Informatii :Ati selectat fluxul de stiri al judetului Bacau
PORTRETUL TIMPULUI
Fundaţia “C.M.Imago” împreună cu partenerii săi principali – Primăria Oraşului Bicaz, Primăria Comunei Vînători-Neamţ, “Contrast Art”, Biblioteca Judeţeană “G.T. Kirileanu”, “VIAŢA nemţeană”, Fundaţia “Vacanţe Muzicale” şi “Parking” S.A., au reuşit materializarea unui proiect de însemnătate pentru comunitatea nemţeană. Aserţiunea propusă de Fundaţia C.M.Imago “Colecţia de azi – PORTRET” a proiectului sprijinit de A.F.C.N., confirmă poezia măreţiei locului întrepătruns de

Thanks for sharing. What a pelasrue to read!

psrlmghf whutxapf ksmqjjxe

http://freedomairinteriors.com/images/237/atlantic

http://fxmagicmusic.com/webalizer/93/airports-abbr

http://freedomairsales.com/webalizer/98/order-viag

http://touchedinthehead.com/webalizer/13/accutane-

http://fxjoiner.com/_overlay/417/orthodontic-retai

http://fxsoundandmagic.com/cp/60/alpha-galactosida

http://atlantagraniteandmarble.com/imagegallery/47

http://ezzyhome.com/templates/168/abreviation-for-

http://infinity-advisors.com/admin/462/development

http://naturessupplementsinc.com/_hcc_thumbs/654/u

http://kidsbabes.com/images/35/lake-george-camping

http://plattsburgh-ny-hotels.com/webalizer/519/ani

http://agriculturesystem.com/images/42/teacher-fuc

in conditiile odioaselor masuri de sacrificare a tuturor categoriilor sociale de romani, este sacrificat şi accesul la cultura acestui popor care l-a făcut dainuitor pe acest pamant.
Revista literara Dor de Dor ,un portdrapel al acestei moşteniri, se afla in pragul inchiderii definitive a paginilor sale. Oare cineva din marii bogaţii ai acestei ţări, se vor gandi sa /i ofere o mana de ajutor?Oare va auzi cineva acest strigat de durere inabusit cu fiecare zi?Voi oameni cu functii, voi cu inima?

TEATRU IN LIMBA LUI SHAKESPEARE JUCAT DE TINERI ROMANI

Bacăul va găzdui, de pe 12 iulie şi până pe 18 iulie, a zecea ediţie a Festivalului de teatru în limba engleză
Două sute de adolescenţi, membri ai unor trupe de teatru din Timişoara, Suceava, Craiova, Botoşani, Bucureşti şi Bacău vor participa la un concurs de teatru în limba engleză. Spectacolele de teatru se vor juca la Teatrul Bacovia

GALA STAR LA BACAU

Gala Star debuteaza astazi (ora 18.00), la Sala Mare a Teatrului Municipal din Bacau. Sunt programate noua recitaluri in concurs si sase recitaluri invitate, iar saptamana viitoare orasul gazda va primi actori din Romania, Serbia, Bulgaria, Japonia si Republica Moldova, regizori si critici.
In primele zile, participa concurentii: Damian Oancea, actor al Nationalului din Timisoara, cu "Am vazut lumina", un recital pe texte de Marin Sorescu; Manuela Golescu, cu spectacolul "Luminile iubirii" de Maica Teodosia Zorica Latcu; Ivan Vidosavljevic (Serbia), cu un recital pe texte de Gogol, "Jurnalul unui nebun", spectacol produs de Teatrul Knjazevsko-Srpski.
Invitatul special din aceasta seara este japonezul Morio Kazama, cu "Karaoke Man", o piesa care vorbeste despre stilul de viata al unui angajat din Japonia moderna. Maine seara, Razvan Mazilu (foto) si invitatii sai, elevii sectiei de coregrafie a Liceului de Arta "Gheorghe Apostu", prezinta un recital de balet contemporan, dupa creatii semnate de coregrafii: Philippe Trehet, Gigi Caciuleanu, Ioan Tugearu si Florin Fieroiu.

