Informatii :Ati selectat fluxul de stiri al judetului Sibiu
PREMIILE ASTRA-FILM
Iată fruntașii palmaresului festivalului de film documentar de la Sibiu: Marele Premiu Astra Film: “Matthew’s Law”, regizOR Marc Schmidt. Premiul “Astra pentru cel mai bun documentar”, la competiţia International: “Dancing Alone” (regia: Biene Pilavci), în competiţia Central & Eastern Europe: “Anatomy of a Departure” de Şerban Oliver Tătaru , iar “În numele primarului” (regia: Anca Hirţe) ; “Premiul Astra pentru cel mai bun documentar”, din competiţia Romania. 

PREMIILE ASTRA-FILM
Iată fruntașii palmaresului festivalului de film documentar de la Sibiu: Marele Premiu Astra Film: “Matthew’s Law”, regizOR Marc Schmidt. Premiul “Astra pentru cel mai bun documentar”, la competiţia International: “Dancing Alone” (regia: Biene Pilavci), în competiţia Central & Eastern Europe: “Anatomy of a Departure” de Şerban Oliver Tătaru , iar “În numele primarului” (regia: Anca Hirţe) ; “Premiul Astra pentru cel mai bun documentar”, din competiţia Romania. 

Se inaugurează la Sibiu ”Aleea Celebritatilor” 


 Editia aniversara de douazeci de ani a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), care se desfasoara intre 7 si 16 iunie, va fi marcata printr-o ceremonie de gala ce va avea loc sambata, la Sala Thalia. Astfel, se va inaugura Aleea Celebritatilor, inspirata de celebra Walk of Fame de la Hollywood. Aleea starurilor din Sibiu va avea propria personalitate si va deveni un punct de atractie turistica, 

Descoperie epocala: Cea mai veche asezare neolitica din Romania

Un fragment ceramic ce ar putea dovedi existenta scrisului in neoliticul timpuriu, a fost descoperit de arheologi pe santierul autostrazii Sibiu-Orastie, la nord de Miercurea Sibiulu miercuri, intr-o conferinta de presa s-a precizt ca fragmentul ceramic a fost descoperit intr-un complex de locuinte datate de dinainte de anul 6.000 i. Hr. Fragmentul ar putea dovedi ca in perioada respectiva existau sisteme de scriere Complexul de locuinte a fost descoperit in situl arheologic denumit "Miercurea Sibiului 2", localizat la nord de orasul Miercurea Sibiului, pe Valea Garbovei, si atesta primul val de neolitizare din Romania. Arheologii sibieni au explorat trei locuinte, alaturi de cuptoare si mii de fragmente de ceramica, dar ar mai putea fi, dupa calculele lor, alte trei - patru locuinte din aceasta perioada ramase neexplorate, in apropiere.

MEDIAS CENTRAL EUROPEAN FILM FESTIVAL

Cea de-a doua ediţie a MECEFF - Mediaş Central European Film Festival, unicul festival din România consacrat cinematografiilor statelor vecine cu ţara noastră, îşi propune, deopotrivă, să confirme, dar şi să continue în acelaşi spirit ca prima ediţie: peste 40 de lungmetraje, scurtmetraje şi documentare, din cele şapte ţări central-europene (Cehia, Slovacia, Slovenia, Austria, Ungaria, România, Polonia) şi nu numai.

Prima ediţie s-a desfăşurat anul trecut

SARBATOAREA OIERILOR IN MARGINIME

Sute de oieri din patru judeţe, Sibiu, Alba, Vâlcea şi Gorj s-au adunat de Sfânta Maria Mare, în comuna Tilişca din Mărginimea Sibiului, unde a avut loc cea de a opta ediţie a Sărbătorii Oierilor.După parada portului popular din centrul Tilişcăi, participanţii la Sărbătoarea Oierilor s-au bucurat de spectacolul folcloric oferit de Cindrelul - Junii Sibiului, dar şi de ansamblurile artistice locale din Vaideeni, Sâncel, Baia de Fier, Jina, Tilişca şi formaţia de dansuri Ardealul. Printre intrepreţii care au evoluat pe scenă se numără Alina Pinca, Mariana Anghel, Marcel Părău, dar şi tineri solişti ai Şcolii de Arte şi Meserii din Sibiu. 

ASEZARE NEOLITICA A PRIMILOR AGRICULTORI LANGA CRISTIAN
Cea mai veche aşezare neolitică din ţară a fost descoperită de arheologi pe tronsonul IV al autostrăzii Sibiu -Orăştie, în zona localităţii sibiene Cristian, şi anume prima fază, cea mai veche fază, cel mai vechi moment în care au apărut purtătorii tehnologiilor neoliticului, adică momentul în care, în urma unei schimbări climatice majore, oamenii din Orient au început să colonizeze această zonă, peste o populaţie de vânători şi pescari. Printre obiectele găsite, cele mai importante sunt o mască, "cea mai veche din Europa cel puţin", catalogată de el ca "o descoperire epocală", şi cel mai vechi vas cu două guri cunoscut. Analizele făcute la Institutul de Fizică de la Măgurele au dus la constatarea că e cea mai veche vopsea cunoscută în istoria lumii..

Cristy am romu asta de 3 zile . ce am observat ca 

150 DE ANI DE LA INFIINTAREA "ASTREI"

Elevi, cadre didactice si istorici au marcat ieri, la Colegiul National "Silvania" din Zalau, implinirea a 150 de ani de la infiintarea asociatiei culturale din Transilvania "Astra". Manifestarea a fost inserata in proiectul cultural educational "Astra-150 de ani de la infiintare". Cu acest prilej a fost vernisata, la Centrul de Documentare si Informare al scolii, expozitia fotodocumentara "Astra in imagini vazuta ca un arc peste timp 1861-2011", au fost prezentate lucrari in cadrul simpozionului "Astra si renasterea nationala a romanilor ardeleni prin invatamant si cultura moderna" si a fost vizionat filmul documentar "Astra-contrafort spiritual pentru miscarea nationala a romanilor din Transilvania". Au fost reiterate: Demersurile fruntasilor nationali din Ardeal pentru infiintarea asociatiei, de catre profesorul Ioan Ciocian; Legatura Astrei cu Biserica, de catre profesorul Calin Ciurbe; Marile sarbatori organizate de Astra, profesor Dora Popovici (fiica a doi dascali care au facut parte din 1928 si 1935 din Astra in filiala din Simleu Silvaniei); Despre scriitorii Astrei, profesor Imelda Chinta; Despre muzeele si bibliotecile organizate de Astra, de cercetator dr. Marin Pop; Gandirea la nivelul Astrei si implicarea ei in propasirea nationala

PIONIERATUL MUZEISTIC DIN PATRIMONIUL ASTREI

 „Moştenirea etnografică a Muzeului ASTRA. Tezaure din patrimoniul Muzeului Asociaţiunii” este titlul unei expoziţii de excepţie deschisă publicului până la jumătatea lunii ianuarie a anului viitor la Casa Artelor din Sibiu.
 
Expoziţia evidenţiază cele mai semnificative piese moştenite de Muzeul ASTRA din patrimo­niul secular al Muzeului Asociaţiunii, întâiul muzeu istorico-etnografic al românilor ardeleni. De altfel, Muzeul Asociaţiunii a fost cel care a deschis drumul expunerii unor monumente originale de arhitectură populară în aer liber (prin încercarea de reconstituire a unei stâne din Poiana Sibiului la 15 august 1905, la inaugurarea muzeului) şi prezentarea, pentru întâia dată, a instrumentarului de muncă, alături de „productele de artă ale industriei frumosului”. Tot în premieră au fost etalate atunci machete ale instalaţiilor hidraulice şi ale unor gospodării tradiţionale, dar şi fotografii cu caracter etnografic.

Gala de premiere Astra Film Fest
Astra Film Fest are loc la Sibiu o dată la doi ani. Gala de premiere Astra Film Fest a avut loc sâmbătă seară, la Casa de Cultură din Sibiu. Marele Premiu al festivalului i-a revenit regizorului israelian Avi Mograbi, pentru documentarul „Z 32", povestea unui soldat plin de remuşcări. Românca Anca Damian a fost distinsă cu Premiul pentru cel mai bun documentar românesc pentru lungmetrajul de animaţie „Crulic - lumea de dincolo". „O fabulă întunecată", şi-a motivat juriul alegerea, care „ne face să privim mai atent ideea de Europă unită” 
Cel mai popular film documentar românesc a fost ales filmul „Pe cărări neumblate", de Dieter Auener. Premiul pentru Cel mai bun documentar produs în Europa de Est i-a fost acordat filmului „Check check poto", al franţuzoaicei Julia Varga, iar la secţiunea internaţională a fost desemnat câştigător „Te-am filmat, dragostea mea", de Tomer Heymann. „Un film extrem de personal", cum îl descrie regizorul, „Te-am filmat, dragostea mea" spune cu onestitate şi intensitate povestea unei relaţii gay.


wdxccerd zwrbocwz gzylfzys

CENTENAR CIORAN IN SPECTACOL INEDIT
Se împlinesc, în 2011, o sută de ani de când Emil Cioran s-a născut la Răşinari. O sută de ani în care a străbătut un drum doar „dus", niciodată „întors", din sat către Sibiu, oraşul pe care l-a iubit „mai mult decât pe oricare altul pe pământ", apoi spre Bucureşti şi în cele din urmă spre Paris. Acest traseu interior îl reconstituie regizorul Gavriil Pinte (autor al scenariului şi al coloanei sonore deopotrivă) pentru spectacolul-proiect „Ispita Cioran" al Teatrului „Radu Stanca" din Sibiu. După experienţa spectacolului „Un tramvai numit Popescu", a cărui poveste a început pe o linie din Bucureşti, fiind apoi mutat la Sibiu, regizorul Gavriil Pinte a montat acum, tot în tramvai, „Ispita Cioran".

