Informatii :Ati selectat fluxul de stiri al judetului Harghita
FESTIV AL DE MUZICA VECHE LA MIERCUREA CIUC

În perioada 8 -15 iulie are loc în Miercurea Ciuc cea de a 32-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche. Manifestarea cultural-artistică transformă oraşul în capitala europeană a muzicii vechi, aducând în regiune parfumul muzical al Europei de altădată. La eveniment participă 138 de artişti veniţi din Serbia, Franţa, Germania, Anglia, Suedia, Elveţia, Ungaria şi România. Programul conţine 17 concerte,  o parte vor fi susţinute în curtea Cetăţii iar,concomitent cu Festivalul de Muzică Veche, între 9 – 14 iulie se desfăşoară cea de a V-a ediţie a Universităţii de Vară de Muzica Veche, cu 8 master class-uri ale unor profesori de renume internaţional. Cursurile de măiestrie şi prelegerile profesorilor vor oferi celor 60 de cursanţi înscrişi o unică posibilitate de a se perfecţiona. Cursurile au o largă adresabilitate: sunt instruiţi aici atât muzicienii începători cât şi cei avansaţi. Cursanţii pot alege din mai multe specialităţi la aceeaşi ediţie. 

rgfQQZ http://www.gXGTUnVS1fd7ZWMjsE7U6AzFIyR5v1OH

Thanks for introducing a little rtaoinaltiy into t

„Zilele Miron Cristea”

Desfăşurate în perioada 18 – 20 iulie a.c. şi organizate de către Consiliul Local Topliţa Română, Primăria Topliţa şi Fundaţia Miron Cristea, în colaborare cu Episcopia Harghitei şi Covasnei, „Zilele Miron Cristea” aflate la a XIV-a ediţie  au cuprins o multitudine de activităţi menite a comemora şi omagia în acelaşi timp, personalitatea distinctă a celui care a fost primul Patriarh al României reîntregite, Elie Miron Cristea, fiu al acestor locuri. Au fost prezentate un număr de 45 de volume publicate în acest an. 


http://rainbowpos.com/PageBackGround/27/what-is-th

http://houstonaircharter.net/cp/560/levitra-sample

http://execretreatnm.com/modlogan/112/orthographic

http://egainscenter.com/sitemap/162/meaning-of-abb

http://ichibandojo.com/events/00/famous-abbreviati

http://freedomairinteriors.com/images/237/can-i-ta

http://distresscash.com/css/03/cipro-and-blurry-vi

http://ferc890info.com/images/58/lexapro-shipped-f

http://ecgdp.com/cp/013/orthodox-christmas-icons.h

http://tomcommunication.com/includes/04/should-zyp

http://hotelsnearewr.com/cp/93/free-grandma-sex-mo

http://festivaldiwali.com/css/60/young-preteen-mod

http://newshubonline.com/images/22/index.html matt

http://servocontroller.org/webalizer/03/prometric-

Teatrelle minoritatilor din Romania

La Teatrul "Figura Studio Gheorgheni" se desfasoara din 3 pana pe 11 octombrie Colocviul Teatrelor Minoritatilor Nationale din Romania, care cuprinde reprezentatiile a 13 teatre: doua germane, unul evreiesc si zece maghiare.Organizata de Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni si Centrul European de Studii Covasna-Harghita, cea de-a IX-a editie a Universitatii de vara de la Izvorul Muresului va avea loc in perioada 15-19 august 2007 sub genericul "Romania Europeana si romanii de pretutindeni", dezbătând temele: "Comunitatile romanesti din afara frontierelor. Analiza situatiei: stadiul educatiei in limba romana, cultura si religia, mass-media in noul context european si mondial" si "Cetatenia romana si regimul vizelor pentru romanii din afara frontierelor".
Cursurile "Prevenirea si combaterea traficului de fiinte umane si a traficului de droguri in zona de frontiera a Uniunii Europene si a NATO", precum si "Rolul cultelor religioase in prevenirea si combaterea acestor fenomene", vor constitui cele doua teme de vineri, 17 august. Sambata, 18 august a.c., se vor discuta probleme referitoare la afirmarea identitatii romanesti in medii multietnice si pluriconfesionale, parteneriatul romano-roman pentru promovarea spiritualitatii, educatiei si culturii romane - perspective europene.

Expoziţie de arheologie, etnografie şi icoane la secţia Muzeul Oltului şi Mureşului Superior, Miercurea-Ciuc

Data: 10.07.2007 - 30.09.2007
Loc: Miercurea Ciuc
Organizator: Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni - Sf. Gheorghe, secţia Muzeul Oltului şi Mureşului Superior, Centrul Cultural "Patriarh Miron Cristea" Miercurea-Ciuc
Adresa: str. Petöfi Sándor, nr. 23
Telefon: 0266-317726
 

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, în colaborare cu Centrul Cultural „Patriarh Miron Cristea”, vă prezintă, la secţia sa din Miercurea Ciuc, Muzeul Oltului şi Mureşului Superior, trei expoziţii inedite. Expoziţia de arheologie prezintă rezultatele cercetărilor arheologice de la Păuleni Ciuc-Ciomortan, efectuate de MNCR în anii 1999-2006. Descoperirile aparţin perioadei eneolitice (Culturii Cucuteni-Ariuşd) şi epocii bronzului mijlociu (Culturilor Costişa-Ciomortan şi Wietenberg).

Expoziţia de icoane prezintă lucrările realizate de membrii cercului de pictură „Românaşul”, lucrări ce au fost prezentate la concursuri naţionale şi internaţionale, aducându-le importante premii micilor artişti, iar în luna august acestea vor fi prezentate publicului în cadrul unor manifestări organizate la Sibiu – Capitală Culturală Europeană.

Expoziţia de etnografie aduce în faţa publicului vestigii ale culturii populare româneşti, legate de industria casnică textilă, de prelucrarea fibrelor textile şi folosirea acestora în realizarea de ţesături, prezentând şi două războaie de ţesut funcţionale.

Expoziţiile sunt deschise publicului din data de 10 iulie 2007, şi pot fi vizitate de marţi până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Preţul biletului de intrare este de 2 lei pentru adulţi, 1 leu pentru copii, elevi, pensionari.

Inapoi la prima pagina

Portal de carte si arte periodic de cultura si initiativa locala. Copyright ©2007 Editura Realitatea ISSN 1842 - 9971 cartesiarte.ro