Informatii :Ati selectat fluxul de stiri al judetului Tulcea
CONCERT DNU LIPATTI LA TULCEA

	
	Institutul Cultural Român - Filiala Tulcea, în colaborare cu Consiliul Judeţean Tulcea, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale şi Teatrul Jean Bart Tulcea, prezintă, luni, 18 martie, ora 18.30, Concertul „Dinu Lipatti ”. Evenimentul va avea loc la Palatul Copiilor, cu participarea Orchestrei de Cameră a Filarmonicii Oltenia. [...] 


Thanks for statring the ball rolling with this ins

NOUL AN BISERICESC

La Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Tulcea, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat, vineri, 31 august 2012, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, după obicei, slujba Vecerniei şi a Acatistului Bunei Vestiri. Apoi, a fost săvârşită slujba de Te Deum pentru începutul anului nou bisericesc.
 
În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, Preasfinţitul Părinte Visarion a explicat semnificaţia zilei de 1 septembrie care are pentru creştinii ortodocşi o semnificaţie aparte fiind începutul anului nou bisericesc.
 
Pentru tulceni ziua de 1 septembrie are şi o semnificaţie deosebită fiind ziua Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. 

sosiM6 , [url=http://uavthswoaxao.com/]uavthswoaxa

NOMINALIZAREA FILMELOR PENTRU MARELE PREMIU DE LA FESTIVALUL „ANONIMUL”
Pentru Festivalul de Film Anonimul, care se va desfăşura între 8 - 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Dela Dunării, - Ludmila Cvikova, Head of International Programming în cadrul Institutului de Film din Doha, a selecționat la competiţia de lungmetraj filmelel "Periferic" de Bogdan George Apetri ,"Gromozeka" (regia Vladimir Kott, Rusia, 2011),"The House/ Casa" (regia Zuzana Liova, Slovacia - Cehia, 2011),"The Journals of Musan/ Jurnalul lui Musan" (regia Jung-bum Park, Coreea de Sud, 2010).

„Dobrogia în pragul veacului al XX-lea”

Muzeul de Istorie şi Arheologie din cadrul ICEM Tulcea a găzduit lansarea oficială a ediţiei anastatice a lucrării „Dobrogia în pragul veacului al XX-lea”, realizată de căpitanul M.D. Ionescu.
  Prima ediţie a acestei lucrări de 1010 pagini a apărut în anul 1904 şi a fost premiată de Academia Română pentru inestimabila valoare ştiinţifică şi documentară. Evenimentul aparţine ICEM Tulcea şi Casei Editoriale Tipo-Moldova


A APĂRUT "GHIDUL DIVERSITĂŢII ETNICE A MUNICIPIULUI TULCEA"

Centrul European pentru Diversitate (Centrul Eu Divers), desfăşoară în această perioadă, mai exact între 1 şi 31 august 2010, Proiectul "Ghidul diversităţii etnice a municipiului Tulcea" ediţia a III-a revizuită, cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului.Parteneri în acest proiect sunt Primăria Municipiului Tulcea şi Institutul pentru Cercetări Eco-Muzeale Tulcea.Ghidul, tipărit în condiţii grafice deosebite, este bilingv (român-englez) şi evidenţiază caracteristicile comunităţilor etnice existente în municipiul Tulcea, cu accent pe formele de organizare şi dezvoltare a fiecărui grup etnic în parte, cu specificarea clară a obiectivelor turistice aparţinând populaţiei minoritare

http://legalfundingstore.com/css/135/orthomolecula

http://atlantaridetoday.com/webalizer/47/elavil-cr

http://belvederecharity.org/cp/950/side-effects-wh

http://jjohnportera.com/cgi-bin/437/depakote-used-

http://langdesign.net/termsart/242/ortho-ant-dust.

http://fxmagicmusic.com/webalizer/93/sjs-motrin.ht

AU INCEPUT SA RULEZE FILMELE IN FESTIVALUL “ANONIMUL”

