Informatii :Ati selectat fluxul de stiri al judetului Vaslui
7oPavQ , [url=http://afisvpswglif.com/]afisvpswgli

http://freedomaircharter.com/webalizer/684/calande

http://fxvideoconverter.com/webalizer/893/abreviat

http://fxmpegwriter.com/aspnet_client/087/ortho-cl

http://shahbazifamily.com/cp/944/orthodontists-nea

http://5stardentalcare.biz/cp/343/headaches-from-c

http://forgottenfoundation.com/modlogan/433/flomax

http://luvinlabs.com/old/45/three-point-control-pr

http://kerrville-tx-hotels.com/webalizer/82/cool-g

http://blackfridayhdtv.net/wp-content/87/canadian-

http://batavia-ny-hotels.com/webalizer/439/decorat

CENTENAR STEFAN CIOBPTARASU 1910-2010

S-a implinit un veac de la naşterea artistului emerit Ştefan Ciobotăraşu, o stea strălucitoare a scenei şi ecranului românesc, născut în comuna Lipovăţ, judeţul Vaslui. 

Pentru a marca aşa cum se cuvine acest eveniment, în perioada 21 - 30 martie 2010, la Vaslui şi Lipovăţ s-au desfăşurat mai multe activităţi culturale dedicate maestrului Ciobotăraşu: 21-30 martie 2010 - Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Sala de lectură - Expoziţie de carte şi publicaţii periodice despre viaţa şi activitatea lui Ştefan Ciobotăraşu, în Sala de împrumut pentru adulţi - Expoziţie de carte de dramaturgie, artă dramatică, critică de teatru şi film, iar la sala Multimedia au avut loc mai multe vizionări ale filmului documentar “In memoriam Ştefan Ciobotăraşu”, realizat în 1973 de Tudor Caranfil, TVR şi ale filmului "Pădurea spânzuraţilor", al cărui protagonist a fost Ciobotăraşu; 21 martie 2010 – Centrul Cultural „Ştefan Ciobotăraşu” din Lipovăţ a organizat Simpozionul „Centenar Ştefan Ciobotăraşu”, cu trei secţiuni – teatru, film, poezie (coordonator Marcel Rusu); 25 martie 2010 – Şcoala „Ştefan Ciobotăraşu” din Lipovăţ – Zilele şcolii „Centenar Ştefan Ciobotăraşu” (coordonator director, prof. Daniel Gheronte); 26 martie 2010 – Colegiul Economic „Anghel Rugină”, (coordonator prof. Elena Anuşca-Doglan) în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat pentru cadre didactice şi elevi „Centenar Ştefan Ciobotăraşu”; asemenea activitate a organizat biblioteca şi în colaborare cu Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui (coordonator prof. dr. Nicolae Ionescu); 29 martie 2010, în Sala de activităţi a Bibliotecii Judeţene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, un public numeros şi iubitor de cultură a participat la o manifestare amplă “Centenarul Ştefan Ciobotăraşu” al cărui coordonator şi moderator a fost directorul instituţiei, prof. Voicu Gelu Bichineţ.


"Monumente istorice din judetul Vaslui. Biserici si manastiri din Eparhia Husilor"

A apărut albumul cu titlul de mai sus.Lansarea va avea loc pe 8 noiembrie 2008, la ora 11.00, la Galeria de Arta "N. N. Tonitza" din Barlad. Albumul face parte dintr-un proiect editorial finantat integral de Ministerul Culturii si Cultelor, dedicat protejarii si punerii in valoare a patrimoniului cultural national. in cadrul aceluiasi proiect va fi lansat un volum referitor la monumentele religioase din zona Barladului.

Festivalul-concurs "Fluieras vasluian"


 DJCCPCN Vaslui, CJCPCT Vaslui, Primaria si Caminul Cultural Muntenii de Sus organizează Festivalul-concurs judetean de interpretare a muzicii populare romanesti "Fluieras vasluian", aflat la a X-a editie,  in data de 9 noiembrie 2008, incepand cu ora 11.00, in localitatea Muntenii de Sus, zona cu bogate traditii folclorice.

Un frustrat şi un incompetent: DAN  TUDOR

   Nu ştim cine a fost cu ideea de a strica un festival mare şi bine organizat cum este cel de la Vaslui cu prezenţa unui neica-nimeni care s-a tot băgat în seamă pe acolo. Gogu de la Bragadiru este la fel de ponosit şi în viaţă ca şi pe micul ecran, acolo unde ne-a plictist groaznic ceva timp. Omul acesta numit Dan Tudor nu are nimic în comun cu umorul, cu teatrul şi – în general- cu societatea. Probabil că s-a irlandinizat foarte tare dacă nu mai înţelege nimic din România. Îi ceartă pe elevi că nu vin să îi vadă măreţele spectacole, emite el judecăţi de valoare la adresa unor copii ce au prezentat impecabil un moment de umor adevărat, dar pentru că avea el ceva intererse, propune juriului două demoazele studente să le ia premiul celor mici. Spune el că nu e bine să intre copiii în politică şi să rămână la poveşti…Dar ştie că la serbările din şcoli şi din grădiniţe se fac acum scenete „Mondenii” şi alte parodii pline de haz, nu ce face o minte îmbătrânită ca a lui?
   Stimaţi organizatori de la Vaslui, felicitări pentru organizarea impecabilă, dar nu mai aduceţi dromaderi de tipul dan Tudor să vă strice munca! Ruşine şi componenţilor juriului care nu au ştiut să îşi păstreze verticalitatea şi s-au dedulcit la ofrande aduse dinspre Cluj sau Găeşti. Voi stricaţi şi ce a mai rămas din umor şio demonstraţi că MITA rămâne la putere în România până şi în artă.« DAMIGENIUS » LA HUSI
La Galeria de artă “PrimArt” din municipiul Huşi poate fi vizitata a 13-a ediţie a Salonului naţional de grafică satirică “Damigenius” nume semnificativ pentru artele husene, tot asa cum, pentru viticultura este cel al“Zghiharei” şi al “Busuioacei”.Organizatorii principali sunt graficianul şi regizorul Cristian Marcu, Asociaţiile culturale “Damigenius”, “Punct” şi Casa de cultură “Alexandru Giugaru”, sprijinite de Consiliul local al oraşului. Plasticieni expozanţi: Constantin Pavel, Dan Silviu Turculeţ, Florian Doru Crihana, Octavian Bour, Doru Axinte, Mihai Boacă, Pavel Botezatu, Alex, Leonte Nastase şi Cristian Marcu – mentorul evenimentului. Tema de anul acesta tratează cu umor problema la moda pe planul  Uniunii Europene :  “Vinuri integrate & dezintegrate.

Inapoi la prima pagina

Portal de carte si arte periodic de cultura si initiativa locala. Copyright ©2007 Editura Realitatea ISSN 1842 - 9971 cartesiarte.ro