Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012 periodic nr. 1 2-3 | 4-5 | 6-7 | 8-9 | 10 | 9-10 | -->
Anul 2011
Anul 2010
Anul 2009
Prof.univ dr. Mihai BERCA si Corneliu LEU cu o privire din interior
Prof.univ dr. Mihai BERCA și Corneliu LEU cu o privire din interior - continuare
Semnal de alarmă tras de Emil PROSCAN și mesajul acd. Dinu C. GIURESCU
Dwight Luchian PATTON despre procesul mondial de deteriorare a democratiei
Grupaj de articole documentare despre sfârșitul democrației privit din afară
CINE EŞTI TU, MĂI, FRANKS-ULE – de Adrian BOTEZ
Ultima oră: Banii luati de Băsescu de la FNI
Valeriu MATEI : REZISTENŢA ROMÂNILOR BASARABENI
RECENTE COMUNICATE DEVENIND ISTORIE
DIN ISTORICUL ACESTUI PĂMÂNT ROMÂNESC – semnează Igor CAȘU, Mihai CIMPOI, Ion HADÂRCĂ,Mircea DRUC, Leonida LARI
ECOURI LA ROMÂNII DE PRETUTINDENI – semnează:Mircea POPESCU,Iacob CAZACU-ISTRATI
Victoria MILESCU și poezia de maturitate
Ionuț CARAGEA, citate și aforisme
Florentin SMARANDACHE și stilul minimalist al jurnalului de călătorie
Semnează: Acad. Alexandru SURDU, Marian BARBU, Dan LUPESCU, Constantin STANCU - EVENIMENT EDITORIAL: „Democrația constituțională” de prof dr.Ioan ALEXANDRU - DESPRE PROZA LUI CONSTANTIN LUPEANU
PAUL ARETZU – vârf de lance al poeziei de azi
LINIŞTEA LUMII SAU CĂUTAREA CERULUI LA ADRIAN BOTEZ
Scrisoare din Germania de Eugen COJOCARU
Intreviu cu prof. dr.I.B. Iamandescu, autorul „muzicoterapiei”
Studiul unui singur termen local: SÂGA (1)
Studiul unui singur termen local: SÂGA (2)
Studiul unui singur termen local: SÂGA (3)
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI - Partea I
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI -Partea II
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI - Partea III
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI - Partea IV
Extinderea regulamentului e-mailurilor
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI - Partea V
                 RECENTE COMUNICATE DEVENIND ISTORIE
                                              ACTIUNEA 2012


Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.
2012 Începutul Unirii
2012 este anul în care Unirea a început. 2012 este anul în care oamenii au înţeles că nu există altă şanşă. 2012 este anul în care oamenii au înţeles că trebuie să facă ceva şi nu e de ajuns critica.
2012 este anul în care Unioniştii adevăraţi au înţeles că Unirea Face Puterea. 2012 este Anul care va scoate la suprafaţă adevăraţii Unionişti şi în va scufunda pe trădători.
2012 este anul în care a început Unirea. 2012 este anul în care Unirea a devenit ireversibilă.
În 2012 vom arăta că Unirea face Puterea. În 2012 vom arătă că istoria se face şi nu se acceptă. 2012 este anul în care fiecare din noi trebuie să facă ceva.
2012 este începutul şi nu sfârşitul.
STOP GREŞELILOR ISTORIEI. STOP POLITICIANISMULUI IEFTIN. STOP UNIONISMULUI DE FAŢADĂ.
UNIREA FACE PUTEREA- intraţi pe
www.actiunea2012 şi daţi adeziune.
Dragi prieteni – membri ai Consiliului Unirii,
reprezentanti ai presei de pe ambele maluri de Prut,
Membrii Consiliului Unirii va anunta ca una dintre actiunile importante din ultima saptamina desfasurata de Consiliul Unirii a fost o conferinta de presa oferita la Bucuresti, in incinta Hanului Manuc. Va trimitem doua linkuri cu articole despre conferinta de presa de la Bucuresti.
Va trimitem, atasat, un lnk unde este un comunicat de presa despre constituirea Consiliului Teritorial Orhei, prin efortul patriotilor romani unioniosti de acolo. 
Va invitam sa depuneti eforturi pentru a examina posibilitatea crearii structurilor de sprijin ale unionistilor in localitatile din Romania si Republica Moldova si a ne informa prin site-ul www.consiliul-unirii.ro sau prin adresa contact@consiliul-unirii.ro.