Festivalul Internaţional de Film „Anonimul" a fost deschis, luni seară, cu proiecţia filmului „Duplicatul/Copie
Conforme" de Abbas Kiarostami. Cinefilii vor putea viziona în cadrul festivalului zeci de pelicule româneşti şi străine. În acest an, Festivalul "Anonimul" de la Sfântu Gheorghe va avea o secţiune dedicată filmelor româneşti, ce include titluri precum "Marţi, după Crăciun" de Radu Muntean, "Website Story" de Dan Chişu, "Nuntă în Basarabia" de Napoleon Helmis şi "Felicia, înainte de toate" de Răzvan Rădulescu. Printre filmele ce vor fi prezentate la festival se numără şi pelicula "Un tip serios/A Serious Man", în regia fraţilor Coen, dar şi seria de scurtmetraje "New York, I Love You", la care a participat şi Natalie Portman ca regizor. Anul acesta, muzicianul Lucian Ban revine la „Anonimul" cu un nou proiect creat special pentru festival: "Tarkovsky Redux - like spirit without a shadow".

http://kitchendesigntips.net/css/606/sarasota-memo

http://headtripusa.com/css/171/jogos-puzzle.html j

http://missourimovers.com/images2/60/famous-toons.

LA SFANTU GHEORGHE CEA DE A 7-A EDITIE A FESTIVALULUI "ANONIMUL"

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent "Anonimul" a luat startul ieri la Sfântu-Gheorghe. Filme din întreaga lume concurează la trei secţiuni competiţionale: Lungmetraj, Scurtmetraj de ficţiune şi Scurtmetraj de animaţie. Printre peliculele selecţionate se numără "Caravana cinematografică", regia Titus Muntean, "Zero", regia Pawel Borowski, Polonia, "Reîncarnarea lui Trotsky", regia Jacob Tierney, Canada, "Muzica în sânge", regia Alexandru Mavrodineanu; "Derby", regia Paul Negoescu; "Eu şi sora mea", regia Ozana Nicolau etc. 


http://hotels-near-abi.com/cp/10/useless-junk-webs

http://paranormalfear.com/images/54/blairsville-ge

Noviodunum

Cetatea romano-bizantina din orasul Isaccea isi asteapta astazi vizitatorii. Evenimentul cuprinde si o expozitie care include o parte din descoperirile arheologice din acest an. Construita pe o veche asezare getica, cetatea romana si bizantina Noviodunum avea rol militar, strategic si economic, dezvoltarea acestei asezari ducand la acordarea statutului de "municipium" la finele secolului al II-lea d. Hr. Noviodunum a fost sediul unor detasamente din legiunile cantonate in Dobrogea si principala statie a flotei romane, Classis Flavia Moesica, ce controla cursul inferior al Dunarii si malurile de nord si de vest ale Marii Negre

Trofeul Anonimul 
Lungmetrajul "Cealalta Irina" de Andrei Gruzsniczki a castigat Trofeul Anonimul, in urma votului publicului de la Festivalului Inter­national de Film Inde­pen­dent Anonimul (10-16 august), care a avut loc la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, informeaza Mediafax. Premiul pentru scurtmetraj (1000 de dolari) a revenit filmului "Nunta lui Oli" de Tudor Jurgiu, iar premiul Ovidiu Bose Pastina (1000 de dolari) a fost acordat peliculei "Utanc/Shame" (Turcia) de Hasan Gun­duz. 


http://bowmwinb.ibnsites.com, 

Festivalul Deltei Dunarii 

 La Sfantu Gheorghe se deschide Festivalul International de Film Independent Anonimul, in cadrul caruia vor fi prezentate, pe langa peliculele din competitia oficiala, si productiile "Green Porno" de Isabela Rossellini si "In salbaticie" de Sean Penn . A cincea editie va gazdui premiera filmului-colaj "Un barbat urmareste o femeie", care reuneste scurtmetrajele a sapte regizori romani Festivalul continua traditia pe care a inceput-o anul trecut, cu sectiunea "Eco Docs", care reuneste filme ce trateaza teme ecologice, printre care "O realitate mult prea fierbinte/ Too Hot to Handle" (Maryann de Leo, Ellen Goosenberg Kent, SUA, 2006), "Inima mea biodegradabila/ My Biodegradable Heart" de Dana Adam Schapiro (SUA, 2007) si "Flow: din dragoste pentru apa/ For Love of Water" de Irena Salina (SUA, 2008), care vor fi urmate de dezbateri pe teme ecologice.
Cele sapte titluri care isi vor disputa trofeul sunt: "The Wave" in regia lui Dennis Gansel (Germania), nominalizat la Marele Premiu al Juriului Festivalului de Film de la Sundance 2008, "Help Me Eros" in regia lui Lee Kang-Sheng (Taiwan), nominalizat la Leul de Aur la Festivalul de la Venetia 2007, "Egg", in regia lui Semih Kapanoglu (Turcia), "Boogie" de Radu Muntean (Romania), "Silent Light" de Carlos Reygadas (Mexic), "Lemon Tree" de Eran Riklis (Israel) si "It's Hard to Be Nice" de Srdjan Vuletic (Bosnia). 

