispozitivelor conectate la Internet , posibilităţile de supraveghere a indivizilor se vor mări exponenţial, fără ca utilizatorii să aibă dreptul de contro ; sau de aparare în fata acestor metode intrusive.

  In completare la acestea,
Mircea Bunea 
 
                          vine cu detaliile din 9 iunie curent:  

in dorinta de a informa lumea cat mai bine despre ceea ce se intampla in Romania, si nu numai, am sa postez o lista cu orasele in care sunt montate instrumente psihotronice sau care sunt influentate puternic de astfel de dispozitive, orele la care se fac emisii, si mesajul lor. Cei care veti citi acest post, aveti grija cat mai mare la mentalul vostru. Fara frica oameni buni. Doar fiti atenti la gandurile voastre si verificati de doua ori inainte de a accepta ca un anumit gand este al vostru. Multe dintre ele sunt puse acolo, pentru ca majoritatea dintre voi sunteti foarte neatenti la ceea ce ganditi.
Orasele principale afectate de astfel de instrumente:
1. Bucuresti
2. Brasov
3. Cluj Napoca
4. Iasi
5. Galati
6. Constanta
7. Arad
8. Timisoara
9. Craiova
10. Focsani
Orele de emisie: 00, 04, 09, 12, 15, 18 si 21
Mesaje: de natura sexuala, carnala, mesaje de tip propagandist la adresa politicii, mesaje de tip revoltator la adresa comportamentului oamenilor, mesaje cu ura si furie, crime si atacuri fizice.
Deci, multa atentie la gandurile voastre si emotiile pe care le emiteti. De cele mai multe ori nu sunt generate de voi. Influentele acestor instrumente se face simtita zilnic si afunda omul si mai mult in superficialitate, ura, furie, lipsa de armonie si separare.
Asta nu va scuteste insa de disciplina. Fiecare e responsabil pentru faptele sale. Astfel, faceti ce puteti pentru a evita sa fiti influentati subtil, si nu puneti vina pe nimeni altcineva. Voi puteti sa fiti vulnerabili sau puteti sa fiti stapani pe gandurile voastre. Este o decizie ce trebuie sa o luati personal.
Armele psihotronice sunt dispozitive de manipulare in masa, realizate pe baza tehnologiei de control a undelor cerebrale. Inductia este realizata printr-o forma de influenta subtila si nu este deloc usor de perceput de majoritatea oamenilor care nu-si observa gandurile zilnic. La nivel de tara , efectele lor sunt destul de puternice, si afecteaza multimile de oameni atat pe plan subtil, cat si in plan direct: mass-media (TV, stiri etc) si reviste, ziare… Cu totii suntem familiarizati cu stirile de la ora 5 de pe PRO TV si nu numai acelea. Toate sunt pline de lucruri odioase, crime, violuri, atacuri, batai, accidente, toate menite sa seteze mintea umana pe un nivel de vibratie foarte jos, incapabil sa observe armonia din lumea asta. Nedreptatile, furturile si justitia corupta sunt titlurile cele mai des vehiculate in mass-media, scandalurile de proportii fiind o alta sursa de manipulare.
Si totusi, toate aceste lucruri, ce vor a realiza din Romania ? Romanii sunt supusi chimicalelor de pe piata alimentara, sunt intoxicati zilnic fizic si mental, emotional si verbal, si pe deasupra, la conducerea tarii sunt doar oameni ce vor sa se imbogateasca fara sa conduca poporul undeva. De ce acest haos total ? Pentru ca omul nu este stapan pe fiinta sa. Pentru ca romanul este foarte influentabil si se lasa dus de conflicte si agitatie, de lucruri ce-i starnesc curiozitatea si care-l tin treaz cu actiune, fara sa fie ceva mai profund in spatele lor. Romanul se lasa condus de oameni cu o putere mai mare de convingere. Si toate astea pentru ca nu vrea sa fie mai atent la gandurile sale.
Oameni precum liderii politici din Romania, guvernatorul bancii romanesti, prim ministri, si politicienii inutili, sunt cei care sunt lasati la putere pentru ca romanul este indiferent, si manipulat zilnic sa fie indiferent. I se starneste indiferenta cu orice ocazie, este stimulat zilnic sa plece capul, crezandu-se incapabil sa faca ceva.
Dar ce poate face romanul ??? MULTE. Poate sa creada ca el poate schimba ceva. Schimba unul, schimba doi, si asa se aduna tot mai multi. Schimba modul sau de a gandi si de a aborda viata. Schimba nepasarea din actiunile sale, schimba gandirea care-l face sa fie incapabil sa modifice ceva prin jur. Toate astea, vor schimba tot mai mult Romania . Si este valabil nu doar pentru tara asta, ci pentru toata lumea.
Armele psihotronice amplifica toata neputinta asta a omului. Si nu este pentru ca omul nu ar putea face ceva. Armele astea exista pentru ca omul poate face atat de multe, incat i-ar arunca pe impostorii de la conducere direct in mizerie si inchisoare sufleteasca. Omul este capabil de multe, doar sa creada in asta, sa creada ca EL SINGUR poate face multe.
Ca, odata ce se aduna mai multi, puterea va creste enorm. Nu va mai luati dupa ideea ca “sunt singur, ce pot face eu… ?”. Ce puteti face ? Ganditi diferit ! Coordonati-va viata altfel si schimbati ceea ce faceti cu propria voastra viata si fiinta. Atunci se vor schimba tot mai multe in jur. Credeti in puterea voastra de influentare si veti modela viata voastra mai mult decat ati crede ca puteti. Nu-i lasati pe altii sa decida in locul vostru, nu lasati sa fiti tratati ca sclavi, pentru ca PUTETI SA VA SCHIMBATI VIATA.
Mai sunt cateva orase, omise, pe lista: Oradea , Satu Mare, Drb. Tr. Severin, Calarasi, Sibiu ... S-ar putea sa mai fie si in Ploiesti , Rm. Valcea si Pitesti ,
 