150 DE ANI DE LA INFIINTAREA ASTREI

In anul 1861, la Sibiu se constituie, in baza deciziei Adunarii Constituante, Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman (ASTRA). Societate de tip academic, ASTRA a luptat inca de la infiintare impotriva deznationalizarii si pentru drepturile romanilor din Transilvania. Se dorea pastrarea potentialului creator al poporului roman prin cunosterea si raspandirea mostenirii cultural-nationale. La infiintarea Asociatiunii, pentru a arata rolul detreminant al miscarii, George Baritiu spunea: „Asadar inteligenta poporului roman ajunse a lucra pe campul cel frumos si datator de viata al literaturii si stiintelor, precum si a cauta neincetat mijloace, nu fantastice, ci reale si oneste spre a lumina, cultiva, inavuti si ferici pe popor.“ 


STUDII SI CURSURI PENTRU RESTAURAREA SI CONSERVAREA PATRIMONIULUI

Complexul Naţional Muzeal "Astra" a inaugurat, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Centrul "Astra" pentru Patrimoniu, principala investiţie în cadrul unui proiect de peste 2,9 milioane de euro, finanţat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European. Centrul pentru Patrimoniu are 2.700 de metri pătraţi funcţionali şi deserveşte depozite pentru colecţiile de patrimoniu, laboratoare de conservare şi restaurare şi Centrul de Pregătire a Conservatorilor şi Restauratorilor din România. În cadrul aceluiaşi proiect, au fost restaurate opt monumente, au fost realizate drenări şi au fost înlocuite învelitorile pentru 32 de monumente din patrimoniul muzeului sibian. 

FESTIVALUL NATIONAL AL TRADITIILOR POPULARE DE LA SIBIU

Anul acesta, Sălajul va reprezenta zona Transilvaniei la Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare de la Sibiu. După cum a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Complexul Naţional Muzeal "Astra" din Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu a adresat Consiliului Judeţean Sălaj şi Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj invitaţia de a participa la acest eveniment cultural, având în vedere bogăţia şi diversitatea patromoniului cultural artistic al judeţului. 


"Este cea mai importantă manifestare culturală regională la care vom participa, în perioada 12-14 august 2011, cu maxim 60 de persoane, la toate secţiunile, arte religioase, arte vizuale, arte literare, arte plastice şi arte culinare

TRADIŢIE SĂSEASCĂ DIN CARPAŢI

Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu, prin Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească a readus în atenţia iubitorilor de tradiţii, Parada Lolelor de la Agnita. Personajul Lola este cunoscut de pe vremea năvălirii turceşti în târgul Agnitei. Ea vine de la Ursula care, cu faţa acoperită de o mască demonică, i-a speriat pe vrăjmaşii care s-au retras. În amintirea acestei fapte de curaj a Ursulei, în anul 1689 este atestată aici sărbătoarea Mummenschanz der Zünfte (Mascarada breslelor. Sărbătoarea Lolelor a fost preluată şi de locuitorii satelor din împrejurimile Agnitei, fiecare manifestare distingându-se prin amprenta locală a costumului de Lolă. Fiind o emblemă pentru cultura săsească şi istoria locală a Agnitei, Parada Lolelor a fost inclusă în Programul „Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007”.

SE ANUNTA NOUA EDITIE A FESTIVALULUI FILMULUI DOCUMENTAR

Studioul „Astra Film“ din Sibiu anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri pentru ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Documentar - Astra Film Festival - care va avea loc în perioada 25-30 octombrie. Festivalul reprezintă un punct de întâlnire pentru realizatorii de documentare din întreaga lume şi promovează filmul documentar din România şi din regiunea sud-est europeană. El prezintă realităţile lumii în care trăim, aşa cum sunt ele percepute şi interpretate de realizatorii de film documentar, şi facilitează dezbateri libere cu publicul, precum şi între profesioniştii în domeniu. AFF nu selectează filme de animaţie, filme experimentale, reconstituiri şi docu-drame. 
Organizatorii anunţă, de asemenea, că pe durata festivalului vor avea loc, pe lângă vizionările de filme, programe variate legate de filmul documentar: master classes, focus regional, concerte şi alte evenimente care completează atmosfera Astra Film

IMAGINI DIN CETATEA ANTICA POROLISSUM EXPUSE IN CETATEA CONTEMPORANA A SIBIULUI

Mai multe lucrari de grafica, fotografie, desene etc. realizate de autori din judetele Salaj si Cluj despre cercetarile istorice si arheologice la sit-ul de la Porolissum, Moigrad, se afla expuse la Sibiu. Expozitia ReMemoria 2, un proiect apartinand Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau, Muzeului de Arta "Ioan Sima" Zalau si Casei de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca, va fi deschisa la Teatrul pentru Copii si Tineret Gong din Sibiu, pana la finele lunii februarie. 

Imaginile expuse publicului larg sunt un bogat material vizual sub forma de desene, grafica, fotografie directa si trans-fotografie, land art si instalatii, care reamintesc de cercetarile istorice si arheologice privind sit-ul de la Porolissum, Moigrad, judetul Salaj. 


TABARA DE JURNALISM SIBIU-SUCEAVA

Primăria Valea Viilor a început demararea proiectului „Tabără de jurnalism – INFO EBC”, în parteneriat cu Primăria comunei Moldova Suliţa (judeţul Suceava), proiect finanţat de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în cadrul programului „Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC), iniţiat de Guvernul României cu sprijinul Băncii Mondiale. Proiectul “Tabără de jurnalism – INFO EBC” are ca scop dezvoltarea parteneriatului, dialogului şi schimbului de experienţă între cele două comune, care beneficiază fiecare de prezenţa unei Reţele Electronice a Comunităţii Locale – RECL. Proiectul îşi propune să rezolve lipsa unui flux informaţional continuu dinspre RECL către comunitate prin realizarea unui ziar local în cele două comunităţi partenere. 

SAMBATA VIITOARE, LA DUMBRAVA SIBIULUI TARAFURI SI FANFAREIn luna iunie a acestui an s-a desfasurat la Suceava la cea de-a patra ediţie a Festivalului "Tarafuri şi fanfare". Pentru iubitorii de muzica ţărănească autentică Jurnalul Naţional şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA reiau festivalul in aceasta toamna la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Gala Festivalului "Tarafuri şi Fanfare" se va desfasura sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 14:00. În marele Sat din Dumbravă se vor reuni muzicanţi fără pereche care vor demonstra că lăutăria nu se învaţă de pe partitură ci se strecoară uşor, în suflet. 
Doina, hora, sârba, cântecul de ascultare, toate având plămada în sufletul lăutarilor care n-au plecat din vetrele satelor în care s-au născut, strălucesc precum nestematele în lăzile de zestre ale poporului român. Lăutarii le-au învăţat de drag şi le duc mai departe. E datoria lor faţă de străbuni, ca şi ţinerea de cuvânt. Acesta ar putea fi moto-ul noii editii a festivalului de saptamana viitoare 


http://kingjsb.com/modlogan/500/high-dose-azithrom

http://ichibandojo.com/events/00/digitalcamerabatt

http://gone-for-soldiers.com/_vti_script/386/how-t

http://hollylandpictures.com/formmail/707/iv-dilan

http://ecg-llc.com/gdesign/070/sodium-orthosilicat

 
LA SIBIU, LOCUL DE UNDE A PORNIT TRADITIA TARGURILOR DE MESTESUGURI


Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează în perioada 13-15 august 2010 în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului cea de-a 27-a ediţie a Târgului Creatorilor Populari din România, amplă manifestare de cultură populară şi civilizaţie românească. Dacă la prima ediţie a Târgului Creatorilor Populari din România, în 1984, participau aproximativ 28 de creatori populari, anul acesta târgul va reuni aproximativ 200 meşteri populari reprezentând majoritatea zonelor etnografice şi etniilor care conturează imaginea întregii tipologii a meşteşugurilor tradiţionale: ţesut, brodat, olărit, încondeiat ouă, sculptură în lemn şi os, pictură pe icoane, cojocărit, confecţionat măşti, podoabe, păpuşi, instrumente muzicale şi pălării, împletituri de fibre vegetale

http://partyboogie.com/textfiles/868/compost-pile.