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Anonimul se va desfăşura între 11 şi 17 august, ca de obicei la Sf. Gheorghe, în Delta Dunării. Începând din acest an, festivalul are două secţiuni competitive: lungmetraj şi scurtmetraj (ficţiune şi animaţie). Noul selector al festivalului este Ludmila Cvikova, director artistic al Festivalului de Film de la Bratislava. În competiţia de lungmetraj se vor afla un număr de nouă filme, iar în cea de scurtmetraj 72 de filme de ficţiune şi animaţie. 

O INCERCARE DE DEPĂŞIRE
Faţă de ştirea de mai jos, Sulina, care a devenit cel mai estic oraş al Uniunii Europene, vine şi anunţă că, în această vacanţă ea va fi capitala distracţiei pentru 350 de tineri din toată ţara, deoarece la Gurile Dunării toate nopţile sunt albe ! Aceasta este şi denumirea manifestării cu focuri de tabără şi concerte pe plajă, iar perioadele din zi, pentru doritori, vor mai fi combinate cu excursii pe canalele Deltei, sesiuni foto-video şi vizite la edificiile culturale şi istorice din zonă

Festivalul Internaţional al Dunării 
Festivalul Internaţional al Dunării este un festival care are loc în două locaţii, în funcţie de ani: în anii pari se organizează în Ulm, localitatea germană care dă naştere Dunării iar în anii impari, cum este 2007, se organizează la Tulcea. Anul acesta, între 12 şi 15 august, vă puteţi delecta cu muzică autohtonă şi internaţională, vernisaje, târguri meşteşugăreşti şi focuri de artificii. Printre invitaţi se numără HI-Q, Simplu, Ackent, Iris, Phoenix şi formaţii din Olanda, Bulgaria şi Serbia. Scena va fi plutitoare iar spectatorii vor sta pe faleză. Iata programul : 
12 august (duminică) 
	21:00 		Simplu - FALEZA DUNĂRII 

	21:50 		DJ Project - FALEZA DUNĂRII 

	22:30 		HI-Q - FALEZA DUNĂRII 

13 august (luni) 
	21:30 		Muiterij Kantje Boord (Werkendam, Olanda) - FALEZA DUNĂRII 

	22:00 		Loredana Ciubotaru - FALEZA DUNĂRII 

	22:30 		Akcent - FALEZA DUNĂRII 

	23:00 		Parlament - FALEZA DUNĂRII 

14 august (marţi) 
	21:00 		Ansamblul artistic Shumen (Bulgaria) - FALEZA DUNĂRII 

	21:30 		Earth Wheel Sky Band - (Novi Sad, Serbia) - FALEZA DUNĂRII 

	22:00 		Baladele Deltei - FALEZA DUNĂRII 

	22:30 		Viorica şi Ionică din Clejani - FALEZA DUNĂRII 

	23:30 		Loredana & taraful - FALEZA DUNĂRII 

15 august (miercuri) 
	20:30 		Aaron - FALEZA DUNĂRII 

	21:00 		Fallen Angels (Vidin, Bulgaria) - FALEZA DUNĂRII 

	21:30 		Proconsul - FALEZA DUNĂRII 

	22:20 		Iris - FALEZA DUNĂRII 

	23:10 		Phoenix - FALEZA DUNĂRII

Festivalul « Peştişorul de aur » se va desfasura la Tulcea între 7 şi 12 august la teatrul de vară Dacia şi pe scena de pe faleză. Acolo se va zbengui alături de micii dansatori veniţi să-i încânte pe spectatori cu dansuri tradiţionale.In atmosfera de sărbătoare specifică spectacolelor tradiţionale vin 22 de ansambluri din diferite ţări europene

Festivalului International de Film Independent ANONIMUL 2007 -
Fundatia Anonimul va invita in perioada 13 - 19 august la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, la cea de-a patra editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL. Invitatii speciali ai acestei editii a Festivalului sunt regizorul britanic Ken Loach si regizorul roman Cristian Mungiu, ultimii doi regizori laureati cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes in 2006, respectiv 2007.

Inapoi la prima pagina

Portal de carte si arte periodic de cultura si initiativa locala. Copyright ©2007 Editura Realitatea ISSN 1842 - 9971 cartesiarte.ro