Informatii :Ati selectat fluxul de stiri al judetului Teleorman
PREMIILE EDITIEI XIII A FESTIVALULUI NATIONAL MARIN PREDA

Câştigătorii concursului de proză: 
·	Locul III - Nicolae Cârstea, plus premiul revistei „Caligraf” 
·	Locul II - Isabella Elena Drăghici, plus premiul revistei „Bucureştiul literar şi artistic”
·	Locul I - Diana Bădică, plus premiul revistei „Argeş”

Premiul „Marin Preda” şi premiul revistei „Luceafărul de dimineaţă”: 
·	Raluca Gorcea (Ploieşti). 

La receptarea critică a prozei lui Marin Preda: 
·	Locul III - Iuliana Clima Caraghin, plus premiul revistei „Oglinda literară”
·	Locul II - Sorin Marin, Lagăru Dina, plus premiul revistei „Pro Saeculum”
·	Locul I - Ioana Andreea Mircea, plus premiul revistei„Litere”


Bun. Sa o luam metodic: Dragos Argesanu mi-a fost 

bDFuBL , [url=http://cailsxbzktuj.com/]cailsxbzktu

FrV0Yv , [url=http://zmdabpcincxz.com/]zmdabpcincx

I was born in Australia but grew up in England 

orrahrud ampimigy tfbfbvnr

qbcivlef lzoiyooy weouvvuo

Atelier IDC de creative writing 
AdLittera Project organizează pe 1 octombrie, la Serendipity Tea, primul atelier de creative writing din cadrul concursului național de debut literar „INCUBATORUL DE CONDEIE” 2011 (IDC).Accesul la atelierul coordonat de scriitoarea Monica Ramirez este liber, numărul maxim de locuri fiind 16. Zece locuri sunt rezervate concurenţilor înscrişi în IDC iar câte două locuri pot fi câştigate de fanii Facebook ai AdLittera Project, de prietenii Google+ ai AdLittera PRO-CSR și de către membrii TpU (Toți pentru Unu), răspunzând la întrebarea “Ce simți când scrii?”. Informatii suplimentare la http://www.idc.adlittera.com

SUB EGIDA OPEREI LUI MARIN PREDA

o nouă ediţie a Concursului Naţional de proză "Marin Preda". Cea de-a XII-a ediţie a manifestării este organizată de Consiliul Judeţean Teleorman, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Teleorman, Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, revistele "Luceafărul de dimineaţă", "Argeş", "Litere", "Pro Saeculum", "Sud", "Oglinda Literară", "Caligraf" şi "Meandre".
 


Competiţia se adresează tinerilor prozatori şi criticilor literari, care nu au debutat în volum şi nu au depăşit vârsta de 40 ani. Pentru concursul de proză scurtă se vor trimite cel mult trei lucrări scurte, care să nu depăşească 20 de pagini în total, iar pentru receptarea critică a operei lui Marin Preda se vor trimite cel mult două eseuri critice, care să nu depăşească în total zece pagini. Compoziţiile pot fi expediate până la data de 31 august, pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, str. Ion Creangă nr.52-54, 140056 municipiul Alexandria, judeţul Teleorman (cu menţiunea "pentru concurs", relaţii suplimentare se pot obţine la 0347-804-482 ).

DIN TELEORMAN UN „OSCAR” ROMANESC 
Premiul Oscar Românesc a fost instituit, în anul 1998, de Fundaţia pentru tineret Teleorman. Trofeul constă într-o statuetă de metal suflată cu aur, replica modificată a celebrului OSCAR al Academiei Americane de Film Holywood, şi se conferă anual, prin brevet. După cum aminteşte Agerpres, fiecare din ediţiile anterioare au înscris pe lista de onoare peste 60 nominalizări făcute prin consultarea publicului şi a laureaţilor ediţiilor precedente, decernarea trofeului având loc anual, în cadrul unor ceremonii organizate în foaierul Prefecturii Teleorman, sub patronajul prefectului judeţului. Anul acesta, însă, premiul a fost decernat la Bucureşti, în cadrul unei festivităţi desfăşurate la Opera Naţională Bucureşti, Radu Beligan, Gheorghe Zamfir, Dan Iordăchescu şi Cristian Ţopescu numărându-se printre laureaţi. trofeul a mai revenit neurologului Dumitru Constantin Dulcan, jurnalistei Corina Drăgotescu, diplomatului Ion M. Anghel, cercetătorului chimist Raluca Van Staden, şi managerului Ian Tilling, pentru acţiuni umanitare.

http://ezzyhome.com/templates/168/orthopro-screws.

http://houstonaircharterservice.com/images/14/fosa

http://malpracticeadvance.com/aspnet_client/111/ne

http://simplydesigninc.com/newold/27/pamela-davis-

http://clickgoloan.com/v-cgi/663/the-black-panther

http://blackfridayonlinedeals.info/wp-content/70/g

http://gosafenetpay.com/Finance-Business/03/first-

http://childress-tx-hotels.com/links/565/suddenlin

http://hotels-near-bwi.com/links/58/elizabethtown-

"IDEO IDEIS" LA ALEXANDRIAÎncepe cea de-a cincea ediţie a Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria, care se va desfăşura între 6-14 august. Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui nouă trupe de tineri actori din întreaga ţară, spectacole de teatru profesionist de la cele mai importante teatre din Bucureşti, dar şi personalităţi ale vieţii culturale din România precum Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Mihaela Sârbu şi Marcel Iureş.

o123f2 Fvwwawu ibbjcu passzc hbbv dmoldiqjqa inkos

Alexandria, Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis.