http://educationvirtual.com/cp/796/index.html luna

http://asram.in/asram_hospitals/422/kia-sedona-rev

http://rowingboating.com/css/666/dig-your-own-well

http://authorspoetry.com/images/788/great-northern

FESTIVALUL ART-MANIA IN NOUA EDITIE DE LA SIBIU

Cu prilejul festivalului din acest an, Muzeul Naţional Brukenthal şi Complexul Naţional Muzeal Astra au încheiat un acord de colaborare cu ARTmania, festivalul de muzică şi arte conexe din Sibiu.Parteneriatul are ca obiectiv promovarea la nivel naţional a spaţiilor muzeale aflate în patrimoniul instituţiilor menţionate, prin intermediul canalelor de comunicare dedicate festivalului şi facilitarea accesului publicului participant în condiţii speciale. Astfel, posesorii de bilete sau abonamente la ARTmania Festival 2010 au ocazia de a vizita Muzeul de Istorie, Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Vânătoare şi Galeria de Artă Contemporană,

A 6-a editie a festivalului itinerant “Transilvania Fest”


 E un festival inedit, în care manifestările culturale se împletesc cu cele culinare, ediţia din acest an, a şasea, este îndreptată asupra zonei Sibiului, în acest weekend fiind vorba despre satul Biertan. Vor veni meşteşugari din comună, dar şi din zonele Sibiu, Cluj şi Sighişoara, şi vor expune spre vânzare porturi, cojoace, pieptare şi obiecte manufacturate din Alţâna, costume tradiţionale pentru copii din Biertan, obiecte de mână realizate la războiul de ţesut tradiţional din Biertan, Richiş, Sibiu şi Sighişoara, şosete şi împletituri din Viscri şi icoane pe sticlă 
din Copşa Mare. Micii producători de 
alimente tradiţionale vor fi şi ei prezenţi cu produse 
făinoase din Biertan, lactate din Richiş, miere din Copşa Mare şi „finomşaguri" (produse tradiţionale) din Turda. În funcţie de vreme vor avea loc concerte folclorice, de orgă, expoziţii de animale, programe educaţionale pentru copii, demonstraţii meşteşugăreşti şi culinare, cinema în aer liber şi altele.


TOPUL SPECTACOLELOR DE LA SIBIU

Dintre cele peste 350 de spectacole care au marcat amplu festival de teatru, publicul si critica de specialitate au alcatuit lista cu cele ce se situeaza printre primele zece:
„Electra", regia Mihai Măniuţiu

„Femeia care şi-a pierdut jartierele", regia Silviu Purcărete

„Faust", regia Silviu Purcărete

„Herr Paul", regia Radu Afrim

„Închisoarea de oase", regia Eugenio Barba

„Întrebări", regia Peter Brook

„Metamorfoze", regia Silviu Purcărete

„Odă progresului", regia Eugenio Barba

„Poveşti de iunie", regia Pippo Delbono

„Pyramus & Thisbe 4 you", regia Alexandru Dabija.


S-A DESCHIS MARELE FESTIVAL DE TEATRU DE LA SIBIU

Focurile de artificii au deschis, aseară, cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Până pe 6 iunie, artişti din 70 de ţări vor prezenta peste 350 de spectacole.
Ce spectacole pot fi văzute astăzi 

Tramvai Răşinari. Ora 14.00. „Un tramvai numit Popescu”. Scenariu pentru un spectacol de teatru comunitar de Gavriil Pinte, după opera antumă şi postumă a lui Cristian Popescu. 

Teatrul Gong. Ora 17.00. „Acasă la tata/ Back home”. Regia Alexandru Dabija. Teatrul Naţional „Radu Stanca”. Ora 19.00. „Viaţa binecuvântată a lui Bess”. Adaptare de Sanda Anastasof, după un scenariu de Lars von Trier. Regia Radu-Alexandru Nica.

Sala Thalia. Ora 19.00. „Artă pură” (Arte Y Pureza Flamenco Company, Spania). Evenimentul aduce în faţa publicului vocile puternice ale locuitorilor din oraşele legendare ale Andaluziei. 

Hala Simerom. Ora 22.00. „Închisoarea de oase” (Odin Teatret, Danemarca). Variaţiune după „În faţa legii”, de Franz Kafka. 

Pietonala Nicolae Bălcescu – Piaţa Mare. Ora 23.00. „Pietonul aerului” (Transe Express, Franţa).

MESTESUGUL POPULAR SIBIAN

Oraşul Avrig se va transforma duminică, 9 mai, pentru o zi, într-o veritabilă capitală a meşteşugului şi cântecului popular sibian. Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu alături de Clubul Copiilor Avrig şi Consiliul Local Avrig organizează cea de-a 15-a ediţie a fazei judeţene a Olimpiadei "Meşteşuguri artistice tradiţionale", organizate în incinta Casei
 de Cultură din Avrig, "Sala Pavilon". Icoane pictate pe lemn
 sau sticlă, cu minunate ştergare şi şerveţele ţesute de elevele de la Avrig şi Sălişte, broderii şi măşti populare realizate de copii sunt doar câteva dintre exponatele care-i vor încânta pe vizitatori.

European Heritage Awards pentru Muzeul Brukental
Muzeul Brukenthal din Sibiu se numără printre cei 29 de laureaţi ai European Heritage Awards 2010, distincţii acordate de organizaţia internaţională Europa Nostra şi de Comisia Europeană, pentru conservarea patrimoniului, cercetare sau educaţie. Muzeul sibian a fost selectat în categoria "Educaţie, training şi conştientizare" pentru programul de pedagogie muzeală intitulat "Descoperind Muzeul", pe care îl desfăşoară începând cu anul şcolar 2008/2009,. European Heritage Awards, lansate în 2002 de Europa Nostra şi Comisia Europeană, ca parte a programului Cultural al CE, reflectă "eforturile remarcabile depuse în scopul conservării peisajelor, patrimoniului arhitectural, arheologic şi artistic al Europei". FESTIVALUL DE TEATRU DE LA SIBIU

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ajuns la cea de-a XVII-a ediţie, care se va desfăşura între 28 mai şi 6 iunie, va găzdui anul acesta participanţi din 70 de ţări şi va prezenta 350 de evenimente, informează organizatorii evenimentului.

Tema de anul acesta a festivalului este "Întrebări". Evenimentele se vor desfăşura în 66 de spaţii, fiind aşteptaţi zilnic 35.000 de spectatori.

PICASSO LA SIBIU

Muzeul Naţional Brukenthal pregăteşte pentru acest an, în premieră, o expoziţie cu lucrări semnate de Pablo Picasso, a anunţat Sabin Luca, directorul general al muzeului.


LA SIBIU: ASTRA FILM FEST

Ediţia a zecea a Festivalului Internaţional de Film Documentar începe astăzi, la Sibiu. 

Peste o sută de filme documentare de pe toate continentele vor participa la Astra Film Festival din Sibiu. Ediţia a zecea a Festivalului Internaţional de Film Documentar începe astăzi şi se va încheia duminică, 1 noiembrie. 

Cele 117 filme au fost selectate dintr-un total
 de peste o mie de pelicule, iar 65 dintre acestea, provenind din 35 de ţări de pe toate continentele, vor concura pentru premii în valoare totală de 25 000 de euro
. „Vor fi secţiunile de competiţie Internaţional, Europa, România, Studenţi, precum şi programe speciale: Made in Romania, Panorama, Prietenii mei din toată lumea - program de film documentar dedicat copiilor, Turcia - Vecinii noştrii necunoscuţi, program portret. Regizorii noului val prezintă documentarele lor preferate şi multe alte programe surpriză

Ajuns la a treia ediţie, Festivalul Internaţional de Poezie „Oskar Pastior” va avea loc la Sibiu între 1 şi 3 octombrie.


Treisprezece autori din şapte ţări vor participa la lecturi şi dezbaterile din cadrul Festivalului Internaţional de Poezie „Oskar Pastior”, la Sibiu.
Publicul se va putea întâlni cu Urs Allemann (Elveţia), Constantin Acosmei (România), Daniel Bănulescu (România), Tadeusz Dabrowski (Polonia), Daniela Danz (Germania), Oswald Egger (Austria), Georgi Gospodinov (Bulgaria), Herta Müller (Germania), Ion Mureşan (România), Krzysztof Siwczyk (Polonia), Paulo Teixeira (Portugalia), Hans Thill (Germania), Radu Vancu (România). 


LA SIBIU - TARGUL CREATORILOR POPULARI

Cea mai ampla manifestare de cultura populara si civilizatie romaneasca, "Targul Creatorilor Populari din Romania", ce isi propune un dialog veridic intre traditie si creatia populara contemporana, va incepe maine in Complexul National Muzeal "Astra" din Sibiu.
Evenimentul pastreaza functia initiala, cea comerciala, insa introduce publicul in atmosfera de odinioara, Targul Creatorilor Populari din Romania oferind un spectacol complet: scenografie (cadru natural
, arhitectura, recuzita originala), actori (mesteri si vizitatori deopotriva), repre­zentatii artistice de exceptie (demonstratii mestesugaresti). Daca la prima editie, in 1984, participau aproximativ 28 de creatori populari, anul acesta evenimentul va reuni, la aceasta a 26-a editie, peste 250 de mesteri.

FESTIVALUL NATIONAL AL TRADITIILOR POPULAREImprimă

E-mailMuzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale "Astra" din Dumbrava Sibiului găzduieşte între 6 şi 9 august Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare, ajuns la a VIII-a ediţie.