Comunicat de presa
Joi, 26 aprilie, a avut loc şedinţa tradiţională a membrilor activi ai Consiliului Unirii, la care au participat mai multe persoane. S-a discutat despre conferinta de presa oferita la Bucuresti pe 19 aprilie 2012 de catre copresedinti ai CU si despre actiunile pe care le va intreprinde Consiliul Unirii in viitorul apropiat. Este vorba de manifestarile consacrate implinirii celor 200 de ani de la dezmembrarea Tarii Moldovei in urma razboiului ruso-turc din 1812 si raptul unei parti de teritoriu de catre Imperiul Rus.
Astfel, pe data de 8 mai, reprezentanti ai Consiliului Unirii vor oferi o conferinta de presa in legatura cu programul la care vor participa membrii si simpatizantii entitatilor componente ale Consiiliului Unirii. Este vorba de un Mars pentru comemorarea vicitimelor celor doua sute de ani de ocupatie ruso-sovietica, actiune care va incepe intre 13.00 si 14.00 in Piata Marii Adunari nationale, organizatorii si responsabilii de aceasta manifestare fiind Asociatia Veteranilor Razboiului 1992 “Tiras-Tighina” si Forul Democrat al Romanilor. Marsul va trece pe linga Ambasadele rusa, turca si franceza si se va indrepta spre Teatrul de Vara, unde va avea loc o ampla manifestare national-patriotica romaneasca.
Aceste actiuni sunt sprijinite activ de Platforma civica "Actiunea-2012", care a fost organizatorul Marsului Unirii de la 25 martie 2012, la care s-au alaturat Consiliul Unirii si Forul Democrat al Romanilor.
S-a convenit ca pe 16 mai sa aiba loc o retragere cu torte si o defilare cu luminari incepind cu Parcul Valea Morilor in perimetrul strazilor Mihai Cogalniceanu şi Alexei Mateevici, de unde coloana va merge spre Ambasada Romaniei pe strada Puskin şi va ajunge in Piata Marii Adunari Nationale, unde va comemora evenimentul trist produs acum 200 de ani.
In urmatoarele saptamini membrii Consiliului Unirii vor actiona pentru a face cunoscute aceste manifestari preconizate si a-i invita pe toti  sa participe, ele insemnind o manifestare de demnitate nationala si de vrere unionista a romanilor de pretutindeni. Sunt asteptati si romanii din Romania, sa fie alaturi de romanii basarabeni.
Serviciul de presa al Consiliului Unirii

Primul proiect important ROMANO-ROMAN
In discutiile purtate in aceasta dimineata pe messenger cu Domnul Valeriu Ciubotaru, vechi luptator pentru unirea Basarabiei cu Patria Mama Romania, am hotarat sa punem in practica primul proiect comun, pe care-l consideram ca fiind extrem de important pentru Neamul nostru.
Ne-am propus sa ne ocupam de " modelara " in Scoala de faceri online Zalmoxa, in urmatorii trei ani, cate 1000 de Tineri de-o parte si de alta a Prutului. Speram ca in aceasta perioada de Timp sa ajutam intr-un mod total altruist, ca acesti 2000 de Tineri sa-si infiintze propriile lor societati comerciale, unde MUNCA CINSTITA, OMENIA si BUNUL SIMT sunt LEGI.
Suntem constienti ca ROMANIA trebuie sa fie reconstruita din temelii, atat din punct de vedere Moral cat si Economic, motiv pentru care Tinerii vor invata alaturi de noi care sunt consecintele gandurilor si actiunilor lor.
                                                                                           
