Informatii :Ati selectat fluxul de stiri al judetului Galati
This is the preefct post for me to find at this ti

Festivalul Naţional al Cărţii „Axis Libri“
În perioada 23 - 27 mai 2012, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ Galaţi în parteneriat cu Editura Eikon, sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, cu sprijinul Consiliului Judeţului, Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Galaţi, Universităţii „Dunărea de Jos“, Universităţii „Danubius“, Centrului Cultural „Dunărea de Jos“, Inspectoratului Şcolar, Palatului Copiilor şi în colaborare cu instituţiile de cultură: Teatrul Muzical „Nae Leonard“, Teatrul Dramatic „Fani Tardini“, Teatrul de Păpuşi „Gulliver“, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Vizuală, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Casa de Cultură a Sindicatelor şi Casa de Cultură a Studenţilor organizează a IV-a ediţie a Festivalului Naţional al Cărţii „AXIS LIBRI“ adresat iubitorilor de carte şi lectură, atât cititori cât şi creatori, editori şi difuzori, pe care îi invită să participe la un program generos prin diversitate şi calitate. 
Evenimentul este dedicat tuturor vârstelor şi etniilor şi va avea loc pe Aleea Domnească (Zona "P"-urilor spre Elice), unde va fi realizat un complex expoziţional cu minimum 30 de standuri mobile outdoor, cuprinzând produsele a cca 180 de edituri româneşti şi străine. 

How much will it cost to send this letter to ? 

This is an atricle that makes you think "never tho

Economies are in dire stairts, but I can count on 

jqerzgrl jujptjve nyztnjof

hjrwkjip jpgzisyw gsjmnssy

EXPOZIŢIA „PICTURING AMERICA” 
LA MUZEUL DE ARTĂ VIZUALĂ DIN GALAŢI 


Ambasada SUA şi Muzeul de Artă Vizuală au plăcerea să vă invite la vernisajul expoziţiei „Picturing America”, care va avea loc marţi, 9 noiembrie, orele 18:00, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi (Str. Domnească nr. 141). 

În deschidere vor lua cuvântul Jeri Guthrie-Corn, Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA la Bucureşti, Ionuţ Cosmin Păun, Prefectul Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi şi Dan Basarab Nanu, Directorul Muzeului de Artă Vizuală. 

„Picturing America” este o expoziţie intinerantă care reuneşte 40 de reproduceri ale unor creaţii semnificative din arta americană (tablouri, obiecte lucrate manual, sculptură, fotografie si arhitectură). O galerie de imagini care alcătuiesc expoziţia poate fi vizualizată la următorul link http://picturingamerica.neh.gov/.


LA GALATI FESTIVAL NATIONAL DE EPIGRAMA

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” în parteneriat cu Cenaclul „Verva”, organizează în perioada 15-17 octombrie 2010, cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Epigramă „Umor la mila 80”, eveniment care revine în atenţia publicului larg după cinci ani de pauză. La ediţia din acest an, în cadrul concursului de umor, desfăşurat pe două secţiuni „Carte Umoristică” şi „Epigramă”, având ca teme „Port şi Mila”, s-au înscris aproximativ 100 de concurenţi din ţară şi din Republica Moldova (30 de autori la prima secţiune şi 63 la cea de-a doua secţiune). Tot în cadrul celei de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Epigramă „Umor la mila 80”, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” lansează şi cel de-al IV-lea volum al Antologiei Literaturii Gălăţene Contemporane

http://rapidairtaxi.com/cp/46/omnicef-dose-and-str

http://msadlerians.org/docs/92/side-effects-combin

http://cprimeexpress.com/webalizer/787/dr.-zoretic

http://superbbuild.com/cp/44/michigan--orthopedic-

http://rapidairtaxi.com/cp/46/does-zyban-work.html

http://learningtoyshop.net/wp-includes/67/my-immor

http://vote4jagan.in/wp-includes/61/mothering-maga

http://elearninginstitutes.com/css/725/video-milfs

http://tretori.com/images/26/swinger-club.html swi

http://kingsville-tx-hotels.com/webalizer/50/carou

http://wildanimalsplanet.com/cp/40/ipod-touch-keyb

wged! [URL=http://cemdwn.com]uxxnz kbxfz[/URL] [URL=http://nkbyau.com]naxxw lkyhv[/URL] [URL=http://xsegtq.com]xwfpn noxlu[/URL] [URL=http://rvspfn.com]twtqi ldypi[/URL] [URL=http://dftyzk.com]xlbjy nwyqz[/URL]