Organizată de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Ţării, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal "Astra" din Sibiu, manifestarea reuneşte ansambluri, grupuri folclorice şi meşteri populari din comunităţile româneşti din Bulgaria, Serbia, Ucraina şi Republica Moldova, dar şi din judeţele Braşov, Neamţ şi Giurgiu. La festival sunt invitaţi acei reprezentanţi autentici ai tradiţiilor populare, săteni din ţară şi din jurul ei, care propun valoroase tradiţii culturale păstrate în viaţa comunităţilor rurale.

AL TREILEA FESTIVAL DE TEATRU CA AMPLOARE DIN LUME

Editia din acest an (28 mai-7 iunie) a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), cel mai important eveniment anual de teatru si artele spectacolului din Romania si al treilea ca amploare si din lume, propune un program care aduce in orasul medieval participanti din 70 de tari si prezinta 350 de evenimente ce se desfasoara in 40 de spatii de joc.
Evenimentul, ce are ca tema "InOvatii", cuprinde productii romanesti si interna­tionale, spectacole de strada in orasul vechi si in cetatile si bisericile fortificate medievale din impre­jurimile Sibiului, spectacole de teatru - dans (flamenco, dans contemporan), spectacolele de lumini, de muzica, pantomima, pana la conferinte, dezbateri, expozitii de fotografie, pictura si ateliere, care au loc atat in spatii conventionale, dar mai ales neconventionale. In premiera, Teatrul National "Radu Stanca", Theatre D'Esch-Sur-Alzette si Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumunster prezinta astazi si maine la FITS productia "Metamorfoze" dupa Ovidiu, regia Silviu Purcarete, un mega-spectacol realizat la Luxemburg, in anul 2007. Alte doua creatii impresionante marca Purcarete vor fi prezentate pe 30 mai si 6 iunie: "Faust" dupa Goethe si "Uriasii muntilor" de Luigi Pirandello.
Printre evenimentele din anul acesta de la FITS se numara si revenirea dramaturgului Saviana Stanescu, stabilita de ani de zile la New York, care va avea un text pus in scena. Este vorba despre piesa "White Embers/­Cenusa alba", care se va juca pe 29 mai (ora 17.00). 

FINANTAREA FESTIVALULUI DE TEATRU DE LA SIBIU

Nu mai puţin de 5,89 milioane de euro (24,5 milioane de lei) s-au alocat pentru cea de-a XVI-a ediţie a Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), care se va desfăşura între 28 mai şi 7 iunie în fosta Capitală Culturală Europeană.

Într-o conferinţă desfăşurată în spaţiul elegant, decorat cu lucrări Dali, de la Club Artex din Bucureşti, directorul Teatrului „Radu Stanca” Constantin Chiriac, alături de ministrul culturii Theodor Paleologu, au anunţat programul „InOvaţii” al acestei ediţii FITS: participanţi din 70 de ţări, în 350 de spectacole de teatru, de dans sau de stradă, cu efecte pirotehnice, teatru-dans, muzică, dans, circ, conferinţe lansări de carte şi expoziţii, conferinţe de presă, care se vor desfăşura în 40 de spaţii de joc (inclusiv în cetatea Cisnădioara şi Biserica Evanghelică).

Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional a alocat pntru FITS suma de 1.000.000 lei

Festivalul orchestrelor la Sibiu


Prima editie a Festivalului International de Orchestra "Academia Primavera", organizat de catre Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, se afla in derulare la Sibiu (5-11 aprilie). Festivalul isi propune sa reuneasca tineri muzicieni care doresc sa-si imbogateasca experienta profesionala, lucrand cu maestri ai artei interpretative si sustinand concerte

SANSE LA O MARE DISTINCTIE PENTRU MUZEUL"ASTRA"DIN SIBIU

Muzeul Astra din Sibiu are şanse să fie desemnat Muzeul European al Anului 2009, la competiţia care îşi va desemna câştigătorul în luna mai, în vreme ce Muzeul Brukenthal, tot din Sibiu, a ieşit deja din cursă.

Premiul Muzeul European al Anului (EMYA) este acordat de Forumul European al Muzeelor (European Museum Forum), organizaţie internaţională care doreşte ridicarea standardelor muzeelor de pe continent şi premiază excelenţa, recunoscând şi subliniind inovaţiile în domeniu.

Şansele Muzeului Astra la marele premiu sunt destul de mari date fiind caracteristicile sale. ”Muzeul Astra este un muzeu european. Combină caracteristici locale, regionale şi naţionale cu influenţe din întreaga Europă. Conectează identitatea individuală cu spiritul european”, a spus preşedintele Forumul European al Muzeelor, Wim van der Weiden.

Muzeul Civilizaţiei Populare Traditionale ASTRA a fost inaugurat în 1967, sub numele de Muzeu al Tehnicii Populare. Astăzi, muzeul ocupă o suprafaţă de 96 de hectare, din care 42 sunt rezervate expoziţiei, şi are alei de vizitare cu lungimea totală de şase kilometri.

Premiul Muzeul European al Anului 2009 va fi acordat în intervalul 6-9 mai în Turcia, la Bursa.

TEATRUL NATIONAL DIN SIBIU CONTINUA TRADITIA CAPITALEI CULTURALE

În primele zile din martie Teatrul Naţional ”Radu Stanca” a organizat o microstagiune cu cele mai noi premiere ale sale – ”Sfârşit de partidă” de S. Beckett, ”Auto-da-fe” de Tennessee Williams şi ”Visul unei nopţi de vară” de W. Shakespeare. În afara noilor premiere, Naţionalul sibian are în repertoriul curent spectacolele de mare succes ”Faust” după Goethe şi ”Lulu” de Wedekind, ambele în regia lui Silviu Purcărete. teatrul din Sibiu mai pregăteşte anul acesta o serie de turnee – în Ungaria, Turcia, Germania, Italia, Spania, Olanda, Slovenia, Franţa, Israel şi, nu mai puţin, la Festivalul de la Edinburgh, unde spectacolul ”Faust” a fost invitat în secţiunea oficială (18-22 august).Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu 2009 pregăteşte şi el o serie de evenimente teatrale speciale, printre care un spectacol în aer liber după ”Metamorfozele” lui Ovidiu, semnat de Silviu Purcărete

SIBIUL ISI ANUNTA CALENDARUL CULTURAL AL ANULUI 2009

Iata care vor fi principalele manifestari la doi ani dupa ce orasul a fost Capitala Culturala Europeana:

11 - 17 mai - Sibiu Jazz Festival 
28 mai – 7 iunie - Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu 
9-15 iunie – TIFF 
26 – 28 iunie - Festivalul Rockin’ Transilvania 
17-19 iulie – Artmania Festival 
14 iunie-4 iulie - Zilele Muzicale Româno-Americane 
9-15 iulie - Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch” 
28-30 august - Festivalul Medieval „Cetăţi Transilvane” 
16-18 octombrie - Festivalul Internaţional “Jazz and More” 
26 octombrie-1 noiembrie - Astra Film Fest 
12-16 noiembrie - Festivalul de Dans Sibiu 
21-22 noiembrie - Festivalul Naţional de Muzică Folk şi Poezie
JUNII DIN MARGINIMEA SIBIULUI

Peste 300 de juni din cele 15 cete ale Mărginimii Sibiului au dansat şi colindat la sărbătoarea Junilor, de la Sălişte, o tradiţie veche de peste 100 de ani. Mii de sibieni şi turişti au înfruntat gerul să asiste la eveniment. 15 cete de juni şi juniţe, tineri îmbrăcaţi în portul popular al locurilor, au defilat, au cântat şi au dansat în Piaţa Junilor capitala Mărginimii Sibiului. Cu straie, care mai de care mai de vază şi cu dansuri ce au îndulcit atmosfera celor -10 grade de afară, junii din Sălişte, Tilişca, Vale, Miercurea Sibiului, Gura Râului, Sibiel, Răşinari, Tâlmăcel, Orlat, Râul Sadului, Sadu, Cristian, Alămor, Rod şi Vaideeni (judeţul Vâlcea) au jucat Căluţul, Româna, Balul Mărăcinilor, Fecioreasca şi Căluşelul, spre satisfacţia asistenţei.„Sărbătoarea Junilora luat fiinţă în 1906 şi de atunci în fiecare an, la poalele munţilor Cindrel, ciobanii şi băciţele lor, împreună cu rudele şi copiii se strâng ca să danseze şi să colinde la Sălişte. 