ORCHESTRA FORTELOR AERIENE AMERICANE DIN EUROPA CONCERTEAZA IN ROMANIA

- Brasov, Galati, Braila, Bacau, Bucuresti - 

La invitatia Centrului Cultural American, Orchestra Fortelor Aeriene Americane stationate in Europa (The U.S. Air Forces in Europe - USAFE) va sustine in perioada 31 octombrie – 5 noiembrie o serie de concerte in mai multe orase din Romania.

Concertele vor include piese celebre din musicall-uri americane, muzica de dans irlandeza, muzica dance, piese favorite compuse de Glenn Miller, George Gershwin si Duke Ellington, dansuri traditionale armenesti, muzica de fanfara, precum si alte compozitii. http://wqmsmofh.ibnsites.com, 

http://qmlvexqo.ibnsites.com, 

LA CENTRUL DE CULTURA “GEORGE APOSTU” DIN BACAU
Programul cultural-stiintific "Simpozionul National de Estetica" editia a XIII-a
   Perioada: 08.11.2007 - 10.11.2007	„Iulian Antonescu fondator al Muzeului din Bacău,
 	remarcabil istoric, arheolog, muzeograf si om cu larg orizont cultura”
a fost tema colocviului bacauan anuntat de Mihaela Babusanu Amalanci in revista „Agero”. Organizatori ai evenimentului au fost Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”împreuna cu Fundaţia Cultural-Ştiinţifică „Iulian Antonescu”, Filiala Bacău Arhivele Naţionale-Direcţia Judeţeană Bacău, Protopopiatul Bacău Nord, Protopopiatul Bacău Sud iar moderatorul evenimentului a fost profesor doctor Ioan Mitrea preşedintele executiv al Fundaţiei Cultural Ştiinţifice „Iulian Antonescu”.
 Manifestarea a debutat la ora 9 la biserica „Precista”unde s-a ţinut o slujbă de pomenire apoi s-a vizitat Curtea Domneasca. La sediul muzeului s-a desfasurat colocviul la care a participat şi Eugenia Antonescu soţia celui comemorat. 
Iulian Antonescu a a pus bazele primului muzeu din Bacău creat la 1 aprilie 1957, fiind şi primul director al acestei instituţii
Tot el a demarat şi o amplă acţiune de strângere de material muzeistic şi cercetare arheologică.
Practic, Bacăul îi datorează lui Iulian Antonescu includerea în circuitul muzeistic naţional lucru remarcat cu adânc respect de toţi participanţii la colocviu.
   

Festivalul Berii din Oneşti devine Festivalul Verii Oneşti 
Oneştiul găzduieşte pe 24 - 25 - 26 august Festivalul Verii. Oneştenii au decis să renunţe la denumirea racoritoare pe care festivalul a purtat-o în primii ani de desfăşurare. Festivalul va fi o serbare câmpenească. În cazul în care berea şi micii nu vor mai fi actorii principali, vizitatorii se vor putea delecta cu preparate din peşte, carne de pasăre, vinuri sau tării. Pentru programul artistic al festivalului se asteapta anunţarea trupelor.


"Saloanele Moldovei" editia XVI-a Expozitie-concurs

Data: 29.06.2007 - 30.08.2007
Loc: Bacau
Organizator: Ministerul Culturii si Cultelor din Republica Moldova, Ministerul Culturii si Cultelor din Romania, U.A.P. din Romania si Republica Moldova, Complexul Muzeal "Iulian Antonescu" Bacau
Adresa: Crangului, 18
Telefon: 0234/545515
Fax: 0234/571083
Email: cc.apostu@gmail.com
Site: http://www.centrul-george-apostu.ro
 
Expozitie–concurs de pictura, grafica, sculptura, arta decorativa, realizata cu sprijinul Ministerului Culturii din Republica Moldova si Ministerului Culturii si Cultelor din Romania, Uniunea Artistilor Plastici din Republica Moldova si din Romania, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National Bacau, Muzeul de Arta din Bacau.
Coorganizator: Centrul de Cultura “George Apostu”

Inapoi la prima pagina

Portal de carte si arte periodic de cultura si initiativa locala. Copyright ©2007 Editura Realitatea ISSN 1842 - 9971 cartesiarte.ro