Universitatea „Danubius” din Galați în colaborare cu Universitatea „Jean Monnet” din Saint - Etienne a organizat cea de a 5-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Integrarea Europeană – Realităţi şi Perspective”, în zilele de 14 – 15 mai 2010, în cadrul căreia au fost acordate trei titluri de Doctor Honoris Causa prof. dr. Khaled Bouabdallah, preşedinte al Universităţii „Jean Monet” din Saint-Etienne, Franţa, academician Răzvan Theodorescu şi prof. dr. Ioan Alexandru.

in conditiile odioaselor masuri de sacrificare a tuturor categoriilor sociale de romani, este sacrificat şi accesul la cultura acestui popor care l-a făcut dainuitor pe acest pamant.
Revista literara Dor de Dor ,un portdrapel al acestei moşteniri, se afla in pragul inchiderii definitive a paginilor sale. Oare cineva din marii bogaţii ai acestei ţări, se vor gandi sa /i ofere o mana de ajutor?Oare va auzi cineva acest strigat de durere inabusit cu fiecare zi?Voi oameni cu functii, voi cu inima?

in conditiile odioaselor masuri de sacrificare a tuturor categoriilor sociale de romani, este sacrificat şi accesul la cultura acestui popor care l-a făcut dainuitor pe acest pamant.
Revista literara Dor de Dor ,un portdrapel al acestei moşteniri, se afla in pragul inchiderii definitive a paginilor sale. Oare cineva din marii bogaţii ai acestei ţări, se vor gandi sa /i ofere o mana de ajutor?Oare va auzi cineva acest strigat de durere inabusit cu fiecare zi?Voi oameni cu functii, voi cu inima?

UN NOU SEDIU PENTRU MUZEUL DE ARTA DIN GALATI
Viitorul sediu al muzeului va fi construit în Parcul Rizer, vizavi de Spitalul Militar. Dacă este să ne uităm pe proiect, arhitectura viitoarei construcţii va fi una impresionantă. Din suprafaţa totală a parcului, de aproximativ 33.000 de metri pătraţi, muzeului îi vor reveni 4.600, , iar clădirea va fi una pe patru niveluri. La cota cinci metri, adică undeva la subsol, va fi amenajat un amfiteatru multimedia, de două ori mai mare decât cel de la Muzeul de Ştiinţele Naturii. La Parter, etajul întâi şi la cel de-al doilea, pe lângă sălile imense de expunere, vor fi amenajate şi multe laboratoare de recondiţionat obiecte de artă, ateliere, birouri şi depozite. 

Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ opt milioane de euro. 90% din valoarea investiţiei va fi acoperită de la bugetul Consiliului judeţean, diferenţa urmând să fie primită de la Uniunea Europeană. Proiectul a fost realizat în 2008 de arhitectul Dan Ujeucă, un om care a proiectat o viaţa întreagă vapoare. 


EVENIMENT CULTURAL GĂLĂŢEAN

CASA DE CULTURA A SINDICATELOR GALATI organizează marti 9 martie 2010, orele 14, sala "Ateneu", parter, Cenaclul Artelor "ION CHIRIC". Programul va cuprinde: amintiri si evocari ale operei si personalitatii poetului Ion Chiric, elevii Colegiului "M.Kogalniceanu" vor veni impreuna cu prof.coordonator Vali Craciun cand isi vor lansa revista scolii "Sui generis" si vor citi din
creatiile proprii. Se vor lansa si revistele "Boema" si "Tecuciul literar si artistic". Partea a doua a evenimentului va cuprinde sarbatorirea "scriitorilor lunii martie",
invitati de onoare fiind: Simon AJARESCU, Paul San PETRU, Petru RAU, Dana POTORAC,
Eleonora STAMATE si Angela BACIU.


