Informatii :Ati selectat fluxul de stiri al judetului Botosani
SIMPOZION „GRIGORE VIERU” LA BOTOŞANIDupă spectacolul dedicat lui Grigore Vieru la Dorohoi, iată că şi la Botoşani se organizează o manifestare culturală având acelaşi obiectiv. De data aceasta este vorba despre Simpozionul Internaţional, ediţia I, intitulat „Grigore Vieru, poet al sufletului românesc”, ce s-a desfăşurat în incinta Liceului cu Program Sportiv, instituţie implicată în organizarea acestuia, alături de Colegiul Economic „Octav Onicescu”, Casa Corpului Didactic, sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu”. 

Au luat cuvântul conducători ai unora dintre aceste instituţii: inspector general Mihaela Huncă, prof. Cornelia Viziteu, prof. Ioan Huncă, prof. Ioan Huţanu, dar şi ceilalţi invitaţi care au adus fiecare câte o contribuţie la evocarea marelui poet al neamului românesc: prof. Ion Ilie, directorul Centrului Judeţean de Îndrumare a Creaţiei Populare şi a Mişcării Artistice de Masă, care a depănat amintiri despre întâlnirile sale de odinioară cu Grigore Vieru şi cu alţi artişti basarabeni, Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”, subliniind importanţa personalităţii acestuia, profesoara şi poeta Maria Baciu, accentuând asupra receptării actuale a poeziei în general şi a poeziei lui Vieru în special, relevând importanţa intelectuală şi sufletească a înţelegerii acestei poezii. Au mai participat prof. Silvia Carmen Diaconu, director al Casei Corpului Didactic şi prof. Ciprian Manolache, inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Prof. dr. Lucia Olaru Nenati, scriitoare, a făcut un excurs rememorativ al legăturilor istorice ale lui Grigore Vieru cu Botoşanii, prezentând aspecte revelatorii ale personalităţii poetului evocat, dar şi documente, cărţi, afişe, pliante, fotografii demonstrative, referitoare atât la primul spectacol prezentat în ţară, înainte de 1989, de un colectiv de artişti basarabeni în frunte cu poetul şi în care au cântat Ion si Doina Aldea Teodorovici, pe scena „Teatrului Eminescu

How many days will it take for the cheque to clear

I was born in Australia but grew up in England 

HY2frs , [url=http://fiuubovgzwyp.com/]fiuubovgzwy

uaoyccyn oduzbfpe drljdour

REVISTA..DOR DE DOR, PE DATA DE 15 IUNIE ,2011, LA MEMORIALUL MIHAI EMINESCU DE LA IPOETESTI,VA DECERNA PREMIILE CASTIGATORILOR CONCURSULUI NATIONAL DE POEZIE, PROZA, EPIGRAMA, REPORTAJ LITERAR, CRONICA LITERARA,TEAATRU,FOTOGRAFIE ARTISTICA SI PICTURA, DESFASURAT IN COLABORARE CU CONSILIUL JUDETEAN BOTOSANI SI MEMORIALUL MIHAI EMINESCU DE LA IPOTESTI .CU SPERANTA INTR/UN MINIM SPRIJIN FINANCIAR DI PARTEA CONSILIULUI JUDETEAN BOTOSANI, REVISTA DOR DE DOR SA FACA CUNOSCUTA IN TARA ,SCRIITORI NOI

DECERNAREA PREMIULUI NATIONAL DE POEZIE "MIHAI EMINESCU"

Poetul francez de origine română Dinu Flămând (64 de ani) este laureatul din acest an al Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu“ pentru Opera Omnia. Autor a 11 volume de poezie, Dinu Flămând s-a născut pe 24 iunie 1947, în Susenii Bârgăului din judeţul Bistriţa-Năsăud.Titlul şi premiul de 2.500 de euro au fost decernate aseară, la Teatrul „Mihai Eminescu" din Botoşani, în cadrul unei gale speciale. Zeci de oameni de cultură din toată ţara au fost prezenţi la a 20-a ediţie a „Zilelor Eminescu". Anul acesta, pentru prima dată s-a celebrat ziua naşterii „poetului nepereche" drept Ziua Naţională a Culturii Române.
http://ezzyloan.com/cgi-bin/24/what-is-the-minimum

http://houstonaircharterservice.com/images/14/abbr

http://theimagesolutions.com/cp/151/arlington-orth

http://catetip.com/images/68/viagra-mail-order-uk.