Expoziţie permanentă de Artă Românească

Muzeul Naţional Brukenthal anunţă publicul iubitor de artă că în urma amplului proces de reorganizare şi restructurare expoziţională, începând cu data de 26 noiembrie 2008 poate fi vizitată noua Expoziţie permanentă de Artă Românească, deschisă în sălile etajului II ale Casei Albastre (intrarea prin Palatul Brukenthal), spaţiu pregătit să găzduiască spirit şi frumuseţe: lucrări reprezentative ale colecţiei de pictură românească.Vernisajul expoziţiei a avut loc în noua Galerie, dotată cu sisteme moderne de etalare a lucrărilor şi condiţii optime de protejare a patrimoniului. Pe simezele noii expoziţii permanente se regăsesc aproximativ 200 de tablouri din colecţiile de artă ale Muzeului prezentate într-un concept original, fundamentat ştiinţific şi cu o clasică eleganţă a etalării.Expoziţia prezintă, prin lucrări reprezentative, evoluţia picturii din România în perioada cuprinsă între secolele XVIII-XX. Vor fi expuse piese de referinţă ale celor mai reprezentativi artişti ai artei naţionale, urmărindu-se, în paralel, evidenţierea a ceea ce este caracteristic acestei colecţii şi anume fondul de pictură transilvăneană, unul dintre cele mai bogate din ţară, întregit cu opere de mare valoare ale picturii româneşti moderne şi din perioada interbelică, până după jumătatea secolului al XX-lea

Căminul Cultural şi Biblioteca Comunală Cornu, judeţul Prahova, organizează luni 01 decembrie 2008, în cadrul Muzeului Sătesc din localitate acţiunea: "Unirea -visul tuturor românilor" acţiune închinată Zilei Naţionale a României şi împlinirii a 90 de ani de la Marea Unire. 

La Sibiu, a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „Oskar Pastior“. 

Reunind peste douăzeci de autori din unsprezece ţări, festivalul este organizat de Literaturhaus Berlin şi Institutul Cultural Român, desfăşurându-se la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Brukenthal. Invitaţi la festival sunt Mugur Grosu, Mircea Dinescu şi Vasile Leac, precum şi Herta Müller, sosită din Germania. Vineri şi sâmbătă, lecturile vor avea loc la Filarmonica Sibiu, printre invitaţi numărându-se Urs Allemann (Elveţia), Inger Christensen (Danemarca), Franz Josef Czernin (Austria), Jean Daive (Franţa), Erwin Einzinger (Austria), Elke Erb (Germania), Christian Hawkey (SUA), Felix Philipp Ingold (Elveţia), Andrzej Kopacki (Polonia). Festivalul se va încheia sâmbătă cu un dublu concert susţinut de M.A. Numminen, din Finlanda, şi Ada Milea. În cadrul festivalului va fi lansată antologia ediţiei precedente, apărută la Editura Art. 

MANIFESTARI DE DRAGOBETE

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", organizeaza în incinta sa, duminica, 24 februarie 2008, incepand cu orele 11.00, alese manifestări artistice care vin să celebreze Dragobetele, beneficiind de patronajul Ministerului Culturii si Cultelor.
O amplă manifestare asemănătoare va avea loc în Dumbrava Sibiului

Concertele FILARMONICII DE STAT Sibiu - luna februarie 2008

Data: 07.02.2008 - 28.02.2008
Loc: Sibiu
Organizator: FILARMONICA DE STAT
Adresa: Str.Cetatii nr.3-5
Telefon: 0269/210264
Fax: 0269/210264
Email: 
filarmo@rdslink.ro

Site: 
http://www.filarmonicasibiu.ro

 

Joi 7 februarie, ora 19 - Sala THALIA
CONCERT SIMFONIC EXTRAORDINAR
Dirijor: SABIN PAUTZA - 65 de ani de viaţă
45 de ani de activitate
Solist: FLORIN CROITORU
În program: Scott Joplin (S.Pautza) - 3 Rag-time pentru orchestră 
 S.Pautza - Concertul pentru vioară şi orchestră 
 F.Schubert (S.Pautza) - “Fata şi moartea”

Joi 14 februarie, ora 19 - Sala THALIA
CONCERT SIMFONIC
Dirijor: ANDRAS VASS - Ungaria
Solist: BARTHA GEZA
În program: W.A.Mozart - Divertismentul pentru orchestră nr.13 în Re Major K 334
 Sandor Veress - Concert pentru clarinet şi orchestră
primă audiţie
 J.Brahms - Simfonia a IV-a în mi minor, op.98

Joi 21 februarie, ora 19 - Sala THALIA
”SIBIU YOUTH ORCHESTRA”
CONCERT SIMFONIC
Dirijor: GABRIEL BEBEŞELEA
Solişti: MARIUS TUŢĂ, AURELIAN BĂCAN
În program: R.Schumann - Uvertura “Manfred op.115
 F.Mendelssohn-Bartholdy - Două piese de concert pentru doi clarineţi, op.113, nr.1 şi 2
 F.Schubert - Simfonia a V-a în Si bemol Major D 485

Joi 28 februarie, ora 19 - Sala THALIA
CONCERT SIMFONIC
Dirijor: VICTOR GH.DUMĂNESCU
Solist: CRISTIAN FLOREA
În program: C.Gounod - ”Noaptea Valpurgiei” din opera ”Faust”
 Manuel de Falla - Şase cântece spaniole pentru violoncel şi orchestră
 Fr.Couperin - Cinci piese pentru violoncel şi orchestră
 P.I.Ceaikovski - ”Capriciul italian” op.45PROGRAM DE SPECTACOLE 

TEATRUL NATIONAL RADU STANCA SIBIU

PERIOADA 8 - 30 ianuarie 2008

 

 

 

 

Marti 8 ianuarie 2008 ora 19.00 – TRANSPORT DE FEMEI de Steve Gooch – sediu: Teatrul National "Radu Stanca" – sectia germana

REGIA: George Ivascu

DISTRIBUTIA: Gabriel Sterian, Ali Deac, Simina Contras, Iula Merca, Daniela Anghel, lorelei Ghazawi, Emilia Iancu, Ada Soaica

-     intrarea libera, in limita locurilor disponibile

Spectacol sustinut de studentii anului IV Actorie – clasa lector univ. dr. George Ivascu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Litere si Arte


 

Miercuri 9 ianuarie 2008 ora 19.00 – WIE FEUERE ICH MEINEN MORDER de Aki Kaurismaki – sediu: Teatrul National "Radu Stanca" – sectia germana

REGIA: Radu Alexandru Nica

SCENOGRAFIA: Carmencita Brojboiu

DISTRIBUTIA: Georg Potzolli, Johanna Adam, Franz Kattesch, Horia Nicoara, Pali Vecsei

-     cu subtitrare in limba romana

-     Pret bilete: 10 lei; redus: 5 lei 

http://galerie.liternet.ro/view_album.php?set_albumName=am_angajat_un_ucigas_profesionist


 

Joi 10 ianuarie 2008 ora 19.00 – ELECTRA scenariu dramatic de Mihai Maniutiu dupa Sofocle si Euripide – sediu: Teatrul National „Radu Stanca”

REGIA: Mihai Maniutiu

SCENOGRAFIA: Cristian Rusu

DISTRIBUTIA: Mariana Presecan, Ioana Craciunescu, Marian Ralea, Doru Presecan, Dan Glasu, Ofelia Popii, Florin Cosulet, Adrian Matioc, Mihai Coman, Diana Fufezan, Adrian Neacsu, Catalin Neghina, Eduard Patrascu, Catalin Patru, Viorel Rata, Bogdan Saratean, Cristina Stoleriu, Dana Talos, Codruta Vasiu si Grupul „Iza” din Maramures

-     Pret bilete: 10 lei; redus: 5 lei 

http://galerie.liternet.ro/view_album.php?set_albumName=electra

 

Vineri 11 ianuarie 2008 ora 19.00 – TREI POVESTIRI CARE MERITA SA FIE POVESTITE de Osvaldo Dragun 

– sediu: Casa de Cultura a Sindicatelor – Sala de sport

REGIA: Dan Glasu

DISTRIBUTIA: Alina Irom, Romina Stroia, Alexandra Tica, Arina Trif, Florin Besoiu, Catalin Grigoras

-     intrarea libera, in limita locurilor disponibile

Spectacol sustinut de absolventii Sectiei Actorie, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Litere si Arte, cu participarea studentilor anului II Actorie – clasa lector univ. drd. Dan Glasu si anului III Actorie – clasa lector univ. drd. Marian Ralea 

 

Sambata 12 ianuarie, Duminica 13 ianuarie 2008 ora 19.00 – FAUST de Goethe – sediu: Centrala Simerom

SCENARIUL SI REGIA: Silviu Purcarete

DECOR SI LIGHT DESIGN: Helmut Stürmer

COSTUMELE: Lia Mantoc

MUZICA ORIGINALA: Vasile Sirli

ORCHESTRATIA: Doru Apreotesei

VIDEO: Andu Dumitrescu

ASISTENT DE SCENOGRAFIE: Daniel Raduta

DISTRIBUTIA: Ilie Gheorghe, Ofelia Popii, Johanna Adam, Maria Anusca, Emoke Boldizsar, Lerida Buchholtzer, Irina Deak, Diana Fufezan, Raluca Iani, Laura Ilea, Diana Vacaru Lazar, Dana Maria Lazarescu, Rodica Margarit, Gabriela Neagu, Renate Muller Nica, Veronica Popescu, Eleonora Posirca, Mariana Presecan, Cristina Ragos, Cristina Stoleriu, Dana Talos, Codruta Vasiu, Ema Vetean, Mihai Coman, Florin Cosulet, Dan Glasu, Tomohiko Kogi, Adrian Matioc, Adrian Neacsu, Catalin Neghina, Eduard Patrascu, Catalin Patru, Doru Presecan, Viorel Rata, Vlad Robas, Bogdan Saratean, Ciprian Scurtea, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Liviu Vlad, Steve Walter, Dana Anghel, Simina Contras, Raluca Covrig, Teodora Domnariu, Lorelei Gazawi, Bianca Goada, Iulia Mihaela Grigore, Emilia Iancu, Alina Irom, Laura Luca, Ilinca Mateescu, Iulia Merca, Diana Sofia Murarus, Florentina Neagu, Alexandra Petrasciuc, Romina Stroia, Andreea Soaica, Doriana Taut, Gabriela Tica, Arina Trif, Codruta Varadi, Mihai Alexandru, Florin Besoiu, Liviu Bledea, Gabriel Budur, Alex Deac, Catalin Grigoras, Alexandru Verzescu, Laurentiu Vlad, Tania Anastasof, Medeea Dobrota, Doris Faff, Astrid Hermann, Irina Mihai, Aneea Oprin, Ana Maria Telebus 