 
 


                         Islanda arestează bancherii vinovati de criză

Islanda aruncă la gunoi guvernul corupt, şi apoi arestează toţi bancherii supuşi familiei Rothschild Încă din secolul trecut marea majoritate a americanilor a visat să spună NU criminalilor bancheri corupţi conduşi de familiile Rothschild şi Rockefeller, dar nimeni nu a îndrăznit să o facă. De ce? Dacă numai jumătate din naţiunea americană şi 1% din cei care plătesc taxe şi impozite ar fi spus "AJUNGE!", atunci guvernul s-ar fi schimbat. De ce este oare atât de greu pentru unii oameni să înţeleagă că printr-un simplu REFUZ de a plăti taxele către un sistem corupt se poate obţine mult mai mult decât prin violenţă? Cu alte cuvinte, URMĂREŞTE SĂ DESCOPERI UNDE AJUNG BANII TăI! E chiar atât de greu? Adevărul în această privinţă este că doar islandezii au fost în stare să o facă... deocamdată. Nu numai că au reuşit să răstoarne un guvern corupt până în măduva oaselor, dar au pus bazele uneiConstituţii corecte care va asigura că toate aceste dezastrenaţionale nu vor mai putea să se repete niciodată. Dar asta nu etotul... Cea mai bună veste abia acum urmează!
Ei bine, islandezii AU ARESTAT DEJA pe toţi bancherii supuşi lui Rothschild şi Rockefeller, care s-a dovedit că sunt răspunzători de haosul şi prăbuşirea economică a Islandei. Săptămâna trecută, 9 persoane au fost arestate în Reykjavik şi Londra pentru fapte de criminalitate financiară care au determinat prăbuşirea economică a Islandei în anul 2008, criza profundă care a făcut să apară o REACŢIE PUBLICĂ FĂRĂ PRECEDENT care schimbă destinul ţării. În Islanda se desfăşoară o REVOLUŢIE FĂRĂ ARME, ţara cu cea mai veche democraţie (anul 930), şi ai cărei cetăţeni au reuşit să impună schimbări fundamentale (nu doar de faţadă) prin demonstraţii ferme. Dar de ce oare restul ţărilor occidentale nu au auzit nimic despre asta? Mass-media oficială occidentală este sub controlul Cabalei criminale, aşa că nu e de mirare că există această cenzură strictă. La presiunea cetăţenilor islandezi, nu numaică guvernul a demisionat, dar s-a demarat elaborarea unui proiectpentru noua Constituţie, iar acum se începe procesul penal prin carebancherii vinovaţi de declinul economic al ţării vor fi puşi subacuzare. Acest proces revoluţionar liniştit, fără violenţă, îşi areoriginile în anul 2008 când guvernul islandez a decis să NAŢIONALIZEZEcele mai mari 3 bănci din ţară (Landsbanki, Kaupthing şi Glitnir) aicăror clienţi erau în principal englezi şi americani. După aceastămăsură, moneda locală (krona) s-a devalorizat puternic, iar bursafinanciară islandeză a fost închisă temporar atunci când scădereaajunsese la 76 %. Islanda devenise falimentară, şi pentru a salvasituaţia FMI a oferit 2,1 miliarde USD, iar ţările nordice au oferitîn plus 2,5 miliarde USD. În timp ce băncile şi autorităţile căutausoluţii la situaţia economică dezastruoasă a Islandei, cetăţeniiislandezi au ieşit în stradă şiau manifestat paşnic zeci de zile în şir în faţa ParlamentuluiIslandei, astfel că primul ministru Geir Haarde a demisionat.Cetăţeniiau cerut în plus alegeri anticipate, şi au reuşit! În luna aprilie2012 a fost aleasă o coaliţie de