Informatii :Ati selectat fluxul de stiri al judetului Ialomita
G5F8Uz , [url=http://awgreksmcnwq.com/]awgreksmcnw

Phenomeanl breakdown of the topic, you should writ

Biblioteca Judeţeană"Ştefan Bănulescu" Ialomiţa

CREŞTINISMUL NOSTRU APOSTOLIC ŞI RITUALURILE AGRARE

Ziua de mâine, a Sfântului Andrei, este marcată în calendarul nostru ortodox şi prin prin ritualuri agrare, unele preluate din tradiţiile precreştine, altele împământenite, mai ales în Bărăgan, în timpurile de după încreştinarea prin lucrarea Apostolului . Astfel, de dimineaţă, gospodinele presară în ulcele seminţe de grâu, pe care le ţin la germinat până în prima zi a anului nou. 
Dacă grâul încolţit este verde şi frumos, bătrânii satelor prevăd un an agrar bun, în care pământul va da foarte multe roade. De asemenea, tot dimineaţa, femeile ies în ogradă şi taie câteva crenguţe din pomii fructiferi, pe care le pun, apoi, într-un vas cu apă. Potrivit obiceiului, dacă ramurile înmuguresc, oamenii vor avea parte de un an nou înbelşugat. Pe 1 ianuarie, crenguţele sunt luate de fetele care pleacă la sorcovit prin gospodăriile vecinilor. De Sfântul Andrei, fetele mari din zona Bărăganului încearcă să îşi afle ursitul. Ele frământă o turtiţă, în care înfing un căţel de usturoi, pe care, apoi, o mănâncă. Noaptea, spun ele, aşteaptă să le apară în vis bărbatul hărăzit. În Dobrogea, la peştera în care s+a adăpostit şi a slujit Apostolul neamului nostru, mâine se vor afla şi alte ritualuri prin care tradiţia noastră consemneayă tradiţia Sărbătorii acestui sfânt, cea mai mare din săptămânile întâmpinării Naşterii Domnului.
 

La Slobozia - Festivalului de folclor “Ioan Albesteanu” 
	Trofeul Festivalului de folclor „Ioan Albesteanu”, desfasurat zilele trecute la Slobozia, a fost câştigat de un tânăr talent ardelean: Daniel Constantin Pop din Simleul Silvaniei. La competitia respectiva au participat tineri din toate colturile tarii, dar evolutia in concurs a lui Daniel a fost deosebita, iar juriul format din personalitati de marca in domeniu i-a acordat premiul I si trofeul Festivalului pentru calitatile artistice speciale ca si pentru costumul popular plin de originalitate si demonstrând o veche tradiţie specific Vaii Barcaului, cu care s-a prezentat la Slobozia, unde tineri din toată ţara şi-au demonstrat atât talentul personal cât şi tradiţia complexă a folclorului din zona pe care o reprezentau şi aducând în inima Bărăganului imaginea întregii ţări prin folclorul ei diversificat. 


http://lawsuitrescue.com/aspnet_client/781/cake-ec

http://fxmpegwriter.com/aspnet_client/087/unorthod

http://bearw.com/widgets/999/zerit.html zerit, ia

http://freedomairtaxi.com/cp/188/maxalt-mlt-and-al

http://belvederepartners.com/skins/76/proventil-in

http://forgottenfoundation.com/modlogan/433/suprax

http://efcchicago.org/prayer/336/levaquin-ra.html 

http://kingjsb.com/modlogan/500/orthodox-jewish-sc

http://abroadeducationguide.com/images/558/unc-cha

http://commercialmega.com/plus/517/josh-turner-lyr

http://fort-stockton-tx-hotels.com/cp/391/fax-serv

http://weddingatsiam.com/cp/48/european-shoe-size-

http://missourimovers.com/images2/60/behind-blue-e

http://sulphur-springs-tx-hotels.com/res-inc/041/p

Salonul de Artă Creştină Slobozia 2010
 
 
Uniunea Artiştilor Plastici din România în colaborare cu Centrul Cultural UNESCO "Ionel Perlea" din Slobozia organizează "Salonul de Artă Creştină Slobozia 2010" ce se va desfăşura în perioada 30 martie-13 aprilie 2010. 

Expoziţia de artă adună un număr de peste 70 de artişti plastici români, cu lucrări de pictură, restaurare, sculptură şi artă decorativă. Vernisajul va avea loc la data de 8 aprilie, ora 14:00, în Sala de Expoziţii a Centrului amintit, şi va cuprinde şi un program de cântări bisericeşti în interpretarea Corului Protoieriei Sloboziei.
 

Ecolo

Install

A 4-a ediţie română a Festivalului european ,,Le printemps des Poetes - Primăvara Poeţilor" Tema Festivalului: L'Eloge de l'autre

Data: 14.03.2008 - 25.03.2008
Loc: Slobozia, Amara, Urziceni
Organizator: Asociaţia Culturală Helis ş.a.; scriitorul Şerban Codrin,membru al Uniunii Scriitorilor din România
 

Manifestare complexă: lansări de carte, lectură publică, expoziţie, spectacol folcloric.


Inapoi la prima pagina

Portal de carte si arte periodic de cultura si initiativa locala. Copyright ©2007 Editura Realitatea ISSN 1842 - 9971 cartesiarte.ro