Imperium Band: Dorin Pitariu (chitara), Calin Filip (bass), Lucian Fabro (percutie), Ciprian Oancea (claviaturi)

-     Pret bilete: 20 lei; redus: 10 lei

http://galerie.liternet.ro/view_album.php?set_albumName=faustpurcarete


 

Miercuri 16 ianuarie 2008 ora 19.00 – ELLING de Axel Hellstenius (in colaborare cu Peter Næss) dupa romanul "Frati de Sange" de Ingvar Ambjørnsen, tradus din norvegiana de Gabriele Haefs – sediu: Teatrul National "Radu Stanca" - sectia germana

REGIA: Vlad Massaci

SCENOGRAFIA: Andu Dumitrescu

ILUSTRATIE MUZICALA: Cristian Juncu

DISTRIBUTIA: Georg Potzolli, Franz Kattesch, Bogdan Saratean, Johanna Adam

-     Pret bilete: 10 lei; redus: 5 lei 


 

Joi 17 ianuarie 2008 ora 19.00 – ELECTRA scenariu dramatic de Mihai Maniutiu dupa Sofocle si Euripide – sediu: Teatrul National „Radu Stanca”

REGIA: Mihai Maniutiu

SCENOGRAFIA: Cristian Rusu

DISTRIBUTIA: Mariana Presecan, Ioana Craciunescu, Marian Ralea, Doru Presecan, Dan Glasu, Ofelia Popii, Florin Cosulet, Adrian Matioc, Mihai Coman, Diana Fufezan, Adrian Neacsu, Catalin Neghina, Eduard Patrascu, Catalin Patru, Viorel Rata, Bogdan Saratean, Cristina Stoleriu, Dana Talos, Codruta Vasiu si Grupul „Iza” din Maramures

-     Pret bilete: 10 lei; redus: 5 lei 

http://galerie.liternet.ro/view_album.php?set_albumName=electra

 

Vineri 18 ianuarie 2008 ora 19:00 – BALUL scenariu de Radu Alexandru Nica si Mihaela Michailov dupa o idee a Théatre de Campagnol – sediu: Teatrul National „Radu Stanca”

REGIA: Radu Alexandru Nica

SCENOGRAFIA: Helmut Sturmer

COSTUME: Maria Miu

COREGRAFIA: Carmen Cotofana

MUZICA ORIGINALA: Vasile Sirli

DISTRIBUTIA: Diana Fufezan, Gabriela Neagu, Ofelia Popii, Florentina Tilea, Codruta Vasiu, Florin Cosulet, Adrian Matioc, Horia Nicoara, Adrian Neacsu, Catalin Patru, Viorel Rata, Pali Vecsei

-     Pret bilete: 10 lei; redus: 5 lei 

http://galerie.liternet.ro/view_album.php?set_albumName=balul


 

Sambata 19 ianuarie 2008 ora 19.00 – NASUL dupa N.V. Gogol – sediu: Teatrul National „Radu Stanca”

DIRECTIA DE SCENA: Alexandru Dabija

SCENOGRAFIE, LIGHT DESIGN, VIDEO: Andu Dumitrescu

MUZICA SI VERSURILE: Ada Milea, Bogdan Burlacianu

CU: Ada Milea, Bogdan Burlacianu

-     Pret bilete: 10 lei; redus: 5 lei 

http://galerie.liternet.ro/view_album.php?set_albumName=nasul


 

Duminica 20 ianuarie 2008 ora 19.00 – GAITELE de Alexandru Kiritescu – sediu: Teatrul National „Radu Stanca”

REGIA: Florin Zamfirescu

DECORUL: Alin Gavrila

COSTUMELE: Mc. Ranin

DISTRIBUTIA: Dana Maria Lazarescu, Rodica Margarit, Dana Talos, Geraldina Basarab, Ofelia Popii, Diana Fufezan, Codruta Vasiu, Florentina Tilea, Adrian Neacsu, Mihai Coman, Pali Vecsei

-     Pret bilete: 10 lei; redus: 5 lei 

 

Miercuri 23 ianuarie 2008 ora 19.00 – ELLING de Axel Hellstenius (in colaborare cu Peter Næss) dupa romanul "Frati de Sange" de Ingvar Ambjørnsen, tradus din norvegiana de Gabriele Haefs – sediu: Teatrul National "Radu Stanca" - sectia germana

REGIA: Vlad Massaci

SCENOGRAFIA: Andu Dumitrescu

ILUSTRATIE MUZICALA: Cristian Juncu

DISTRIBUTIA: Georg Potzolli, Franz Kattesch, Bogdan Saratean, Johanna Adam

-     Pret bilete: 10 lei; redus: 5 lei 

 

Vineri 25 ianuarie, Sambata 26 ianuarie 2008 ora 19:00 – PESCARUSUL de Cehov – sediu: Teatrul National „Radu Stanca”

REGIA: Andrei Serban

SCENOGRAFIA: Andu Dumitrescu

COSTUMELE: Maria Miu

DISTRIBUTIA: Maia Morgenstern/Mariana Presecan, Tudor Aaron Istodor/Adrian Neacsu, Marian Ralea/Georg Potzolli, Cristina Flutur, Dan Glasu, Cristina Stoleriu/Florentina Tilea, Diana Fufezan/Raluca Iani/Ofelia Popii, Adrian Matioc, Cornel Raileanu/Doru Presecan, Viorel Rata/Pali Vecsei

-     Pret bilete: 10 lei; redus: 5 lei 

http://galerie.liternet.ro/view_album.php?set_albumName=pescarusulserban

 

Duminica 27 ianuarie 2008 ora 19.00 –ASTEPTANDU-L PE GODOT de Samuel Beckett – sediu: Teatrul National „Radu Stanca”

Regia: Silviu Purcarete

Scenografia: Silviu Purcarete

Distributia: Constantin Chiriac, Marian Ralea, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Sanda Anastasof, Dan Mitrea si muzicienii: Aurel Tancu, Sena Ducariu, Lacrima Maria Stanescu

-     Pret bilete: 10 lei; redus: 5 lei 

http://galerie.liternet.ro/view_album.php?set_albumName=asteptandu_l_pe_godot_purcarete

 

Miercuri 30 ianuarie 2008 ora 19.00 – DIE ARABISCHE NACHT de Roland Schimmelpfennig – sediu: Teatrul National „Radu Stanca”

REGIA: Radu Alexandru Nica

SCENOGRAFIA: Mihai Pacurar

COREGRAFIA: Lóránt András

DISTRIBUTIA: Franz Kattesch, Alexandru Deac, Johanna Adam, Horia Nicoara, Anca Cipariu, Florentina Tilea

-     cu subtitrare in limba romana

-     Pret bilete: 10 lei; redus: 5 lei 

http://galerie.liternet.ro/view_album.php?set_albumName=noapte_araba

 

 


Cel mai mare festival de film documentar din România
 Un film despre cazul Tanacu, unul despre Radio Europa Liberă şi unul despre Bela Lugosi sunt doar câteva dintre documentarele care au fost prezentate la Astra Film Fest 2007. În total, la festivalul ajuns anul acesta la a noua ediţie cuprinzând în total 14 premiere din cele aproape 100 de filme documentare şi o sesiune specială intutulată „O privire asupra Europei de Est”. Ea conţine documentare produse în ultimii 15 ani de Arte şi BBC. Tema expoziţiei de fotografie de anul acesta este „Transilvania mea”..


 
Jurnalistul si teologul Florian Bichir de la „Evenimentul Zilei” isi lanseaza joi 18 octombrie volumul „Polemici Ortodoxe” in cadrul Targului National de Carte si Revista Religioasa, editia a VIII-a organizat la Sibiu. 
Evenimentul va avea loc in sala de festivitati a Bibliotecii Judetene Astra din Sibiu (Str. G. Baritiu, Nr. 5) la ora 17,00 si va fi urmat de o masa rotunda cu tema: „Biserica si mass-media in lumea contemporana”.
Cartea aparuta la editura Agnos cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului dr. Laurentiu, Mitropolitul Ardealului are 180 de pagini si o prefata a parintelui dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Saguna” din Sibiu. 
 