"De patru ani încercăm să aducem în acest oraş nu numai trupe de adolescenţi îndrăgostiţi de teatru, ci piese celebre, nume importante ale teatrului românesc şi montări memorabile. Este o onoare să putem aduce spectacolul «Măscăriciul» în Alexandria, iar Horaţiu Mălăele este pentru noi imaginea maturităţii artistice. Ne îndreptăm atenţia şi către publicul din Alexandria (în majoritate tânăr), care are nevoie de repere în teatru şi de emoţii suficient de puternice încât să-l facă să revină în sală", a spus Oana Nedelea, unul dintre cei trei fondatori Ideo Ideis.
 


FESTIVALUL TEATRULUI TANAR LA ALEXANDRIA

Festivalul national de teatru tanar "Ideo Ide­is", organizat la Casa
 de Cultura din Alexan­dria pana la 22 august, s-a deschis ieri seara cu o recenta premiera a Teatrului Luni de la Green Hours, "Undo 90. Masina timpului".
La concurs
 participa trupe de teatru din Bucuresti
, Timisoara, Botosani, Craiova, Sinaia si Sibiu
. Printre evenimentele speciale ale acestei manifestari, aflata la a patra editie, se numara re­prezentatia piesei "Mas­ca­riciul", in regia lui Horatiu Malaele, spectacolele de teatru profesionist, serile de cinemateca, intalnirile interactive ale participantilor cu actori consacrati.

CENTENAR CONSTANTIN NOICA
Centenarul naşterii filosofului Constantin Noica va fi sărbătorit duminica 28 iunie, în Alexandria unde ierarhul locului, P.S. Galaction va sărvârşi o slujbă de pomenire la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel apoi, la sediul Muzeului Judeţean Teleorman vor conferenţia personalităţi din lumea culturală românească: Mihai Şora, Alexandru Surdu, Andrei Dorobanţu, Ana Blandiana, Thomas Kleininger, Viorel Cernica, Alexandra Noica-Wilson, Ion Filipciuc, Stan V. Cristea şi Nicolae Şt. Noica. Vor avea loc şi trei lansări de carte: Alexandru Surdu, "Comentarii la rostirea românească", Stan V. Cristea, "Constantin Noica. Repere biobibliografice" şi Nicolae Şt. Noica, "Neamul Noica".
 

In data de 31 mai 2009 va fi aniversata "Ziua Comunei Islaz".Manifestarile dedicate zilei comunei vor cuprinde programe artistice sustinute de elevii scolilor generale de pe raza comunei si concerte sustinute de interpreti autohtoni si interpreti consacrati ai muzicii populare si usoare romanesti.
Mentionam ca ziua comunei Islaz este stabilita ca fiind "9 iunie", dar din motive obiective anul acesta va fi aniversata in data de 31 mai 2009.

In localitatea Tatarasti de Sus exista ruinele unei cetati medievale, construita sigur pe locul alteia, mai ales ca are in incinta si o biserica!
Tema era cunoscuta atat la nivelul Ministerului Culturii si Cultelor Directia Monumente isorice cat si la Episcopia din Alexandria.
Propun Fundatiei "Niste tarani" initierea demersurilor necesare pentru reabilitare, renovare.

SUFLET SI INVATATURA!
SCOALA SILISTEA DIN TELEORMAN SI-A DESCHIS BLOG http://profranc.wordpress.com/  
PENTRU A INFORMA COMUNITATEA LOCALA DESPRE ACTIVITATILE DESFASURATE IN INCINTA SA, PENTRU A-I MOTIVA MAI MULT PE ELEVI SA CONTRIBUIE LA PRESTIGIUL INSTITUTIEI, PENTRU A-I DETERMINA PE PARINTI SA FIE MAI IMPLICATI IN COLABORAREA CU SCOALA. 
LAUDABILA INITIATIVA SCOLII. INTRATI PE ADRESA http://profranc.wordpress.com/ PENTRU A DESCOPERI EFORTURILE SCOLII DE A TINE PASUL CU TOT CE ESTE NOU.

Dupa aproape 40 de ani de la prima revista a Scolii cu clasele I-VIII Silistea, intitulata sugestiv ZORILE, in luna decembrie 2008 s-a reinnodat traditia prin aparitia primului numar al revistei TEMERARII NATURII. 

Ghid turistic: "Teleorman. Trasee cultural-turistice"

Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a Judetului Teleorman a editat în cadrul programului PRIORITATI IN PROTEJAREA PATRIMONIULUI CULTURAL MOBIL SI IMOBIL IN JUDETUL TELEORMAN, finantat de catre Ministerul Culturii si Cultelor, ghidul "TELEORMAN. TRASEE CULTURAL - TURISTICE".


http://rtjhwsek.ibnsites.com, 

pricing

TEATRU LA ALEXANDRIA
 A treia ediţie a Festivalului de teatru tânăr Ideo Ideis, organizat în totalitate de adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, se v desfăşoara în perioada 7-14 august, la Casa de Cultură din oraşul Alexandria, cu participarea a zece trupe din toată ţara. Preşedintele de onoare al manifestării este Marcel Iureş, care a încurajat temerara acţiune a tinerilor talentaţi dintr-un oraş fără teatru şi cinematograf. Din juriu mai fac parte: criticul de teatru Ana Maria Nistor, omul de televiziune Cătălin Ştefănescu şi scenografa Alina Herescu. 


Inapoi la prima pagina

Portal de carte si arte periodic de cultura si initiativa locala. Copyright ©2007 Editura Realitatea ISSN 1842 - 9971 cartesiarte.ro