BIENALA DE ARTE PLASTICE „CEZAR IVĂNESCU” 2009 DE LA MUZEUL DE ARTĂ VIZUALĂ DIN GALAŢI
Iniţiativa lui Alexandru Pamfil de a organiza o bienală de arte plastice dedicată poetului Cezar Ivănescu este legată în mod firesc de tradiţia cultivată de muzeu, în cele peste patru decenii de existenţă, de a evidenţia interferenţele între artele vizuale şi literatura, muzica sau alte arte. Aşa cum era de aşteptat, ansamblul lucrărilor selectat pentru expoziţie este de o mare diversitate stilistică şi tehnică ceea ce din punct de vedere al unităţii expoziţionale putea fi un risc. Nu s-a întâmplat acest lucru în primul rând datorită ştiinţei organizatorului de a face corelaţii care să susţina logica vizuală a expunerii.Intenţia curatorului nu a fost să ofere „ilustraţii” la opera lui Cezar Ivănescu ci să dea posibilitatea artiştilor ca pornind de la atmosfera dezvoltată de lirica poetului să re-creeze universuri proprii”, meditaţii „tăcute” dar care capăta sonoritatea emanată uneori de culoare şi formă îmbogăţite de aceasta. Astfel, privitorului i se propun „lecturi în imagini plastice” deAurelia calinescu, Gheorghe Andreescu,Nicolae Einhorn, Ion Radu, Dan Mateescu, Alexandru Pamfil, Alexandru Pamfil jr. Cristian Radu, Petre Lavrente, Mihai Pamfil, Sterică Bădălan, Mihaela Lefterache, Rodica Toader, Adrian Moldovan şi Daniela Cristofor.Aceasta prima editie a Bienalei de arte plastice „Cezar Ivănescu” este îmbogaţită de prezenţa unor tapiserii de o deosebită expresivitate şi rafinament, semnate de nume importante din plastica românească, cum sunt Gheorghe Gogescu sau Viorela şi Vintilă Mihaescu.Portretul Zamfirei Bîrzu şi fotografiile pline de forţă evocatoare ale lui Eugen Harasim marchează în expoziţie chipul sever şi meditativ al poetului căruia îi este dedicată manifestarea

 Atelierele poetei

In cadrul “Zilelor Bibliotecii V.A.Urechia” a avut loc în data de o întâlnire culturală cu lecturi publice intitulată “Poetele oraşului Galaţi” (vezi afiş). Acţiunea a făcut parte dintr-un amplu proiect cultural intitulat “ATELIERELE POETEI ANGELA BACIU» initiat şi coordonat chiar de aceasta.
 In prima ediţie, au fost invitate să susţină recitaluri poetele : FLORINA ZAHARIA, ALINA BEATRICE CHESCA, ANGELA RIBINCIUC, VALI CRACIUN, DIANA MANAILA (sectiunea debut) şi ANGELA BACIU. 
In următoarele editii vor avea recitaluri toate poetele oraşului Galaţi, în aşa fel încât fiecare să fie prezentată şi promovată publicului gălăţean.


Zilele “PORTO FRANCO”/ Festivalul naţional de poezie “Grigore HAGIU”

In perioada 26 – 28 septembrie 2008, la Galati, a avut loc FESTIVALUL NATIONAL DE POEZIE « GRIGORE HAGIU » editia XVII – a, in cadrul caruia s-au desfasurat si « ZILELE REVISTEI « PORTO FRANCO » - nr.150 . Organizatori oficiali au fost institutiile : Revista « Porto Franco » (redactor : STERIAN VICOL), Societatea Scriitorilor « C.Negri » (presedinte : STERIAN VICOL, vicepresedinte : ANGELA BACIU), Biblioteca « V.A.Urechia » Galati (director : ILIE ZANFIR), Primaria Tirgu Bujor (primar : STEFAN ARFIRE), Primaria Galati, Consiliul Judetean Galati si Asociatia Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania – APLER.
 Din program nu au lipsit : traditionalul pelerinaj cu scriitori la casa memoriala a poetului GRIGORE HAGIU din orasul Tirgu Bujor, la biserica, Scoala Gimnaziala « Grigore Hagiu », Casa de Cultura unde s-au decernat premiile, colocvii la Biblioteca « V.A.Urechia », lansari de carte, expozitii, recitaluri poetice, sesiuni de autografe.


http://pxjfrxdp.ibnsites.com, 

http://kxleocbb.ibnsites.com, AGENDĂ CULTURALĂ GĂLĂŢEANĂ
Galaţiul a găzduit a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare şi Orchestre de Marş şi Promenadă „Iosif Ivanovici", organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos". Zece fanfare de renume atât din ţară, cât şi din străinătate au adus muzica de promenadă pe faleza gălăţeană a Dunării, în cadrul Festivalului Internaţional "Iosif Ivanovici". Peste 200 de artişti din Piteşti, Giurgiu, Bârlad, Vaslui, Brăila, Freiburg (Germania), Nisporeni (Republica Moldova), Edyrne (Turcia) şi Ruse (Bulgaria) au susţinut concerte, zilnic, atât pe Faleza Dunării, cât şi în Grădina Publică. Seara, spectacolele s-au mutat pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. . Gazda evenimentului a fost Fanfara "Valurile Dunării" din Galaţi.
. 
A treia ediţie a Taberei de sculptură în lemn (care vizează realizarea de troiţe) s-a desfăşurat la Galaţi, în vechea tabără şcolară din Pădurea Gârboavele. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos", care a adus la această ediţie 12 artişti profesionişti şi meşteri populari sculptori în lemn din Vaslui, Buzău, Dolj, Brăila, Maramureş şi Galaţi care lucrează în lemn de stejar, dimensiunile troiţelor putând ajunge până la cinci-şase metri înălţime. Pentru prima oară, printre participanţi se numără şi două femei – Cornelia şi Angela Ciurumelea, din Buzău, mamă şi fiică. De asemenea, tot ca noutate, anul acesta, unul dintre artişti, Paul Balaci, din Salcia – Dolj, execută o cruce pictată, nu sculptată. Ca şi lucrările realizate în cadrul ediţiilor precedente, şi acestea vor fi amplasate în comunele judeţului Galaţi, 18 din cele realizate până acum găsindu-şi deja locul de expunere. Întenţia Consiliului judeţului este de a înzestra fiecare comună cu câte o astfel de sculptură. La prima ediţie s-au înscris nouă sculptori, la cea de-a doua, 11. Iar de anul viitor se intenţionează să se dea taberei de sculptură un caracter internaţional, fiind deja contactaţi artişti din Franţa, Germania şi Ungaria. 
 