„Polemici Ortodoxe”

Jurnalistul si teologul Florian Bichir de la „Evenimentul Zilei” isi lanseaza joi 18 octombrie volumul „Polemici Ortodoxe” in cadrul Targului National de Carte si Revista Religioasa, editia a VIII-a organizat la Sibiu. 
Evenimentul va avea loc in sala de festivitati a Bibliotecii Judetene Astra din Sibiu (Str. G. Baritiu, Nr. 5) la ora 17,00 si va fi urmat de o masa rotunda cu tema: „Biserica si mass-media in lumea contemporana”.
Cartea aparuta la editura Agnos cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului dr. Laurentiu, Mitropolitul Ardealului are 180 de pagini si o prefata a parintelui dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Saguna” din Sibiu. 

Volumul poate fi comandat la Editura Agnos
e-mail: editura_agnos@yahoo.com
comenzi@agnos.ro
nr. tel: 0745 / 679038; 0766 / 530777.
 

REGALUL POEZIEI LA SIBIU
Că Festivalul de poezie de la Sibiu pe care l-am anunţat in fluxul nostru de ştiri s-a desfăşurat vreme de cincisprezece ore în aula Universităţii Lucian Blaga adunând din ce în ce mai mulţi spectatori până când poeţii participanţi au ajuns să stea în picioare sau pe podea, a devenit astăzi un lucru cunoscut, poate chiar o curiozitate românească ce ne ridică prestigiul cultural. Importantă însă nu este numai durata ci şi calitatea aristică a acestui maraton de poezie cum îl numeşte presa în cuvinte laudative.
Fapt este că manifestarea din aula universitară s-a petrecut concomitent cu alta: Festivalul International de Litertură ai cărui participanţi au prezentat vreme de mai multe zile recitaluri la Biserica Evanghelică şi a culminat cu o a treia: proiecţia de scurtmetraje care au ca temă ilustrarea unui poem, aduse de la Berlin de organizatorii festivalului "Zebra Poetry Film Award".
De la orele 9 dimineaţa pănă la orele 2 noaptea, prin iubirea de poezie, putem spune că la Sibiu a triumfat pecetea unei reabilitări culturale care se produce la mai multe generaţii dând speranţe de depăşire a insensibilităţilor societăţii consumiste.
Menţionăm că asemenea recitaluri-maraton au mai fost experimentate la Universitatea din Braşov dar, odată cu această explozie din Capitala Culturală Europeană a României sperăm să reîmpământenească poezia în spaţiul nostru spiritual.

Claire Gibault, autoarea raportului Parlamentului European asupra situatiei sociale a artistului, a prezentat aceasta problema in cadrul Conferintei Europene a Artistilor (ECA), tinuta pentru a doua oara la Sibiu si organizata de Alianta Nationala a Uniunilor de creatie (ANUC). Printre cei invitati sa participe la conferinta cu interventii directe s-au numarat Ion Caramitru (Uniter), reprezentanti ai ministerelor Culturii din patru tari (Austria, Lituania, Republica Srpska si Romania), Philippe Kern (Belgia), Eugen Vasiliu (ORDA), Liviu Danceanu (UCMR), Konstanze Breitebner (Austria), Vivan Storlund (Finlanda), Ludwig Laher (Austria, presedintele ECA), Dumitru Serban (UAP), Kornelijus Platelis (presedintele Asociatiei Artistilor din Lituania) si, din partea Comisiei pentru Cultura a Parlamentului European, Erna Hennicot-Schoepges (Luxemburg) si Ovidiu Victor Gant (Romania). 

 Autori din 12 tari vor fi prezenti la Festivalul European de Poezie care se va desfasura la Sibiu, in perioada 3-6 octombrie . Printre acestia se numara romanii Mircea Cartarescu, Nora Iuga, Caius Dobrescu. Dintre autorii straini prezenti la festival menţionăm prezenţa lui Urs Alleman din Elvetia, Inger Christensen din Danemarca si a austriacului Oswald Egger. Participantii se vor intalni la Centrul de Cultura si Dialog „Friedrich Teutsch” al Bisericii Evanghelice din Romania, unde vor avea loc dezbateri si lecturi.


Muzeul de Istorie-Casa Altemberger din Sibiu, a inaugurat o colectie apartinand celor mai importanti artisti italieni din cea de-a doua jumatate a secolului XX, ce fac parte din Colectia Palatului Farnesina, sediul Ministerului Afacerilor Externe italian. Expozitia cuprind 100 de opere care compun o imagine coerenta si documentata a unui moment artistic deosebit de fecund al culturii italiene.. Expozitia va ramane deschisa la Sibiu pana pe 21 octombrie, urmand ca din 7 noiembrie sa soseasca la Bucuresti, la Muzeul National de Arta Contemporana. 
 

În programul Sibiu – Capitală europeană 2007 a avut loc o premieră-eveniment: "Faust" de Goethe, în regia lui Silviu Purcărete. Într-o hală transformată într-un spaţiu neconvenţional pentru artele spectacolului, publicul este amestecat cu interpreţii Reprezentaţia va deschide Festivalul Naţional de Teatru şi a primit oferte de turneu în Germania, Rusia, Scoţia, SUA.


Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu, Ediţia a XII-a 
Descriere: Eveniment marcant în peisajul de gen, cea de a XII-a editie a Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu se organizează sub patronajele: Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, National Geographic Romania şi ale Federaţiei Luxemburgheze de Artă Fotografică. Anul 2007 marchează pentru acest eveniment 10 ani de ediţii neîntrerupte derulate sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, dar şi 25 de ani de la prima ediţie a Salonului Internaţional de Artă Fotografică, un sfert de veac de valoare artistică datorat eforturilor susţinute a mai multor generaţii de fotografi amatori şi profesionişti sau de iubitori ai artei fotografice. Evenimentul se constituie într-o platformă atât pentru seniori cât şi pentru generaţia douămiismă de artişti fotografi, dorindu-se a fi în acelaşi timp un forum al comunicaţiei între artişti, publicul iubitor de artă şi cei ce lucrează în domeniul IT 

Retrospectiva de Scenografie Helmut Sturmer, 15 septembrie- 13 octombrie


Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) si Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 prezinta in perioada 15 septembrie – 13 octombrie ''Retrospectiva de Scenografie Helmut Sturmer'' – un traseu vizual ce marcheaza 40 de ani de cariera a unui important artist european, al carui inceput de drum a fost la Sibiu. 


Expozitia va putea fi vizitata la Casa de Cultura a Sindicatelor din Sibiu in fiecare zi intre orele 10.00 - 18.00, in perioada 15 septembrie - 13 octombrie 2007. Vernisajul va avea loc sambata 15 septembrie la ora 18.30, in spatiul expozitional, in prezenta mai multor pesonalitati ale lumii culturale, precum: criticul de teatru George Banu, scenograful Visky Andras, regizorul Tompa Gabor si scenograful Dragos Buhagiar.

Proiectul se concretizează în realizarea unei expoziţii de artă (scenografie - instalaţii - elemente plastice) şi itinerarea acesteia, producerea şi lansarea unui catalog album de scenografie Helmut Sturmer

Evenimentele din 15.12.2007 
Titlul eveniment Locul de desfasurare Organizatori Ora de start 
Expoziţie de sculptură GRADINA - sculptor Liviu Mocan Parcul Bulevard Fundaţia TERRA 00:00 
Monument de artă contemporană ''Puntea'', realizat de sculptorul Ioan Thimmel Parcul Tineretului- expunere in aer liber Asociatia Sibienilor din Germania 00:00 
Istoria la pas. Faceţi cunoştinţă cu Hermann Diverse locatii Fundaţia Culturală INFOROM 08:00 
În Transilvania: "Mehr wie zum Leben braucht man nicht." O etnografie în cuvinte şi imagine Biserica Evanghelică - Ferula Parohia Evanghelică C.A. Sibiu
Klaus Lückert 10:00 
A Personaly Territory- Radu remus Romeo. Galeria Art-VO Galeria Art-Vo 10:00 
Expozitie Stefan Oroian Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal Fotoclubul ORIZONT Sibiu 10:00 
Europa Luminilor şi colecţionarii săi. Modelul Brukenthal - Samuel von Brukenthal. Modell Aufklarung Muzeul National Brukenthal, Palat Brukenthal, etaj 1, salile 1-7 Muzeul Naţional Brukenthal 10:00 
Expoziţie - Pictori români, germani şi maghiari în centre artistice europene Muzeul National Brukenthal, Palatul Brukenthal, etaj 1, salile 8-13 Muzeul Naţional Brukenthal 11:00 
Pinacoteca baronului Samuel von Brukenthal Muzeul Brukenthal - Etaj II (spaţiu expoziţional) Muzeul Naţional Brukenthal 11:30 
Oratoriul de Crăciun - serie de concerte Biserica Evanghelica' Filarmonica de Stat Sibiu 19:00 
 
 
 

A 6-a Reuniune a grupului de lucru pentru implementarea CONVENTIEI EUROPENE A PEISAJULUI, la Sibiu, in cadrul programului "Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007"

Data: 19.09.2007 - 22.09.2007
Loc: Sibiu
Organizator: Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor , Ministerul Culturii şi Cultelor prin DJCCPCN Sibiu

A 3-a ADUNARE ECUMENICA EUROPEANA, SIBIU 4-9 septembrie 2007 Al 14-lea Simpozion International de Muzică Bizantină, Sibiu 5-7 septembrie 2007 Festivalul International MUSICA SACRA, Sibiu 6-8 septembrie 2007