http://freedomaircharter.com/webalizer/684/what-is

http://fxaudioeditor.com/_save/83/steven-short-ort

http://hideandgoseek.net/webalizer/61/blago-trial.

http://ihuesped.net/webalizer/04/madeline-zima.htm

http://hotels-near-hnl.com/links/542/audio-systems

http://ferreteratlaloc.com/webalizer/64/past-times

http://nandasmiles.com/webalizer/979/mount-washing

http://louboutinfr.com/zc_i232nstall323/77/philade

Locuinţă maramureşană, amenajată acasă la Eminescu
O casă tradiţională, cu specific maramureşean, va fi amenajată în cadrul Memorialului Ipoteşti - Centrul de Studii Mihai Eminescu.Amenajarea casei maramureşene va avea loc în cadrul "Atelierului de meşteşuguri tradiţionale", la care participă artişti populari din zona Maramureşului şi care se va finaliza pe 12 august la Ipoteşti. La "Atelierul de meşteşuguri tradiţionale", aflat în derulare, participă opt dintre cei mai renumiţi artişti populari din Maramureş, printre care Silvia Onişa, Clara Juje Turoczi, Nicolae Man, Cătălin Buda, Ştefan Koistvan, Ştefan Groza, Anghel Pop sau Mihai Dorohoi, care iniţiază în meşteşugurile tradiţionale maramureşene un grup de 22 de copii îngrijiţi de Fundaţia Hand of Help. Conducerea Memorialului Ipoteşti are în vedere derularea de noi proiecte în cadrul"Atelierului de meşteşuguri tradiţionale", cu participare de artişti din toate regiunile ţării, iar la finalul acestora să fie amenajate case tradiţionale din fiecare zonă a ţării.


in conditiile odioaselor masuri de sacrificare a tuturor categoriilor sociale de romani, este sacrificat şi accesul la cultura acestui popor care l-a făcut dainuitor pe acest pamant.
Revista literara Dor de Dor ,un portdrapel al acestei moşteniri, se afla in pragul inchiderii definitive a paginilor sale. Oare cineva din marii bogaţii ai acestei ţări, se vor gandi sa /i ofere o mana de ajutor?Oare va auzi cineva acest strigat de durere inabusit cu fiecare zi?Voi oameni cu functii, voi cu inima?

 Concurs de tehnică pianistică la Botosani

Aflată la cea de-a XII-a ediţie, Concursul de Tehnică Pianistică se va desfăşura vineru 26 februarie la Liceul de Artă „Ştefan Luchian" Botoşani şi va reuni tineri din mai multe judeţe. În afară de talentele botoşănene, în concurs vor intra şi elevi din judeţe precum Iaşi şi Suceava.

LA BOTOSANI ZIUA INTERNATIONAL[ A BIBLIOTECARULUI

Mai mult decât în alte localităţi şi judeţe, la Botoşani se acordă atenţie deosebită tradiţiei de a semna Yiua internaţională a bibliotecarului, aceasta corespunzând şi cu ziua oraşului. Astfel , pentru data de 23 aprilie este anunţată în municipiu:
„Ziua internaţională a bibliotecarului”, „Ziua municipiului Botoşani”
Organizator: Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu” Botoşani, CJ Botoşani, Primăria Botoşani, în cadrul căreia va avea loc simpozionul „Porţile deschise ale bibliotecii”, lansări de carte, recitaluri    


 De asemenea, lansări de carte şi recitaluri vor avea loc în localitatea Vorona la manifestarea « Porţile deschise ale bibliotecarului - Ziua Internaţională a Bibliotecarului »
Organizator: Biblioteca Comunală Vorona, Căminul Cultural Vorona, Gr. Şc. Vorona, Primăria Vorona
 


Simpozion naţional de pictură, lansarea Premiului Naţional „Constantin Piliuţă”

La Botoşani, Agafton, Ipoteşti se desfăşoară până la sfârşitul lunii octombrie, în organizarea Primăriei Botoşani, a Şcoalei Populare de Arte şi a DJCCPCN Botoşani un amplu Simpozion naţional de pictură, având ca obiectiv principal lansarea Premiului Naţional „Constantin Piliuţă” care va stimula participarea la ediţiile viitoare ale acestei manifestări ce se doreşte a deveni tradiţională comemorându-l pe artist şi promovând talente noi ca urmaşi ai acestuia.Piccant

Cast

vL4asj Inapoi la prima pagina

Portal de carte si arte periodic de cultura si initiativa locala. Copyright ©2007 Editura Realitatea ISSN 1842 - 9971 cartesiarte.ro