guvernământ, formată din AlianţaSocial Democrată şi Mişcarea Verde de stânga, iar prim ministru a fostnumit Johanna Siguroardottir. Pe parcursul anului 2009, economiaIslandei a continuat să fie întro stare precară, dar Parlamentul apropus ca ţara să plătească Angliei şi Olandei suma de 3,5 miliarde deEURO, eşalonata pe 15 ani, la o dobândă de 5,5 % !!! Această propunerea aprins din nou scânteia populară în Islanda, oamenii s-au întors pestrăzi cerând ca această decizie să fie supusă unui referendum. Înmartie 2010, acest referendum a avut loc şi 93 % din populaţiaIslandei a REFUZAT să plătească datoria în condiţiile propuse. Asta adeterminat creditorii să îşire-gândească strategia şi să o îmbunătăţească, oferind o rată denumai 3 % şi eşalonarea pe o perioadă de 37 de ani. Ei bine, nici astanu a mers. Actualul Preşedinte al Islandei, văzând că Parlamentulaprobase propunerea cu o marjă foarte mică de voturi, a decis lunatrecută să nu o ratifice, şi a chemat poporul islandez din nou lareferendum pentru ca oamenii să aibă ultimul cuvânt.Bancherii tremurăde frică Revenind la situaţia tensionată din anul 2010, în timp ceislandezii refuzau să-şi plătească datoriile către rechinii financiarifără să fie consultaţi, coaliţia de guvernare a lansat o investigarefinanciară care să determine responsabilităţile legale pentru crizaeconomică brutală ce a afectat ţara, astfel că a arestat deja câţivabancheri şi directori executivi care erau implicaţi în operaţiunifinanciare de mare risc. Între timp, Interpolul a emis un mandat dearestare internaţional penumele lui Sigurdur Einarsson, fostul preşedinte al uneia dintrebănci. Această situaţie a făcut ca bancherii şi directorii speriaţi săpărăsească ţara în masă, ca şobolanii. În acest context de criză, afost aleasă o adunare care să pună bazele unei noi Constituţii care săreflecte lecţiile învăţate şi să o înlocuiască pe cea în funcţiune,fiind inspirată de Constituţia Daneză.
Pentru asta, în loc să apeleze la experţi şi politicieni, Islanda a decis să apeleze direct la popor, din moment ce poporul are putere asupra legii, şi nu invers. Mai mult de 500 de islandezi s-au prezentat ca şi candidaţi pentru a participa în acest exerciţiu de DEMOCRAŢIE DIRECTĂ şi a scrie o nouă Constituţie. Au fost aleşi 25 dintre ei, fără niciun fel de afiliere politică, printre aceştia fiind studenţi, avocaţi, jurnalişti, fermieri şi sindicalişti. Una dintre prevederile importante ale acestei noi Constituţii va fi protejarea expresă a libertăţii de informare şi de expresie, având numele de Iniţiativa Mediei Moderne Islandeze (IMMI), o lege care are scopul să facă din Islanda un paradis pentru jurnalismul de investigaţie, pentru libertatea de informare, în care sursele, jurnaliştii şi furnizorii de internet care găzduiesc site-uri de ştiri, sunt protejaţi prin această lege. Oamenii, din nou, vor decideviitorul Islandei, în timp ce politicienii şi bancherii vor privi depe margine transformarea acestei naţiuni.
Islanda este un exemplu curajos pentru toate naţiunile lumii.

                                      VIOREL MARTIN <
viorel.martin@gmail.com>
 
Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971