                                                                                                                                     Adrian Pop

Alt comunicat de presa al Consiliului Unirii
Pe data de 17 mai, a avut loc sedinta traditionala a membrilor activi ai Consiliului Unirii, in care s-a facut bilantul actiunilor de la 13 si 16 mai, in legatura cu implinirea a 200 de ani de la Raptul, de catre Imperiul Tarist, al teritoriului dintre Prut si Nistru, parte a Tarii Moldovei, in 1812, si in care membrii CU au avut ocazia sa discute cu senatorul roman Viorel Badea.
Mai multi dintre cei prezenti s-au declarat satisfacuti de rezultatul efortului depus de membrii Consiliului Unirii pentru a organiza aceste manifestari si au exprimat multumiri tuturor celor ce au avut curajul sa vina sa participle la ele.
In discutia cu Viorel Badea au fost abordate subiectele sensibile in relatiile romano-romane, atitudinea Statului Roman fata de basarabeni, s-au facut propuneri pentru a se imbunatati perceptia romanilor din Basarabia ca autoritatile romane doresc sa le fie sprijin tuturor celor ce se simt romani, mai ales celor ce sunt cetateni ai Romaniei, cetateni europeni, si vor reintregirea cu Patria-mama.
Dl Viorel Badea a afirmat ca este mereu alaturi de romanii din afara frontierelor actuale ale Romaniei, sperind ca noul Guvern de la Bucuresti va fi mai receptiv –  decit cele precedente – la doleantele si necesitatile romanilor din Republica Moldova, in mai multe probleme. Viorel Badea si-a facut, cu putin inainte, publica trecerea de la PD-L la PNL din Romania.
S-a discutat cu senatorul roman si despre dezideratele Consiliului Unirii, despre oportunitatea/inoportunitatea cooperarii partidelor cu asociatiile obstesti, consemnindu-se lipsa – dintre componentele acestei platforme unioniste – a unor partide care se considera romanesti, dar care inca nu-si pot depasi abodarea de pe pozitia parlamentar-extraparlamentar a necesitatii unificarii fortelor unioniste, proces fara de care factiunea politica nationala va avansa mai greu spre un support considerabil din partea populatiei.
In partea a doua a sedintei s-a discutat despre planurile imediate ale membrilor Consiliului Unirii, printre care aspecte legate de organizarea interioara, extinderea CU in teritoriu, prin crearea Consiliilor teritoriale ale Unirii, partajarea sarcinilor pe departamente, pregatirea pentru datele de 13, 22 si 28 iunie, cind vom consemna primul val de deportari, intrarea in razboi a Romaniei alaturi de Germania pentru recuperarea Basarabiei, pierdute in urma ultimatumului URSS derivat din anexa la Pactul criminal Molotov-Ribbentrop, precum si trista implinire a celor 72 de ani de la invadarea Basarabiei de catre armata sovietica. S-au facut multe alte propuneri, acceptate in sedinta, care vor fi facute ulterior cunoscute, pentru a nu fi deturnata realizarea lor de antiunionistii de toate culorile.
Serviciul de presa al Consiliului Unirii

Consiliul Unirii va consemna tragedia deportarilor
In sedinta de joi, 7 iunie 2012, membrii activi ai Consiliului Unirii au discutat mai multe subiecte incluse pe ordinea de zi, printre care:
Eventuala inaintare in alegerile parlamentare din toamna a unor candidate independenti din partea Consiliului Unirii, sprijiniti eventual de Actiunea-2012 si de alte forte unioniste, pentru Parlamentul Romaniei, idee avansata de copresedintele Gheorghe Vita. O alta chestiune a fost formarea unui grup care sa lucreze asupra Regulamentului CU, luind in consideratie propunerile membrilor CU, cu publicarea unei variante cit mai definitive pe site-ul
www.consiliul-unirii.ro si trimiterea variantei prin e-mail, pentru discutare, semnatarilor Consiliului Unirii.
La inceputul saptaminii viitoare reprezentanti ai CU vor oferi o conferinta de presa a CU cu dnii Ion Negrei, Gheorghe Mirzencu, Asea Scorpan, Valentina Sturza, Stela Popa, ca tema avind subiectul “Deportarile sovieto-comuniste din iunie 1941 si iulie 1949 constituie acte de genocid impotriva romanilor basarabeni.”
Grupul coordonator preconizeaza organizarea citorva evenimente pe 13 iunie. La ora 09.00 reprezentanti ai Consiliului Unirii vor merge sa depuna la Gara feroviara – locul de reculegere si comemorare a romanilor deportati – o coroana de flori in amintirea celor prapaditi din cauza regimului sovietic de ocupatie.
La ora 11.00, reprezentanti ai CU vor fi prezenti, in Muzeul National de Istorie, la subsol, la deschiderea unei camere cu mostre de bunuri ale deportatilor.
Grupul coordonator al CU a decis sa dea un comunicat de presa in legatura cu initiativele legislative ale fostului deputat communist Igor Dodon, prin care cere interzicerea entitatilor si a actiunilor unioniste, desi Constitutia include un articol expres privind limitele revizuirii Legii fundamentale, legat de modificarea caracterului unitar al statului pe cai constitutionale – prin votul in Parlament sau prin referendum.
In zilele apropiate va fi constituit Consiliul Unirii in unul dintre raioanele Republicii Moldova, unde vor fi invitati si semnatari ai CU din Romania, din localitatile de la frontiera cu localitatea respectiva de pe mailul sting al Prutului.
Procesul de extindere a Consiliului Unirii continua in teritoriu.
Serviciul de presa al Consiliului Unirii

 
Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971