Data: 04.09.2007 - 09.09.2007
Loc: Sibiu
Organizator: Ministerul Culturii şi Cultelor, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, Facultatea de Teologie "Andrei Saguna", Filarmonica de Stat Sibiu, Centrul de Studii Bizantine Iaşi

In perioada 1-2 septembrie Muzeul „ASTRA” participa la doua targuri: Târgul de porturi populare din Greding –Germania, ca reprezentant al Romaniei, impreuna cu 14 creatori populari, precum si 
la cea de-a XLI-a editie a 
TARGULUI OLARILOR, manifestare cuprinsa in cadrul programului „Sibiu Capitala Culturala Europeana, unde vor fi prezenti peste 100 de mesteri olari.
Se apropie Cea de-a III-a Adunare Ecumenică de la Sibiu. Peste 2.500 de delegaţi, catolici, ortodocşi şi protestanţi se vor întâlni, în perioada 4-9 septembrie, având ca temă „Lumina lui Hristos luminează tuturor. Speranţă de reînnoire şi unitate în Europa“.
În cadrul întâlnirii, promovată de Conferinţa Bisericilor Europene (CBE) şi de Consiliul Conferinţelor Episcopale Europene (CCEE), se vor dezbate teme din documentul „Carta ecumenică“ (Charta oecumenica), cu privire la spiritualitate, mărturie, Europa, religii, migraţie, pace şi justiţie

Orchestra de cameră “Sinfonietta” a Filarmonicii din Berlin, condusă de Ion Marin, dirijor român care se întoarce după 22 de ani pe scena muzicală din ţară, va susţine patru concerte la Sibiu săptămâna viitoare, cu lucrări de Bach, Haydn, Ceaikovski şi Mozart, iar în ultimul recital va cânta alături de Corul Madrigal. Înfiinţată şi condusă de dirijorul Ion Marin, aceasta prestigioasă orchestră de cameră este compusă din instrumentisti ai Filarmonicii din Berlin şi este considerată a fi una dintre cele mai de succes formaţii sinfonice din lume. În zilele de miercuri, joi şi vineri, orchestra de cameră « Sinfonietta » va concerta la Sala Thalia, iar vineri va cânta alături de Corul Madrigal. Concertele de la Sibiu marchează un real eveniment.

 Meşteri populari români la Festivalului Naţional al Tradiţiilor Populare *Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Ţării, sprijină participarea a 45 de artişti populari din Republica Moldova şi 43 din Serbia (din localităţi româneşti din Valea Timocului) la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Naţional al Tradiţiilor Populare de la Sibiu.

Sibiu, tinutul meu natal - publicatie virtuala: www.sibiulmeu.ro in fiecare zi din 01/01/2007 pana in 31/12/2007 Sibiu, INTERNET Complexul Naţional Muzeal "ASTRA"
   Perioada: 01.01.2007 - 31.12.2007
Cine anunţă: Direcţia judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Sibiu
Data înregistrării: 08.01.2007
PINACOTECA BARONULUI SAMUEL VON BRUKENTHAL
   Perioada: 03.01.2007 - 19.09.2007
Cine anunţă: Direcţia judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Sibiu
Data înregistrării: 08.01.2007
EUROPA LUMINILOR SI COLECTIONARII SAI. MODELUL BRUKENTHAL - SAMUEL VON BRUKENTHAL. Model Aufklarung
   Perioada: 03.01.2007 - 30.12.2007
Cine anunţă: Direcţia judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Sibiu

Sibiu, tinutul meu natal - publicatie virtuala: www.sibiulmeu.ro in fiecare zi din 01/01/2007 pana in 31/12/2007 Sibiu, INTERNET Complexul Naţional Muzeal "ASTRA"
   Perioada: 01.01.2007 - 31.12.2007
Cine anunţă: Direcţia judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Sibiu
Data înregistrării: 08.01.2007
PINACOTECA BARONULUI SAMUEL VON BRUKENTHAL
   Perioada: 03.01.2007 - 19.09.2007
Cine anunţă: Direcţia judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Sibiu
Data înregistrării: 08.01.2007
EUROPA LUMINILOR SI COLECTIONARII SAI. MODELUL BRUKENTHAL - SAMUEL VON BRUKENTHAL. Model Aufklarung
   Perioada: 03.01.2007 - 30.12.2007
Cine anunţă: Direcţia judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Sibiu

Confluente europene in arta transilvaneana / secolele XVII-XX

Data: 01.01.2007 - 31.12.2007
Loc: Sibiu
Adresa: 550163, Piata Mare 4-5
Telefon: 40269211699
Fax: 40269211545
Email: a.lungu@brukenthalmuseum.ro
 
De-a lungul secolelor, arta transilvaneana s-a dezvoltat in contact strans cu arta central-europeana, fiind, in fapt, o componenta a acesteia si caracterizandu-se, in acelasi timp, prin specificitate si originalitate. Avand o anume inertie in dezvoltarea sa, s-au constatat uneori decalari in receptarea unora dintre curentele si stilurile europene, ceea ce a dus in unele cazuri la o suprapunere a unora dintre stiluri. Au existat de asemenea si momente in care arta transilvaneana s-a sincronizat intru totul cu fenomenul artistic european. Expozitia de fata, valorificand patrimoniul deosebit de generos al Muzeului Brukenthal (colectiile de pictura, arta decorativa, grafica) si, in acelasi timp, apeland la unele imprumuturi, isi propune sa ilustreze principalele momente de sincronizare cu spatiul central european: gotic, baroc, Biedermeier, modernism in grila transilvanean

CAZARE PENTRU TINERI ÎN SIBIU – CAPITALÂ CULTURALÂ EUROPEANÂ 2007

 

Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” din Sibiu pune la dispozitie 260 de locuri de cazare pentru tinerii care vor sa viziteze Sibiul, Capitala Culturala a anului 2007.

 

Spatiile de cazare sunt asigurate in urma unui acord intre Ministerului Culturii si Cultelor, prin Biroul Comisariatului pentru “Sibiu – CCE 2007” si Ministerul Apararii, care urmareste sa ofere tinerilor posibilitatea de a participa, cu eforturi financiare reduse, la evenimentele Capitalei Culturale.

 

Situate in caminele Academiei Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” din Sibiu, locurile de cazare includ camere cu 2 pana la 15 paturi. Spatiile sunt oferite grupurilor organizate (doar cetateni romani) la pretul de 12 RON/zi de persoana.

 

Cei interesati pot primi informatii suplimentare si isi pot rezerva locurile de cazare, telefonic sau prin e-mail, prin

 

Directia Judeteana de Cultura, Culte si Patrimoniu Sibiu

Persoana de contact: Dan Nanu

Telefon:0745-263917 ; 0728-556158            

e-mail:nanu_ilie_dan@yahoo.com

	
Căutare
 *
 Noutăţi - pe scurt
CAZARE PENTRU TINERI IN SIBIU - CAPITALA CULTURALA EUROPEANA 2007
» detalii ...

Informatii utile privind portalul www.cartesiarte.ro
» detalii ...

Graficul sedintelor de analiza ale Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice nr.10 Sibiu, pentru anul 2007
» detalii ...

» Lista completă a noutătilor
Anunţuri
Dispoziţia nr. 5283/13.07.2007, privind măsurile suplimentare pentru protejarea patrimoniului cultural naţional şi a angajaţilor din structurile Ministerului Culturii şi Cultelor
» detalii ...
Ultima actualizare: 11.07.2007
» Lista completă
Evenimente - pe scurt

Evenimente curente
» FESTIVALUL INTERNAŢIONAL AL ARTEI LIRICE, editia a VI-a, in cadrul programului SIBIU - CAPITALA CULTURALA EUROPEANA 2007
Perioada: 20.07.2007 - 02.08.2007

» Istoria la pas. Faceţi cunoştinţă cu Hermann in fiecare zi din 23/04/2007 pana in 31/12/2007 Diverse locatii Fundaţia Culturală INFOROM
Perioada: 23.04.2007 - 31.12.2007

» NOUTATE! CAZARE PENTRU TINERI ÎN CAPITALA CULTURALĂ EUROPEANĂ 2007!
Perioada: 20.04.2007 - 12.12.2007

Evenimente viitoare
» FESTIVALUL DE DANS CONTEMPORAN "SIBIU - DANS 2007"
Perioada: 17.08.2007 - 31.08.2007

» Lista completă a evenimentelor
Cultur@ NET - Proiect realizat în cola

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL AL ARTEI LIRICE, editia a VI-a, in cadrul programului SIBIU - CAPITALA CULTURALA EUROPEANA 2007

Data: 20.07.2007 - 02.08.2007
Loc: Sibiu
Organizator: FILARMONICA DE STAT
Adresa: Piata Mare
Telefon: 0269210264
Fax: 0269210264
 

Informatii pe site-ul www.sibiu2007.ro

Biletele pentru festivalul international al artei lirice se pun in vinzare la Agentia Teatrala din Sibiu

Inapoi la prima pagina

Portal de carte si arte periodic de cultura si initiativa locala. Copyright ©2007 Editura Realitatea ISSN 1842 - 9971 cartesiarte.ro