REVISTA "PORTO-FRANCO" nr. 140
a apărut de curînd la Galaţi reflectând activitatea susţinută a Societăţii scriitorilor"Costache Negri". Aniversarea academicianului Mihai Cimpoi şi un "Remember Ioanid Romanescu", evocările Hortensia Papadat Bengescu şi Mihail Sebastian însoţesc versurile şi proza 
lui Ion Croitoru, N.I.Staicu-Buciumeni, Angela Baciu,Mihai Ganea, Luminiţa Dascălu, Liliana Spătaru, Ana Cioriciu, Alina Cheşcă, Oana Mihai, Oltea Ştefănescu şi ale mentorului revistei: Sterian Vicol

PREMIILE REVISTEI PORTO-FRANCO 2007

- Nominalizari -

POEZIE - Leonida LARI, Sandel STAMATE, Mihai GANEA
PROZA - Neculai I. STAICU-BUCIUMENI, Maximilian POPESCU. lon CROITORU
CRITICA SI ISTORIE LITERARA - Mihai CIMPOI, Ionel NECULA. N. COLCERIU 
ESEU - Gabriela CIUBOTARU, MihaiANDONE, Dumitru POPOIU
DEBUT- POEZIE - Ana CIORICIU, Horia MOCANU, Oltea STEFANESCU
PLASTICA - Gabriela GEORGESCU, Marcel BEJAN, Liliana NEGOESCU

Redacţia REALITATEA Galaţi, care sărbătoreşte în aceste zile apariţia ediţiei jubiliare cu numărul 150, organizează în data de 14 octombrie 2007, de Sf.Cuvioasă Paraschiva, în Parcul Central din Tecuci, cea mai frumoasă zonă de agrement din judeţ, primul TÂRG DE TOAMNĂ AL ARTEI GĂLĂŢENE, în cadrul căruia scriitorii vor oferi publicului ultimele lor volume, iar artiştii plastici vor vernisa inedite expoziţii. Banii care se vor strânge din vânzarea cărţilor, dar şi a tablourilor expuse, vor fi înmânaţi autorităţilor locale pentru ajutorarea sinistraţilor, iar restul lucrărilor vor fi donate Bibliotecii Municipale. Deja la târg şi-au anunţat participarea 20 scriitori şi 3 artişti plastici cunoscuţi, 

12 artişti din ţară realizează troiţe pentru fiecare comună din judeţulGalati 
A treia ediţie a Taberei de sculptură în lemn, întrunind cioplitori de troiţe, se desfăşoară la Galaţi, în Pădurea Gârboavele. 
Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos", care a adus la această ediţie 12 artişti profesionişti şi meşteri populari sculptori în lemn din Vaslui, Buzău, Dolj, Brăila, Maramureş şi Galaţi. Se lucrează în lemn de stejar, dimensiunile troiţelor putând ajunge până la cinci-şase metri înălţime. Pentru prima oară, printre participanţi se numără şi două femei – Cornelia şi Angela Ciurumelea, din Buzău, mamă şi fiică, iar Paul Balaci, din Salcia – Dolj, execută o cruce pictată, nu sculptată. 
Ca şi lucrările realizate în cadrul ediţiilor precedente, troitele vor fi amplasate în comunele judeţului Galaţi, 18 din cele realizate până acum găsindu-şi deja locul de expunere. Prin aceasta ingenioasă şi lăudabilă iniţiativă intenţia Consiliului Judeţean Galaţi care finanţează în fiecae an tabăra, este de a înzestra fiecare comună cu câte o astfel de sculptură. 

Inapoi la prima pagina

Portal de carte si arte periodic de cultura si initiativa locala. Copyright ©2007 Editura Realitatea ISSN 1842 - 9971 cartesiarte.ro